Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.622
    Кога веќе се караш со маж ти заради таа змијата, тогаш следниот пат кога ќе дојде избркај ја, барем да знаеш за што се караш а не без врска да ви праи проблеми.

На Gosh, Oneo, Stancence и 12 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    ^ Жената е змија ама да подигаш кредити за туѓо да местиш тоа е огромна грешка. Огромна!
    Ќе стиснеш заби, ќе воведеш ред. Правда и човечност, ма која правда бе која човечност. Од кого очекуваш? Од жена змија и маж лигуш?!
    Мора да се бориш да воведеш ред и мир. Не очекувај ништо од неа, мењај брава, не отворај ко ќе доаѓа. Бегала од маж на 60 години, сега не и чини а до сега топ и бил.

На Gosh, Cosmic Girl, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.
  3. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.943
    Ама зошто очекувате помош околу децата од некој трет? Разбирам тешко е, ама твои деца се, има градинки, пристопачни се и сите што ги праќат од мали таму не се будали.

Дур трае породилното сте со бебето после тоа се бара решение, не секој што дочекал старост му е сон да чува деца.

Мене не ми е, ако истото се очекува од мене на стари години ќе ми биде тешко.

Помош привремена е нормално, ако некој понуди, ако не, никому ништо. Детето е само ваше, не треба да се рачуна на некој друг автоматски, па и лош ако не чува бре бре.

На Cosmic Girl, Didajo, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Абе се сложувам со тебе 100% дека не треба да се очекува помош ама да киснеш кај некого дома на секои 2 дена место да седиш како мисирка, ќе прашаш дали треба помош.
    Знае да се јавува кај син и и да прави проблеми во брак на тазе породена жена, а не знае пелена да смени.
    Тоа е злоба.

На Gosh, Cosmic Girl, jelo и 11 други им се допаѓа ова.
  5. NewLife

NewLife Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    60
    Па тоа е проблемот, што маж ми беше прекрасен, за се се договаравме, ептен убаво ни беше, ама мајка му која секогаш глуми жртва, таа е потпалувачот во секоја ситуација, не знам како да ви објаснам, го смени за 360 степени.
    Скоро секој ден му кажувам дека во оваа криза и ситуација сме поради неговите, ама нема фајде.
    Таа му пишува секој ден пораки, му се јавува, не го остава на мир. И пак тој е "заслепен" по неа.
    Јас не викам да не ги сака и почитува, далеку од тоа, никогаш не би застанала меѓу нив или да го терам да одбере, ама треба да се знае местото на секој.
    Кога си замина таа од кај нас, абе 100 лоши зборови ми изнакажа, и сега ми пишува понекогаш, ти си моја ќерка ми вика. Абе ќе полудам, како може да ме прави будала!

На Harper, *Amethyst*, DarkStormm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. NewLife

NewLife Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    60
    Така де, јас кога забременав, не очекував помош од никого оти ме навредуваа дека не можам да имам деца, а навистина не беше така, туку одлагав оти сакав моето дете да расте во убави услови, одлагав поради последиците што ми ги нанесоа другите, и да, мое дете е и јас ќе се жртвувам за него, ама ако не можеш да помогнеш не одмагај.

На *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.920
    Совршено јасно. Мојава цел ден како хиена над мене, провокации, навреди летеа, ама чекаше да си дојде сопругот од работа и да ги пушти солзите. Му ствараше чувство на вина, демек она се жртвувала за него, спиела на ладно, одвојувала за факултет итн. А он сеа жена донел и сите ги заборавил. Мора решение да најдете. Ако веќе не живеете заедно тоа е добра страна. Помош не барај од неа. Свести го маж ти дека е сега татко, на тебе ти е потребен, речи му тоа дете кога ќе порасне не треба кредити да наследи, туку нешто да можете да му овозможите. Океј е, родители, сфаќам, многумина се би дале да ги видат живи, но во вашиов случај најдобро е граници. Ете на гости нека идат понекогаш. Ништо повеќе.

На Cosmic Girl, Erika.greeneyes, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. NewLife

NewLife Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    60
    Нели? Па ај жена возрасна да се однесува љубоморно, не е дете па да разберам. Ниту сум и побарала помош, оти прв ден кога дојдов дома од болница, и се тупнаа веднаш да го видат мали, па и други гости имав, и дојдов од пат, изморена од пораѓај, абе јас частам, служам, родителите се ми имаа подготвено, купено, украсено (иначе не комуницираат со нив) а она абе не се помести од кревет. А убаво беше кога јас од чистење цела куќа коските си ги оставив таму.

На Гладиоли, Directioner005 и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.920
    Остави. Како правеле што правеле. Нека. И што ако доаѓаат? Ќе издржиш неколку часа. Битно не си секој ден под стрес и под исти кров. Сега главно ти е да си го средиш односот со мажот. Да не го напнуваш против неговите, контрапродуктивно ќе биде. Дај се од себе, на убав начин меѓу вас да биде подобро. Не се карај, не му префрлувај, некогаш премолчи. И мене ме болеше за мои родители што се слушав. Ќе сфати самиот, сигурно му е сфатено, но се чувствува должен на нив или едноставно му е жал.

На Cosmic Girl и Гладиоли им се допаѓа ова.
  10. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Затоа душо напатена, јас веќе ни чаша од свекор и свекрва кај нив не преместувам. Зошто во ова усрано поднебје каде што сме родени, чим синот се жени, макар живееле и на 10.000 км, првиот момент кога ќе се сретнат снаа и свекрва се очекува снаата, готово, да чисти, да пере, да готви и се тоа со насмевка, преубаво да и е. Ако има деца, по можност децата да ги заборави, има со баба да спијат, ти робинка да си. Секој ден се каам што ме плукнал Господ овде во оваа недојдија.
    Колку сакаш биди ти современа, ако ти се погодат затупени, џабе е се, тонеш во нивната затупеност, сакала или не.
    Не викам дека не постојат и снаи такви, истите тие што биле такви снаи, сега се свекрвите што сакаат и крвта да ни ја испијат. Уште од сега ја жалам жената на внук ми што е бебе, зошто имав можност да живеам 6 месеци со снаа ми што нејќеше ни чашата од вода да си ја крене од маса, мајка ми ја служеше ко проста и збор не рече. Уште и во тањир да и ставаш и да се дурли ко дете мало зошто и се допреле месото и оризот. Е оваа утреден месо живо ќе и јаде на снаата. И се така во круг. Ја имам дома под мене, глуми колку си ја сакала свекрвата и све она и правела, ама фала Богу мм голем бил па памти како и што било и знае да и го плесне. Стално кај што една е на место, другата не е.
    Седни си го маж ти и направете муабет ко зрели луѓе. И објасни му се' убаво. Неможе мене свекрва ми вербално да ме нападне и мм мене да ми е лут на крај.

Да се едитирам: Чим некоја ко мене што не ќути на ништо има нерви изгубено, што останува за некоја што ќути. Ми се плаче за судбините на жената на овој проклет Балкан.
    Бар се испукав ако ништо друго.

На Sunrise!!!, Gosh, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  11. NewLife

NewLife Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    60
    Така е. Молчам со години, ама се надевам ќе дојде мојот ден, па да видам и јас светло на крајот на тунелот.

На DarkStormm, Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  12. NewLife

NewLife Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    60
    Се согласувам, не се само свекрвите криви, има и такви снаи, ама стварно јас не барав луксуз во животов, ептен сум кротка личност, ниту од родители мои, ниту од мм, сум сакала со свекрва да одам, да иде, кафе муабет, ама не.
    Кога не оди, не оди, не можам да се преправам.

На *Amethyst*, Mnik, butterfly_91 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Леле господ да ме чува само здравје кога ќе бидам свекрва да не се извештерам вака како мојава и како овие што ги читам. Јас не можам да разберам што им станува на жениве кој имаат синови, кога ќе станат свекрви и баби. Ова сериозно треба науката да истражи, вака не е само на Балканов читам и странски форуми вакви вештерки насекаде ги има.

На Martka, Oneo, jelo и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.420
    Да ме навлагаме во твоите одлуки да избегаш од дома, ете биднало.
    Само со искрен разговор, ќе седнеш и ќе му кажеш на маж ти, си пробала да бидеш човек, да ја примиш дома да ја угостиш, иако не заслужила затоа што ви треснала врата кога вас ви било најтешко. Не му збори ништо како е она најлоша или било што, кажи му само дека од сега понатака сакаш мир и ред во твојот дом, сакаш да се одмориш после работа и да си го гледаш детето на раат, а не да изиграваш служавка на здрава права жена што дома на мажот нозете му ги мие, ама кај тебе не може да стане кафе да си направи.
    Ако не, он нека си ја гледа, скроз игнорирај ја без пародон.
    Ако си во океј однос со мајка ти, ја би те советувала да дојде и она на поседок 1месец, спреми ја убаво, па нека победи појакиот. Маж ти праќај го да пазари, да чува дете, давај му 500 обврски да осети на своја кожа.

На Sielo❤️, *Amethyst*, DarkStormm и 2 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Станува вештарка кога синот не зима жена по нивна мерка.

На jelo и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    За таквите ниедна нема да биде по мерка за "љуби га мајка". Колку сака нека биде добра.

На Gosh, Cosmic Girl, Harper и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Не постои жена по мерка за нивните принцови.
    Сите жени имаат маани!

На Gosh, Harper, butterfly6223 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Затоа е пуна темава. Веќе станува трагично. Ги утепал простатлукот.

Е! Ама кому ќе се докажуваш. Кому?!
    Од комшиката што чула дека снаа ѝ мете дур оваа си ја прчи?! Жими гзов си ја прчи, лажат. Али ај да не се збори по комшии. Пу.

На ZAHRA, DarkStormm, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Како мајка на син, се молам да не станам ваква делулу вештица

На Gosh, Harper, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  20. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.920
    И мајка ми така викаше. Само паметот да ми стои. Еве и јас со син единец си велам, ако доживеам да бидам свекрва имам пример каква да не бидам.

На Martka и Emotional123 им се допаѓа ова.