Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Да не испадне посмешна работава, кај мене деди сите ги дарува со по стотче (ама топтан), мајка ми, татко ми (и они пензионери хаххс) плус внуците (исто сите маторци, ние сме веќе над четириесет ихаха). Не ни е јасно уште зошто, али свечано, секој први.

На Antebellum, Cvekarka, Amelia и 5 други им се допаѓа ова.
  2. 7chocolate7

7chocolate7 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    31
    https://narcissistabusesupport.com/what-to-do-if-you-have-a-narcissistic-in-law/

Мојот живот последниве години.Читајќи од духовници ,луѓево се демонизирани.Лудило се во состојба да направат.
    За оваа тема мило ми е што се зборува последно време.Многу жртви има од вакво злоставување.

На Cosmic Girl, *Amethyst*, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    1.672
    Елаборат можам да напишам, кој имал искуство знае што можат направат,нешто што нормален човек не би ни помислувал.

На buba4e89, *Amethyst*, evangelina.ina и 3 други им се допаѓа ова.
  4. 7chocolate7

7chocolate7 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    31
    Тоа не се свекрва -снаа проблеми несогласувања.Туку баш пекол со сите девет круга...и најтрагично ги поминуваш и вртиш у ненормална брзина.

На Polyincognito, *Amethyst*, evangelina.ina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Многу ми е смешно што "модерните" снаи ги направија неписмени "заостанатите" снаи кои нормално дека очекуваат ист или сличен третман како братот-сестрата, а ако беше темава подарок за пензионирање и дека снаата отишла со рацете во џеб од едикоја си причина ќе беше овде ауууу како не ти е срам, какво е тоа непочитување, маж ти ти го родила. Заради тие двојни аршини на родители (мои и негови) си седиме мадро и на страна многу години, не замерувам ама ништо и не правам. Како они мене ( и мои и негови), така и јас нив. Јас викам жена за чистење/чување дете, утре така ќе викам жена за чистење/чување стари. Сурово? Ј*бига, секому според заслугата. Пак ќе потенцирам, истиот аршин е и за едни и за други.

На MeowMeow, Cvekarka, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  6. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    За тие што живеат заедно со старците...
    Добро како се справувате со тоа што сте им кажале убаво и граници сте им поставиле дека не смее тоа да му го даваат на вашето дете и они за инат ваш му пикаат во уста ? Бебе од година (сакам на поздрав начин да го изгледам и имам став дека не сакам да јаде зачинета храна и со запршки или шеќери) препорака и од педијатар!!!
    Следно ми е да земам да ги истепам не знам више што да правам

На Гладиоли и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Никогаш нема да се разбериш со нив за тоа..барем еве јас неможам
    Но насекое им кажувам дека тоа нема да го јади додека јас можам да им кажам на децата и точка.
    Свекрва ми на пример инсистира да му даде посебна салама |(
    Зошто и велам , која потреба од тоа, значит се најгрдо е сомелено тука ..амиии ми вели затоа ништо не ти јади детето ова не она не , што сакаш пак прависи на крај краева ништо повеќе не ти велам...и следна ден пак исто за нешто друго можда ќе биде...и пак ќе и речам само тоа не без да се објаснувам нешто повеќе.
    И тоа е нема разбирачка ...:x

На Mnik, *Amethyst* и VDT2906 им се допаѓа ова.
  8. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Нема еј ми кинат живци... И коа ќе почне после со нејзините муабети израснав јас две деца ќе ми кажуваш ти што да правам што им фали вака така...

На Гладиоли, buba4e89, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    На тоа и враќам ти твоите си ги изгледала ок, оставиме јас моите да си ги изгледам како сакам јас.
    И ќе си прошепоти нешто, си излегувам од тука и чао за да си заштедам на нерви пошто нема шанса да се докажиш ...

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Darknest beauty

Darknest beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    234
    Никако за ништо не се разбираме и нема ни да се разбереме.За мир во животот само сами живеење, тешко е ама да гледаме да се постигне некако

На Sunrise!!!, Гладиоли, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  11. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718

Јас еднаш бев многу извадена од кожа и и реков ти си имаш деца рани си ги како сакаш моето како сакам јас така ќе му правам и си искочив

На little women, Mnik, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Svekrva-snaa hahah jaka tema zimi se.Koj ja nema neznae!Ludilo samo toa ke kazam.Trebaa da si dobra majka,dobra domakinka,prasina da nema,pravosmukalka sekoj den prljavo e ima troski.A tepihot sjae.Amaaaa toa e nie nikogas nema da bideme kako niv.Ona mene so godiniii me uci I nikako da me nauci deka:worried:adovite ne se stavaat na cedalka trebalo na krpa,na alistata ne I'm se stava omeknuvac od pocetok koga ke ja zima vodata togas......
    I takvi mi ti raboti I raboti dosadni I dosadni.Jas sum 16 godini so svekrva I samo edno nesto nauciv deka kolku se karas tolku I go polnis egoto,samo klimni so glavata I teraj si napred toa vi e sovet od mene

На little women, Mnik, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.957
    Допаѓања:
    12.984
    Па, па, машала. На колку си се омажила и што се занесува таа свекрва ти? Нема шо, ќе се карам кога омекшивач да ставам :D

На little women, Mnik, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Jas za zal na 21.Ama spored nea ostanav na 21 uste sum taze snap.i posle 16 godini nisto nemam nauceno ama bas nisto a greota zenata ustata pena I fati ucejki.Ama I jas ne sum normalna kamen da bese ke razberese.Abe sto da ti kazam za nisto ne me biva za zal ahahahahhaha

На little women, Гладиоли, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    A inaku utre na ketkami i e polumatura I ona I vika koga ke zeme dedoti penzija na 28mi baba ke ti dade 1000 den.A kerkami I vika a sto ke.mi se togas tvoite pari mene sega mi trebaat za da si kupam nesto.Svekrva:ahhh ovie denesni deca od nisto ne se zadovolni ista I ovaa kako majka I hahha.Legendaa e zenava

На little women, buba4e89, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.396
    Допаѓања:
    31.801
    Хахахах ти си легенда што немаш завршено во затвор. Мене мајка ми по 2 дена месечно ми префрла за све и свашта па ќе се испокараме а не па 16 години да слушам глупости

На Гладиоли и Cvekarka им се допаѓа ова.
  17. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Ednostavno mila moja ke se isklucis I ke si teras po svoe.Nemam drugo care.Treba ili da se mrdnam ili da odam vo zatvor taka da jas ne odbiram ni edno od toa si svirkam I si teram.Toa pomaga veruvaj a nea samo poveke ja mrdnuvas hahaha zal mi e

На little women, VDT2906 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  18. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    A I ova ako nemas podrska od maz ti se e djabe.Maz mi mene mi e najgolema podrska za site godini I mnogu pati jas se lutam I nerviram a on e mrtov laden I samo znae da mi rece aj be ne me zamaraj so nea gledaj si rabotata I pravi se kako da ne posting.Toa e najbitnoto samo da imas podrska od nego.

На little women и elimkd им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.120
    Каква е таа поддршка "не ме замарај"? Ти кинеш живци, он мртов ладен, глеј си работа ти вика. Ептен ти помага.

На Noemi, Oneo, Luna91 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Башка да се прави како мајка му да не постои?
    Многу низок и дрзок начин на соживот.
    Ако не се согласуваш или под кирија или секој на страна.
    Долни и недолични се многу тие дрскости за возрасни жени.

Утре јас да сум свекрва, па син ми да ме множи со нула и да се прави дека не постојам е еднакво на самоубиство!

На H.VAGA, ZAHRA, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.