Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Vo najlos slucaj ke kaze: sto ima vrska toa se.pari na sin mi ne tvoi....
    Ne prasuvaj od kaj znam :devil:

2. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Јас се извинувам вака што се убацувам, одамна немам коментирано само читав, ама ова ми падна во очи.
    Според македонскиот закон не може да си сопственик на спрат во куќа. Тој што е сопственик на земјиштето е сопственик и на објектот и обратно. Исклучок се само станбени згради. Ако не сте и вие пишани како сопственици на земјиштето проверете во катастар што се случува да не ве зафркне некој.
    Не го пишувам ова да се карам или нешто, само ми падна во очи пошто со тоа работам (недвижнини, катастар и слично) :)
    Едит: Уште ова заборавив. Ако сте сопственици на земјиштето сите тогаш мора да направите физичка делба за да биде баш тој спрат ваш. Се додека не направите физичка делба секој мм2 од земјиштето и објектот го делите процентуално (нпр. ако сте сопственици ти, маж ти и свекор ти, секој од вас има 1/3 од секој мм2.) Ова е важно во случај некогаш да се докажувате по судови.

На Избришан профил 156253, bertold, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    Другпат или за овој пат сега речи ѝ внимавај како му зборуваш, човек е и тоа.
    Да не ти се повтори никогаш таков нечовечен израз.
    А најдобро е воопшто да не го гледа детето. Нема никаква конекција.
    Само за споредба. Кога мојов ме гушка пред свекорите, баба му му вели кај мама сакаш, ако баба, мама тука ти е, со неа да си.
    Ама свекрва ми е друг тип, твојата е скроз друг тип. Очито си има подлабоки психички моменти.

На Mnik и nevermet18 им се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.518
    Допаѓања:
    12.770
    Гледај си сопругот, дете ако имаш и ич да не ти чуе.
    Еве и јас сум се нашла во таква ситуација, не еднаш многу пати. Ги викаат сватовоте од етрвата, моите не. Првиот пат не ми беше сеедно ама брзо ми поминува во секундата. Со нив се поблиски, блиску живеат и тоа е тоа. Можело е лице да направат ама ете такви се. И многу пати потоа на канење дури откако ќе отидевме ми велеа што не дојдоа и твоите. Како неканети ќе одат, мислам, колку да се извади од ред.
    Ама јас не ги ни ставам на мисла. Секако немам близина со нив па и кога одам, одам за кеиф на маж ми.
    Е за разлика од нив моите ги поканија на последната веселба, ама не ги поканија ради нив, туку мајка ми беше решена дека ќе ги покани само поради маж ми затоа што многу го почитува. Јас бев против, ама тоа е нивна прослава па не можев многу да одлучувам. И се што прават во врска со нив прават поради маж ми, да не биде навреден, затоа што и тој внимателно се однесува кон моите.
    Не се нервирај за глупости, не знам колку време си во брак ама со тек на време ќе навикнеш на овие банални работи. Колку помалку се замараш толку поубаво за тебе. Уживај и не дозволувај да те извадат од патики!

На malooto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    ^Маж ти, за да не биде навреден твоите ги почитуваат и канат неговите, а ти ако си навредена, каде не се испочитувани твоите.

Јас ни под точка разно не би одела на прославата/роденденот, доколку сум подчинета, а би била доколку не ги поканат и моите покрај другите родители!

На princess02 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.440
    Грешка си. И јас работам со сопственички права и сум запишувала досега сопственост и по спратови и по делови и секако, земјата може да биде и на Р.Македонија, објектот запишува права врз основ на легализација. Е после во постапката на утврдување сопственост на земјата ќе имаат нели право и едните и другите врз основ на сопственост на објектот и тоа само за земјиште под објект. Се може сега со елаборати да се уреди. Сори на оф топик.

На Mnik и fana им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.518
    Допаѓања:
    12.770
    Абе види искрено мене не ме навредува, не се блиски со моите и тоа е. А и не се замарам. Зошто да си барам проблеми каде што ги нема?
    Мене ми е убаво во бракот и ништо од надвор не ме допира. А зарем можам јас да им кажувам кој може дома да поканат?
    Освен тоа сме поблиски со моите, маж ми е близок со моите, јас не сум со неговите.
    Како и да е, кој како се чувствува така нека си прави, зборот ми беше да не си прават проблеми во бракот за оваа причина. Заправо и сопругот што треба да им рече да ги покани моите родители, тоа би било на сила а и едноставно не ме допира. Тие едвај еднаш годишно се видат на роденден на детето.

8. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Ај да пишам и јас на темава:D.Мислев дека ми е све мед и млеко ама не било така.....кои глумци биле овие дома ,треба Оскар да им
    се додели:D.Никогаш нема да ми стане јасно како некоја снаа друга е мнооогу подобра од таа што ти е дома:wasntme:?И не им е јасно дека ако се караат со нас си го губат и синот и внучињата^_^.Абе шта речи а не заплакати:o.И вас вашите ве оговараат и не чините или само јас не чинам:D?

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Оти не живеат со нејзе.

На Избришан профил 156253, Harper, bertold и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Во право си.....:)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    Зависи, во повеќето случаи само на снаите хаос им станува во животот, и приморени се на опција "куфер" или цел живот во нервоза. Да не нагази човек каде што не треба..

На Избришан профил 156253, bertold и Adorabela им се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Обично е така, тие што се подалеку помили се . Не се замарај. Најмалку контакт што можеш,т.е. само кога мораш и топ ќе ти биде.

На Избришан профил 156253, cresa-jagoda, Adorabela и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Така ќе практикувам....што помалку контакт најубаво ќе е....и волкот сит и овците на број.

На Anyshka, Snowflake92 и WildMk им се допаѓа ова.
  14. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Ама забораваат тие ко биле снаи....трпение-спасение....ќе дојдат и моите 5 минути во животов(барем се надевам дека ќе е така).

На Anyshka и Серотин им се допаѓа ова.
  15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    26.813
    Дури да ти дојдат ќе си пиеш апчиња за да му токмиш на други

На see.emily.play, Adorabela и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Не се правам хероина,све на срце си ставам...ама од секоја навика има и одвика.

На Избришан профил 156253, Anyshka и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    Зошто она да пие апчиња? Треба жена д има самодоверба и да биде итра за да си го олесни животот, не апчиња да пие.

18. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    26.813
    Па таа ги чека нејзините 5 минути
    Зато и реков дури чека ќе се оболи психички

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ми се допаѓа ставов, ептен! :l:

На Adorabela и Серотин им се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    7.706
    Дали ме оговара, не знам ама претпоставувам сигурно како и скоро секоја друга. Има работи што ми пречат, пред мене и пред други во мое присуство прави лице дека се е совршено ама во секој случај што помалку контакти кога се има избор тоа подобро.

На пример на мојата и смета доколку јас донесам од кај мајка ми ручек, или благо или што и да е, а таа кај ќерката го прави истото. Кога ќерката е тука спрема храна и праќа за минимум 2 недели, да нема потреба да готват.

Доколку јас останам една, две вечери, кај моите и пречи, а ако ќерката седи тука и по недела, две не е проблем.

Секако ни јас, ни многу други од нас не можеме да погодиме, така да барем јас си го терам животот како мене ми е замислено и толку. Не е дека нема нервози на тој начин ама барем и е јасно дека за ништо не зависам од неа.

На Избришан профил 156253, Harper, bertold и 9 други им се допаѓа ова.