Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Абе ја така едно време ја муабетев свекрвата, и климав со глава, си пиев кафе. Па чат пат за општо добро ќе ја послушав и дечко ми ме седна и ми кажа да не го правам тоа. Мислела дека сум смотана и дека све ја слушам и дека ќе немала проблем со мене. Од тогаш наваму нит му ја пунам главата за мајка му нит пак и идам да ја муабетам. Мислам, секако, тоа не ја спречува да досаѓа како знае и умее. Колку и да си имун некогаш се вадам од такт. Ама барем не иницирам свесно дружби :D

На Mnik и butterfly_91 им се допаѓа ова.
  2. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    753
    Хахаха...Значи све е карактер.Некои сакаат блискост,некој марионета, некој заморче.Ти бар имаш среќа, да си знаеш однапред.
    Браво за дечко ти , ретки се да ти кажат.

На A94 и elimkd им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Не е тоа никаква варијанта, само одолговлекување на нешто што е неизбежно.
    Не треба толку молење, себепонижување, свекрвата да го советува да се разведе од неа, а снаава да ја вика на кафе.
    Боже пази.
    Нека дојде ако сака и синот нека и вари кафе дури сум јас излезена со другарка.
    Од што многу сме воспитувани да даваме незаслужена почит, затоа темава е на врв по коментари од сите теми во Брак.
    Физичка дистанца, нема друго решение.
    Ама ако мажот уште се понаша ко преносен канал меѓу нив две и Америка да се преселат ќе се нервира.
    Него ко не му текнува сам дека ја навредуваат жена му, до утре да му црташ е џабе.

На Anyshka, Pixi5, MeowMeow и 17 други им се допаѓа ова.
  4. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.689
    Остај што ми кажува, смета дека ако ме нервирала и ја сум требала да и кажам директно. Не можел он со нас да се замара. Мислам и тоа не е во ред секако. Ама ајде нек проџе

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.323
    Допаѓања:
    15.763
    Моментално имаш една работа да се фокусираш, гледај повеќе да си се посветиш на себе и дај Боже да добиете бебенце набрзо, не верувај во магии и такви работи. Верувај си во Господ и се ќе се исполни. Доктори, контроли сите тие работи. Помалку стрес гледај да имаш. Мајка му ниту ќе ја смениш ниту може да те засака. Гледај да не потпаѓаш на провокации, избегнувај контакт колку можеш. Не е сеедно многу јасно ама тебе целта нека ти е насочена кон себе и мажот

6. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Значи секогаш е истиот проблем нас ни е многу убаво се сакаме се е супер бракот ни функционира ама свекрвата на мажето му ја полни главата и се караме. Сериознооо???
    Ништо од ова не е функционално далеку е од брак. Бракот е помеѓу маж и жена.
    Бракот е помеѓу двајца зрели и стабилни личности во секоја смислa на зборот.
    Никој не е должен ништо да ви прави и купува, возрасни сте.
    За проблеми се седнува и се разговара отворено не се бара магично решение на форум.
    Пораснете веке коа сте решиле да градите живот со некој.

На mssuniquee, GirlRose, Bezimenka90 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Мажот треба да си ги прекрати врските со сестра му и неговите. Тој веќе не е нивно синче туку маж со оформено семејство.

На MeowMeow, ZAHRA, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Потрагични се мислењата каде и даваат типичен балкански совет "претрпи". Уште се смета дека маж и свека се светиња и закон, а женче е да трпи, раѓа и готви.

На Anyshka, MeowMeow, GirlRose и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Nema da navleguvam za muabetot manipulacija,posto tuka e mazot ti kriv ako dozvoli da mu se remeti mirot so tebe radi nea pritoa znaejjki deka ne se stabilni luge,vo vrska sto mislis deka ti pregazila spomen za majka bidejki ti rekla deka ne ti e ubavo jadenjeto,mislam deka preuvelicuvas zatoa sto na mnogu svekrvi ne im se dopaga jadenjeto od snajka samo radi inaet protiv nea...eve i na mojata ne i se dopadna ednas grav kako sum svarila retok bil,pa mojot maz i rece ako ne i se dopaga neka gotvi ona...Oni se 30 god vo taa kujna i se zamisluvat deka se ala cart vo kujna znaci sef sale :D
    Vo vrska so toa da se.razvedete zatoa sto ne ve povrzuva nisto-e toa e veke problem no samo ako vie dozvolite!
    Ne zivete zaedno znam deka ni toa ne e merilo evo me 1450 km razdeleni pa pak pokusuva da se mesha,no se dodeka vie ne dozvolite,i ne i spodeluvate vasi planovi vo idnina,nea toa ke ja ubiva...

Idi i na kafe najdi i kulturno par zamerki,na sekoe nejno solenje pamet kazi si svoe mislenje idi i kontra ama.kulturno,i onaka po muabet svrzi i recenica deka ne si zlopamtilo no sekogas pamtis koj ti bil vo teski momenti podrska a koj teret.... i samo smeskaj se8)

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Дефинитивно не, најверојатно се водат според тоа како правеле нивните свекрви и сега тие истото го прават на нивните снаи.

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.635
    Допаѓања:
    126.344
    @Tara500 во бившата врска која за малку не заврши со брак ( јас прекинав) мама негова ми имаше исто кажано. И јас како што ме дал господ уз осмех : Кога сме на темата јас секогаш од кај вас кога сум доаѓала од ручек, сум пиела сода бикарбона зашто толку не го можам да го поднесам вашето готвење, до повраќање сум идела.

Последна измена: 20 јануари 2023
    На Anyshka, Pixi5, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Kralica :D ziva bila (highfive)

На cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  13. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Не ти беше срам тоа да и го речеш? Многу е некултурно. Си паднала на нејзино ниво.

На mKdevojce, elimkd и Мамичка им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.635
    Допаѓања:
    126.344
    Не ми беше ама ич.. кога она се дрзна да ми каже дека добила напад на жолчка од моето готвење и дури еднаш мислела дека имала тровање.. сакав да и рeчам а бе сестро да сакав да те трујам сега помен ќе ти правевме ама ете не и реков...

На purpleblue, Pixi5, snegulkata и 14 други им се допаѓа ова.
  15. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    789
    Јас па не знам што се бунам, веројатно истото би го рекла.

На cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Да шо ке кажат комшиите, трпи за децата... Ко се научиле одма на развод море трпи таму и моли се на боговите дека ке се смени мажето. :x

На ZAHRA, mal.ecka и Emotional123 им се допаѓа ова.
  17. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    "А la carte" врска нема со значење дека е некој шеф сале во кујна. :D да знаеш за друг пат, да не се истресеш негде, да не ти се смеат:D

На Pixi5, 1209, Estranged и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Не не е само таа една работа, треба да си го среди бракот па да има дете. Како бе вака советувате? Овој пред мамичка збор не кажува, утреден здравје да роди она дете, мама ќе реши да си се смести во станот она што им го дала "да и помага со бебето", па нема да смее синот да и рече не, па уште толку нервози ќе јаде.
    Мама ќе сака бебе да бања дур е жива, снаава уште крива ќе е кога нема да сака да е така. Мама ќе рече дете немж пуштајте во градинка, синот ќе дојде дома ќе и рече на жена му, мама ќе го чува, нема да оди во градинка, мама рече ќе се разболува. И ете ти во најдобар случај како доаѓа до развод со дете или во најлош жената да закачи болест од стресови и нервози ради свека и мажето.
    "Ама нив бракот супер им е, свеки не чини"

На Pixi5, CameliaMiller, MeowMeow и 16 други им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    9.493
    На народ не можеш да угодиш ако советуваш развод тогаш зошто одма развод ако кажеш да прави компромиси снаата била жртва ако кажеш да си го спаси бракот пак си крив свекрва и одлучувала за се.Затоа Тара да си види што може да смени што трпи а не е за трпење ,ако остане за љубовта кон сопругот треба на се да биде подготвена што немаат дете свекрвата веќе ја наполнила главата на синот свој дека ништо не ги врзува .

20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Дали и ти утре во иднина ќе ги прекратиш врските со твоето претходно семејство?

На Estranged, nextredstyle, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.