Па добро, и таа ќе си прави што сака и тоа е тоа, секој си тера како сака, што значи на крајот пак сите среќни и задоволни зошто истерале по свое. Значи тука нема проблем, што е супер. Не мора да имаат исто мислење и начин на правење на нештата во животот.
Ехееее јас не знам пример за заедница каде младите си плаќаат одвоено сметки ова најискрено ти го пишувам, од фамилија, комшивки, другарки…. Чисти им се платите, затоа и читаме вакви работи проблеми со свекрви кои си земаат за право да командаат, позадина за која никој не зборува, затоа и не им се сели настрана и уште сто жени на форумов да ме демантираат дека не е така нема да ме убедат во спротивното
Јас пак не знам никој таков, сите мои другарки и другари живеат во посебни станови, ние живееме во странство, ама кога бевме во МК, плаќавме по пола сметки и им дававме кирија на свекор и свекрва која ја користеа за плаќање на кредитот. Оние кои не можат да се одделат не е зарди тоа што им плаќаат сметки, туку цената на станови и огромна сега, а платите се поужасни или најчесто е она од страите, за кој јас градев, за кого подигав кредити, за кого реновирав, за вие да де селите сега.
Кај мене случајот е различен. Маж ми плаќа кирија и дел од сметки а што прави свекор ми со парите не знам. Затоа јас и маж ми не можеме да одвоиме да идеме некаде на подолго. Не знам како тоа си се поделиле ама никако не ми е во ред. Свекрва ми сега почна да работи па она купува за јадење а и користиме од картички што им ги даваат на работа на маж ми и свекор ми за храна.
Браво за вас генијална идеја, дури им плаќате пари за кирија ете ти рата за кредит настрана и на свое, испушти да кажеш тоа во одделени станови купени од свекор и свекрва
Извини вака ама и твоето девојче е безобразно и неблагодарно, па после се лутите зашто свекрвата ве спомнала вас во контекст на муабетот. Можела да каже “Благодарам не треба/благодарам бабо”, а не таква ароганција “што ќе ми се твоите пари тогаш.” И нормално она ќе коментира така за тебе и неа кога сами и уденувате во очи. Ова е само мое мислење.
После криви се само свекрвите, оти од една страна полнат фрижидери, од друга плаќаат сметки, од трета ако не и станови се купуваат и пак крајот не се наоѓа. Многу просто и едноставно е! Не ти чини на страна и сите рает, секој свои сметки ќе си плаќа и свое гајле ќе си бери.
Samo da znaes deka jas plakam smetki jas polnam frizider I pak necinam. Ako sakase nesto da dade za deteto mozese od minatata penzija da odvoi 1000 denari a ne otkako jas ja zavrsiv cela rabota posle ne mi trrbaat po svadba trapani.Togas neka si gi cuva.Ako ne sum jas vo pravo togas poprevete me
Не не се купени од свекор и свекрва, купени се на кредити кои тие сами си ги плаќаат и не дека сум должна да ти објаснувам ама ќиријата беше за кредит за куќата која потоа ќе остане на нас, ние секако планиравме да одиме странство па не сакавме да земаме нов стан таму и да плаќаме нови кредити. Како и да е не знам зошто мислите дека само вие сте способни и паметни да се одделите, сите други кои сеуште живеат во заедница се или глупи или така им одговара па немаат право да се жалат, дека свекор и свекрва ги издржуваат, боже сачувај реалноста да е друга.
A za stanovi da ne zboram lesno e za onie sto gi imaat.Ama tesko za tie sto mectaat po niv.A za svekrva sekako deka e dobra onaa sto ne zivee so tebe nitu te gleda nitu ja gledas.Ama koga ti e tuka 24/7 teko e veruvaj mi.Site si imame svoi pricing zosto sme ostanale vo zaednica I koj go nema toj problem nema pootreba da komentira zosto neznae.
Никако и никогаш нема да се разбереш ,скоро три години е ќерка ми и еве ден денес за ништо не се разбравме. Моментално еве пред неа ми рече нема потреба денес да ја бањаш уште утре е у градинка ,недела ќе ја избањаш на тодлер шо е во период на ,,не сакам да се бањам " толку му треба се дере не сакам се бањам и готово. 16 ... браво жено, јас после 4 мислам дека кај да е у затвор ќе идам. Мора алал да му е на таквите ,јас 18 ти пат ќе пишам на темава никаков трошок не подмирува дома па ми се качува на глава зашо само сум дошла кај шо и таа дошла и притоа за сите тие години една шајка не заковала ,за разлика од нас ама ете ,,домаќинка жена со искуство"
Џабе е зборување со такви жени, нема разбирачка. И со мм и укажуваме ама не вродува со плод тоа.. Почнав и со насилно да и го одземам детето од раце кога го прави тоа и тоа не вроди со плод, на крај само ми останува со закана дека више нема да го видат за моето дете за неговото здравје се би направила
@1209 Офф плукни му се на животот ако си инвестирал во дел од спрат, се надеваш дека еден ден куќата ќе е твоја и чекаш да умрат старите за да си го видиш раатот. Дур да се свртиш поминал животот. Ќе му плаќам кредити малку морген
Не знам како сфати дека сум инвестирала во спрат и се надевам дека ќе умрат старите за раат. Не не сакам да умрат, ги сакам и почитувам, и не се надевам на куќата ние веќе си имаме станбено прашање решено тука кај што сме, сакавме да помогнеме да се исплати куќата оти знаеме дека еден ден ќе е наша, а и ич да не е, наш избор да помогнеме со кредит, заслужиле. Пред се треба да сме луѓе, ако не сакаш син ти или снаата и внучињата да ти се среќни и да не се со тебе можеш да им се посереш на животот оти си ги направил и така.
А Која мајка не сака синот да и е среќен па макар и на крај на свет, нивни избор моја поддршка, ако има таква ондак местото и е во некоја здравствена институција
Искрено не знам што им се замараш и на нив и на куќата. Ако не се лажам, во странство сте, си градите живот таму, нека не те тангира нивно мислење.
Мојава кога дозна ќе се селиме во странство, позелене притисокот и се качи одма болна легна... ни да праша што како ништо се прави ко да не знае. Не и одговара ќе нема на кого комплекси да лечи и мајка на внуците да изиграва.
Не се замарам, дискутиравме на темва, јас не се пожалив за ништо него објаснував некои работи што дојде до недоразбирање за моето првично мислење.