Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Но во прашање се неговите родители. Како знае за сестра му, а не знае за себе? Веројатно бира да не знае, бидејќи не сака да признае дека е увреден од постапката, да не отвара Пандорина кутија или нешто слично.

2. Abel

Abel Популарен член

Да бидеме искрени, темиве со маките околу овие работи (толку банални реално) постојат затоа што постојат луѓе кои не сакаат никого да радуваат. Јас сфаќам дека не се дискутира за нормални ситуации.

Mnik and mssuniquee like this.
  3. bertold

bertold Популарен член

На што мислиш, не те разбрав.

4. baby-star

baby-star Популарен член

Апсолутно никој кон никого не е должен ниту за поклони, ниту за куќи и станови.

Овде се тепате дека куќите на вашите мажи се лично нивно спечалени и се правите газдарици од прв ден, а од друга страна се очекуваат и поклони и свадби правење и по можност и пензиите да ви ги даваат, ама без обврски ваши.
    Кој колку има и дали има толку ќе даде или нема да даде и престанете веќе еднаш со милионите очекувања од свекор и свекрва аман.

Ако сакам свадба и нема пари татко ми ниту свекрва ми зарем треба да им се лутам?!

5. Abel

Abel Популарен член

Ја спомна сестра му чинам, дека ѝ платиле свадба? Или грешно сум разбрала.

6. bertold

bertold Популарен член

Ама таа информација не ми е од него, туку од неговите и сестра му.

7. Abel

Abel Популарен член

Значи маж ти баш ништо не знае што се случува со неговата фамилија, и викаш добри односи? Во ред, вие си знаете најубаво.

8. bertold

bertold Популарен член

Ок. Мажот ми е крив. Знае, сестра му на 21 година сигурно сама не си ја платила свадбата. Ама ете тој не оговара такви работи ко мене.

Mnik likes this.
  9. Abel

Abel Популарен член

Не е муабетот за оговарање, туку за нешто што ти сметаш дека те навредило и е непочитување кон твоето дете и кон тебе, значи кон вас како семејство. Ти си озбилно увредена од ситуацијата или си навистина материјалист? Извини, ама ако си навредена и понижена и ако така му ја претставиш ситуацијата на маж ти, а он нејќе да се замара, тогаш да, во него има вина

Harper and Luna91 like this.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Токму така. Се убаво си напишала.
    Ама стои фактот дека е понижувачки кај свое дете да не однесеш подарок. Во каков однос и да си, за скромен подарок можеш да одвоиш. Барем една играчка на дете.
    Тој момент на сакање е битен. Не знам дали има човек на планета кој не сака да му купи на мало детенце нешто. А не пак внуче.
    Во вилата каде што одиме во Охрид, живеат фамилијарно газдата со неговите родители; бабата на син ми секој ден му даваше чоколадо. Зошто? Затоа што е мало слатко детенце. Комшии кај моите и свекрва ми му даваат кога ке го видат некоја ситница, дали банана дали кроасан, ништо не им е, ама мерак им е.
    Моментот на свое внуче да не му купиш нешто е за никаде. Пример моите секогаш ми даваат пари, ама синко секако не разбира од пари, му купиваат и некоја ситна играчка плус да се израдува.

Harper, Gosh, Sunrise!!! and 5 others like this.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Па тоа е тоа, жити фамилијата таква.

Mnik and Abel like this.
  12. Abel

Abel Популарен член

Аии не речи двапати, секакви ги има, па читаме во темиве.

13. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Тогаш ако никој не е должен поклони да дава, дали тоа значи дека не би била должна да ги викам моите или неговите родители на крштевка на внук или роденден?
    Значи не се работи за сума од 1000 евра поклон.
    Зборуваме нешто да се купи за детето.
    Од баба и дедо.
    Ќе ти набројам неколку маалски дуќани за 300-400 денари да купиш некое комплетче. До тие пари ли е работава?
    Бидејќи членката не наведе дека се работи за сиромаштија, би рекла дека се работи за себични луѓе.
    Да, тоа е поентата на прослава. Ти имаш прослава, некој ти носи нешто од култура. Односно да донесеш нешто соодветно на пригодата. Е сега во случај некој да нема, тогаш во ред. Не верувам ни членката дека би коментирала ако знае дека бабата и дедото крпат едвај крај со крај.
    Значи чорапчиња може да земат.
    Лигавче.
    Било што.
    Не ме заебавајте.
    150 денари е кутија цигари, 100 денари лигавче. Попрво би за тоа да потрошат.

Directioner005, Harper, Gosh and 14 others like this.
  14. bertold

bertold Популарен член

Па изгледа се катиљ. Ко може свеки да речи за нејзиниот девер дека поарно било дури не доаѓал, дури биле скарани изгледа е така.

Mnik likes this.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Ne e ubavo sto dosle so prazni race, za deteto. Ako im e namerata da mu kupat nesto poubavo a vo momentot ne se vo moznost mozele na sinot da kazat. A vie treba da zboruvate so maz vi deka gestot ne vi se dopadnal a ne da go isklucuvas od situacijata. I da sedne da zboruva so negovite roditeli. A ne da se pravi ko da ne se desava nisto. Jas so maz mi za se zboruvam. I za toa sto mi smeta i za toa sto ne mi smeta.

Gosh and Luna91 like this.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ги има ама мене не ми е јасно како можат.

17. Abel

Abel Популарен член

Ни мене, тоа е мистерија.

MilaSs12 likes this.
  18. Malesia

Malesia Популарен член

Има има, еве моите свекрва и свекор ама буквално ништо не му купувааат и не му купиле (дете три години)
    Јас буквално исто се понашам како од прв ден фино и културно и не ми е гајле нивно понашање

Abel likes this.
  19. baby-star

baby-star Популарен член

Разберете дека проблемите доаѓаат од преголемите очекувања.
    Очекување свекорот да ти даде стан или куќа ама очи да не му гледаш, очекување свекорот да ја плати свадбата, ама да нема право на збор за истата, очекување свекрвата да се грижи за внучето, ама на снаата да не смее ни збор настрана да и каже.
    Аман!

Се додека се се гледа низ призма на пари и подароци и споредби, со тоа на сестра му му ја платија свадбата, нашата не, ништо не бидува.
    А не се размислува дека во меѓувреме на синот факултетот во Скопје му го платиле и претплатиле!

И чисто ме интересира од каде заработиле мажињата за сопствена куќа или стан, а да не бил покриен финансиски пак од семесјтвото.
    Двојни аршини!

20. kelly.r

kelly.r Популарен член

И јас го поминав ова, само едно ќе ти кажам за што јас многу се каам, гледај си за себе те молам, остави ги што сакаат нека зборат си се покажале на почеток.На маж ти се ќе му кажуваш и преглед и се заедно ќе си поминете низ тој период никој повеќе нема да ти треба.Се сами ќе си купите се сами ќе си спремите од никого ништо не чекај.

*Amethyst* and Гладиоли like this.