Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. pink.26

pink.26 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    6
    Трпеливост?!?!?!....Тактички.....тоа еднаш двапати...ама кога ти гази на живци секој ден ке пукнеш.....

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Финтата е да си факман па да ја пукнеш неа. За да пукнеш ти е лесно. Треба да знајш да ја натераш да ти се извини, ако си тактичар, де!

3. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    I jas da se nadovrzam na ovaa tema,iako sum taze verena i naskoro ke pravam svabda,koga se verivme i se preseliv kaj mojot soprug se zapo4na prvite dva tiri dena bese se vo najdobar red ama posle po4na se.......Iako sme vo edna kuka so dva vleza na sredina kade sto ne deli zidot ima vrata i svekrva mi sekogas vleguva otvara faka premestuva mene ne mi e problem ona sto se motka i na ovaa strana kade sto sme nie ja svakam seuste kerka i e tuka i ima pravo da se vrtka navaka nataka ama ona preteruva..se sto ke namestam nejze ne i se sviga premestuva..i sega posle svadba planirame da si napravime kujna od ovaa str kade sto sedime nie i se nadevam deka nema da mi se mesa,,,,no dokolku se mesa i motka i ponataka ke i stavam edna granica i nema da ja premine zosto se drzam na svoeto,,,sum se omazila i jas ke si ja gledam kukata i decata i mazot a ne ona...toa si go pominala sega mene mi e redi, mesanje ne sakam zosto ako i dozvolam sega da se mesa ke se mesa i cel zivot ke se mesa i vo vospituvanje na decata i vo hranata koja ja podgotvuvam i vo na4inot na koj gi pruzam alistata i na4inot na koj gi peram i vo se pa ma da sum mlada ama ne sum glupa ..Snai i svekrvii...tezok odnos

4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Без некој повод .
    Свекрвице моја мила , волим твога сина - нега волим јако , а тебе онако ... Рекол некој паметен ...вистина е :D ;)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Уф свекрва , господ да те чува од неа. Не сакам да ја видам (но неизбежно е -во иста кука живееме), на почетокот ми се правеше многу добро но тоа траеше една година, после тоа се скаравме и од тогаш ја држам на дистанца-се она работи, па како нејзината ќерка чистела бла бла муабети а она по цел ден од тој кревет на тој керевт, како она така и нејзината ќерка. А мажот ми сакаше да го заврте на нејзина страна, ама за жал не и успеа :D

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    zaljubena 111 i mene mi e isto veruvaj samo sto porano si gi pokaza zab4injata
    se ona i nejzinata kerka pa da ti kazam me boli uvo veke za nea ...planirame da renovirame nesto vo nasiot del i kone4no da ja zatvorime vratata vo sredina :D :rofl:

7. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Свекрвите и снаите - проблеми

Мајка ми цел живот страда со баба ми,постојано се караат.Баба ми е мноу лоша жена и има доблести што воопшто не и се прифатливи.
    Инаку мојата идна свекрва се гледа дека е добр жена,но ќе видиме понатаму.... :D :D :D

8. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98

И мајка ми си имаше проблеми со баба ми.Исто така лошичка и се за неа си гледа!Добро стрина ми повеќе ја сака или можеби и се плаши бидејќи и таа исто лоша како неа па си се нашле :lol:
    Се надевам дека нема да имам проблем со мојата свекрва.А за да се избегнат проблеми не ни сакам да живеам во заедница!

9. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345

и јас му викам на овој мојот не сакам да живеам со твоите заедно,а тој -што им фали на моите,ти ако си добра и тие ќе се добри.Веднаш се навредува |( |( |(

10. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75

Леле луѓе мене многу ми се тапа муабетите...демек свекрвара не ме сака,па да се карам со неа па незнам шо.Искрено баш ми е гајле дали ке ме сака или не,ич не се замарам со такви глупости.Ќе се секирам она што рекла...што направила...Доволно ќе ми бидат маѓот и децара да си се грижам за нив.Убаво ке биде да се сакаме и поштуваме ако не...кој ја врти :D

11. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568

martince,ne e bas taka kao so mislis.ako ziveete razdeleno da,ama ako ziveete u ist stan ili kuka e bogami ne e seisto so i kako ke misli i kazuva svekrvata. :D ako ti se mesa vo sekoja mandza primer?ako ide po tebe i ti prereduva ko ke si namestis,demek ne bilo ubavo taka trebalo vaka,ako po tebe gi premiva sadovite kao da ti neznaes da gi izmies ili slicno?ako ti dojdat prijatelki na kafe a ona so vas tuppp na masa?ako odvaj go ceka mazot ti od rabota da dojde pa da mu se zali od tebe?eeee gi ima sekakvi,bog da cuva od svekrvina belja :D
    ne deka i site snai se cvekinja za mirisanje tumu muabetot e sea za svekrvite ;) kolku brakovi ima rastureni od mesanje na svekrvata ili svekorot..taka da ne e bas seisto kakva svekrva ke ti se pogodi.starite vikaat-biraj go momceto ama i svekrvata biraj ja :D

12. martincencee

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75

Абе и ова твоево држи ама САМО АКО живееме заедно!Ако немаме услови под кирии ќе живеам ако треба,ќе се снаоѓам некако ама со неговите никако живеење! :) (без разлика дали се сакаме или не).А иначе ако живееме оделно нема што да се меша женичката ако си е лоша,може само да си тресе глупости ама на игнор ќе биде ставена :lol: .Ич не ме интересираат муабети.

13. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568

se zavisi od mazot dali e maz na mesto ili e nekoj so se drzi za suknjata na majka mu.poso gi ima i takvi-mama znae najdobro i ke se ozeni i pak po na majka mu pametot ke ide. :D

14. martincencee

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75

ааа подалеку од тие :lol:

15. viku

viku Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157

Најдобро е настрана да се живее. За секого. Ниту таа да ме трпи, ниту јас неа. Не мора да е лоша, со самото тоа што размислува поразлично од мене може да се деси проблем, затоа -што подалеку, тоа подобро. Имавме комшивка што кога и се женеше синот, иако имаат куќа му велеше: „Ќе ти плаќам кирија, ама тука не! И јас си имам свој живот, вие ќе си градите ваш, а и побрзо ќе се научите да бидете домакини.“
    И во право е жената.

На Anyshka и d.Darla им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.599
    Допаѓања:
    106.471

Мене свекрва ми ми вика , јас не сум живеела со свекрва никогаш а не сум ни сакала , често си заедно и ке се караш , а ниту ке можеш по гаќи да шеташ кога сакаш :D и во право е

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694

moj predlog.dodeka ne si se potpisala begaj ke si najdes drug

18. cufi

cufi Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7

СИТЕ СВЕКРВИ СЕ ИСТИ КАКО ДА СЕ ОД ИСТ КАЛАП ВАДЕНИ.ЈАС СУМ 15ГОД. МАЖЕНА И СО МОЈАТА СВЕКРВА ИМАМ ПРОБЛЕМИ ПОСЛЕ 6МЕС.БРАК.ДОДЕКА БЕВ САМО ДЕВОЈКА НА СИН И БЕВ ДОБРА И ОД ДОБРА ФАМ.А ПОСЛЕ СТАНАВ НЕДОМАКИНКА.МЕСТО ДА СЕ РАДУВА ОТИ ИМА КОЈ ГАКИТЕ ДА МУ ГИ ПЕРЕ НА СИН И ДЕЦА ДА МУ РОДИ ДА МУ БИДЕ СЛУГИНКА БЕЗ ПАРИ,ОНИ КОКОДАКАТ И ВРЕЃААТ.ЗА ЏАБЕ НЕ РЕКЛЕ КОЛКУ ЗОЛВИ ТОЛКУ СВЕКРВИ,ЗОЛВАМИ Е ИСТА КАКО МАЈКА И НО КОЈ ГИ ШИША И ДВЕТЕ.ИМАМ ДОБАР БРАК,МАЖ МИ Е НА МОЈА СТРАНА,ДЕЦА ЖИВИ ЗДРАВИ,А СВЕКРВА МИ КОЈ ЈА Е...НЕ ГИ ФЕРМАЈТЕ АКО НЕ ЗАСЛУЖУВААТ,ПА И НИЕ СНАИТЕ СМЕ ЛУЃЕ

19. Ferhunde-87sk

Ferhunde-87sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    41
    Mi trebase poveke vreme za da gi procitam ste mislenja na forumov, ama mi olesna zaradi toa sto sfativ deka ne sum edinstvena so mojov problem, iako slobodno mozam da go narecam najgolem. Znaci, site imame problematicni svekrvi ali mojata e......strasnaaaaaaaa Jas i mojot iden soprug, ziveeme zaedno, veridbata ke se sluci sega nabrzo, a i svadbata odma posle toa i jas sum vo blazena sostojba :))))))) Mojata svekrva e cudo nad cudata....Vo pocetokot tolku mirna i nezainteresirana za sve, a sega e zasegnata od site nasi postapki.... Inaku ziveeme vo ista kuka, no na razlicni spratovi, i koga e doma sin i taa ne smee da doaga, i ja nema nikade, ama koga jas sum sama na sekoi 5 minuti mi doaga i me rasprasuva banalni raboti a i sekogas koristi prilika da mi podrazgleda dali mi e cisto.... Toa sto sum trudna nema nikakvo znacenje za nejze duri ne me ni prasuva za poms za bilo sto, mada da priznaam mene ne mi ni treba.... Znaci odi vo krajnosti so toa sto za veridbata i svadbata oni nemale pari da dadat, sin im treba da si plati sve sam, ama za toa gospogata napravila spisok na site rodnini, so sve deca od po 10 godini koi mora da se pokanat na svadba!!!! Potoa, plakanjeto na dekoracija za salata za nejze e apsurd ne smeat da se trosat pari a ona ne dava ni 5 denari ke dojde kako gostin, dodeka moite ke si gi pokrijat site mozni trosoci od mojata strana, uste sigurna sum ke pobara sin i da ja dotera..... i gospogjata luta zasto ne bila upatena deka nie sme planirale da se zememe i dete da pravime trebalo da se konsultirame so nejze....Mojot iden soprug gi finansira negovite roditeli, a za vozvrat majka mu iako 5 denari ne dala za nisto, pa duri ni za nejziniot sprat (i toj sin i go sreduva), ama pa za toa gospogata e glavna i jas uste pred da dojdam tuka ona go napolnila plakarot so nejzinite kebinja i ne znam so uste sto li ne i do denes nemam kaj da si ja stavam mojata garderoba.....Uste koga ne sme doma a ona upravuva so masinata za perenje doaga i gi mesti ispranite stvari ama samo na sin i, moite ne, ne ni sakam, i uste sekogas koga ne sum doma mu gi prereduva alistata, da ne bidat kako sto jas sum gi naredila.... Drugiot sin ne i dava nisto i ne ja reckaat 2 posto ama oni se zalni so edna prosecna plata se,a nie deka zarabotuvame mnogu poveke, treba i niv da gi izdrzuvame, uste gospogata si pobara boom tv i za nejze, ne i se svigala kablovskata......Lele strasno.....Cela svadba ona mi kazuva kako ke bide i jas skromna da sum bila be? a ona nisto ne plaka......i uste koga mu kazav na soprugot deka sakam da si gi zeme kebinjata za da si ja sredam garderobata se naljuti i me zamrazi, i sega non stop zbori protiv mene i mu vljijae i na soprugot, demek ona e zalna jas ne ja ja sakam, ne pijam kafe so nejze, ne ja cenam deka ne ja prasuvam za sve sto pravam...Dali e bre normalna? i sega moite sakaat da ni kupat stan,posto vo kukava mi e tesno, nemame dovolno prostor i jas i za toa sum i kriva ke sum go nosela sin i od doma kako on ke im pomagal sega na niv..... I mu zborela na sorugot so tie pari da sme kupele plac i da sme napravele kuka za site da se preselat, i oni i dever mi?????!!!! Kazete mi dali e ova normalno? Sega sakame da si pocneme privaten biznis jas i soprugot, iako i dvajcata rabotime vo drzavni institucii, i sega ona me pluka mene jas sum go terala sin i da trosi pari, demek jas ne trosam pari sto ke investirame zaedno, trebalo da si ziveeme miren zivot.....kako niv....Soprugot me podrzuva ama go gledam deka mu e tesko da se bori jas ne se raspravam so nejze, nekogas na nego znam nesto da mu dofrlam.....ama go gledam deka se maci a i primetuvam deka ona pocnuva da vlijae na nego....i stvarno ne znam sto da pravam
    P.S. babyketi te sfakam potpolno
    izvinete za dolgiov post ama sega stvarno mi e malce polesno...mnooogu se nerviram

20. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Душо welcome in the club :lol: . Не си само ти со ваква свекрва и мојава идна е слична да не кажам иста ама ние сеуште не сме почнале да живееме заедно па не е сето тоа до толку нагласено, ама бидејќи јас несакам да живееме со нив исто како и кај тебе и она мисли дека јас сакам да и го украдам синот, па кој ќе се грижи за нив бла бла бла. Ама пошо она игра играј и ти. Ти имаш предност размисли. Трудна си (честито :) ) па на секое нејзино префрлање ти можеш на маж ти да му кажеш дека ти е лошо дека цела оваа ситуација негативно влијае на тебе и не сакаш да си направиш компликации а воедно нели трудниците не смеат да бидат под стрес па сето тоа искористи го да ги свртиш работите во твоја полза, за кебињата исто, треба да направиш простор за работите на бебушот, а таа кога ќе ти префрли ти кажи, а на внучето твое кај ќе стојат работите??? Те сфаќам потполно и јас се вадам од такт уште од сеа, ама верувај нејзе да ја смениш нема, таа му е мајка и секогаш барем малку повеќе ќе биде на нејзина страна, со таквите свекрви само тактички, а ти сеа имаш ситуација да примениш тактика за да си легне на брашното и свекрва ти и муж ти :) .Ти посакувам многу среќа и без нервози ако она тактизира тактизирај и ти и секогаш биди чекор пред неа за да можеш да и ја затнеш устата, е кога ќе успееш еднаш, два пати после полесно ќе биде :)