Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. 7chocolate7

7chocolate7 Истакнат член

Навистина ,во право сте.Од толку мело драми.И јас го загубив компасот .Се заборавив себе.А премногу сум им дала на,значење.

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@7chocolate7 Посветете си се на себе и не се замарајте.

Кога ќе се јави да драми, слободно спуштете и со некој културен изговор во стилот "Зафатени сме, само што излегуваме, имаме гости, не сме дома" итн и чао пријатно.

Животот е прекраток да се нервираш за прости луѓе.

3. 7chocolate7

Највеќе ми е страв ,да не го свртат и маж ми.Јаден човек со нив.Тоа што ни прават е тортура.А јас будала ,па уште и ги бранев.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Да не се замараш мила. Никој на светов не е по вреден од тебе и твоето дете. Тоа се луѓе болни во главата, за тоа лек нема, освен ти како единка да се дистанцираш. За по нивни роднини што зборат ама ич ич да не се замараш. Пример свекор ми и свекрва ми мислев дека се супер, ама полека сфаќам некои работи , а тоа е дека си имаат мака со главата ( паметот) и јас тотално кулирам. Ние сме свесни со маж ми дека најголема грешка е што направивме спрат и целиме кон тоа да се продаде и макар во 30 кв да живеам да имам раат и приватност, зашто во двор се осеќам како во зграда да живеам, неможам на раат кафе да испијам или со гости во двор оти се се скенира.
    Јас знам и сум слушала како ме оговараат али боли ме ….. . И со сестра и по телефон дека ме оговараат амс нека. Само ми кажува која останала бремена, следен пат се спремам да ја прашам што сака да каже ( ние уште немаме и на тоа алудира).
    Едноставно го оставам мм да си каже и реши што има со нив. Јас кажувам на него он на нив. Ааа исто јас сум го буцкала маж ми , еве незнам како го сфаќаат тоа али не се замарам. Имам слога и разбирање со него и баш ми е гајле за другите. Јас сум од семејство каде многу поинаку сме функционирале, ова тука е се за едно дете, а другото ( читај маж ми ) да е жив и здрав.
    Игнорирај мила, од едно уво влегло од друго излегло. Јас она кога збори мене паметот ми е на Занзибар.
    И се што ќе ти каже навредливо или да ме буцка само смеј се, колку и да вриеш од нервоза само смеј и се во фаца, неа ќе и биде многу потешко.
    И разговор со маж ти да сте сплотени во се. Ако вие двајца се сложувате, веруваај ни 100 свекрви не ви можат ништо.
    Само смеј се.

5. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Потполно те разбирам, никоја не сака да е неправедно оцрнувана.
    На ова гледај дека луѓето што поверувале во таквите гласини за тебе, роднини ли било кои и да биле не се вредни за почит и замарање. Тие и никогаш не ви биле вистински пријатели, да ви биле ќе поразговарале со тебе и ќе укапирале колку е саат и кој лаже.
    Те прочитав живеете во ваш дом, си имаш дете и маж. Тие ти се тебе најблиски за другите да ти е гајле.
    Ама оној дел каде што пишуваш свекрвата го врти маж ти против тебе не го појасни како тој реагира на тоа? И верува и се карате или ја става на игнор и си свирка?
    Зошто ако е првото немаш ти мака со неа туку со него треба да си ги дорасчистите некои несогласувања.

Осе and 7chocolate7 like this.
  6. 7chocolate7

Тој е премногу мек.А тоа,се луѓе што ќе им дадеш конче, цел ракав ќе го отплатат.

Јас потекнувам од подруго семејство.Не сум научена на нивните драми.За мене е ненормално ,да се вреѓаат татко им и девер ми и да,се степат.А утре ко ништо да не се случило.Маж ми буквално,ко да не од таму.Сите го велат тоа,не само јас,па да бидам заслепена.Да ми се мои родители и те како ќе ги доведам во ред.Збориш нема проблем.Така ќе биде.Викале ни го купиле плацот,јас на место на маж ми би им рекла слушам се фалите по луѓево.Таа цена утре парите на маса .А се разбира нема да дадат.

Anyshka likes this.
  7. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Нека се фалат, остај ги.
    Гледај вас дома да ви е добро и дистанца од вакви личности.

8. 7chocolate7

Луѓето не се слепи.Некоја жена ,не ја ни познавам и рекла што мајка си ти?!Детето ти се мачи, а ти не си ни отишла да му помогнеш.И они се упорни у тоа ,да не напраат пред сите такви.А тие да бидат жртви.Не сум некој што изнесува валкан веш пред сите.А заслужиле за сите ,тракатанци.
    Нив тоа ги боли .Тоа им е битно.

9. simona_baby

simona_baby Популарен член

Изгледа сите имате големи очекувања и на крај сите сте разочарани.Вие не треба да очекувате помош а они не треба да очекуваат да им се клањате.Живејте си го животот без да се замарате што направиле,што кажале.Едноставно терајте си во вашиот дом како што сте си замислиле.

10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Си имаш свој дом подалеку од нив ич да не ти чуе. Да сум на твое место ни тел не би им кренала, ако ми дојдат ненајавени на врата назат имам работа или излегувам. За роднините па нивни не ги ставај на листа ништо не ти се. Ти сопругот и детето сте најбитни. Се друго е после ако не те почитуваат и оговараат бриши ги те заболе што зборела стрина му пример. И овие на маж ми се уби боже, ама не им се замарам веќе нити сум нешто блиска со неговата фамилија нити па со мојата. Не се расправам ама не сакам ни некоја претерана блискос. Доволно ми е на свадби, слави и некој веселби да ги гледам...ретко кога одам на кафе кај нив, а сите се во близина буквално преку улица. Не им давај толку значење на такви само игнор ќе се изедат самите бидејќи нивна цел им е да те вознемират да направат кавга меѓу тебе и маж ти такви социопати уживаат во тоа. Знам дома ги имам за жал живеам со нив. Ама научив буквално да ги игнорирам само ќе ги погледнам у смисла " добри сте" и си продужувам умираат пукаат во себе. Со такви социопати и манипулатори само така игнор не им давај да се хранат со твојата несреќа.

Осе, Anyshka and Mnik like this.
  11. steela.honey

steela.honey Популарен член

Знам со што се соочуваш, и единствен начин да ги победиш е без контакт,да ги прекинеш контактите со нив, само ладно да се понашаш да ги игнорирате,никако споделување ваши планови си сл.

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И дома да сте одговорот нека ти биде, ова е наш дом и кога сакам јас ќе отворам врата и каде сакам ќе одам.
    И ти и сопругот сте возрасни плус никаква помош од нив сте немале за куќата епа да ми простиш ако сакам ќе и отворам ако не нема. Како што онаси владее во нејзина куќа така и ти. Ако и добра те погазува, а ти комотно можеш кога ќе дојде ненајавена да отвориш врата и да и кажеш не сме слобпдни во моментов нареден пат најави се. Зошто другата снашка и кај нејзе дома ќе и лупне врата по нос и подобра ќе биде него ли ти што ја тинтраш.

13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Баш така другава снаа јатрвава, живеат со деверов во стан на старите они не смеат да примирисаат да одат ненајавени. Колку пати од врата ги вратила и пак јас не сум добрата на нејзе и се тресат. Само така со нив треба, контакт никаков ако сакаш отвори врата ако не не мораш.

14. 7chocolate7

Нив тоа им е битно.
    Тоа и се случува.Децата забранува да ги гледа.Ги користи за пари.Кафе им нема сварено.Штом почне да оговара, маж и врти телефон и е штама , дома кај нив.Вратата и е лупна у нејзина сопствена куќа.Ако одбие да чува деца,се јавуваат нејзините шо баба е .И нема шо и нема напраено, и па е ок .Ама овде шериф изиграва.И па не чиниш.....

15. haruki

haruki Популарен член

@7chocolate7 прво и основно кога стапуваш во брак се мажиш со сопругот не со негова цела фамилија. Нема шо да отчекуваш да не отчекуваш да се разочаруваш, никој ништо не е должен кон тебе освен мажот ти.
    Имате ваш дом тука се поставуваат граници на кој не му одговара нека му стои. Драмите нека си ги задржат за нив и ич не треба ништо да ве интересира.
    А тоа шо се плашиш да не го свртат против тебе извини ама мало дете е? Ако ги имаш овие сомнежи немаш проблем со свекрвата имаш проблем со мажот. Тој како возрасна личност ако дозволува вакви манипулации да влијаат на него треба да порасне малце.
    Пак ке кажам се додека имате здрав однос со партерот никогаш нема да имате проблеми од страна.

16. Harkami

Harkami Нов член

Здраво.
    Имам посесивна свекрва којашто мисли дека светот се врти околу неа.
    Пеоблемот е што се лути што не ја викам мамо, ми има кажано дека не било убаво да не ја викам така. Јас објаснив дека мајка е една и не можам така да и се обраќам. Кратко по тоа и се обратив со тетка и таа таква драма и театар направи, како со вештерке да сум се обратила не со тетка. Со што заслужила таа така!
    Исто ми има префрлано како сум можела на мајка ми се да и кажувам, требало и неа. Како да и објаснам на жената дека со сила убавина не бидува.
    Како би постапиле вие?
    Јас се дистанцирав
    Инаку ова е само дел.

17. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Harkami Каде е твојот сопруг во приказната?

Mnik likes this.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Абе кажи и јас што сакам тоа ќе правам и не и се замарај, на игнор

VDT2906, Mnik, Bebce1 and 2 others like this.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Што има да се објаснуваш па ти?
    Нема тука заслуга. Мајка е една, свекрва да е и најдуша, пак не е твоја мајка.
    Ќе се навикне, сака нејќе тоа и е.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Свекрва ти си има проблем со главчето малце.
    Треба да ѝ објасните со маж ти, кај ѝ е местото.
    Односно, шо е МАЈКА а шо СВЕКРВА.
    Тоа може да го бара од син ѝ. Од тебе не.
    Бракот е заедница шо ги врзува мажот и жената, а не мајката и свекрвата па вие магично да сте станале мајка и ќерка.
    Не знам као не им е глупо така да зборат. Да барам снаа ми да ме вика мамо, при мое дете. Прво ќе ми е глупо да го кажам тоа пошо знам дека ја никад НИКАД на друга жена не би ѝ рекла мамо, пошо имам огромна љубов и поштовање према мајка ми, и ниедна жена на светов нема да ја замени и да е доволно добра за мене, за да ја наречам мамо.
    Ич да не ѝ се замараш. Може е у климакс, може ѝ е досадно, свашта може да е. Само мислам дека мора да стаиш граници одма, пошо ова е налудничаво, у иднина бетер ќе ти праи слушај ме.
    Стај ја на место дур е време