Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Da vo pravo si,mozebi ima i druga.prikazna no onaa samo toa go spodeli,i nejze problemot e 400km i edna nedela gost...ako ima bilo kakov problem treba da si sedne so maz i da go srede no bes uceni ke si zemam dete...i samata rece deka.maz i e svesen za problemite... trebq zdrav i razumen muabet so nego a ne kavgi

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Да ти кажам, ја на темава, а и на форумов сум меѓу првите што најмалку може да си ги поднесат свеки и свекор, ама и ја да сум во странство, ќе ми е глупо да нејќам да дојдат ни 1 недела. Поточно знам дека ќе сакам да не доаѓаат, ама нема да го изговорам тоа и нема да го покажам. Зошто е глупо. Колку што би сакала мајка ми да дојде и да види друга земја, да прошета, колку и да ми е напорна со муабетите што ми ги прави, толку и мм би сакал да дојдат неговите. Имам комшики на секои 3 месеци што одат и седат по 3 месеци кај децата, мене тоа би ми било премногу, ама па секој си знае за себе.

Последна измена: 11 март 2023
    На Cosmic Girl, hello-kitty.90, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Mnik Абе види, има досадни свекрви, замараат со муабет, ама одоколу може да се издржат на 1 недела. Но, постојат и злобни свекрви.
    Во првичниот пост членката спомна дека и самиот нејзин сопруг велел и е свесен дека мајка му прави проблеми. Значи пак мислам има нешто или имало нешто претходно, па членката вака бурно реагира.
    Секако таа мора со сопругот да си го среди односот. Тие двајца прво не се на иста бранова должина.

На Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    @Polzavce И мене некој да ми каже дека не смеам да си ја земам мајка ми на гости ке збеснам.
    Посебно ако е една недела и еднаш годишно. И ако жената не прави други проблеми.

Ама секоја приказна има повеќе страни, не може да коментираме без врска.
    Ти со маж ти можеби си имаш рчки.

На cresa-jagoda и Mnik им се допаѓа ова.
  5. Polzavce

Polzavce Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Ne ja mrazam jas zenata i ne zabranuvam da dojde. Samo me nervira faktot sto znae deka ne saka da fati nisto i deka ako mu kazam bilo sto za majka mu zbesnuva. Ne se ni problem tie 400 km. Problem e sto neznae da kaze ne. On mi se zalese kako nikoj ne se zamara i kako si ja prefrluvaat majkata eden na drug kako on minatite god plakal karti i jas koga mu kazav kazi deka nemozes on zbesna. Iii me nervira sto nema dogovor so nego se mu e sto ke kazat drugite...

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Polzavce Ти ја разбирам фрустрацијата поради тоа што маж ти нема карактер. Тоа тешко дека се менува.

Штом во глобала не ти смета свекрвата, препушти му ги главните обврски на мажот и така секој со мирна глава. Валјда ги делите обврските остатокот од тие 365 дена, и кога таа не е таму.

Ете може да купува за јадење од надвор, за да не готвиш. И кога ќе си дојде од работа, нека зачисти. Перењето алишта не е на рака, може да му покажеш нему за копчињата и така.
    Јас друго решение не гледам :D

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Ама маж ти не би седел по цели денови со неа, да и готви, пере, вари, а притоа да има мало дете, така да не е исто.

Едноставно е многу, он нека крене гз малце, а не да очекува се од жена му и готово.

На Anyshka, ZAHRA, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    @Polzavce mojata koga i da dojdese velese deka e na odmor.... pa taka koga si otidovme maz mi mi rece nemoj da si nesto cepnala na ODMOR SI sveki polude... mojata sveki kolku e teska tolku e zlobna,prosta neznam kako da ja narecam mozes po moite postovi da procitas...znaci mojata se falese koga i da izgubam bebe nejze toa i bese falenje...i jas se nervirav,placev no mojot maz ja postavi na mesto i sea pak nekogas polusuva no odma on ja sece....taka da mila sedni si ti razgovari si so mazeto ti,objasni mu kako se custvuvas,sto ti smeta...koga i da nadigne glas napomeni mu deka nema potreba od vikanje deka ste vozrasni luge i deka mora da se najde resenie,napomeni mu deka bebceto oseka koga si nervozna,deka dois pa nejkes od nervozi mleko da ti prekine....ako i posle razgovorot si tera po negovo i da bide vo stilot slika ima ton nema...togas se obrakas jasno i glasno na sveki i ic ne se zamaras dali nekoj ke e povreden,navreden ili tazen bidejki nikoj ne se zamara dali si ti tazna...
    Ti posakuvam da si ja sredis situacijata poso najgooemiot problem ti e maz ti,se dodeka on ne kaze ti si samo zlobna vo prikaznata sveki-snaa

На ZAHRA, 1209 и Polzavce им се допаѓа ова.
  9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Некогаш сами си правите проблем кај што нема, имате среќа не сте во заедница па цело време да ја гледаш. Ќе дојде недела две ќе се стрпиш, терај си по свое како и до сега. Разбирам имаш бебе ама сигурно овие 4 месеци си средувала по дома и си готвела, кај за 2 таму и за тројца. Ако не и текнува можеш пример со убаво да ја замолиш да измие садовите после ручек дека ќе идеш да го надоиш бебето, сигурно нема да остави се на маса без да крене. Или остај и го бебето да го пази ти среди си. Немаш потреба да се караш со маж ти за глупости. @Polzavce

На Cosmic Girl, Gosh, ZAHRA и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.236
    А тој да ти каже било што за мајка ти, нема да збеснеш?
    Имам едно правило за брак- јас ги расправам моите, тој неговите. И да, јас имам право да кажувам за моите вакви, такви, ама тој ќе си ќути, и обратно. Се поинаку уредено е пат кон неконечни кавги, а тоа нејќеме, нели. И тој ги трпи или толерира моите, и јас неговите, и пошто е на неколку дена во годината, никому ништо битно не фали.

На Cosmic Girl, Ani54, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  11. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.220
    Ако ти доаѓа еднаш во годината на една недела па ти си на коњ.
    А што е со нас што живееме во заедница 24/7 и се гледаме постојано можеш да замислиш како ни е на нас.
    Друго, еве и мм кога е нервозен за неговите родители збори се и сешто ама се лути ако јас нешто кажам во контекст на муабетот. Затоа јас си ќутам нека се испука, гајле ми е не се мешам помирна глава.
    А твојот сопруг се лути ако твоите родители дојдат кај вас на гости.

На Ani54, princess02, Inamya и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Polzavce

Polzavce Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Svesna sum deka problemot lezi vo nego on e toj sto treba da postavi granici i da kaze. Jas so mojte on so negovite. Mojte nikogas ne dosle. Samo majka mi bese koga se porodiv edna nedela da mi pomogne so govenje cistenje a jas bebeto si go gledav. Jas sto i da mu kazam da rece kako primer da ne go fakaat za race on vika kazi ti ti kazi, kao da se plasi. A jas ako kazam oni ke naduvaat nos i gotovo ke bide. Stiskanje zabi za nedela dena ne e problem. Problem e sto oni odokolu probuvaat da ja uvalat za sva vremena tuka.... Vi se divam na vas sto izdrzuvate 24/7 so niv mislam na nerabrani svekrvi. Ne sme site luge isti....

13. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Cekaj mila kaj zivees ti vo koja drzava? Sakas da kazes deka maz ti i negovite braka planirat spojuvanje na familija da pravat da dobie dozvoloa za neodredeno da zivee so vas? Koj e so eu dokumenti a koj so viza? Nemoj da se opteretuvas uste sega za toa....
    Vo vrska so fajkanje na race,baknuvanje odma od start reci deka toa NEMOZE gajle ti e koj se luti...ako ti pregovori sveki nesto ti i reci: sinti mi rece da ti kazam poso on neznael kako da ti kaze

На Anyshka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Па не се сложувам со тоа. Каков брак е тоа ако не можеш мислење да искажеш или како се осеќаш за одредена ситуација?
    Повеќе сакам да знам ако нешто му смета кај моите или да знае ако нешто минсмета кај неговите отколку да ќутиме и да трпиме.
    Но, секако, за тоа треба да имаш и способност да се справиш со ситиацијата.

На Cosmic Girl, Anyshka, Inamya и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    522
    Не ми е јасно како очекуваш во твоја куќа и домаќинство, гост што доаѓа еднаш годишно да ти прави јадење, пере алишта и вклучува машини. Може да причува бебе само.
    Ти си домаќинката и треба да си гостопримлива посебно спрема мајката на мажот. Кога одиш кај нив ти ли им вклучуваш машини?

Жената е баба сака да си го види внучето, за толку малку временски седење таквата реакција сигурно дека многу го погодила твојот маж.
    И ти си мајка и твоето дете ќе сака да те гледа и замисли снашката не сака да те угости ни една недела годишно.

На PinkGirl*, Oneo, ZAHRA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.236
    Види. Тоа што ми смета, може и не мора да го кажам, јер секако ги гледам 5 дена во годината. И ниту моите ниту неговите ниту било чии родители се совршени.
    А ако немаме друга работа може да се расфрлање со квалификации, твоите вакви, твоите онакви и да си тураме трн во здрава нога. Ниту ќе ги смениме, ниту нешто ќе се смени, освен што тој, чии родители се предмет на дисквалификација, ќе се почувствува навреден, па ќе заземе офанзивен или дефанзивен став, јер побогу родители му се.

На Nausicaa, baby-star, hello-kitty.90 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.775
    Зошто правиш проблем каде што го нема побогу?
    Да,мајка му е и има право да дојде кај него и да поседи колку сака.
    Исто како и твоите.
    Незрела си.
    Не се обидувај да прекинуваш врски со родител кој го гледа еднаш годишно.
    Не знаела да вклучи машини,па и не мора аман нема да ти падне круната ако угостиш и месец дена родител на твојот сопруг,+1 човек многу голем терет.
    Имаш дете замисли утре неговиот брачен партнер да ги прави истиве работи како и ти, па да не смееш да му стапнеш дома повеќе од една недела.

На Ani54, Estella, baby-star и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Па да ама 5 дена и месец дена не се исто

19. Polzavce

Polzavce Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Nema da mi padne krunata ama nezz na vas kako ke vi bide koga bi otisle kaj nea od dalecen pat i dai bide tesko nesto za jadenje da napravi. Jas koga sum kaj nea jas gotvam, peram, citam i uste na kraj mnogu struja sum trosela. Mnogu masini sum pustala. Za da go pocituva nekoj nekogo treba da zasluzi....

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Како тоа може да седи колку сака? Не е тоа хотел и не е само синот во таа куќа. Осет треба ли да се има?

На Polzavce, Anyshka, mKdevojce и 2 други им се допаѓа ова.