Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Исто се маче ,само што јас морам да ја оставам со неа ,во градинка таман ќе појде настине а боледување туку така не можам да земам. И јас и оставам едно да и облече таа сосем петто ,јас и кажувам домашна супа она и става купечка + шпагети/нудли итн

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Majki kako bi reagirale koga nekoja licnost od strana bi vi rekla deka ne znaete sopstvenoto dete da si go cuvate, da go odnesete ona da vi go cuva?
    Vo malo selo ziveam i se mnogu brzo se doznava. Kerkami e 15 meseci i se ja interesira, se saka da fati, da vidi kako i sekoe dete i sekoj pat koga kje padne ili kje se udri negde odma se doznava i koga iskacam da ja setam sekoj odma prashuva sto i e, sto i se slucilo, pa zasto ne sum pazela. Ama ima edna licnost (sini se druzi so mazmi) koga posledniot pat koga se udri kerkami se osmeli da mi kaze deka ne znam sopstvenoto dete da si go cuvam, da go odnesam ona da mi ja cuvala. Isto i za koga kje se razboli, odma komentira ne sum ja oblekuvala, gola setala. Ne izreagirav nikako zasto ne znam kako da izreagiram. Da si kjutam sleden pat ili da kazam nesto? Nejznoto zborenje ne mi znaci nisto ama poleka me vadi od koza.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.507
    Допаѓања:
    35.183
    Колку луѓе имало само без трошка осет, страшна работа.. па сѐ ли е за да се праша и да се прокоментира, побогу?! Се исфрустрирав само читајќи те
    Изгледа нејзиното дете никогаш не се удрило/паднало па затоа сега вака треба да искоментира. Типично македонче, абе додека не праша и не прокрека тоа што треба и не треба, не го бидува
    Кажи и слободно бе, гледај си ја работата и учи друг како треба да си го гледа своето дете, секоја мајка си знае најубаво за чедото, а тоа што се удрило или настинало, така растат децата. Како мала нонстоп сум била по болници, со инхалации, модрици што сум паѓала, и сега моите биле криви за тоа? Еми тоа е дете бре, ау сваштаааа

На hermosa, Skorpija25, BabyGirl10 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Прво биди среќна што ја немаш дома
    Е второ следен пат ќе и речеш ако ти се чува роди си, такви токсични луѓе подобро ич да не ти зборат отколку вака.

На BabyGirl10 и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Јас ќе и кажев одма: Роди си и гледај го како сакаш.
    И ќе го сведам контактот на минимум.

Ми се случило да ми искоментира комшивка на свекрва ми. Јас му кажував на син ми не чепкај таму, така нешто. И таа ми рече абе остај го дете е, се сака да допри. Јас и реков абе вашите деца за оваа ќотек добиваа, јас барем со убаво објаснувам. Повеќе збор не кажа. И претходно имаше нешто искоментирано, тогаш помолчив и ми беше криво.
    Па на свекрва ми и рекла леле младиве одма враќаат на секој збор. Епа ќе враќам кога се мешаш кај што не треба.

На Избришан профил 156253, hermosa, Emy867 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Ти ќе и кажуваш на неа што да прави како не ти е срам :rofl: она исчувала деца ти нова кокошка ќе и кажуваш :D:D:rofl::rofl::rofl: Значи не сум единствена со ваква дома хахаха имал и друг како моите маки....

Боже Боже! Ќе и кажеш да си гледа своја работа не да пика нос кај што не и е местото!

На BabyGirl10, WildMk и Мамичка им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Не драга, не треба да ќутиш.

Ќе и кажеш да си гледа своја работа, и да не се осмелува непрашана да коментира, а ако сака деца да чува, нека си роди.
    Проста

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Отерај ја у три лепе п**ке материне.

На mjay.yyy, Madrugada, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Нема што да и премолчиш, ќе и возвратиш најкултурно дека секоја мајка најдобро си води грижа за сопственото дете, ќе ја поздравиш насмеана и ќе си продолжиш по својот пат.
    Очигледно е дека само сака да ти го расипе денот и како што си пишала полека почнало да и успева да те вади од кожа, епа не и дозволувај, во следна прилика само вака.

На BabyGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.528
    Допаѓања:
    23.422
    Kazi i rodi si,a jas ke gledam kako go rastes pa moze ke primenam nekoj sovet.

На Emy867, cresa-jagoda и BabyGirl10 им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не и враќај ништо во нејзин стил, туку само кажи ѝ “ејј 1часот биднало морам да идам,чао кисс” и од тогаш на дистанца. Повеќе ќе ја нервираш ако ја игнорираш.

На Ursi, Madrugada и BabyGirl10 им се допаѓа ова.
  12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас се чудам на трпението што го имаш. Не знам дали е маана или доблест тоа. Јас би се исклучила моментално. И има да биде мајки шајки, нема да и' текне уште еднаш да ми се доближи, а не па да ми прозбори. Мајка ми да ми рече вака има да ја ставам кај што и' е место, а не некоја си комшика.

И уште се мислиш дали да и' кажеш нешто? Се што ќе ти падне на ум ќе и' изнакажеш. Да не и' текне уште еднаш.

Запамти едно, ти си најдобрата мајка на твоето дете, никоја мајка не е совршена ама правиш најмногу што можеш. Твоето дете тоа го знае и го осеќа. Ти знаеш што е најдобро за твоето дете и како што го сакаш ти, никој на овој свет не го сака. И никогаш да не дозволиш да те убедува некој во спротивното или да се осмели да ти кажува вакви глупости.

На MandyLane, Избришан профил 156253, mjay.yyy и 7 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.802
    Допаѓања:
    40.355
    Јас па не знам како може да се замарате со секој што го среќавате по патот. Од едно уво влезе, од друго излезе. Ете толку се битни и сигурно не би си трошила од времето да размислувам дали и што да им вратам ако нешто ми преречат

На eliesaab, Избришан профил 156253, Harper и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    I od takvi glupacki koi se drznuvat da te napravat nemajka tvojeto dete ke go poprimi toa od slusanje i eden den i ona ke ti kaze deka ne si dobra.majka....zatoa na vreme spreci i oteri se toa vo pm....

Jas stvarno neznam kako lugeto se drznuvat i vo majcinstvo da cepkat iskreno eve neznam...

На MandyLane, flower30, BabyGirl10 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Amora

Amora Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    274
    Ваквите коментари од кога станав мајка многу почнаа да ми сметат и да ме вадат од кожа и на почетокот секогаш бев нервозна и плачев, со тек на време почнав да ги игнорирам и почнав да се однесувам дрско на секој нивен коментар, сега више не се осмелува никој ништо да ми пререче за мое дете(wtf)

На Избришан профил 156253, Skorpija25, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Значи од вакви сФезнајки,раат да се немало.А најповеќе што направиле во животот е што се репродуцирале,затоа се мислат експерти за деца.Наместо да читнат нешто,да излезат од нивното село,нив животот им се сведува на гледање турски серии и занимавање со туѓи животи.Така си ги лечат комплексите и си го пополнуваат празниот им живот.
    Прости,препростички.
    Најубаво е ваквиве ,да не ги удостојуваш ама баш со никаков одговор.
    Единствено можеш да и кажеш,на следниот попис ,да се пријави за попишувач,пошто ептем ја бивало да евидентира за цело маало,кое дете,колку кака,мочка,колку е болежливо,па нека си има некоја занимација женичката.Грев,гревосан!

На Skorpija25, MeowMeow, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    220
    Fala vi na site za odgovorite. Obicno takvi komentari ne dopiraat do mene, ne se zamaram mnogu ama toj komentar me iznervira i sakav da slushnam od vas kako vie bi izreagirale. Sleden pat ako prokomentira nesto kje i kazam nekolku zborovi.

18. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Ех да знаеш што се поминувам како овие твои проблеми, кога се роди синчето и кога ќе заплачеше трчаше и ми велеше дај баба да си го заспие да го смири..... Демек јас не знам или која и да е мајка, потоа ми правеше кавги од типот дај му да јади грав,зелка, јагоди, јајца со кисело млеко и сл на 5 месеци, и кога ќе се спротивставев велеше пред мажот ми ние и збораме таа на га*от не не клава.... И ќе се скаравме со мм оти не сум ја слушала тсс знаела повеќе имала изгледано деца знаела.....и то беше цело време.... Пред да се роди детето додуша и ден денес е тоа ми кажва правила во куќата ова не вака ова вака така и сл ама своја куќа свои правила сваќам, крив е мажот ми а највеќе јас..... Само шти гледам ти убаво кажуваш и сигурно успеваш да не допира тоа до тебе ама јас сум еве веќе 12 год секој втор ден изнервирана, налутена и сл.додека се шеташе по цел ден си бевме со малото излезени да сме здрави живи Бог да не чува како ќе биде кога ќе се затвориме дома зимата....

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Нека дојде да се проба некој многу сум незгодна кога станува збор за Наше дете.

На MeowMeow, Emy867 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Знаеш добро е ако имаш поткрепа и разбирање од сопругот, додуша кај нас е проблем свекрвата да е од надвор некој знам што треба кај нас сме два спрема еден.. Ако кажам уште што ме напнуваше денес а и мм го сили демек е во право таа.... Ужас господ да ни е на помош само

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.