Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Не знам кај ќе оди ако не оди кај син ѝ.:D Плус ништо не коментирав, само и одговарав на прашањето на @Skyler дали некој оди на гости по 2-3 месеци. Не биди зајадливка. :*

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.336
    Допаѓања:
    190.109
    Кој си нема ќерка нека му ја мисли, кај син не може, таму има снаа:D. Упс, кај ќерката има зет, може и он ќе има некој приговор:wasntme: Најбитно, кој шо ќе праи да не кажува на комшиниите, оти тие најгласни се за мерење и есап водење:!:

На mal.ecka и nena2010 им се допаѓа ова.
  3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    13.003
    Освен ако сама не сум ги повикала, не гледам зошто би ми седеле гости 3 месеци. Ајде една недела пак е во ред дека е во странство ама 3 месеци ми е еднакво како свекрва ми што ми седеше по 10 саати на гости.

На CameliaMiller, Anyshka, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.746
    Јас еве коа сум на повеќе денови кај некого, се нудам барем да измијам садови или помогнам со други домашни обврски. Ако неќе домаќинот/ката, океј. Ама ете грдо ми е цело време да ме служи некој со денови а ништо да не помогнам. Од друга страна мене да ми дојде некој не очекувам дека моора да помага. Ќе ценам да се понуди. За тој дел ааајде ќе разбирам да се лути.
    Ама за самото идење една недела еднаш у годината, па за земањето, тука nope, не сум на страна на снаата.

На Feminka22 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Во хотел:D
    МаШ е бре:D
    @Skyler заради греењето доаѓаат зимно време и се забораваат најчесто. Не е и тоа проблем, ама нозе во вис и снаа слушкиња:shake:

На Anyshka и Skyler им се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Ја мајка ми неможам да ја трпам 2 недели да ми седи, не па свекрва 3 месеци. Да сте вие во прашање да ве видам дали ќе ви е сеедно во 70 кв да седите, исто ко во заедница ти е тоа.Уствари чекај, да, заедница е. Ама овде ќе кажувате секој свое да си створи,а а ако си во странство немате проблем некој по 6 месеци годишно да ви седи? Таман 6 месеци свеки, 6 мајка. Топ.

На CameliaMiller, Luna91, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    37.034
    Си замислувам :worried:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Е добро де, не знаев, нека ми извини. :D

На Mic18 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.202
    Нема ништо проблем во тоа што родителите сакаат да дојдат на гости кај децата во странство и да седат со денови, ама треба да се има осет.
    Пишував пред 2 години во темава кога бев 8ми месец бремена и свекрвата и свекорот дојдоа на гости не поканети бидејќи им беше досадно во Македонија. Додуша, си поќутев и ништо не кажав иако бев нервозна.
    Да бидеме реални, колку и да ти помага во домашните обврски не е исто кога имаш некој плус во куќата, кој и да е. На членката плус скоро породена и вријат хормони, плус изгледа си има некоја позадина ова па не ја сака свекрва ѝ толку многу па избувнала без потреба.
    Нека дојде, ако не знае како се користат апаратите покажи и или нека почувс дете па ти ќе средиш на раат. Постави се пријателски со неа и ќе се договарате оти претпоставувам маж ти ќе биде по цел ден на работа.
    Еве може и да и оставиш дете па да излезеш еден ден. Ако станува збор за недела, две ќе се издржи.
    Ако се шушка за да остане за стално со вас разговарај си отворено со сопругот на мирен начин. Нека види дека ја почитуваш ама не би живеела со неа како што тој не би живеел со мајка ти. Додуша за тоа се збори јасно и гласно, а не од околу по браќата.

На Luna91, Anyshka, Bebce1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.336
    Допаѓања:
    190.109
    Не можам ни јас. И сега? Да ја остаам ако не, нека живее сама во мк, дали жива дали умрена, комшиите ќе мислат, нели.
    Баш дека сме во странство.Имало нешто одговорност се викало. Како што двоеле од уста и комодитет, да не пораснат, ќе двоиме и ние некое време.
    За досадно не зборам, нас не ни е досадно, си наоѓаме занимации.

На baby-star и An-na им се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Ама женава здрава права е. Си пиша членката. Да неможе, разбирам, има и чаре, ако ништо друго, да и плаќаат жена да ја чува.
    Овде збориме за жена што све може сама, ама останата е во времето ко повеќето од нивните генерации, имам снаи, нека ме чуваат. И ја на здрав, прав човек немам намера да му слугувам. Еве гледам, веќе, сите стари со децата живеат. Дедо ми на 80 и кусур сам, баба ми исто. Не се сите стари непокретни.

А да, заборавив, ако и двете се болни и стари, кај ќе ги сместиш и двете? Или татко и свекор, небитно

На Anyshka, princess02, Vraloma и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Можам да замислам колку ви е забавен животов, што дремете по теми кај што може само контра да одите колку да се прави муабет. Вака ако му правиш на сопствено дете, не ме чуди и да ти треснат врата пред нос кога ќе дојде време.

На Anyshka, Polzavce, felisitas и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.336
    Допаѓања:
    190.109
    Ај решете за што праите муабет, дали за членката со 7 дена гости или за комшиите што им седат по 6 месеци на децата во странство.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Па ти ја префрли темата на тие шо седат по 6 месеци, затоа и ти беше реплицирано. Демек овие ја шо ги знам сите болни се па затоа им седат. Небитно. И не, не се 7 дена, повеќе се. Ама така ви одговара да читате, заборавив.

На Anyshka и felisitas им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.336
    Допаѓања:
    190.109
    Јас ја префрлив? :^) И јас измешав 2 недели и 6 месеци?
    Остај ги тие што ти ги знаеш, да си праат како што им одговара, не им го бери гајлето. Секој со своето гајле.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    А ја му се замешав на некого од тие што ги знам? Само одговорив дека познавам такви луѓе околу мене, извини што сум социјализирана со комшииве, ама да, не е во тренд сега да имаш комуникација со комшии, да ти рече, задутре летам за Германија кај Стојка и Јово, им го собрав гајлето ете, им се потресов што прават таму, ништо права оговарачка. (facepalm)

П.С. Не измеша ти 2 недели и 6 месеци, ама кога ќе мудрувате вака во мислењава, неможам да одолеам да ви реплицирам. На тебе се однесуваше муабетот со тоа 12 месеци дали би трпела да ти седи некој, зошто се потсмеваш на овие шо не би сакале да им седат толку. Немаше врска со моите комшии тоа

Последна измена: 20 март 2023
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.746
    Муабетот со мајка и свекрва не е дека свекрвата треба ко мајка да ја гледате него што тоа што за вас е свекрвата, за маж ви е мајка ви.
    Така што за идење кај вас дома, не треба разлика да се прави помеѓу нив која била по добредојдена:)

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Мене ми боди очи ова заклучувањето в соба. Шо знам, ми е малку незрело. Па претпоставкиве дека сакале да ја "увалат", па мажов цел ден ќе изгубел по пат за да си ја земе пази СОПСТВЕНАТА МАЈКА. Женава (зборам за свекрвата) можи стварно се понаша "ко од Марс падната" ама ни снаава некако како да не сака да покаже ни малку почит. Уцениве со развод исто така ми се безвезе. Има нешто што се вика разговор, компромис, решение. Ако тоа го немаш во бракот ни деверите ти се криви, ни свекрвата. Ти и маж ти сте криви
    Едит Јас никој не сакам да ми се плетка в кујна. Снаите ќе си ги служам ако треба (секако кога ќе ми дојдат на гости, не сакам да се "увалувам" ) , само в кујна нека не ми влегуваат, нити па влегувам кај некој в кујна

Последна измена: 20 март 2023
    На baby-star, hello-kitty.90 и manako1 им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.639
    Вие додека се оправате тука членката веќе ја угостила свекрвата и и вари кафе.

На minne992, Bebce1, Осе и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Без разлика колку и да седи не треба свекрвата да си дозволи некој да ја слугува и да се вади дека не ги разбира машините.
    Јас кога одам на гости на поседок, на домаќините им готвам, им пазарувам за дома, чистам со правосмукалка, се што правам дома правам и кај нив. Заедно со маж ми се распределуваме. Незгодно ми е било кој да ме служи и да му бидам на трошок. Макар и да е помалку од една недела.
    Ја разбирам зошто и пречи.
    Со мало бебе кое само по себе е захтевно, тешко е и да примаш гости, особено некои околу кои треба да трчаш.
    Не е исто мајка и свекрва. Затоа што мајка ми да ми кажува јас не знам тоа да го пуштам, ќе и кажам слободно дека немам намера секој ден кафе да правам, нека се научи. На свекрва секогаш се воздржуваш да коментираш.

На MeowMeow, Anyshka, Polzavce и 8 други им се допаѓа ова.