Сопственикот треба да води сметка за здравјето на милениците. Да, треба да ги носи на ветеринар и да бидат проверувани за беснило и болки во телото кои можат да бидат причина милениците да нападнат иако не се провоцирани од човек. А, за осет треба од двете страни. Свекрвата треба да се однесува одговорно, а снаата не треба да бара нешто да се прави на имот кој не е нејзин. Штом свекрвата не се замара, за членката нема друго освен селење.
Читајќи денес неколку страни уназад сватив: 1. Тој што ќе рече " на клоци мачките" е мачкомрзач и да го распнеме. 2. Ако се бира помеѓу здравје на бебе и диви мачки кои се ранат од контењер и навечер идат дома само за да се посерат на тепихот и да преспијат бираме мачки. 3. Поборниците за правата на животните секаде ги има. Во сите теми. 4. Мачка може и воопшто да не се однесе на ветеринар и сепак да е безбедна за бебе . 5. (Ова требаше прво ама ај ) - Снаата ама асполутно никогаш нема прави на збор бидејќи не е нејзина куќата, нели на свекрвата е. После чудете се зошто темава е полно оти ова последново го кажувате вие тука кои верувам дека се млади и изградени луѓе. Да речам на некој дека нема право да каже бидејќи е дојдена во таа куќа исто ко да сум и рекла да си пука у колено. Имам во двор комшиски мачки кои од жал ги ранев бидејќи коомшиите ги земааа, ама не се грижат за нив воопшто. Вајда за глувци да им бркаат се. Ама да знаете дека јас од жал го правам тоа не е од љубов кон мачки. Да ми ги земе свекрвата и при тоа да не се грижи за нив нејзе ќе ја пријавам нема мачките да ги испарталам. Затоа смирете страсти никој сеуште не шутнал надвор маче.
A od kaj ste vie tolku sigurna deka imotot e nivni a ne na maz mi. Ete primer. Jas si imam super odnos so mojata svekrva i svekor i se trudam toa taka da ostane. I zboruvame coveci na masa uz kafe za se sto ne zasega, dur ziveeme zaedno. Zosto vo skoro vreme tie ke se vratat vo stanot vo koj ziveaa predhodno. I se slozila za nekoj raboti so mene koi jas gi imam izneseno na masa so argumenti i fakti.. Vo ovaa kuka nema ova e moe ova e tvoe, tvojot glas ne se slusa tuku samo mojot zosto ova e moja kuka ili nesto slicno. Dur ziveeme zaedno site se prasuvaat za mislenje. A potoa koj kako si saka neka si pravi, koga ke dojde denot da se odelime. Zatoa se vika i zaednica. Ako gresam popravi me. Jas sum dosla vo kukata na mazot mi i imam pravo na zbor. Ama ne sum drska i bezobrazna da nareduvam tuku sednuvam i covecki zboruvam. Ova vaka dali moze dali vi odgovara i slicno. Mene mi e jasno deka jas sum dojdenata i treba da se naviknam na niv, ama ima raboti koj ednostavno imam pravo da gi zamolam kako clen vo ovaa familija, a ne za se da se prilagoduvam. A vie sto razmisluvate taka ako e nekoj dojden vo necija kuka i nema pravo na zbor, bravo za vas. I grupava posle ke bide polna so problemi pomegu snai i svekrvi. E od vakvi razmisluvanja ke bide polna.
Форум е. Мислења се кажуваат. Па после од мравка- слон се прави. Што се потресувате толку, не ве сфаќам. @forumce не е омаловажување, реалност е. Се ставам у ситуација, јас сега чувам мачки, кучиња, риби, папагали небитно, па од Х причини свекрва ми се доселува кај мене и ми вика, ај клоцата надвор, не може веќе. Не може ред во туѓа куќа да внесуваш, како и да свртиш, туѓа е куќата. Да не беше така, немаше темава да е преполна од проблеми. Е сега, оваа ситуација може да се реши многу лесно ама за други работи не е така.
Па прашувај се ти до утре. Не е во ред од нејзина страна напишаното ама ете се изјасни, лошо се изразила и тука се заврши темата. Што е потребна драма одново сеа?
Вие драмевте ( повеќето). Цел ден и држевте лекции за лепо понашање кон мачки. Па сега прашувај се ти до утре оти од слон-мравка. Јас не го створив слонот.
Со тоа ТУЃА КУЌА на темава не сте интересни веќе...излитено ви е, како да ви кажам... Ако некоја отишла во ТУЃА КУЌА и сега ајде, да умре треба за ФАЛА оти ја 'прибрале'? Не сте нормални со коментарите. Од инает, и гомцата од мачките скитници ќе ги изедете, само да докажете оти миленик (и тоа незгрижен соодветно!) и човек/бебе е исто. Не е и нема да биде! Уште да кажете дека куќата свекрвава може да ја препише и на мачките, па да гасиме интернет
Зошто си препишуваш сама дека се лутам? И по што воочи? Самата рече дека е форум за дебатирање, па еве дебатираме. Нај излитена фора ми е лути се не се лути тоа е. Е тоа е де, за тебе. За другите не е.
Ќе си пукнете од инат сите душебрижници за правата на мачките....НЕ мачка не е побитно од бебе и точка. Први сте лекции да држите за небитни работи ама емпатија за жена/трудница/бебе никако да се немало....
Ама знаеш ли колкав трошок е да стерилизираш и вакцинираш мачка? А па уште и повеќе се, не е една. Од кај знаеш дека синов и снаава имаат пари за такво нешто? Еве пред 3 години на моите им дојде маче во двор и после незнам колку време го однесоа на ветеринар за стерилизација, ама пред тоа требало ваква вакцина, требало таква, преку 8000 денари даде мајка ми. Епа нема секој по толку пари да фрла за нешто што не е негова работа. И ја имам роднини исто вака што чуваат мачиња, башка две мали деца има и сега последно кога бевме кај нив син ми си играше со децата во ходник и поголемото му вика не оди таму кај скалите, мачето е искакано. И знаеш што направија мајка му и баба му на детето? Го поттурнаа тепихот на местото и им рекоа ајде не одете таму. Толку. Нити се помести изметот нити ништо. Од тогаш таму немам стапнато нити па ќе стапнам. И ние чуваме мачка, ама мачката дома кај нас не е стапната. Свекор ми во зима и чува подотворена врата од шупа да си спие таму и толку. Не претерувајте бе луѓе
Абе сум кажала веќе неколку пати дека на форум е лесно да се чукаш во гради како ти се можеш, се толерираш ВО ТУЃА КУЌА, почитуваш свекрва без разлика дали таа те почитува тебе или не, градиш сам, купуваш сам станови, заработуваш од раѓање , абе се нај нај, срцка... Ама во животот сите пеат друга песна, па тука можат да продаваат пуканки колку сакаат, кај некој ќе им запали, некој ќе си се изнасмее зад екран и така.