Исто размислуваме. Треба да се има осет. Еве јас ќе бидам утре свекрва и шанси нема да реметатам нечиј ред. Да отидеш недела дена е во ред. Но да отидеш на неодредено и да не најавиш колку ќе останам ми е многу безосетно. Секој си е со план. И не е така ко што тврдите. Треба да и се мисли за јадење, кафиња и сл. И за мајка, за свекрва или за било кој треба да мислиш во фрижидерот да има храна за нив. Јас може со бурек и паштета ќе поминам, ама мајка ми кога доаѓа ми е глупо така. Не ја оправдувам целосно снаата, што прави драма и за тие 400 км. Но дека свекрвава е без осет е. Плус треба да се земе во предвид дека се работи за тазе породена жена која сама себе не може да се поднесе од хормони, а не некој да и се мота по дома со месеци. Сваком госта, три дана доста! Дали за мајка или свекрва небитно.
мојот е 12 години по патиштата јас со две мали деца сеа веке ерген и мома сама без мајка и свекрва Верувај уште поубаво е сам Слободата нема цена
Neee daleko od toa,nikoj ne spoma deka po patistata e.lesno,no nejze i e problem sto ke odi za majka mu 400 km a ona ke ostane doma.so deteto a da e za nekoj drug nema da i e problem...barem jas taka go svativ Zaradi mamica ke me ostavi mene i ke odi 400km i sto ako im se desi nesto za tie 3 sata,a pritava sigurno maz i raboti i po 9 sati go nema doma
Е нема стварно и често и со швалерај завршува, слободен тој, слободна таа Како и да е не е лесен тој живот по патишта која што сака нека си мисли.
Абе на гости е дојдена, јас последно со мајка ми се скарав што на кафе дојде, и ај ова да пофати, она да пофати (ситници, цвеќево не овде, онде) дур правев кафе ми вика кај имаш крпи прозори да избришам? И викам, седни и пиј кафе, ме вознемируваш што само ми пипаш наоколу. На гости дојде, ако ми требаш за помош за чистење ќе те викнам специјално за тоа. Се налути малку, ама и' пројде. И она се опушта така оти ми е мајка, баш и' реков дај не биди досадна свекрва Не е ок гости да ти пипаат по дома, друго е да живеете заедно, ама вака дошла на гости, се' додека не им прави ршум ок е. Другарка од др. земја во декември на гости ми беше 1 недела, освен кафе што си правеше сабајле оти баш рано станува, не сакав ништо друго да прави. Нема потреба. Овде е поголем проблемот, женава мисли, можеби оправдано, дека ќе се тупне бабава за стално. И тоа доаѓање кога ќе и' текне е глупо, од денес до утре. Живеам малтене комшии со моиве, па меѓусебно се договараме за посети И маж и' што ќе и' ја донесе старава ако сам така реши. Ова другово е само површина на проблем и ситници, подлабоко е болката.
Јас ја сфатив дека и е проблем што тргнал на пат ( реално 400км не се малце ), а таа останала без автомобил и без помош во случај да притреба нешто. Ако си странство и немаш на кој да се ослониш во таков момент и баш не е едноставно. И такси е заебано со бебе, пошо мора да најдеш такси со бебешко седиште. Јас од таа гледна точка ја сфаќам, друго е да е на работа сопругот па да го викнеш да си дојде, друго е да е 400км оддалечен.
Глупо е што од денес до утре е патувањето. Иначе еден куп жени овде без мажи и трудни седеа, и бебиња гледаа и што се' не. Има чаре за не-дај-боже, на пример брза помош, комшии, што било.
Znam mnogu dobro kako e stranstvo,no realno nedaj Boze da se desi nesto vikas brza pomos odma ti idat posebno koga ke kazes deka si sama so dete,da ne se misle sd na najloso...znam deka.so dete e drugo i poispaniceno,no nemora se na najloso dz se misli
Ако можат нели? @Corika јас па не ја разбрав дека за мајка му смета, неа кога има мало тој да го снема на долги патишта и смета. Дали да го мисли што се може да се случи, дали за друго дома да се секира, ама живот Како и да е со мало да ти се трупне било која особа и со мал прст да не пофаќа па не знам колку на секоја ќе и е мил гостин не мајка, не свекрва, не сестра да е во прашање.
Ако се случи нешто не дај боже, седиштето нема ни да ти дојде на памет Многу добро знам како е сама дома со деца, многу тука не има со мажи што биле по патишта. Ќе се снајдеш и да испазариш сама, да зготвиш, да исчистиш, да се избањате, ми се случило и ‘не дај боже’ немаше кој да ми помогне, па излетав од дома со бебе во раце директ во такси. Кога ќе удри адреналинот ќе се снајдеш. Не е секој ден, тешко е да ама ако сакаш ќе најдеш начин.
Мојот маж е на пат тоа му е работа знам како е, не знам зошто помисли дека се потсмевам. И викам треба 1 ден да е сама да извози 800км маж и и се жали како може така да не остави сами, толку е бесчувствителен, што све може да се може да се случи додека го нема. Затоа викам како им е на жени што мажите со месеци не се дома.
Се е тоа супер кога си во Мк, јас тука ни комшиите не си ги знам, едноставно ја нема таа блискост. Ако нема на кого да се ослониш одма е потешко. Брза помош не ти доаѓа ако пример се работи за висока температура, а бебе ко бебе менува состојба за саат-два. И шо сака нека е, такси овде не ти тргнува со бебе во раце.
Hahahha sekoj moze da se snajde bez maz. Koga go imam veke nema sigurno da se ponasam kako da go nemam. I ne se problem tie 400 km nitu majka mu. Problem e sto ima i nekoj drug sto moze da ja zeme, a ne se zamara ama nema koj da kaze. Nie sme tie sto se zamarame 3 godini po red. Aaa toa sto majka mi dojde bese dogovor na dvajcata ne moja zelba! Iii mm sam prizbava deka koi i da dojde pocnuva da smeta. Jas ne sakam ona da mi e sluginka ama oset treba da se ima koga si so bebe malo doma. Predhodno sum ja gostela, precekuvala itn... muabetot eee ne se kazuva od denes za utre dojdi zemime bez da prasas dal moze nekoj i dali ima.... i majka mi da e isto bi reagirala ako ne e sovesna i realna!
На членката не и пречи свекрвата да дојде, и смета што мажот нема цврст карактер т.е други одлучуваат за него. Самиот кажал дека си ја префрлаат мајка им меѓу браќата, а сега постои можност таа постојано да живее со нив. И тој како му кажат така. Не и смета што тој ќе патува 400 км, туку што во 5 до 12 му се јавиле да дојде да ја земе. Значи пак е како му кажат така. Тоа е целиот проблем. Тој треба да сфати дека сега има свое семејство, татко е и треба да ги зема нив во предвид каква и одлука да донесува.
Ајде ајде цели филмови изснимавте од мочка правени да не сте случајно Јасно е Фрустира шо браќата попаметни па ја пикаат мајката кај овој мутавиот шо не зна а да гугне и да си каже мажот е крив
И во мк не познавам комшии ни едни после живеење 3 години овде во зградава. Си викам добар ден, ама не знам никој ни по име. Ама да ми се дешава нешто не дај Боже, ќе им тропнам на врата секако. Таман да си на улица и нешто е, ќе се обратиш на кого било да ти помогне до болница, нели. Мислам, замисли мажов да работеше работа на пат, што ќе правеше она сама? Ќе мораше да се ослони на себе. Ти викам, друга е маката, а не што него ќе го нема пола ден. Ако ништо ете он има пријатели, колеги, ќе прати некој ако се мора, нели? Туку ова што не е ни прашана дали е ок баш утре да дојде бабава, туку меѓу себе синовите и мама се договараат е проблемот.
А што е проблемот со жената ако сакаш да дообјасниш, не е способна да живее сама, нема свој имот? Зошто мора некој од синовите да ја прибере?
@Sunrise!!! Па да ја читаше, ќе прочиташе дека свекрвата доаѓа по ред веќе 3 години и членката ја угостувала и пречекувала. Мажот е како и секогаш, проблемот