Јасно е ко бел ден ти си непријателот натрапникот снаа си а тој е нивен син.Имам претстава и да сподели дека се обидувате за дете ќе рече мајка му што не родила досега и ќе го врти против тебе а мама знае се.Види се тоа во ред да не се погодни старите за вас ама да му ствараат проблеми во бракот е само негова вина што допушта така .Немаат ни обзир дека си ја изгубила мајка ти ,гледаш што си трпела и гледај кон иднината и ако е подобро без него и неговите, тогаш врати се кај твоите дома .
Me napnuva zosto ne sakam da bidam bliska so majka mu, zosto ne sum odila na kafe kaj nea, zostone sum se druzela so nea i sestra mu. deka trebalo da go nadminam toa sto tie mi prerecuvale za rucekot. jas nemozam da pominam preku toa zosto sum premnogu povredena, mi ja ponizija majka mi ispagjase isto kako taa da ne znae da gotvi, mene majka mi 30 godini me ucese na se.i taa zmija koja sto ja znaev nekolku godini da mi prerecuva za rucekot ne bil ubav, na ona sto majka mi me ucela, nemozam. se karame bas za toa, sekogas za istoto.
Дозволува да му се мешаат во бракот,зарем него да го браниме кога таа е тука без мир во куќа? Ситуацијата е јасна свекрва и управува и со нејзиниот брак .Џабе што не ја тера да не оди кај нив ако му ја полнат главата и создавање проблеми и таму каде што ги немаат младите.
Добро, малку си контрадикторна извини. Прво пишуваш дека не те тера да идеш кај нив, а сега главна кавга е зашто не идеш. Како и да е, ручекот е небитен фактор. Не им се свиѓал ручекот ок, просто е да коментираш. Ама дека мајка ти ја деградират сигурно не размислиле толку. А ако сакаш и тој да прекине контакти со нив, узалуд желба и крајно погрешно размислување.
Не е така и не е се црно бело. Не можеме само да ги напаѓаме мажите и да сугерираме развод на секоја кавга. Па побогу сите се до некој степен мамин син. Битен е степенот на манифистирање
NIe megu nas nemame problem, ubavo ni e, se setame, imame isti zelbi, isti raboti sakeme pravime, no sekogas majka mu go napnuva i saka da e po nejzini, i neznam kako i so sto mu ja polnat glavata
zdravstveniot problem e kaj mene za dete, ne kaj nego. toj nikogas ne mi rekov ke te ostavam bidejki nemozes da mi rodis dete. plakase zaedno so mene koga ni kazaa deka nemame oplodeni jajce kletki.
Извини ако го сфати моето мислење како напад кон тебе .Не станува збор за тоа туку важно е дали ќе функционира бракот а ако нема почит кон неа тој што и е сопруг и да застане на нејзина страна ,пиши пропало . Секако не е решение развод одма но таа не е од вчера мажена па доживотно да трпи.
Немаш некој проблем реално. Сите некогаш сакаме по наше да е. Ако е се друго во ред меѓу вас, биди паметна и ти не дозволувај мајка му да биде причина за кавга. Види, јас сум свесна дека потајно сите сакаме да ги отргнеме нашите мажи од мамичка, ама мајка му е ете, го раѓала, чувала и тоа е, треба да има почит некаква.
Тоа не е апсолутно никаков проблем поготово не за брак од љубов .Децата впрочем се круната на таа љубов а не основата на која се градел вашиот дом.Не си должна се да трпиш бидејќи не си родила дете ,ако ме разбираш.
jas ne cuvstvuvam pocit od nivna strana, zatoa i ne sakam da pocituvam. mozebi sum stroga no jas sum sekogas napnata koga majka mu mu zvoni i mu nareduva.
Не ја почитувај. Јави се ради реда и терај си по твое. Немаш проблем со маж ти стварно го мислам тоа. Не очекувај дека оти ти си увредена ради ручекот он ќе ги избрише од животот.А и не може да ги натера да те почитуваат а ни тебе нив.
Тој многу пати ја бранел мајка му наместо да ја поддржи сопругата,ручекот ,нејзината облека која била од мајка и ,потрчко е на сестра му чијшто маж не го бидува за нешто (тоа се зборовите на членката).А ако отиде на тоа кафе единствено ќе си ствара проблеми од мисла што и како прави свекрвата насамо кога е со синот ,и тоа кафе низ нос ќе и излезе . Свекрвата е на свој терен дома кој и да ми дојде теренот штом е мој посилна сум речиси победник за тоа станува збор.Го почитувам твоето мислење но барем да е така и членката да има мир и хармонија па и кафе да отиде да пие таму и супер ќе биде но се сомневам дека е така работата .
Прво, свекрвата ни најмалку не управува со нејзиниот брак. Човекот си ја сака, си живеат посебно, ја поддржува ете да зачнат дете. Второ, не ќе се растура брак оти свекрвата не ја сака. Значи, добивам впечаток како она е навредена дека маж и сепак ги почитува. А никако ја нема навредено како резултат на некое полнење глава освен ако не е целосната слика претставена тука.
Porano koga odev na rucek kaj niv jas bev na tapet, za se i sesto me rasprasuvaa, se sakaat da znaat, i za se tie imaat mislenje iako ne sum gi prasala za nisto, se tie znaat najdobro da pravat, veruvajte deka taa sama si se falese, lleele pa kakva salata sum napravila lele so ubavo sum isekla, znaci jas sum no comment.pa ja so da sum pravela, pa taa rabota koja ja rabotev togas ne bila za zena(komercijalistka) a i maz mi bese komercijalist. znaci za se oni se vo pravo, mojot tatko ne go smetaat za ziv, ednas mu se nemaat javeno da go praat dobar lie. toj sekogas cestitki isprakjal , tie na nego nikogas.