Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.720
    Допаѓања:
    7.714
    Твојот сопруг го гледа реагира на нештото? Дали тој се пожалил или и рекол нешто? Се случува ли истото кога е тој дома?
    Претпоставувам со мало дете си, па доколку го натераш тој да исчисти дали би го сторил тоа или би разговарал со неа на темата?

Тешко дека некој се одучува од навиките после 50-60 години.

На Cosmic Girl, cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Знае и сопругот има разговарано ама пак си тера исто. Кој ќе земе сопругот нешто да среди и ако го види одма почнува јас "ќе средам". А знаеме дека од нејзинато средување нема ништо. Да и членката погоре имаше пишано дека тешко на 60 години ќе се смени. Потполно се согласувам со тоа.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    12.782
    ^ Оф тешко дека ќе се смени на тие години, тебе само нерви ортоми ќе ти требаат, друго џабе е.

4. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Факт е дека куќата никогаш нема да се среди, колку и да ја мрцвариш, ако она е таква, таква и ќе си остане...Само колкава ви е куќата ? Имате ли можност некако да се поделите ?

5. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Сите ми зборат така. Ја више изгубив живци, нормално како една млада жена сакам домот да ми биде среден и чист. Ама не се издржува ја среди она растури и засмрди.

На Skorpija25 и anggell им се допаѓа ова.
  6. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Куќата е голема, ама сега баш и не сум во состојба да се поделам. Како до сега така од сега ќе тераме, на крај краишта се си има свој крај. Една недела не беше дома одма подруго по дома средено се на свое место, плус владееше позитивна енергија, иначе оваа со својата појава носи и негатива...

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Абе сами си правите.

Не чисти по нејзе,не иди по нејзе едноставно не и оди по гзот. Мирисало нека мириса. Имаш своја соба седи си таму.
    Гледај за тебе, психички да не паднеш.

На cresa-jagoda, lovely91, kelly.r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Ја имаш ли прашано зошто се согласила снаата, синот со дете да дојдат да живеат со неа во заедница ако нема намера и она да придонесе за хармонија во домот?

На cresa-jagoda и lovely91 им се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.720
    Допаѓања:
    7.714
    Не е баш така со мало дете, седи си во една соба,кога дете тешко можеш да го задржиш на едно место. А доколку се работи и за помало од година, две, баш и во секој момент треба да го пазиш, да не стави во уста ѓубре, храна непогодна за него и слично.

Евентуално како што некој предложи секој по во свој простор, посебно готвење, посебно одржување, па ако си среди кај неа супер, ако не нека си мисли за себе.

На WildMk, Feminka22, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Со таква жена не се излегува на крај, значи манипулира. Збори едно прави. Еве јас горе ќе седам нема да ви сметам, вие сте млади ова она. Ист ходник имаме заедничко wc, ист двор без разлика дали ќе седи горе или не исто ми е, еднаш ќе се симне дворот ќе расфрла се што ќе најде едно на една страна друго на друга страна истиот одговор го имам и за останатиот дел од куќата и на крај ќе ти рече немам време за ништо од работа не можам глава да кренам. И ај разберисе...

11. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Баш така детето ми е 18 месеци, значи не можам да го затворам во една соба. А кога и да излезеш од нашата соба ќе најдеш нешто лево десно. А како што напоменав сега не сме во можност да се поделиме.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не мислев буквално да седи туку да си чисти таму,тоа го мислев.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    12.782
    Сосема те разбирам, јас сум човек што сакам чистота, мене ништо не може да ме налути како нечисто ако е, не ми смета дете да ми расфрли ама нечисто ауу си излевам од кожа.

На Anyshka, Skorpija25 и Јова им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Не разбирам, она оди на работа а ти си дома?или и ти одиш на работа? Детето со кого седи?

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.103
    Допаѓања:
    131.498
    Стар човек со такви навики тешко да се смени.
    Маж ти нека проба поостро да збори со неа, а ти не средувај по неа. ]:):D
    Ако она не се промени, тогаш ништо.Не се нервирај.

На senjorita-v и Јова им се допаѓа ова.
  16. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    116
    Она е пензионерка, јас седам дома го чувам детето. Згора на се кој ќе и речеме да го чува малиот се прави дека има работа наоѓа изговори, јас се откажав од тоа да и зборам да го причува, маж ми нон-стоп се расправа и џабе не вреди. Едноставно немаме никаква помош, и дури бил маж ми дете не ги чувала она, бабата ги пораснала..

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.889
    Допаѓања:
    183.108
    Спасот е да си одите под ќирија
    Друго фајде нема
    Жената си е бадасал и тоа е

На noteforself, H.VAGA, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    И јас мислам да се иселите.
    Она е аљкава, и ѝ прија тоа.Очигледно ѝ е убаво.За жал знам друг пример, кај што и мајката и таткото се аљкави, дома им е ЛОМ.Ама лом до степен да нема кај да стапнеш, камоли да седнеш.
    Ама кај нив е на психичка база тоа.Неќат да чистат и убаво им е..
    Не му даваат на синот да исчисти.
    Може и кај нејзе е некоја психолошка состојба.Прашајте ја, т.е маж ти подобро.
    Не може кај што има бебе да е валкано у несредено.Прво за вас не е здраво и боде на очи, после и за беба.
    Башка не е фер тоа да ти го прави, ти се грижиш за бебето, уште и по нејзе да идеш и да собираш.Може па и она сака третман на бебе да има..
    Ужас
    Куферите и чао.Нека се дават у ѓубре и смрад ако не им е срам.
    Ќе им дојдат гости некад, ќе ги зборат до зборење

На cresa-jagoda и Јова им се допаѓа ова.
  19. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Секогаш имало и ќе има и недоразбирање меѓу снаа и свекрва или едната не ја сака другата, а ете ретки се оние што една без друга не можат едноставно. Мајка ми од малечка нема татко и кога се омажила и рекле како што сака да ги нарече но да знае дека има уште едни родители на кои може да се потпре. Мајка ми решила да ги вика мамо/тате. И меѓу нив не било совршено, имало некои мали расправии и некогаш и поголеми ама секогаш без размислување заедно на ручек вечера, малку разговор и решавале до ден денес. Пред да реши мајка ми да одам во градинка баба ми и рекла : Однеси ја во градинка, ама прво внуче ни е би сакала да си ја чувам дома. Сум немала убаво искуство во градинка и баба ми си ме чувала дома, технички ме пораснала и тоа што сум педантер в крајност е благодарение на баба ми. Сестра ми исто...
    А денес иако баба знае да претера една без друга не можат..Многу работи има што сум научила од баба ми , а и мајка ми исто...

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    А зар би оставила на таква жена да ти чува дете?
    Јас не би.
    Како и да е или навикни се така да живееш или кирија/кредит. Менување нема

На noteforself, H.VAGA, Milkiway и 4 други им се допаѓа ова.