Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    А како може да ви ја увалат за стално? Она е со Македонски документи? Јас за вакво нешто незнам, немам чуено, дека на родител можеш да му направиш виза за да живее со тебе во странство. Може јас не сум информирана, незнам

А не ми е јасно шо се замараш кај неа да чистиш? Дур не си ти таму кој и чисти? Ја да сум во лом, гној валкано ќе и седам кај неа, па не пофаќам чим така прави,нека и текне да зачисти. Ќе си средам само таму кај што спијам

На Anyshka и Осе им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @Polzavce Твојот маж што вели на тоа што кога вие одите кај неа, ти пак си слугинка?

3. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Da da ima takva opcija za spojuvanje,poznavam edna osoba koja na svekrvata ne smee da kaze svekrvata nego strogo samo Mama,mazenceto i si ja donese tuka vo At poso e penzioner dobi dozvola za prestoj na neopredeleno,znaci nema pravo na nisto osven da si sedi kaj nih,sinceto i plaka osiguruvanje za nedaj Boze....

На Polzavce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.773
    Треба да се има осет.
    Ама овде не се работи за безосетност туку за детски каприци на невестата.
    Зар е проблем мајка две недели да биде гостинка кај синот еднаш во год.?

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Што кажа сега лелеее(facepalm) значи ако сакаш биди и на 10.000 км подалеку, ако сакаат да ти се тропнат тропнати ќе ти се.

На Anyshka и Polyincognito им се допаѓа ова.
  6. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Da da,mama i gotvi,pegla,deca gleda ona raboti i koa ke si dojde od rabota si ja seta mama da ne i e dosadno,a na svojata mama i zvoni samo u nedela bidejki ona veke ne e del od taa kuka,ne i e se familija...i koa ke i kazes deka premnogu dozvolila i premnogu turskata ja ziveat...ona ti objasnuva kako nejniot maz poso e edinstven sin ( sestra mu ne se vazi mazena e) normalno deka ke saka mamica da zivee so niv i deka ona nego go saka i ne saka da si ima problemi zaradi mamica,a i da ne bila ona bema ni maz i da e ziv 8)

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Значи не вика 2 недели, туку колку сака, значи неодредено.
    Второ, има мало бебе, си сака мир, а и на другава нема да и падне круна од глава да научи 3 пати да стисне плотна и да си свари кафе и да не ја замара снаата додека е со бебе во соба или табу темата синко да и свари кафе аман.

На Anyshka, VDT2906, Watermelon96 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    37.064
    Ај важи...
    Мајка и можела да дојде веднаш по породување како што разбрав, ама свекрвава не смее. Двојни аршини или? Замисли си на зетов да му текнало да рече, ми смета мајка ти што ќе дојде? Одма развод :^)

Ај, не забегувајте!!! Родители се и имаат право да се гледаат со децата и да им дојдат на децата на гости. Компромис треба, само што снаава ептен незрело детско однесување покажала. Па и развод одма, ќе си го земела детето. Божем само нејзино е |( Свашта!!!

Иначе и јас како Биле @Biljarkata со сопругот си ги имаме поделено улогите, јас со моите, он со неговите. И ниту он смее лошо да каже за моите или пак недај боже да се расправа со нив, ниту пак јас за неговите. Се што треба оди преку „овластено лице„ :rofl: И сите среќни ;)

На Estella, VDT2906, minne992 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Па добро, сигурно мајка и си го помачила мозочето да научи кафенце да свари или гаќите да ги пушти да се перат и не дошла на неодредено. Не чекала од зетот тоа да и го заврши, нели?
    Не забегувајте ни вие

На Anyshka и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.773
    ?
    Еднаш годишно,колку може туристички да остане?
    Утре снаа ти да му стави рамка на син ти да го посетиш 3-7 дена еднаш во год. Океј ке ти биде?

На Mic18 и baby-star им се допаѓа ова.
  11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    8.568
    @An-na Нејзината мајка дошла само првата недела по пораѓајот и притоа да чисти, готви и да и помага околу новороденчето.
    Бебето сега има 4 месеци.

Свекрвата доаѓа на гости секоја година, седи недела, а сега неговото семејство ја планираат таа за стално да живее со нив.

Мажот, т.е синот гарант нема ни еден цел саат да отседи со мајка му таа 1 недела. А не па да се зафати тој да организира 1 ручек. И зар да ја распнеме сега членката бидејќи не сака целиот терет да е на неа?

На Anyshka, cresa-jagoda и Polzavce им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    13.006
    Мене ми личи како на нив убаво да им е. Зошто да не, ако им одговара на двете страни? Дома чисто, средено, ручек на маса, децата спастрени, попладне прошетка… не гледам проблем.

@Polzavce Купи едно плинско аман нека си свари жената кафе, дома сигурно секако чистиш што ќе ти смени гостинката? За готвење сигурно постои некаде готова храна ако толку не можеш да зготвиш или барем да и ја уклучиш ринглата таа да зготви. Изнеси ја, прошетај ја, сигурно и со бебето шеташ, седнете на ручек. Една недела е, зошто да не ја угостите?
    Наместо да се караш со маж ти, си можела да си кажеш што очекуваш и да најдете решение. Мислам дека стварно си претерала, реакцијата на маж ти е очекувана.

На Cosmic Girl, VDT2906, Snowflake92 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    522
    Јас не би сакала да ми се мота да ми фаќа мои прљави алишта, да ми пушта машина. Она нека го погледне детето 10 мин и ќе добие кафе. Тоа е домаќинско однесување и гостопримство. Дошла жената на гости, сигурна сум да и пипнала нешто во куќа ќе плаче на форум дека дошла свекрва и и и буричка низ нејзините ствари.
    Добила жена внуче да го види после 4 месеци, можеби сака да му даде парка нешто подарок мерак и е. Ќе добиеме пост доколку не отишла, е детето веќе направи 4 месеци каква е таа баба свекрва ни да дојде да го види , а внукот од ќерката доби оваа онаа- не го сака моето.
    Тоа па што го кажала дека ќе си замине од дома во мк ако она дојде е исто дно дна. И дека треба да вози 400км и еден ден нема да е дома го кажа така трагично, а жени сами чуваат деца по 2-3 месеци мажите им се на пат.
    Мажот со право ќе се лути, ти признај си ги сама на себе грешките во лутина што си ги направила и гледај жената да не се осети до толку неиспочитувана колку што изгледа во постот, па да си го поправиш односот со мажот.

На Discovery, VDT2906, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Да, не гледам што е толку проблем.
    Види, различни карактери сме очигледно. Од никого не чекам да ме служи, не се тупнувам никаде и така ќе остане. Тој ми е син, но утре ако имам снаа, осет морам да имам, како што сакам према мене да имаат. Дали ќе ми е сеедно или не, небитно, нема да чекам она да ми одреди денови, сама ќе си го направам тоа, особено ако не сум побарана за помош.
    Не нарушувам мир ни ред никому ради мои хирови, не гледам зошто на друг тоа би му било потреба.

На Anyshka, ZAHRA, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Realno zena od 60 god ne gledam da ima nekoi posebni potrebi od stilo aziska,kineskq meksicka hrana... taka da so da i se dade da jade ona ke jade,nemoj da ocekuvas deka gost e dolzen da ti gotvi,pere,cisti... eve sega kaza.deka majkati e odma dosla cim si se porodila? Se prasuvas kako mu e bilo na maz ti? Mozebi on e sakal majka mu da e prva? Ajde @Polzavce svirkaj si uzivaj si so detenceto,razgovaraj so mazot ti i dali 2 kopane ili 3 ke stavis ne e merilo... mir vo kukja izdrzi nekoe vreme....i da pazi imas detence neznaes mozebi eden den i tvoja snaa za tebe taka ke reagire....
    Razgovarajte si so mazovcite ne vi se oni samo za.vo krevet-i problem ima samo ako nema razgovor i razbirenje od dvete strani....
    Izvini mu se na maz ti i kazi mu deka sakas da si razgovarate kako vozrasni luge i spusti topka eden den ke ti e krivo

На ZAHRA, cresa-jagoda и mssuniquee им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    13.006
    Хаха да, ова ептен ми падна и мене во очи.

На IRBBB, baby-star и Corika им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    90.773
    Епа проблемот е што невестава не го ни прашала маж и колку време сака тој мајка му да ја види туку таа вели до недела дена.
    Може тој сака да ја види?!
    исклучително себично се однесува членкава.
    Утре и таа да сака мајка и да ја види и да и поседи месец дена,тој има право да и рече, а не, толерирам до недела дена.
    Не бидува така.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Bas taka,majka i dosla koga se porodila,ama ako svekrva dojde ona ke si zeme dete i ke si ode kaj majka...znaci se se vrti samo za nejnata.majka.... kolku i da e losa,nikakva svekrvata aman neka go ostavi maz i da se.spravuva.so nea i cao prijatno....

На Mikha4 и Cosmi им се допаѓа ова.
  19. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ама како се посмевате што така трагично пишала ќе бил цел ден на пат?:^)
    Па зарем по патиштата се е совршено и безбедно?
    Тешко на тие мажите по патишта што им се, тие само си знаат како им е во душата.

@Polzavce со смирен разговор со маж ти и добар договор и ќе ја дочекате и испратите со арно, а вие ќе си останете во уште подобри односи.

На ZAHRA и Polzavce им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.677
    Допаѓања:
    182.054
    Мазни путки сте повекето сакате лутете се сакате не ама така е
    Многу се занесувате како да ви е златна п--ката па само вие да се слушате
    Мајка му е го родила изгледала од две кила месо и ви смета шо ке дојде една недела ,една факинг недела
    Па на глава ке истоите таа недела ако треба а не да се клучите по спални по цели денови таков впечаток добив може грешам
    Утре вашите ке дојдат немојте мои твои да почнете оти тој брак пиши пропало е тогаш
    Не викам да ќутите и да ве јаат него штом ти иде некој у твоја куќа ке и кажиш јасно и гласно
    Јас бебето ти ручек и чистење ако сакаш и можиш ок
    Сигурно нема да ти рече неее неможам
    и што шпорети имавте некој спејс шатл изгледа шо незнае да го пуште

На christinnn, strangewoman, Splendor. и 16 други им се допаѓа ова.