Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.689
    Да е до снаата, ни слава ќе им слави, нит гости ќе им чека, ако они 30+ години си ја слават истата слава и едвај 10 луѓе им доаѓаат, што па ќе се замара една погача да направи, и нешто сарма, кифли, баклава да направи колку да се одбележи денот.. А да ја прашаш за кај нејзините, на брат и жена му истото да го направи, тогаш ќе биде убиј боже, како смее таа во туѓа куќа да не ни ја слави славата..

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Значи очигледно не знаеш како изгледа слава со 20 гости..
    Да беше само баклава и кифли ич немаше да му ја мисли.

А женава ем со мало дете,ем свекрвава болна уште слава им фали над глава.

На MeowMeow, Pinkdust, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Мајка ми сама си прави слава. Кога ќе ја нема мајка ми знам дека ни едниот ни другиот брат нема да превземат и не им судам.
    И не е баш така, една слава околу 300/400 еур ти иде да направиш, и уште именден што имам, тоа се 1000 еур годишно. Тоа ти е еден одмор летоска во Албанија за 3ца.

Башка незнам што си упорна, си кажав дека ќе и помагам да ја спреми, ама ај драми си ако ти е интересно

На Anyshka, MeowMeow, tambelina и 5 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Нека украсува,пие лекови за болките. Тоа не значи дека е саката, ако веќе толку не може нека си плати чистачка.

На MeowMeow, Feminka22, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Баба ми сам
    Е баш така. Нема потреба да се изложуваш на дополнителен трошок. Да кратиш од себе, за туѓите гости да ги пречекуваш. Еј абе се за од народ да се правело.

На Anyshka, Mother of 2boys, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.689
    Ок не го прочитај тој дел извини, убаво е да го одбележувате денот и во иднина, не мора гости да чекате..

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Многу сте раат тие што сте сами . сите друга глава ке не боли од секакви ситуации ама тоа е ..

На Pixi5, molikaMk, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  8. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Ете сами сме. И пак нема раат.
    Ајде барем пред очи не сме си. :D

На Anyshka, Pixi5, Mother of 2boys и 9 други им се допаѓа ова.
  9. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Верувај има разлика :D

На Mother of 2boys, cresa-jagoda, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Isto ne sme pred.oci ama si go ima apetit za pravenje problemi i mojta :D
    Eve mojata sega sekoj den dodava nesto plus sto da sme stavile vo paketot za decata na zolvata ( kerka i) prvo bea lego kocki ok,nie bevme kupile garderoba mnogu ama potoa ispadna i bebinja sto placat za momickata so kolicka da ja vozi,za maskoto kolicka so dalinsko,ok se kupi toa,potoa i trenerki im zemjate so ovakvi onakvi likovi...pa novogodisno pizami im zemejte...za na kraj da kaze na sin i: abe ne im zimi patki imat ( ne ne im zimajte nego ne im zimi ednina) i ja se.smeem vikam da cekavte od nego ke bese zemeno....eee arno de vie ste zaedno de ona faka se izrazuvala...
    Moze w bezvezalno ama e mnogu iritiracko koga se ponasa ko da te nema :devil:

На A94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Да му помогниш на чоек до одредена граница е ок. За секакви каприци, не. Да се болни и неподвижни секако дека нема родители да ги оставиш така, ама затоа е тука синот, не ти.

Сфаќам болки, ама ако сака китење, не ја спречва ништо. Ако сака слави, нека земи кетеринг. А утре дали ти ќе си преземиш е твое право, слава можи и со фамилијарен ручек и одење во црква. При двајцата живи и здрави, плус синот, на тебе ли остана да се грижиш за две куќи. Тоа веќе не е помош, туку праење газда, имам снаа тупни и неа се'.

На Anyshka, Harper, Pixi5 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Скроз се согласувам.
    Баш ова последниов пасус.
    Баш 2 дена пред славата ме замоли леб да замесам за во црква и ајде замесив не сум идиот, јас незнаев дека се купувало и таков леб по потреба, ете не сум упатена и и викам можевме и да порачаме, она знаеш што ми рече? "Ауу јас да дозволам да се купува во оваа куќа светен леб? Стално сме меселе што ќе рече попот".(facepalm)
    Несакам да се расправам и да водам инает за празници иначе ќе порачав.
    Пак ќе речам не сум безобразна и со другиве работи што не оставам да ми дели обврски, мислам дека виде колку е саат.

На Anyshka, 1209, Maca Macka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.967
    Допаѓања:
    61.133
    Значи девојче од збор до збор што си пишала браво..абе како немаше мене вака да ме подучи кога бев млада невеста (facepalm)кога ќе ми текне колку сум била глупава аууу:(

Срам не срам ама да ви кажам, не се грижете за свекрвите одма кажувајте што си мислите и не се карајте со мажите за нив..јас живнав откако почина свекрва ми и маж ми се смени раат сме сега :tmi: (а не беше лоша жената ај да не бидам сега ептен и јас)

На Pixi5, Mother of 2boys, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Претерала свеки твоја, затоа на секој збор ќе и велиш не знам, од кај знам да месам, ќе купиме или ти замеси си.

На Anyshka, cresa-jagoda и Mnik им се допаѓа ова.
  15. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Колку е страшно ова (не те напаѓам), ама колку сме за греота, да чекаш да умре па да ти олесни во животот. Кои отрови од жени се, како можат да се вакви (секоја чест на исклучоци), мојава на мм му викаше што ќе правите кога ќе умрам, како ќе се снајдете беџ домаќинката на куќава. Ама си виде со теков на времето како е и што е.

На tambelina и andrejko82 им се допаѓа ова.
  16. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Ако и' подадеш прст ќе ти ја земи цела рака. Сега ти е моментот да поставиш граница до каде можи, дури е почеток. Би ти рекла да не оставаш сама да сфати колку е саат (нема, пак ќе наметнува, ти ќе се нервираш, ќе офка и ќе туфка колку си ти непослушна снаа), туку да и' кажиш јасно и гласно, па нека се лути ако сака.

На Anyshka, Pixi5, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Зошто им изигравате слугинки ако не живеете заедно и не сакате да чистите и сл?
    Зошто едноставно не кажете не и готово?

На Feminka88, violetblue, andrejko82 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Па да, ама дур да дојде вистинскиот момент, ќе си правам по мое. Зошто неможам тук така да и кажам кога она не бара ништо директно од мене освен ова со славата. Туку ете не смука зошто знае дека јас ќе исмукам, е сега не и смукам да видам кога ќе сфати. Може да ја фати смукалката еднаш неделно. Пример прашина никогаш и немам избришано, значи си брише. Еднаш свекор ми ми рече обеси ги алиштата кога ќе заврши машината, е тогаш ги обесив нејќев да се расправам, од тогаш поминаа две недели ете ја си пушта машини, си беси алишта. И така се надевам дека ќе си сфатат без многу дебати. :D

На andrejko82 и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    @Mnik а зошто не си кажеш дека не сакаш и не можеш?

20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Па не е баш се црно и бело, сакам да помогнам и да се најдам, не сум идиот, греота е, ама да е тоа со осет и да се задоволни со тоа што им е пружено, а не ко што рече членка погоре, даваш прст рака зема. Сепак родители му се на мм, ќе им се најдам ама до одредена граница.

На Harper, Pixi5, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.