Мојата, не ја гледам често, фала богу. Амаааа Се јавува на телефон и кажува парите како да се трошат, што да се пазари од маркет. Каков мебел да се купи итн На сето тоа, ја ислушувам и кажувам важи, така е, и два пати не помислувам на муабетот откако ќе заклопам слушалка.
Mojata sega pocna da pravi planovi kako za.nova.god da sme.si ojdele vo Mk,ama da sme zemale poveke odmor oti sakala imendenot na maz mi doma da sme go slavile so rodnini,prijateli ja i vikam tolku odmor mozam da dobijam samo ako rabotam vo na tatko mi firmata a ovde nikoj ne ti dava 6 nedeli odednas odmor ( barem kaj mene ne) i normalno pocna da se mrsti da pregovara nesto,za sledno prasanje da i bide a ti sinko mozes li da zemas barem ti tolku odmor.... Zenava nikako da prifati faktot deka sinko ne e sam,deka sinko ima ovde zivot i deka sinko ima familija i planovi...isto taka so nemoze da prifati deka nie ne sme dedo Mraz da i ispolnuvame zelbi koja oni si gi naume...
Маж ти треба да и посочи дека такви прашања се невкусни, бидејќи е женет човек, не е сам. Исто на фин и културен начин нека и потенцира да не инсистира и дека не сте во можност, и терајте си по свое.
Генерално, сметам дека нема што да има директни кавги меѓу снаи и свекрви. Мажот е тој шо треба да знае како да постапи со сопствената мајка. Ниту сакам, ниту сум јас таа што треба да и го покажува местото.
Uff kolku pati im ima kazeno,2 god ne ni zborese so niv,pa demek eve svatija greska,i sega nesto pak napnuva...maz mi i rece deka nie ili si idame zaedno ili ne si idame,i koga i rece deka dodeka.bese ergen ona cekase i spremase za imenden sega,e ozenen i zena mu e taa sto si ceka gosti so nego,nakiseli faca i pocna da cmizdi demek 5 god kuka im prazna covek ne im ide za.imenden poso on ne e tamu bla.bla i ovoj mojot i vika dobro ajde ne se navraki na 2018 i ovaa odma stama..doduse on non stop mi veli da ne se zamaram i da ne ja stavam na pamet poso iskreno i on ne ja stava,ama nemozes da ne se napnes koga ke kaze demek pa dojdi si sam u prevod koj ja e** nea...
Убаво ти кажал. Не се замарај ама ич. Што сака нека си кажува. Си ствараш сама тензични ситуации. Прави си како ти одговара и со неа директно у конфликт никако. Ако те нападне, бујрум еве ти го синот, разберете се.
@A94 toa i pravam koga on ne e do mene ja ne se ni javuvam koga zvoni,se nesto si naogam pricina otkako napomene deka mi zvonuvala...ne sakam da mi stvara nervozi koga ja nea ic ne i stvaram,bolkata nejna e edna: snaata mi go ukrade sinot go zema daleko od mene...muabet sto go slusam so godini... @BellaBibi samo zaradi toa sto koga ke.vide.deka nemoze po nejno pocnuva ovaa me boli ona me boli trepka mi padna kuk mi se podmesti i najbitnio muabet; ke umram sinko za posledno lice nema.da ti vidam
Нека си стави слика и нека го гледа. Абе ваква драма квин беше по малце баба ми. Незнаеш дали да се смееш или да жалиш од што се без мозок. Мојава неможе со фактот дека со син и сме заедно во се. Дека сме подршка за се, дека заедно го одржаваме нашиот дом, дека секаде идеме заедно ( да не бидам лошо сфатена, си излагаме и посебно ), дека за се се консултираме пред да направиме, купиме …. Он идел на работа уморен бил…јас дека во кафана секој ден по 8 саати…
Хаха, леле, тргнав да пишувам, иста баба ми покојна. Јас не знам бре што очекуваат, да се иселите од таму кај што сте и да идете да ја забављате. Глупости! Кога ќе почне она да се жали и вие исто со муабетот : леле ќути и јас со ова нозете и кичмата за никаде сум, шо да праиме, не стасуваат годинките хахаха
Isto,ednas rece aman be sinko alista pruzis lele lelee so docekav da vidam...i ovoj mojot i veli pa nasi alista pruzam ne na komsite i ona odma kaj ti e zenati so pravi rucek denes,mojov nisto kupivme pica ( a jas samo so zavrsiv so musaka) namerno taka i pravi nemu mu e zabavno koga ovaa pizdi @A94 ocekuva cel svet da se vrti okolu nea...pazi zetot i e dobar poso e vo stranstvo pusta pari kerka i vo Mk sedi uziva ne raboti...sinko e papucar ja poslusa zenata i si ojde vo stranstvo da raboti ama pari ne pusta i vesterkata ( jas) uziva.vo tie pari ( iako i jas rabotam ) a ona em nemoze da cepne od toa em sinko ne ja sisha 2%
Па и мојов се' прави по дома. Не ќе ме чека мене кошулата да ја испеглам. Па дури и мене ме пегла успат И намерно го кажуваме ова и кај моите и кај неговите, време е да се нормализира ова. Тој жена земал, не слугинка и репродуктивна машина, побогу! Се нервирам од такви прости, најпрости коментари. А не е само твојата свекрва, повеќето се такви. Туку, супер маж си имаш. Гледај си да си имаш мир и разбирање дома, ама ич ич да не и се замараш што ќе кажала свекрва ти, па само и тоа и останало, да си дофрли некоја бесмислица на камера
Алишта пружа, машини пушта, усисува, џогира, чисти вц… Ама тоа на некои им е чудно и неприфатливо тоа. Има и млади…па ми викаат леле Белаа како си го подбрала. Викам не сум подбрала, ама тоа е нешто што го имаме зборено, сам спонтано е свесен дека куќата не е на жената, тоа е заедничка. А на крајот ако јас како роб чистам и се по дома, нема да има среќна жена која ќе има сила за секс на крајот од денот, жена која нема да биде расположена за гости , за дружба, за излагања, зашто е уморна. И за сите свекрви една слика
Мене татко ми еднаш ме праша како се пегла кошула. Му реков не знам, не сум родена со тој талент ниту па сум имала часови некогаш за пеглање. На што запрепастено ме праша кој му ги пеглал кошулите на мм. Му реков сам си ги пегла, не е дете. Ми рече да се засрамам што сум дозволила така и еве ме мене денес, уште се срамам.
Лелеее срамотаааа, одма пеглата в рака и да научиш! Мене свекорот ме припремаше еднашка пред брак, да сум му пеглала на маж ми и уште чекаше потврда. Добро де, не ми е нешто проблем, еднаш месечно Ама колку би им било полесно на мажите кога во ситуација да е сам дома, а мора да излезе, да си ја испегла блузата или кошулата. Да се тргне таа аверзија. Исто свекоров еднаш уште ко беше бебе син ми, пред годинка да полни, син ми ептен со смукалка сака и му прирече не дедо, ти си маж, да не чистиш дома, нешто во тој стил. Ај си поќутев тогаш, дека секако бебето не разбра дедо шо му рече. Ама сега не оставам недојаснати работи. Па така во една ситуација дома кога беше дојден да нѝ помогне со кревање, искористив прилика јасно и гласно пред него да му кажам на син ми вака "така, мајка, сите заеднички си го одржуваме и чистиме домот" додека малиов имаше ептен интерес во средувањето, се меткаше околу кофата и смукалката. Поделба на машки и женски работи ми е бесмислена работа, измислена којзнае од кое време. Пожелно е секој да знае да изврши домаќински работи. А да и исто кога им е срам на мажи да пружат алишта. И свекорот такоџе ко рече еднаш на свеки , чекал да дојде таа да ги собере. Тој никако. Еве го маж ми секоја машина внатре надвор ја пружа. Јас пак тогаш се почудив шо е срамното алишта да собериш од жица.
Ааа ере ти помага, да не си зборела дека не помага. Вака ми кажаа мене. Фала му на бога, не ќутам јас на ништо, одма давам реплика. Прво куќата ни е заедничка, не сме гости еден на друг и не ми помага, зашто и двајцата живееме. Од тој срам од комшии , тешко нас како народ.
Еј значи како ме нервира кога бабиве ги гушкаат децата кога родителот нешто или не дава или се развикал. Вчера прв пат на свекрва ми и подвикнав зошто нешто син ми извољеваше, јас не давам, он плаче, она му вика доооооојди кај баааабааа. А пред некој ден истото мајка ми го направи, и на неа и се развикав. Што бе дојди кај баба? Од мене ќе го браните?
Колку години има детето ?Пробај да бидеш смирена во такви моменти колку и да ти е тешко ,а на неа игнор и ќе се повлече никако да губиш контрола над себе поготово не пред неа.Секако не ,мајка си му и најдобро знаеш што му треба на детето и никој не е над тебе тоа е твое дете ти треба да го воспитуваш.
Абе не е он проблематичен, моментално беше тоа, дете ко дете, тестира граници, јас ги поставувам. Ме нервира моментот кога викаат па жал ми е за него. Па не може повеќе жал од мене да ви биде, ама мора да се воспита дете, не може се да добие или со ножеви и порцелански садови да трча.
И мене истото ме вади од такт. Свекрва ми не толку, ама мајка ми... И истиот муабет, 'жал ми е' . 'Мене не ми е? Јас не го сакам доволно, затоа не му давам да си игра со стаклени тегли? Мислам...' 'Ама не мајче, ама гревота е да плачи' 'Океј чоек, така комуницира, така изразува незадоволство.' 'Ама со убаво речи му, еве 'ела бабе, остави ги теглите' и нормално тој не послушува. 'И сега?' И ќути оти знај дека не е во право.