Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @Fire23 ова е реален проблем и највеќе влијае на твоите деца.
    Јас ради децата не би трпела, па нивниот мир е најбитен.
    Не се навлекувај и ти, замини со децата, дур не дај Боже не е касно.

На sj *O*, tambelina, Anne Boleyn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.224
    Допаѓања:
    1.745
    Те читам и си велам како може да дозволите некој да ви го организира животот на ваков начин. Очигледно не си глупава според ова што го пишуваш ,ама жено прибери се, мисли на децата и на себе. Нив им требаат здрави родители и околина. Собери парталите и децата и оди си. Ме заболе за сите останати , возрасни се што сакаат нека прават. Ако сакаат нека дојдат со тебе ако не немора, па нема сите да ги носиш на свој грб. Ете работиш , има каде да одиш значи има решение. Па вие нема психички да се оболите, извини вака ама вие и децата веќе сте психички болни. Мислиш немаат последици од се ова досега?! Додека имаш можност среди ги децата и себе, на другите само понуди им избор и толку од тебе. Следен пост да ти биде дека преубаво си поминала празнициве во мир и хармонија.

На sj *O*, mjay.yyy, sunshinebabe и 5 други им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.689
    Размисли вака, твоите деца утре ќе прераснат во садисти, наркомани, психопати, тешки деликвенти само поради тоа што како мали трпеле малтретирање, омаловажување, гледале насилство.. Зарем не сакаш да израснат во добри личности, да имаат здрава средина во која мирно и спокојно ќе растат и со радост ќе се сеќаваат на времето кога живееле со мајка и и татко им како деца, колку биле сакани, каков спокој имале.. Мораш да си одиш од таму за доброто на твоите деца, ако барем 1% ги мислиш, оди си, ни маж ти ни свекрва ти се битни во ситуацијата туку психичкото здравје на тебе и на твоите деца, кое за да се зачува мора да имате мир.. Сакаш ли твојте деца еден ден кога ќе пораснат да немаат ниту еден убав момент кој можат да го прераскажат на својте деца од времето кога биле они деца и живееле со мајка и и татко им?

На cookie18, sj *O*, Kaja991 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    1.385
    Еве како може еден родител да го уништи животот на своите деца.
    Извини ама што чекаш?
    Ти ќе завршиш во лудница? А децата?
    Земај деца и бегај постави му услов на маж ти или доаѓа со вас или останува таму.

На sj *O*, cresa-jagoda и spacegirl92 им се допаѓа ова.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Сите убаво те советуваат да си одите од таа куќа, сега на тебе е да го убедиш мажот, него вројатно му е жал за мајка му да ја остави со него, предложи му да ја земете со вас.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ваквото секојдневие на маж ти воопшто не му е нешто ново. Сигурно тој така израснал, свекрва ти и таа сигурно од почеток на бракот го трпи ова. Нив им е секојдневие, нив и 100 години да ги оставиш во ваква средина, тие ќе си живеат. Стручни лица можат да објаснат подетално.

Проблемот е што сакаат и тебе, а најлошо и децата да ги стават во овој круг без крај.
    Не дозволувај, самата си свесна дека ова не е здрава средина за твоите деца. Штом имаш поддршка од твоите, имаш работа, земај децата и бегај. На маж ти кажи му смирено и кратко и јасно, дека ти ваков живот прво за себе не сакаш, а па за децата ич. Ако сака да живеете во мир како семејство нека дојде со вас, па каде ќе одите не е важно, секаде ќе ви биде поубаво отколку таму кај што сте. Не го притискај, дај му време, не е он виновен, свекрва ти е највиновна. Човек што не сака да живее така, превзема нешто. Ќе живееш со таков човек 1 година, 2,3,4,5, ама повеќе? Ајде немала кај да оди, немала поддршка, ама ќе немаш кај да одиш 3 години, 5, 10, валда некогаш и' се пружила прилика, ќе ја створам приликата ако ја нема, ќе сменам нешто мајко му.. не може 30 години (претпоставувам) она да не може да го остави. Значи и на неа и' одговара, си глуми жртва и не очекувајте од нејзе да си оди.

Ама ти најмалку треба да се замараш за тоа, што сакаат нека прават. Нема ти да им ги оправаш семејните проблеми од пред 30 години. Имаш деца и тие ти се на прво место без исклучок.

На sj *O*, 1209, Anyshka и 18 други им се допаѓа ова.
  7. S.O

S.O Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Живееме во заедница со свекорот и свекрвата. Уште од почеток ни се мешаа во се, сопругот нон стоп е потценуван. Ваков таков. Свекрва ми скоро секој ден знае да направи кавга. Се што ќе направам не чини. Иди по мене и се сменува. За секој празник знае да направи кавга. Свекор ми често знае да рече да си го бараме чарето, ко ќе е пијан не има и бркано од дома. Имаме и бебе, а немаме услови да го гледаме(имаме спрат наместен, не не оставаат да седиме тука). Бебето уште сега го делат од другото внуче. Се другите чинат, ние не. Си одиме на работа, си земаме плата, помагаме со сметки, јадење и се друго шо треба, ама пак не чиниме. Со сопругот имам разговарано да си одиме од овде, имаме каде, ама е приврзан тука и нејќи да си заминиме. Се грееме на клима, сега климата и не топли баш откако паѓаат температурите, ќе се качи горе, ја остава вратата отворена за да се лади спратот. Ако за нас нема грев, барем нека има за внучето, ама ништо и од тоа. Бебето не сака да лежи, повеќе седи во раце, па не можам многу да сработам, а тоа спија најмногу 40 мин. Во тие 40мин успевам да средам нешто низ дома, ама пак не им чини. Пак викаат шо е то само в раце да го држиш. Како јас да сакам. А не сака да го земе, да ме одмени со него за јас да сработам нешто. Дури еднаш ме имаше наречено и курва. Ова е забавено психичко малтретирање што не се поднесува никако. Со сопругот имаме живот се додека не ни се вмешаат и тие. Не можам повеќе, сакам да си одам сопругот не ми дозволува, а не сака со нас да си дојди. Само ко ќе му изнаречат се, тогаш му паѓа тешко и иди кај мене и ми се плачи. Од се шо работи тој од страна на земјоделие сите пари му ги земаат тие. Ние живееме од платата негова и породилното мое. Ве молам за совет како да го убедам да си заминиме, иако знае што му прават...

8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.806
    Земи бебе и оди си од таму
    Маж ти ако сака да си седи со ним нека седи , немој живци да си корниш за такви луѓе не вреди . Ќе речиш каде бев порано . Ако му е стало на маж ти до вас ќе дојде ако не нека си седи . Не вреди животот да си го кратиш за ним плус тие ве бркаат
    Навистина чудни луѓе сте бре!

На sj *O*, 1209, mjay.yyy и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Eeeeee i kurva te narekle,i ve brkat i uste mazulevo tvoe ne saka da si odi? Aman be,so mazi se toa? Ocigledna e omrazata,ja tamu ne bi bila ni 10 minuti.... nasedni go tvojot maz i prasaj go dali on tebe od.bordel te zema ili od kuka? Dali saka negovoto dete da bide izlozeno na pogrdni zborovi sekoj den? Dali treba detevo da vi se razboli pa togas da mu cukne u glava? Ili togas ke te.krivat tebe deka ne si go oblekla dovolno? Drugo bebevo masko ili zensko e? Ako e zensko znaes deka i nea bi mogli da ja vregat.taka? Ako e masko znaes.deka vo nezdrava sredina detevo ke.ti raste nervozno,besno? Izvini ama vo ovakva situacija bez razlika kolku go sakas ovoj tvoj maz detevo treba da ti e na prvo mesto. Sto vredi sto on doaga kaj tebe place od negovite koga nema muda da im se sprotistavi. I da ve.odvrani? Vi zimat parite,nesposobna si da im sluguvas,te vregat,ne ti sakat dete i ti uste baras pricina kako da.go ubedis? Veruvaj samo treba da spakuvas.kufer ako saka neka.dojde so tebe ako ne koj go e...e izvini sto vaka drsko pisam ama od patika me.vadat takvi roditeli imbecili i sto sve nekoi od vas trpete

На sj *O*, 1209, sunshinebabe и 10 други им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.523
    Допаѓања:
    23.413
    Да бидеш упорна. Ова ми е познато. Вака некако баба ми со мајка ми се однесуваше додека не падна на смртна постела. Ја имаат нарекувано секако, неспособна, шута ( неможеле 5 год со татко ми да имаат деца) секакви навреди. Ама тате мој се освести кога бевме големи веќе. Он е супер и маж и родител, ама како бил растен под команда тоа е друго. Башка мајка ми подршка од родители 0.
    Ако имаш подршка од родителите, спакувај се и замини, а маж ти ако ве сака и нејќе да ве изгуби ќе дојде со вас. Имате и двајцата плати, негде под кирија можете да заминете.
    Бегај од такви луѓе, зашто здравје ќе изгубиш ( растев во таква средина, гледав, слушав, осеќав и не е убаво, болно е на душата, тешко е) . Настрана што благодарение на тоа израснав во јака особа , што не трпи никој, што се бори за себе и најблиските, некои муабети сеуште ми ѕвонат во глава и тогаш сум парче скршено стакло.

На sj *O*, sunshinebabe, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.810
    Штом имаш каде да одиш, супер, земи го детето и оди. Маж ти ако не можеш со зборови да го убедиш, кога ќе види дека си решена и заминуваш, ќе му текне и нему. Не е животот за да седиш и трпиш сешто.

На sj *O*, spacegirl92, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.222
    Или ќе си одиш од таа куќа или ќе се смениш ти. Како прават така ќе правиш, во лице ќе кажуваш се што ти смета не позади грб да уговараш туку во лице се лутеле или не ти е гајле кога не мислат они нема да мислиш и ти.
    Еднаш свекрвами направи такви нервози и караница зошто не сум го тргнала чергичето пред врата кога џогирав на тараса сум требала и под него да избришам. влегов внатре собрани сите на куп само и кажав ако ти е целта да се разведеме со син ти одма се пакувам да си одам и си искочив. Прекинав комуникација секаква со нив ако живееме во заедница.

На Anyshka, cresa-jagoda и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.394
    Сама замини си со бебето.
    Те бркаат, те нарекуваат курва, за детето немаш услови кај да го пораснеш и се мислиш уште што да правиш.
    Го земаш детето и заминуваш, маж ти ако е толку недораснат нека си седи до мама, приврзан бил (facepalm)
    Бебето во ладно му спие, ама приврзан бил за мајка му.
    Искрено не знам како не си ги собра куферите кога ти рекле курва.
    Штом земаш плата или најди под кирија стан или кај твоите враќај се ако можеш.
    Не можеш маж ти да го убедиш со зборување, тој штом не заминал кога те нарекле курва и кога ве избркале од дома, нема да замине со зборување.

На sj *O*, sunshinebabe, Nausicaa и 15 други им се допаѓа ова.
  14. S.O

S.O Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Милион пати му имам зборувано да си одиме, ама само тлеј во место. Ја мешаа мојата фамилија, моите биле прости и еден куп други работи. Сега моите се во странство, баба ми сама живее во куќата и можеме таму да одиме. Дури имаме услови и за странство, ама не сака. Немало таков живот како овде. Овде знам каков е животот со навреди, пцуења и понижување. Секој ден буквално нѐ јадат.

15. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    А кога веќе имаш кај да одиш, зошто уште седиш таму? Која е причината шо не се спакува, зема бебе со тебе и си замина?

На sj *O*, sunshinebabe, Watermelon96 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.806
    Тогаш седи и трпи чим не можиш без него

На sj *O*, 1209, sunshinebabe и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Читајќи низ темава, не можам да си поверувам какви родители има. Да не може сопствена крв и месо да си се врати дома.
    Советите се во насока, ако може врати се дома. Не треба да постои таква опција ,,ако може".
    Јас кога се решив да имам дете, истовремено си реков, од сега па натака мојот живот припаѓа на друг. Јас го сакам и јас го барам, не обратно. Да ми го навредува утре некоја стара гнаса, јас лично ќе си го спакувам детето и ќе си го донесам во куќата на семејството. Она што го изгледало, растело, сакало и ќе го сака додека дишеме двајцата.
    Такви родители не можат да се наречат родители. Само биолошки мајка и татко.
    Што е толку тешко да не раѓаш ако имаш намера утре да се однесуваш како комшија да си му на детето.
    Ти се плукнам во балканизам и македонштина.

На spasovskam, sj *O*, Luna91 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе си кажеш се што ти смета, дека не можеш повеќе таму да издржиш и дека твоето дете сакаш да го растиш во мирна хармонична средина. Замини си кај баба ти, нема друг начин. Само така ќе сфати колку е сериозна ситуацијата. Само не прави грешка да заминеш и да се вратиш по некое време. Стои цврсто зад својот став, сопругот веднаш би ја осетил празнината без вас, па ќе видиш за што е повеќе приврзан, дали за вас или за својот дом.
    Бил приврзан, глупости, па и ти си била приврзана со твоите ама си отишла во туѓа куќа за да бидеш со него.

На sj *O*, Anyshka, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Auuu tvojite bile prosti a vidi oni prosireni :D:D:D zeno pakuvi se i odi si aman,ne daj Boze da.ti bide nesto mislis li deka ke te.gledat? Ke te sutnat kako stara krpa duri i dete ke ti odzemat i luda nesposobna ke te napravat.... se nerviram be taka koga citam? Imas cela kuka kade da se vratis,imas.pomos od tvoi roditeli,i ti sedis i go molis da si odate ozbilno li be? Kolku ti e golema ljubovta prema nego? Poveke od sopstvenoto dete? Poveke od samata sebe? Zosto mislis deka on vredi poveke od tebe? Eve ozbilno te prasuvam? Dali mislis deka on bi trgnal so tebe? NE!!! On e egoist. Nemalo zivot vo stranstvo kako tamu? Vo pravo e da znaes ! Da e vo stranstvo odamna bi imal on i negovite zabrana za deteto. Daj begaj spasi toa bebe na vreme... :fubar:

На sj *O*, Luna91, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    6.659
    Zemaj deteto i begaj sto podaleku.
    Drugi zeni da imaat uslovi kako tvoite ne bi sedele 1 den so tie psihopati.
    Imas rabota,kukja,dete...sto drugo ti treba.
    Ako ti e za sex imas mazi na sekoj cekor.
    Ah bre zeni sto sve trpite|(

На Jane Doe., sj *O*, hermosa и 9 други им се допаѓа ова.