... И затоа е она крива. Што мајка бара да живее во иста куќа со старите. Повеќето критичарки тука се понашаат како се осамостоиле на 18 станови со коли со се'. За жал, кај нас снаата отсекогаш се гледа како некој што треба да е цело време со наведната глава. Свекрвата е таа што ги поставува правилата и законите во куќата. Неа не мораат да ја почитуваат ама таа не смее спрема нив ништо да погреши. Ми се гади од нашиов менталитет ..
Mojot problem pocnuva pak: mm im rekol deka pisavme odmor da si idame za Mk vo April,luge poracki sekoj den sto da se kupi a uste sme Februari,i muabetot: zaedno li ke si dojdete? Oni bukvalno na diplomatski nacin pak pocnaa da me usporuvat vo postoenje,osven koga spisokot za kupuvanje se pravi.... denes se javija da mu kazat deka koga ke si dojde oni mislile da gi odnese za Bg na doktor poso u Mk ne bile dobri ( patem imat kola) i deka taman mozelo da se izbelje fakticki planot da go maknat.na sekade za.da ne e so mene... jas normalno se iznervirav a mojot mi odgovori demek sto se zamaram daleko e April... Jas nemam sila.veke.da.se.nerviram od nea.ama.covece da.mi pravis planovi uste nedojdena i da mi otvaras rabota namerno za da ne uzivam e nema.da dozvolam
Ти тактички ќе изиграш, нека нарачуваат ти не се замарај маж ти ќе си пазари се и така пола работи ќе ги заборави, иначе каде и да го планираат ти ќе идеш со нив ако сакаат Бугарија нема проблем тамн ќе речеш леле сакам ваму да идам и така ни е успеат и ваму да поминеме и у меѓувреме закажи викенд или неколку денови за вас двајца во некој ресор во мак или планина и најбитно за се викај нема проблем, супер ќе си поминеш ти они ќе чурат
@Corika ова е топ предлог што ти даде @kelly.r . Не се вознемирувај за нешто што уште не се случило. Малце тактички играј и ти како нив. Почни сега ти нив нарачки прај им. Кога ќе дојдеме сакам ова она. Во Бугарија и ти со нив, како права госпоѓа седни си до маж ти напред и на секоја бензиска застани да ,, идеш” во тоалет. Па ти си пие кафе, па ќе ти се пријаде, па прошетај низ продавници. Кога ќе сте дома, излегувајте, шетајте… Е сега битно е маж ти да не ти префрла на сето ова пред нив. А, ако тебе ти се обраќаат за нарачки, не ги купувај. Заборавив ќе кажеш( освен ако не се работи за некој лек или нешто што е навистина битно).
@kelly.r @BellaBibi mene me nervira sto oni si pravat film samo so maz mi,eden negov bratucet se veri( so mm cel zivot i bratucedi i drugari vo isto drustvo) ,ete zaedno da sme otisle familija sme ( a oni bea) toa e namerno samo kade nie da se i oni svakate.... april se beli,april se ide po doktori,april se ide na cestito,april se odi sekade..za da ti zagorci odmor.... Posledniot pat koga bevme i smetase so idame kaj mojite sekoj vtor den demek sto tolku idame eto videle sme se... a idevme na sat vreme cisto da gi vidam,sepak roditeli mi se svakate? Problemot e samo so niv da sme,kaj i da idame.treba i oni da se so nas,i minatiot odmor belese mm eve sega pak... denes se javi preku 4 pati, da napomenam potencirase deka treba da dademe 50 evra za cestito...znaci ona i so pari ni diktira,maz mi znae deka jas mozam zajnat da uplatam i vo turcija na nedela dena samo da ne gi trpam ama i jas sakam da si idam,da si vidam rodnini,prijateli,drugarki,bratucedi a ne samo nejze kaj i odgovara za da se maknat so nas... znaes kolku pati ima.kazeno deka.jas ne sum veke.del od familijata na mojte.demek nivna sum,ama kerka.i e sekogas.del od nasta familija Imace.jas pisam ovdemi za nova god kakvi se naracki imase,jas nikogas ne sum stedela.pari nikogas ne se pominale bes poklon,no nematw pojma do kakvi banalni raboti se poracuvat oti tuka bile po kvalitetni de... inace imam poracka 3-4 kutii kapsuli persil svakas...toa e edno od milionte banalni raboti....lekovi jok toa ne i treba si ima besplatno dole
Маж ти прави ли се овака како они ќе му речат?Седни разговарај со него.Ти кога ќе дојдеш на одмор ќе им речеш на иронично не сме ние милионери не ѓи береме парите на дрво.Треба усул да се има, користољубиви се.Маж ти треба да им пресече "Мамо во џебот да не си ми случајно?Јас што ќе донесам и колку и каде ќе дадам е мое.Јас со жена ми си одлучувам што и како треба." Вака ќе и треба еден муабет па после не ќе бара Бугарија туку Белград на ВМА да ја носи кога ќе и рикне тоа притисокот.
А за твоите носите нешто? Читам и се нервирам. Многу се слични на моите, моите од се што наброја само порачки не прават. А се друго.И белењето дури. Нели е мизерно да го чекаш синот од странство да дојде за да ти искречи. Скапаници. Факт е дека они може да си планираат што ќе правите за сопствениот одмор ама поголем факт е дека вие одлучувате за тоа. Така да ако сте на иста страна со маж ти свиркај си.
Ова го напишав за тие неколку членки што коментираа пред мене дека снаата им се тупнува дома, разбираш? Во вакви ситуации џабе ќерката е независна ако се омажи за мамино синче.
Normalno deka nosime i na mojte,i seto toa ona ae drznuva da razgleda dali e poveke ili pomalku od nivniot poklon,dali e poskapo ili poeftinno ( ne deka znae koe kolku pari e ama si pravi nekojle scenario u glava) Da mene toj del belenje,idenje so nas po gosti,idenje na bolnici bas togas koga nie ke si dojdame ( za nie da platime se,usput i da se proseta) i seto toa nejze ne i e u plan se dodeka ne slusne deka si ideme.... toa me.nervira! Mm me mnogu podrzuva,i denes se iznervira rece deka sto pati se pokajal sto im rekol deka ke si ideme,on veli deka veke pisal na eden decko sto raboti so belenje da dojde on sa zavrsi toa,veli bojle ke platam ne sakam i tie denovi od odmor da gi rabotam,no za narackite se nervira i on,neugodno mu e si gi znae sto mustra se....denes na cela maka se shali veli: ooooo cekaj sea ko ke pocne podmladokot ( za.sestra mu) i da naglasam mozebi ke stoi smesno ili glupo toa: corika ovoj pat ne nosi brojeni cokolada ( minatiot pat odnesov 30 cokolada) koga dojde red da dadam na vnuci od bratuced NEMASE!Poso gospoga si delela po komsii aaaa da da si dojdoa strancite daa daaa eve edno pozdravce a nie za toa ne ni znaeme
За твоите кога носиш стави во твој куфер или посебен и под катанец.Како смее да ти брца во работи ваши?Друг пат на нив однеси им со поминат рок чоколади па нека дели нека се брука она .
Veruvaj ja na moite tolku malku zimam,sto i namerno ne go krijam neka go gleda...nejze ja mace zavist ona smatra deka nasite pari se i nivnii deka ne treba da se trosi za moite,moite idat godisno minimum 2 pati kaj nas,plus kaj sestra mi i ona misli deka seto toa nie go finansirame,i nemozes da i dokazes deka ne e taka...a iskreno ne ni sakam da i dokazuvam! Vo vrska so cokoladata ovaa godina corika fino lepo ke kupi cokolada od lidl 50 centi,ke zemam 50 cokolada i neka si svirka,corika ne planira pak so mozart cokolada,toblerone itd.da hrani malski alapaci i svekrvica... Inace sea vaka nervozna se setiv na edna super idea: da si idame.so mojata kola pa neka se.drzne da kaze deka e zaednicka ( faka veli za na maz mi kolata demek ista fam sme.zaednicka e) i svekorot sve trci napred da sedne...sestra mu bara klucevi da izvozi kola puni kcovi sta da ti pricam,taka ja ke ubedam maz da si ideme so mojata pa da im vidam pamet i vozenje za Bg i tri lepe....
Па и така најдобро е да направиш.Сестра му како дете кога ќе види добра кола па да вози хахаха да се перчи.Како не им е жал и срам од синот,братот од тебе ццц.Кога ќе речат така заедничко речи и извини се што има стекнато му е со мене, со мене може да му е заедничко а не со други ние сме семејство.Па љубоморна им е на твоите нека пукне друго да не и биде.Па немој 50 чоколади секое идење поднамалувај доста е 10 чоколади.Прави се малку наудрена зошто тебе некој да ти наредува за твои пари.Речи ааа кај нас се е поскапено имаме големи трошоци, не ринтаме ние за некој друг да праи нарачки.Се што има таму има и тука да се купи па кој сака нека изволи да плати од џеб со свои пари.Се жалат они, жали се и ти тие гајле.Само така со овие треба.
@Corika не знам каде живееш моментално ама само wizzair ти е спасот...... едно ранче со твои ствари,немаш куфер, оти се доплаќа,изговор -немам место,не можам да носам. Се што ќе ти фали облека ќе си докупиш и оставиш мк, за најблиските ќе ги почастиш некоја значителна сума пари. Ниту ќе губиш време за шетање по продавници, ниту небројани пари и нерви....
Швајцарија мислам. Нејсе, мислам дека нема потреба да се скратува нема потреба ниту да купува. И празна да отиде ќе каже дека нема што да купува за други и дека тоа што кажала тоа ќе остане. Не е она црвен крст па да полни стомаци туѓи и мераци да прави. @Corika и маже ако ти рече дај да купиме за дома нешто, кажи му купи си ти што сакаш слободно јас не сакам. И крај, веруј он ќе заборави до тогаш.
@ZAHRA sram,zal,oset kaj niv e nesvatliv poim...koga i da kazat deka e zaednicka ja odma potenciram oti e moja i negova i deka nie sme posebna familija,za sestra mu nemam komentar grozen film ziveee.... ne palat kaj nea muabetive oti e poskapneno,odma veli imate 2 plati,ne se zalejte da.vidite tuka kako e skapo,znaci ona znae da vleze primer na strana na lidl i da vika aaa eve kaj vas e 2 evra a tuka e 1.20 kupejte mi @Kasiopaja221 Avstrija ziveam i ko za maler od mojot grad nema letovi do Sk a da idam do Viena pa so avion pa da plakam nekoj da dojde po mene od aerodrom mi doaga isto kako da si odam so kola,plus dole sto ke mora da molam za negova kola i ako ednas ja zapalam aj sto benzin ke stavam nego nedaj boze moze da mu tekne da kaze deka nesto sme mu rasipale....ako plakam taksi togas ke brmce kao eve ,za nas nemate.za.taksi imate... @buba4e89 maz nikojpat ne me ima naterano da kupam nesto,duri i on se nervira od poracki a on mnogu pati im ima kazeno deka ovde na lepota ne davat,i deka on ne raboti za niv.... Sabajle dodeka pievme kafe mu predloziv da.si idame.so moja kola rece zdravje ima vreme ama ne e problem i podobro da si idame.so tvojta barem ke odmoram i jas poso ja negova kola nemozam da.vozam golema mi e Taka da denes niti naspiena niti odmorena od mojata sveki ama nema da dozvolam da mi sekoj den brmci do ovaa i kako sto kaza.maz.mi: ako ti pise eee kupejte.toa ti samo stavi i smail i ok neka.si misli oti primena e naredbata
A sto ima vie da im krecite vo nivna kukja? Za porackite ti dava pari ili ne? Ako ne, pola od rabotite da ne gi kupis. Poklonite za tvoite ne i gi pokazuvaj ili daj im pari pa neka si kupat sto im treba. Gledam deka idenjeto vo mk te nervira.. Ne odi tolku cesto, a tvoite moze da dojdat kaj tebe na gosti. Jas da sum na tvoe mesto bi uplatila odmor na more mesto tuka .barem ke yzivam i nema da imam nervozi od primitivni lugje.
Uopste ne odam cesto,otkako fati koronata ne sum bila,ne davat pari,ne smatrat deka treba oti koga e za pari nie sme familija svakas.... si odime april bas za da moze.leto da si ideme na odmor,iskreno imam i rabota vo Mk bidejki se otkazuvam od Mk drzavjanstvo i si imam proceduri... nebitno ona nema.pojma deka ja ke zimam At drzavjanstvo tek koga ke doznae ke bide interesno
Јас не знам зошто воопшто кажувате дека си одите дома. Спиете кај нив дома или си имате посебен спрат? Ако е посебно тогаш нема што да дозволуваш некој да се меша. Поклони добиле за Нова година следно поклони здравје за некој повод, пари не извираат. И малку поостро и директно во фаца кажувајте не преку мажот. Немам пари ги даваме по болници, не сакам БГ да одиме имаме други планови и готово. Биди реална искрена со нив, и да се навредат нека им стои. Си терам си живеам по мое. Еден ручек и едно кафе доста е за почит.
Леле сериозно ли бре ова? Што сте вие @Corika дедо мразовци па списоци ќе си праат што им треба? Ајде разбирам да е нешто неам појма лек, нешто што го има само надвор а е неопходно. Еве пример свеки отиде у гер на гости 2 недели пред да иде жената ме праша што да ти купам нормално дека и реков ништо купи си ти за тебе хххх... Од таму се јавуваа на ќерка ми што да купат и за мене реков луѓе детето има све. А пр. Со атопичен е и што ќе давам тука ххх пари за креми и лосиони таму сиг се поефтини ама како да ви објаснам дека таму луѓето не отишле од што извираат со пари па и да извираат дај Боже не би никогаш ама никогаш се осудила да правам на некого нарачки. Брат ми е исто надвор. Мој брат. Со години и тоа, доаѓал кога повеќе кога помалку па никогаш не сум му рекла бато купи ми тоа и тоа или кога е тука да очекувам нешто, напротив, македонското ти си ми мене на гости. Ја се фаќам за џеб јас развозуем кај што треба. Какви се бре тие луѓе? Имаат ли срам бре, гордост, достоинство нешто? Сечи ти тоа, односно маж ти... Ти со нив на дистанца. Купи 1 поклон колку да не идеш ти за себе со празни раце а списокот дај на муж ти па нека купува он ако нема мозок.