Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Tara500

Tara500 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2023
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Dali spored vas toa sto majka mu mu ima pisano da se razvedime bidejki nas uste nisto ne ne povrzuva. t.e. nemame dete, za vas e nesto protiv koe jas treba da pominam?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Па не, не сфаќаш дека бракот не ти е функционален и убав кога маж ти е без карактер.
    Не е мајка му крива за проблемите во бракот. Он е.
    Ако он е свесен дека небото е плаво, никој не може да го убеди дека е розево ако он сам не го дозволи тоа.
    Ти го сакаш и не сакаш да прифатиш дека е мочко.

За венчаницата, бурмите и сите проблеми поврзани со пари, не треба да замераш, реално, не знам зошто мислиш дека е должен некој било што да ви купува.

Е сега тпа со сестра му, внук му и купување за нив е лошо од аспект зошто е наредено ама пак се сведува на тоа дека проблемот е во него и неговата неспособност да има свое јас.
    Кој може да го натера да го прави тоа ако он не сака.. никој реално.

Треба да искочиш од светот на фантазии и да профатиш дека иако свека е вегета, маж ти и го дозволува тоа.
    Размисли си пред да направиш ин витро, зошто да чуваш дете со такво човече и семејство, ќе ти биде претешко.

На MeowMeow, 1209, La-loca и 14 други им се допаѓа ова.
  3. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Не. Не ја почитувај. Муабетот не и го прави. Секакви контакти прекини. Името не и го спомнувај. И на маж ти истото му го кажи.

На Mother of 2boys, sj *O* и ZAHRA им се допаѓа ова.
  4. Tara500

Tara500 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2023
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    19
    Toa mu go kazav, toj nesaka toa da go prifati.

5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Епа сега друга димензија добива проблемот. Сепак те тера да ги почитуваш и да правиш нешто што не сакаш.

На sj *O* и elimkd им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Зависи што подразбираш под "поддржува".
    Ако е тапшање по рамо и да и каже да маче во право си, јбг., знам и мене ми е криво ама тоа е, поќути си и трај си..тогаш ок.

Ама според мене поддршка е да не прифаќа срања од други луѓе, да пресече од одма, да не дозволува никакви навреди и подбуцнувања, наредби и упатства.
    Некогаш, физичката делба не е доволна кај некои луѓе.

На MeowMeow, sj *O*, ZAHRA и 6 други им се допаѓа ова.
  7. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Таа кажа дека им е супер и дека не ја тера да иде и да си има работа со нив.

8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Па да ама кога ќе ја читаш повеќе, сфаќаш дека не е така. Не знам дали она не прифаќа, се лаже себе си или може не сака да каже баш се.
    Како и да е, далеку од поддршка е ова.

На sj *O*, ZAHRA, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Па да ама кога ќе ја читаш повеќе, сфаќаш дека не е така. Не знам дали она не прифаќа, се лаже себе си или може не сака да каже баш се.
    Како и да е, далеку од поддршка е ова.[/QUOTE]
    Се согласувам. Контрадикторна ми стоеше од старт. Само добив впечаток како да се жали од свекрвата не од маж и. Сепак не им е супер. Полека ко што пишав друга димензија доби проблемот. За мамини синови до степен да уништуваат брак не ни пишувам мислење. Се знае решението. Бегај подалеку

На sj *O* и Emotional123 им се допаѓа ова.
  10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    9.494
    Токму така, конечно некој да ме разбере што сакав да кажам.Мажот не и е погоден и дозволува мешање на свекрвата а таа има за цел да ги раздели и аргументот за кој се фатила е што немаат дете .Тој брак е нефункционален како и да го погледнеме .

На sj *O*, Мамичка, penelope10 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.866
    Допаѓања:
    41.210
    Баш ова е проблематично.
    Затоа што од ова размислување возрасни луѓе остануваат врзани со родителот до степен на зависност и не можат да постават нормални граници....како во скоро секој случај изнесен во темава.

На Anyshka, sj *O*, Mantub и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.075
    Кога ги читам проблемиве во темава ме фаќа паника дека имам 2 сина и дека ќе бидам дупла свекрва. Дека ќе треба да купувам невестински фустани и бурми, дека ќе се превртува со очи и ќе ја нервирам снаата кога ќе им се јавам на синовите. Дека ако ми дојдат на ручек тоа значи дека не ја почитуваат жена им.
    Стварно има некои што се мешаат во се, ама не ми е јасно зошто ви смета кога разговараат на тел, или пак кога ќе отидат на ручек, па мајка им е.
    Еве јас со мајка ми по неколку пати на ден разговарам по тел и скоро секој ден се гледам со моите, зошто тоа би му сметало на мм, ако сака нека дојде со мене ако не нико му ништо. Ниту очекувам од него да ги сака моите, ниту од моите очекувам да го сакаат него, едно добар ден и како сте меѓу нив ми е повеќе од доволно.

На Mother of 2boys, mssuniquee, penelope10 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Таман си е.
    Проблемот е мешањето кај што не им е место, а во случајов како и би знаеле, освен синот ако не кажува?

Мене ми надвор од разум на мајка ми да и' оправам љубовни проблеми, не ги разбирам луѓето кои го прават тоа.

Секогаш кога ќе дозволиш луѓето да знаат, ќе имаат и мислење, кое веројатно нема да ти се допадне.

И коментари од типот: зошто тоа тенџере, мене од татко ми ме нервирале, тој си има тенџере за се' посебно, еве мене дома сите тенџериња за се' ми се, одлучувам според големина на тоа што го готвам :)

Останатово се живи глупости, свекрва да купи венчаница, таста да купи одело, мислам церемонии според мене крајно непотребни, ама секој со своето.

На MeowMeow, Мамичка и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Епа што да кажам. Нека не ја погледнува у очи ?! Некаква почит ко што пишав не значи да биде зависен од неа. Јас мајка му од мојот дечко не ја поднесувам. Ми иде на живци. Ништо не ми прави посебно туку едноставно е тип на човек што не можам да го сварам никако. Ја игнорирам и избегнувам. Ама нема побогу да го вртам дечко ми против неа или да му забранувам да и заврши работа кога и е потребен и да и отиде на ручек ако сака.

15. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Глуми дека ја сакаш и почитувај ја лажно, оди кај неа дома, со тек на време ќе престане да му ја полни главата на маж ти.

На Mother of 2boys, hermosa и Tara500 им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.003
    Ако живееш со него, тука настанува компликација :D

Ќе ти смета ако нешто имате во план, а мамЕ го бара за ич ништо. Мислам кој и да е, секој што ќе ви нарушува планови ќе смета, а за тоа ќе бидете секако самите виновни.

Секого тоа би нервирало, е сега, комуникација на релација снаа-свекрва и зет-таста подобро на дистанца, а повторно, по мене, комуникација меѓу сватови јок.

Освен роденден да си честитаат, да дојдат на прослава некаква на младите, не гледам причина да комуницираат.

На Pixi5, Orchidea, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    9.494
    Добра тактика ама како ќе престане да му ја полни главата тоа објасни го?Јас сум за варијанта да не оди воопшто него да ги покани золвата и свекрвата кај нив ама ради реда а не кафиња да си пијат безгрижно.Да доаѓаат на гости ради него а неа да ја почитуваат како негова сопруга е доволно .

На OmilenataZaNego му/ѝ се допаѓа ова.
  18. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Ќе мисли дека ја сака и можеби ќе се најде по некој збор да пререче на син му, ама тој нема толку сериозно да го сфаќа тоа, нема да му збори на жена му за мајка му како порано бидејќи ќе знае дека жена му се труди ради него и почит спрема него да ја засака мајка му. Како за почеток, може да ги покани дома свекрвата и золвата да пијат кафе.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.075
    Еве и кај мене татко ми е малку напорен човек, за се има одговор, ќе дојде на гости и прво ќе прошета да изгаси секаде светло и да ми каже дека полначи не се оставаат во штекер ќе сме направеле пожар, го знам дека е таков и одговорот е само аха важи. И мм го знае дека е таков и он не му се замара па гледа дека не го рецкаме и ќе си заќути.
    На мајка ми знам да и се пожалам дека ме изнервирал мм нешто, па не го гледам тоа толку страшно ко да сум направила кој знае што.

Мислам дека проблемите настануваат кога снаити и свекрвити почнуваат да ја мерат љубовта кој повеќе сака, а мајчинската љубов и почит и таа кон жената се два различни поими и неможе да се мерат една со друга.

Не викам дека нема реални проблеми во темава, ама повеќето се зошто разговарал со мајка му, зошто купувал поклони на внукот од сестра и сл.

20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    9.494
    Велам така бидејќи Тара кажа оти е навредена бидејќи не ја почитуваат ниту татко и не е испочитуван не е прифатен бракот од страна на неговите со исклучок на свекорот кој ми се чини не оди против неа како снаа .А и не е должна да глуми љубов на свекрвата да се покори кога не сака,се знае кого таа сака а тоа е сопругот нејзин

На Anyshka, Mnik и OmilenataZaNego им се допаѓа ова.