Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Кога свекрвата ќе ја види снаата

На LilBaby, tessie, midnight.flower и 13 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Ја прелистав темава по кој знае кој пат успеавте да ме насмеете.
    Знам дека ќе сум оф, ама со оглед на просечната возраст на феминките,ако отворам нова тема има да падне прашина на неа.Затоа си кажувам ,сега и овде, каква свекрва ќе бидам.
    Прво ЈАС ќе им направам нов распоред во куќава.[​IMG]
    Кога ќе добијам внуче?-Три пати дневно.
    Ќе доаѓам ненајавена и ќе отклучувам врата со мои клучеви.
    Ако кинка снаата да и ја препишам куќава,ќе се размафтам пред нејзиниот нос со имотниот лист кој гласи на мое име,афкорс.
    Редовно ќе провлекувам прсти по површините од типот- горна ивица на врата,прозори,стакла...и веднаш ќе одам да си ги измијам рацете. :puke:
    Ќе и купувам работи 2 броја помали,а тогаш загрижено ќе вртам со главата уз коментар-си се поправила малку а?а?нема врска убаво ти стои,таман да ти ги пополнат брчките на лицето...А да не си???Не?Не сиии??? ееее,добро да си ми жива и здрава...[​IMG]
    Одвреме навреме да се фаќам за срце и да глумам напад, кога нешто не ми е по воља...
    Денес не сум нормална... :tmi:

На Bozica1980, lolyta777, julie77 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    море и јас сe изнасмеав.... :D :D :D

а ти воопшто да не му дозволуваш на син ти да се жени... ќе земите некој на душа :lol: :lol: :lol:

4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Ма се шегувам бре...снаата ќе си ја гледам како мое дете...[​IMG]

5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Се шегуваш, се шегуваш, додека не ти влези в куќи

На MSkorpionka, blagica1991, mece23 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

и јас се шегував ;)
    ама во секоја шега има пола вистина :^) :^) :^)

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Мислиш?? :^) Не верувам... :?:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Луничка? Нашата мила, емотивна и нежна луничка? Ај донт тинк соу.

Се согласувам. Ако жената си е проста, си била и проста снаа и ќе биде проста свекрва. Спас нема. Штом е таква свекрва, сигурно и како снаа со родителите од мажот се поставила како со соперници на кои сака да им го одземе кралството (читај две соби од станче), праела заговори и планови побргу да се мажи золвата/жени деверот, или обратно, модерно време дојде. Се` си оди и младост и убавина и здравје, ама простотилукот во душата е бесмртен, па ти тајкун стани ако сакаш, способен да ги купи сите титули и сите луѓе сосе партали.

Нема мал број на примери на жени кои познавам а стварно си се кул со децата и не им се мешаат. Обично тие се оние и кои први инсистираат на одвоен „така повеќе ќе се сакаме“ живот.

Јас ако бидам некогаш свекрва така ќе се поставам.
    Доколку дојде нож под грло ситуација да мора да живееме под ист покрив, ќе гледам на младите да им е што покомотно. Ама па, ако син ми го излаже некоја таква со сфаќањата од дедо Ное на која единствена мисија и` е „дојдоа дивите и ги истераа питомите“, нема да и` седам мирна, нормално. И тоа не затоа што сум свекрва, туку затоа што никој не сака некој да си игра мајтап со него и да го прави будала при здрав мозок.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    623
    :D ne mi e jasno znaci...zosto e bitno na kogo lici pa ke lici deteto ili na majkamu ili na tatkomu. offff gluposti. jas dosega nikogas ne go imam analizirano detevo na kogo lici samo neka e zdravo. jas go sakam mm i ne mi smeta ni najmalce da lici na nego, ako jas go izbrav nego za moj soprug i tatkoto na moite deca normalno e deka ke ima crti i na svekrvami i na svekormi. a nejze covece i smeta nekoj da reci deka e na mene, abe da mozi ocite na covek bi mu gi isterala. go mrazam nejzinoto staromodno svakanje :puke:

10. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    се ми е јасно ама едно не ми е сиг ке личи на мм или на мене на комшијата нема али никат се незна,ама ова ме изиритира и викам внук ти има забче таа амори со си бркала у устата на детето,ја треба да бркна што си му ти на него ми вика па да му бркаш,луѓе ШТО СУМ МУ ЈАС НА СИН МИ?!ај ве молам кое малоумие е она му била мајка на син ми ке се збркам,го уче да ја вика МАМО мн ми тешко ако верувате.како сакате сватете ме ама ке експлодирам иако на се гледам низ прсти ама веке 3 дена ја слушам како му вика јас сум ти мајка. ;(

11. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    623
    normalno deka ke se nerviras bre...taa dane go nosese 9meseci. moevo dete pocna da vika prvin "tata" "dede" "baba" i ovaa mojava koga ke recese sin mi abe ko krofna rastese i na sekoe mi vika "gledas ne veli mama" znaci na sekoe izgovoreno zborce toa mi go velese. i mojava imase zemeno nekoja sloboda, mislese ke i go prepustam nejze detevo zasto jas i na fax odev ama koga ke se vratev poveke vreme pominuvav so nego. nikogas ne bi dozvolila taa da mi go vospituva detevo, ne i davam veke sloboda. jas mislam da ne i molcis, zosto taka da go uci deteto pa se znae koja mu e majka.

12. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    623
    med i mleko se pred da im vleze snaata v kuki... posle tesko nea :devil: draga lunicka nemoj da me svatis pogresno zboruvam opsto. dodeka ne im se zenati sinovite placat, kosi kornat deka sami ke ostanele koga ke se zenat tesko taa sto gi zela :D pa greota i sramota e i taa e od majka rodena, tesko majkai koga ja gleda kerkata koja ja rodila, ja vospituvala, zivotot i go dala, kako vo drugata kuka so lugeto koi treba tamu da i se majka i tatko (zasto neli im se obrakame so mamo i tato) e povreduvana, ponizuvana... DRAGI SVEKRVI IMAM ZA VAS EDNO PRASANJE: dali imate kerki? kako ke vi e vas da ja gledate kerkata nervozna, povredena, ponizena? ili samo vie ste majki sto imate sinoj? i jas imam sin, malecok e. ama ako sum kako mojata svekrva ke si presudam so vreme, da ne mi se srami deteto, da ne go nerviram.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Значи да подвлечам постот беше напишан за да се насмееме.Ако не ме прочитавте како треба ,што да правам [​IMG]

На tessie и majicka им се допаѓа ова.
  14. mece23

mece23 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    623
    se gleda deka se seguvas no i vo toa sto go napisav jas ima vistina. ne e deka nerazbrav ili deka se obrativ na nekogo posebno, znaci si pravime muabet. vistinata ponekogas e taa. vreminjata se menuvaat, a situaciite vo razlicni kuki se razlicni. nekogas svekrvite imaat problem so snaite nekogas obratno. ne sretnav na temava ili mozebi nemam primeteno nekoja svekrva koja se zali od snaata ako ima takvi neka pisat. ne zboruvam za nekoj da se navredi no obicno svekrvite koi pravat vakvi problemi ne znaat ni kako da go uklucat kompjuterot, ednostavno na nekoi luge kolku i da im objasnuvas ne vredi. jas se omaziv na 20 godini i vednas go smenav mislenjeto za mojata svekrva, znaci se trudev da se smeni vo svakanjeto no toa se gradi od porano,sega i da objasnuvam ne vredi.

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    Е баш заради болдираното го напишав постот.Причината е што форумот е релативно млад,мислам и дека нема активна феминка-свекрва :)
    Точно е дека има разни карактери.Но не секогаш се снаите во право.Имам пример за таква комшивка.Мислам таа си смета дека е нормално да излегува секој втор ден,свекрвата да ги чува двете деца,ручек секој ден ...па снаата да одмори била на работа...а свекрвата е мирна женичка и само си молчи и трпи.Баш пред некој ден пат дојде кај мене и се расплака.Не,не ја напаѓаше и навредуваше снаата,туку едноставно се жалеше што има премногу обврски за нејзините 70 години.Мислам тоа стварно нема смисла.

На midnight.flower, Moira, Markusa2 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Ништо не е се така црно и бело,работите не се баш така едноставни..факт е дека како што има лоши свекрви има и лоши снаи.Е сега има едно дискутабилно прашање....зошто секогаш ако снаата е нај,нај добра фина,културна ќе налета на некоја змија од свекрва и обратно оние што се добри свекрви ама скоро секогаш имаат лошотилук од снаа???Зошто е ова вака,како некое непишано правило?Генерално гледано сликата е таа...
    Една од причините ја гледам во нашиот заостанат менталитет...простотилукот не е искоренет...мене просто ме фрапира недостатокот од ментална еволуција.Повеќето од свекрвите кои се однесуваат лошо кон сопствените снаи врвеле по истиот пат со нивните свекрви и наместо да ги елиминираат штетните влијанија тие ги негуваат...овојпат жртвата станува мачител и се така во недоглед.
    Пример мојата бивша свеки..научена си беше да си ги врти околу малиот прст свекорот и синчето(така си е воспитуван од мали нозе само мама да се слуша...таа е најпаметна и знае се ,велеше јас да се делам од мајка никако :D (сега ми е смешна оваа изјава ама тогаш се нервирав и тоа за кого за еден копук)
    Роднините на свекорот не ги запознав беа избришани од списокот на живите.Погодете по чија заслуга ЕЕ...Кога дојдов јас и се расипаа математикките.Мене не можеше така лесно да ме команда како што таа си замислуваше, и беше навикната.ПОчна да си си ги лечи комплексите со мене..епа .мало морген ]:)Која болна сатисфакција ја гледаат во тоа што ќе ја понижуваат и нервираат снаата...чиста патологија!!Зарем на тој начин нивниот мизерен живот ќе биде подобар???

На Beatriche19, HEV, encimenci и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ti zence imas maz :^)
    Sto vika toj na ova :?:

Inaku so lesno da si gi vadite zapcinjata :)

18. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    имам да златна тој беше на рав и му каажав и тој и рече значи културно раа му рекла лаже,и овој и рекол да стои подалеко од син ни.ама он ко е на раб оваа ме јаде како сув леб.фала ти многууу :*

19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Извини ама јас слатко си се изнасмеав на оваа твоја луда свекрва, хахаххаха ЛУДА
    Мајка бе да и викало бебенцето, секакви болестииииии
    Кажи и ако сака нека си роди па нека му брцка во уста да види дали има заби.

На HEV му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Се согласувам со Сесилиа баш тоа речи и го ако сака нека си роди и јасно дај и до знаење ДЕКА ОНА НЕМА ДА ГО ВОСПИТУВА ВАШЕТО ДЕТЕ дека тоа дете е ВАШЕ ДЕТЕ ПРАШАЈ ЈА ДА НЕ СПИЕЛА СО СИН И ОНА ПА ДА ЈА ВИКА МАЈКА и денес утре ако претерува а бе девојче мобилен опа снимај 5 збора од тоа и на мт еве како вика дека лажам или тресни и во фаца дека си ја снимила

На HEV му/ѝ се допаѓа ова.