Imame poseben sprat,pola veke si zema dole kaj nea poso ete nie ne sme tamu a ona nemala pari toa da kupuva... Jadenje ne ni rucame so nea ona cim ne vide odma e muabeto so ke gotvam da idemo do tamu na rucek ili ovamu ili da poracame ( normalno so nasi pari) jas bukvalno pleskam se,koj me citel znae kolku imav problem sto na sekoja moja izgubena bremenost ona trubase,maz mi i rece deka sum trudna so namera da ne me nervira,toj den koga izgubiv bremenost kna se jabi so diagnozi da idam da se proveram do mene bil problemot... mnogu e komplicirano znaci so mm ne zborese so godini i sea ajde stari demek se smirija ama kako so veli on mnogu koristat situaciii i bezobrazni se.... Se sekavate na muabetot deka vnuka mi ne treba da ja saka samo od sestra mu oni mu bile krv
Потполно те разбирам кога живееш со луѓе што те гледаат само како банкомат. Мојата долга врска беше ваква. Не ми беше ни свекрва па ми правеше нарачки,а не ни живеам надвор од Мк.Бевме од различни градеви, како кај нас поевтино било. И син и го мзеше, тој живееше во Велес, а таа Крушево. И со малограѓански муабети, од син ми или од сестра ти децата. Мислам стварно се тие ептен прости муабети Јас ете не можам да трпам срања во животот. Па се тргнав. Со таквите луѓе само треба директно( ако сакаат да разберат). Јака ти душа со прости луѓе кога си имаш работа. Золва ми моментално се Германија, на крај памет не ми текнало да порачувам. Мислам таму не ги берат на дрво парите.
Daaa bas toa bankomat,sreka nitu ziveam so nea nitu ja trpam na tel...znaci od 10 javubanja ja na 1 ke i krenam... se gledame vo 5 god ednas,koga i da posaka da dojde kaj nas jas i napomenuvam deka ke treba da gotvi i da sedi sama poso pola den rabotame i ona odma se predomisluva problem i e sto jas sum nezavisna od sin i... cel zivot trubi oti i ukradov sin...kompleksi samo si vadi nemoze da se pomiri oti ne sedam doma i da.cekam od mm,e tek togas nis nos i vozduh bi mi vadila
Е па и ти порачувај специјалитети да ти направи некои од твој крај, во смисла како ти недостига македонско јадење, па нека се врти по цел ден в кујна И тоа тие најтешките што бара цел ден работа јас на пр, многу сакам ѓомлезе некој знае што е некој не,ама треба живци да се направи. Е такво сакам и точка
Леле и украде син. Дефинитивно си имаш работа со пациент. До некаде поарно што сте настрана може. Поголеми нервози ќе имаш во Мк ако си.
@Corika душо. Со твоја кола идете си. Маж ти сфатил дека не требало да им каже дека идете. Кажете им нешто се измести, може и да не доаѓаме( ова за да не ве јадат додека отидете). Штом стигнете иди си кај твоите со колата. Ако речат за колата , кажи ќе идам ваму таму со сестра ми со моите. Уплати си со маж ти да отидете негде и ќе помине времето. Искористи си го одморот тука максимално. Колку ти повеќе уживаш, толку они повеќе ќе се нервираат. Купи по една чоколада од лидл и не се замарај. И со маж ти збори, кажи му дека ако сте во Австрија дека не сте милијардери. Симболично чоколадо и ајт. Уживајте, шетајте, помини си квалитетно време со твоите блиски и пријатели. Не се нервирај уште сега, туку планирај си каде ќе прошеташ.
Duso mojot maz e toj sto celo vreme im zbori deka nie ne rabotime za niv,jas imam mnogu golema podrska od nego,ke.zemam cokolada i nesto sitno poso sea ke ideme so moja kola a mala duri i so secen gepek samo 1 kufer ima mesto da se.stavi za moja kola nema sansi da kazat poso nema.sto da se kurcat so aveo....ke vidime.kako sto ke.bide zdravje ima vreme.do april,na tel nema da i krevam pa neka se nervire
Со подршка од маж ти , па ти си супер. Гледаш како се може фино лепо да се среди. Ако има храброст да ве праша каде се нарачките нека одговори маж ти дека не работите и дека не сте милијардери. Или уште поубаво уште сега нека ги пресече дека освен некое чоколадце , нема друго, дека имате план да шетате и дека сакате таму да си потрошите парите. И само кулирај. Пак ќе ти кажам, како ти ќе уживаш , шеташ и што помалце седиш со нив , они повеќе ќе се нервираат. Не биди будала поради други да ти се уништи одморот што е со броени денови.
Neee mila ja uopste nemam namera da sedam so niv,nikogas ne sum ni sedela...nea toa ja boli i najmnogu zatoa saka kade nie tamu i oni.... maz mi koa ke go prasat kaj e toa on znaes sto veli: vo market a i opsto ja se vklucuvam vo komunikacija edino koga veke nemozam da izdrzam koga preteruva,mada i mm ja pravi lom...
@Corika ова ви е памет за друг пат. Планови не се кажуваат на никој, а посебно не на вакви луѓе. Следен пат, 3 дена пред тргање кажете им. И да ти прави порачки, ќе кажете немаме време да излегуваме и купуваме и плус нема место во кола. Нит па ќе има можност да ти го планира времето. Ќе кажете испланирани ни се деновите, нема време. Секој ден ќе си имаш план, еден ден со твоите, еден ден со другарки, еден ден со неговите еден ручек, 2,3 дена со маж ти сами уплатете си некаде. Купи им на сите по едно нешто, тоа што ти мислиш дека треба, секако доколку сакаш. И што е тоа толку чоколади. Во Македонија чоколадо нема ли? Не купувај бре, нека си прават нарачки. Кажи во ред, АКО имам време ќе купам и чао. Никој со сила не може да те натера да правиш нешто што не сакаш. Штом маж ти си ги знае и имаш поддршка од него, свиркај си и мисли како ќе си го поминеш времето тука со блиските. Аууу луѓе без осет. Среќа што си далеку од нив. Инаку со вакви разбирачка нема.
Prv pat vaka mu dojde da se pofali oti mu odobrile odmor,moze deka do sega nikad ne sme si otisle za praznici ete covekot od srekja si spodelil,nema veza da ne se poftoruvam,niti poklone niti cokolada ode lesi kuci so mala kolicka
А зошто воопшто се замараш. Поставете си цел кога ќе дојдете во МК каде да одите кого да посетите и толку. Одењето по лекари и влечење можат и сами да го направат. Разбирам дека родителите сакаат внимание али може да се најде друг начин, дојдете на ручек, на вечера итн. Порачки што можеш носи што не можеш не носи крај краева можеш да кажеш и дека немало во моментот.
Во Лајка нема да го успијат. А на темата, мн дрско да очекуваш да се откаже некој од член на семејство, оти си дошла и готово, мора по твое. Фуј.
Ај пак објаснете ми, кој е мотивот да се влези во спалната на брачен пар во нивно отсуство. За заклучување на вратите јасно ми е, заклучи врата за да не ти влегува. Ама што ги тера да проверуваат по туѓи спални, што гледаат ко ќе влезат?