Oooo mojava znas kako ogovara uff.mislam samiot.fakt sto nema 5 min raboten staz cel zivot doma a pritoa znae se jasno e neli? Mene od usta ne me vadi,jas na pocetok se nervirav imam familija vo Mk pa ne sakav da se nervirat od nejniot pileski mozok...sega? Sega ne samo sto ne se zamaram nego totalno na distanca,ignor... i koga ke cujam deka nesto e zborela jas samo se nasmeam i odgovaram: Srekja ima takvi kako kroki ( svekrvata) da ni go pravi zivotot zanimliv i tolku...Skoro nisto nenznae i mirna glavna... Mojata bese zborela po rodnini deka eve i na invitro sum isla i pak ne sum zacuvala bremenost sakajki da me spusti ona se spusti... pa jas ja prasav zolva i nejzina ( koja neli demek se javi da mi kaze a ustvari sakase muabet) dali taka zborese i za kerka i posle 3 invitra sto dobi deca? Pa taka i ja otkriv i tajnata koja ja kriese za kerka i.... Znaci za svoeto krijes deka e pod invitro za tugo zboris e nece moci Sega mirna glava
Ќути аман.....мојава еднаш се дразна да прокоментира како ми го чувала моето детеалооо како е детево бе само мое?Ниту сама го направ ниту од дома го донесов...
Здраво на сите. Кога мм ме побара за жена дојдовме како што е редот кај неговите па кај моите. Свекрва ми ете од радост дека ме побарал заплака и таа на свекор ми седнат на гарнитура и си чепка во лап топ му вика ајде станувај стана свекор. Тој на тоа чекај да ја доиграм играта. Мене тука ме пресече. Сега нит по име да ги викам нит па чичко тетка. Две години сум кај нив и не можам и не можам. Нормално им смета. На мм му викам дека татко му како маж требало кога сум дошла да жи каже. Не сум јас таа што треба да кажува. Се ова сега се кажува дека на нив не им текнуваше 2 години нит дали треба да се регистрираме или венчаме. Им кажал дека ќе се регистрираме и тие ама имале забелешка. Јас му кажав нит сум кажала нит ќе кажам. Кога мајка ми можела нормално да го прифати него тие дупло повеќе треба зашто јас ќе живеам со нив. Инаку купивме стан ама мм некако не сака да ги остави. Значи ако ми верувате не можам да влезам во куќава,нит ми се седи нит ми се праи муабет.
Не е нормално, заостанато е. Не си должна ниту ти се мајка и татко за да им викаш така. А ако не сака да живее со тебе, нека си седи со нив.
Никако ќе гледам да ги одбегнувам помалку минато време, кога ќе порасне само ќе види со кој како треба.
И јас се тргам на страна, но се нервирам и ме боли што кога ќе порасне ќе гледа и ќе мисли дека е помалку вреден од другиот...
Имам пишувано дека домашната баба не делеше. И покрај фактот што бевме во иста куќа и на ист спрат, за неа бевме небитни. Како мали до кај 5-6 години можеби сме забележувале, а можеби и не до толку. Потоа од моја страна имаше бурни реакции кога едниот внук ќе добиеше пример сладолед, а другите ништо. За веќе од 18+, па и ден денес јас пред сите да кажувам дека ништо не сум видела од баба, ни материјално, ни физички, ни психички. Сега е веќе почината, па секогаш кажувам дека не ми фали нејзиното отсуство и сл. Инаку мајка ми воопшто не бараше од нас да поминуваме време со баба и дедо, а татко ми повеќе беше на работа и на терен, така да не ни го забележуваше се тоа. За разлика од другите баба и дедо кои поминуваа квалитетно време со мене и секогаш ќе имаат посебно место во мојот живот.
Кога ќе порасне верувај нема да му е гајле. Мојата баба од кај татко не ја сака ич мајка ми, многу злобна жена е, со нас се прави дека е фина ама тоа сега, додека бевме мали и живеевме со нив, цело време само нешто се дереше по дома, цело време ми се закануваше дека ќе ми ја пресече косата оти не сум ја врзувала, а косата ми беше слаба страна. Вештерка беше жими се. За жал моите мораше да работат многу па немаа избор и не оставаа да не чува, а и доста млади беа и често не пререкуваа ништо, секогаш кога доаѓаа братучедите и тетка ми се правеа ручеци, се полнеше фрижидер, слики имаше на сите страни од нив, гледав дека се понаша различно, ама искрено не се сеќавам како дете да ми е било проблем, оти ја мразев, како пораснав уште помал проблем ми е. Повеќе ја посетуваме ние од другите внуци и се трудам да се понашам ок со неа, ама дека ја сакам многу искрено не ја сакам. Не ме интересира дали е добра, што ја мачи, ја посетував порано ради дедо ми што го сакав многу, сега ради татко ми оти сепак родител му е. Малку се внесов во рефератов ама поентата ми е дека детето ќе увиде кој го сака и се додека ти му покажеш дека не се понаша различно ради него туку ради тоа што таа избира да биде злоба, нема да си става на срце. Ќе порасне и нема да ја мари, ќе си ги сака другите баба и дедо највеќе на свет.
И оваа се од инат мој прави.. Не ме сака со тоа и на детето мое му наштетува. Се за неа јас сум недобра мајка не знам да го чувам вака така. И кажуваме не тропај само што заспа едвај плачеше, за инат тропа и секој пат исто во круг.. На другото му изнакупува триста работи мојов кој го шиша... И некој пат ќе дојде да го земе демек да го види ке го седне на колено и го дрма и си гледа на телефон и ау бабе ти највише ме сакаш друг никој не сакаш само мене така 10 мин највеќе и ај дојди з2ми го имам работа нешто. А со другиот коа ќе дојде ќе го шета, ќе го игра се му прави....
Што се толку потресуваш. Не го сака, не го сака, не можеш ништо да направиш. Ќе си порасне детето и само ќе си виде кој колку вреде. Вие да си го сакате, а другите кој ги шиша
Детето нека знае и осеќа дека вие го сакате, а кога ќе порасне само ќе осети од кого добива љубов и на кого треба да возврати. Криво ти е , верувам. Ама не се нервирај, не вреди. И маж ти на следно тропање нека ја подбере квалитетно , а ти можеш.
Исто ,јас сум не мајка ,не знам да ја чувам болна е се од мене ,на мој начин што ја чувала ( јас ќе речам вака она обратно прави цело време ) ама научи дека ми е слаба точка тоа и затоа го прави а не знам како кај мене да го сменам тоа па да не реагирам веќе...
Јас воопшто не и го оставам детето, само збори како треба да се облака, што да јаде, како да го чувам ама јас и викам само да да и по свое си терам.Ќе сум го разболела детето, а се од нив е болно ама ајде. Она изгледала дете како тоа сум правела јас дека она ништо не знаела она се знае она да ме научела мене требало