Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    7.634
    Си живеела со нејзе? Замисли колку ќе ти беше тешко да беше со нејзе и како ќе ти го загорчуваше животот.
    Мојава и сега се меша (откако поминав година ипол кај нејзе, младоста ми отиде), ама буквално ја игнорирам. Се ќе си каже, јас и викам добро или не и ни одговарам ништо. Да се расправам не ми паѓа на памет. Кога не ми е дома, што сака може да си збори. На крај јас одлучувам што ќе правам. Е сега малце мажево уште ја слуша и некои глупости на нејзина команда знае да ми направи, ама него ќе му спискам и полека полека се надевам ќе се опамети и тој. Ти си ја имаш контролата на крајот, таа не е причина за нервоза. Никогаш не е свекрвата, мажот е. Ако си ок со него, батали ја.

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ради вакви причини најубаво е во 60 квадрати да живеат 2 фамилии да си имаат посебно фрижидер и тоалет. Вие сте требале да ставите граници на почетокот вие сте се земале со сопругот за да имате и 3ет човек со вас во се? Нема потреба ти да им трчаш на браќата негови по алишта и др работи. Можете да кажете дека се сами ќе си правите. Ако не сфати тогаш решение на страна да одите сами да живеете.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Немој да си слугинка на нејзините деца, само за да те засака свекрвата. Тоа нема да се случи.
    Знаеш дека преселба е решението и добронамерен совет: не давај пари за поправки за куќата, штеди ги за во вашиот нов дом.

На Anyshka, no name5, hermosa и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Здраво феминки
    Убаво е што има и ваква тема у форумов. :clap::clap:
    Како будала ќе прашам дали додека бевте бремени имавте проблем со свекрвите?? Дали на секое ви кажуваа закони од камено време и се грижеа за вашата килажа повеќе од вас??:fubar:|(

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    7.488
    Со мојата гледам да сум на дистанца до максимум колку што може тоа во еден двор. Нападна и напорна е жената и не разбира од НЕ ама барем јас балансирам некако.

Е сега за бременоста знаеше да кажи Јади ова или она, за бебето да јади, да не е пребирливо
    Таа кога била бремена милион приказни, како со свекор и свекрва живееле, па приказни за пораѓај, па како децата добиле име и сл.

Она што повеќе ми сметаше е тоа што од старт е незадоволна што бебе е женско, прв коментар и беше што мисли синот и ај демек следно ќе е машко.
    Што моето бебе уште неродено го сметаше за понебитно бидејќи веќе има едно внуче. А, сега од кога се роди демек златно на баба.
    Ми сметаше тоа што едно парталче што се вика не купи. Демек ко ќе има потреба ќе купела. Фала и, што треба за бебе си обезбедуваме.

Инаку сметај дека и од ко ќе стаса бебе коментари ќе имаш двојно повеќе и старски адети.

На Anyshka, Осе и Miss Nahh им се допаѓа ова.
  6. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Isto i jas ja izbegnuvam i ednostavno se ponasam onaka ladno ke sednime nadvor so mm (vo ist dvor sme) ona ke dojde ke napravam kafe go pijam i vleguvam vnatre.
    A isto e i za toa sto rece do sega nema nit kupeno nesto nit prasano i koga idam na pregled ona ne me prasuva kako e bebeto primer dali e se vo red nisto od toa.
    A koga ke se rodi prva ke cutni ko kokice da se napravi pred drugi.:envy:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Хаха не
    Мајка ми кога ме виде при крај малце ја осетив ко исплашена од килажата

На Miss Nahh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Haha majka mi da mi reci ne mi e problem ona mene celo vreme mi vika gledaj bebko da napreduva posle ke se mislis za kilazata.
    Ali ovaa veke preku nos mi ide ..:sweat::?:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Чувај си ги нервите за кога ќе се роди бебе. Е тогаш убаво ќе и кажеш да не ти виси на цицка :) Ако ти прави така прашај ја од култура дали е гладна и жедна :)

На Anyshka, Осе, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Gi cuvam kolku sto mozam…ama do koga neznam. :)
    Inaku dobar sovet mo dade mozam da i go postavam toa prasanje haha:lol::lol:

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Ја уште ни блиску до трудна не сум на 2ро,веќе добивам коментари и имам потреба да си го одбранам детето што не постои не па трудна што ќе се изнаслушам. Вчера свеки му вика на син ми "колку си убав бабе прав лепотан, мајка ти второто што ќе го роди ич нема да е ко тебе, грдо ќе е тоа" (facepalm) замисли кој болесник треба да си, да го изговориш ова. Мој совет - Сечи од корен. Не оставај така да помине. Ја одма и одговорив да не тропа глупости, зошто после се чудат што се децава љубоморни. Не дека нешто премногу менува тоа утреден ептен да се воздржи да стропа нешто пак, туку мене ќе ми е мирно во главава, нема да се нервирам зошто сум преќутела на тупите муабети. Она и ден денес несака да се помири дека детето е левак на мене, од такви особи не очекувам многу разум, а немој ни ти. Со лесно бременоста и уживај.

На Anyshka, Осе и Miss Nahh им се допаѓа ова.
  12. Miss Nahh

Miss Nahh Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Ti blagodaram mila! :inlove:I tebe neka ti e so lesno!:inlove:
    Ma kakov zbor e toa na detence da mu vikas ,,drugoto ke bilo grdo nema da e kako tebe’’ i toa ke i e vnuce.. plus sto vikas odma tuka se stvara ljubomora i utre uste ke rece ej ti si kriva sto e deteto ljubomorno.
    Da imale razum poinaku bi bilo nemalo kaj sto ne gi sobira da se mesaat i da se pravat pametni deka oni se znat.
    Ti blagodaram milaa za sovetot ke moram da prevzemam i jas nesto.
    I so lesno da ni e na site od vakvi ,,Svekrvi’’:x

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.464
    Допаѓања:
    35.097
    :rofl:
    7AEF5E50-3FAA-49E3-9E16-2115F1D5B2A3.jpeg

На jelo, CameliaMiller, senza.parole и 29 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.390
    Мене мајка ми и свекрва ми, се ко недохранета ме гледаа кога бев трудна. Само ме нудеа јадење.

Ми се случи на маса седнати ручаме јас и мајка ми, завршувам со јадење, ама си седиме уште на масата, си муабетиме. Таа меѓу муабет ми вика, земи си уште, јас викам не сакам и продолжувам да зборам.
    И по кратко таа зема со нејзина рака залак и ми го носи до уста, демек ме рани како мало дете. Прекинав што зборував и и' викам: „што правиш мамо?“. И таа почна да се смее, ама да сум каснела уште малку...

А за совети што смееш и што не смееш, тоа сите мислам го доживеале, треба на игнор да ставиш се.
    Убаво пишуваше негде - „кога на гинеколог ќе и кажат на една жена дека е трудна, треба да и дадат одма и затки за уши. Зошто од тој момент натаму сите ќе и даваат совети.“

На Anyshka, Осе, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    125.536
    Е тука заслужува да и речеш дрско Е па ако е женско на тебе ќе личи ако е машко на мажот ти, ова на моите е па затоа е вака лепотан.
    Гуска бе. Се збори ли така, кај им текнуват тие гадосии.

На Осе, sj *O*, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Ааа не смеам да речам дека ќе е женско, зошто она според месечината кога се родил син ми, знаела дека и второто ќе било машко. Јас женско според неа ќе родам, само ако имам спонтан. (facepalm) абре фала му на Господ, што не била присутна во растењето на маж ми, што го изгледала баба му, да го имаше оваа воспитувано немаше да ми биде маж сигурно. Туку муабетот и е дека син ми цел бил на татко му, а второто ќе личело на мене, цел личел на него, а врска нема, детето мешано си е, сите тоа го кажуваат. Ја во неколку наврати и имам плеснато дека чим е леворак, неможе да е цел на мм, ама не вреди со жена подалеку од дворот што нема видено да се објаснуваш. Кога беше мал намерно све во десна му даваше, демек ќе го одучи она, ден денес се обидува да го преобрази во деснак, после се чудат детето не го гледале. Никогаш нема да и заборавам, им дава сладолед на стапче на 3 деца, од кои едното син ми, му го дава сладоледов во десна, двеве си јадат, ова ги гледа, се мачи да го префрли во лева,а да не му падне, толку беше кусо стапчето, золва ми и вика дај му го во лева рака, детето левак е, забеганава се прави не слуша, ја станав му го сменив во другото раче. Ама ако, еве го порасна, уште некоја година сам ќе си види. И ја вака мислев дека баба ми со сите глупости е светица, ама околу 9/10 години кога наполнив, видов како стојат работите.

Последна измена: 27 февруари 2023
    На CameliaMiller, Осе, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    125.536
    Вештерка една.

На Pixi5, Splendor., cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    :envy:(facepalm)

19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    43.614
    Може некој да ми каже зашо балканскиве жени се ментално заостанати?! Шо сакаат да ми простите уше со синовите и да се изонадат, и душата на место да им е?! Гром да ме отепа ако сум ваква, бел ден да не видам, пу еве на.

На Pixi5, Anyshka, jelo и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Gosh И ми текна на ова, од пред 2-3 дена :|:drunk: Мамини синови и мајки опседнати со синовите are no joke.
    Screenshot_20230305-232900_Instagram.jpg

Последна измена: 5 март 2023