1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Еднаш веќе ја спасив од негови раце верувај женава е психопат невиден.Значи она секој ден со некого се кара.Дали со свекорот,мажми,золва ми без разлика неа не и поминува денот ако не се истури на некој.А тоа кога ја спасив од негови раце беше кога на ќерками пред едно 4-5 години и удри шамар.Тоа беше страшно

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Маж ти татко му и сестра му женава за раце и на психијатрија да ја однесат, оваа тоталка е мрдната.

На Snowflake92, Cvekarka и Ljubova им се допаѓа ова.
  3. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Маж ми кога им рече на деверми и свекорми дека женава е за лечење.Свекор ми му вика.Како не ти е срам те родила,чувала,школувала ти неа сакаш таму да ја праќаш.Добро му вика маж ми тогаш на психијатар да ја носиме јас ќе платам.Ти женати да си ја носиш а не мојата да ја праќаш она не е луда.И маж ми си се повлече.Добро му вика ама ако уште ја закача женами да знаеш дека ќутек ке јаде па може ќе и дојде тогаш паметот на место.И џабе она пак си продолжува по старо

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.621
    Морам да кажам, малце пивнав оваа вечер и после читајќи ги овие коментари , сакам да задавам некоја свекрва :devil:

На Gosh, Cosmic Girl, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Можеш мојава ако сакаш пиши ми да ти кажам адреса хахахахќе ми направиш услуга а јас цигари ќе ти носам во затвор хахахахх

На Gosh, NewLife, Harper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.621
    Не треба да носиш пошо никад нема да ја најдат хаха :devil::devil:

На Gosh и Cvekarka им се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    8.565
    Ние пред неа не се караме ама некогаш имаме спротиставени ставови. И мојата свекрва таква лисица секогаш на моја страна била јас не сум знаела со каков манипулатор си имам работа.
    Значи за иста работа мене ми збори едно на маж ми друго. Од вакви луѓе да се плашиш треба.
    Конкретно еве на маж ми му зборела пример дека не сум ја викала мамо . А мене за истото ми рече не сакам да ме викаш мамо.
    Или еве еден друг пример каде на маж ми му збори не сум чистела и слични глупости не вистини и маж ми нормално и вика јас гледам дека работи не можеш да ме лажеш и плус со бебе е нон стоп и пак работи а јас лично и велам да одмара повеќе. А она не знае дека мажот ми ми ксжува се. И другиот ден јас велам ќе чистам и таа му вели на маж ми а зошто ти не и помогнеш оставаш да се мачи па греота е со мало бебе е. Она сега мисли јас не знам што збори за мене и ваму прави да мислам ја дека она ме мисли се секира а маж ми не ме жали. Има жени ќе речат е ти што мсж си без осет мајка ти ме жсли ти не. Сака да ни направи закачка во бракот.
    И други слични примери.
    Не знам искрено. И тоа што плачела знам дека било лажно да добие поени. Да му падне жал на маж ми. Му го кажав во лице ова на маж ми.
    Он ми вика така е растена разгалена сама била за тоа вика баба ми и дедо ми премногу и допуштиле и сега таа нема граница мисли се околу неа дека се врти. Не знае да дели. Се сака нејзино да биде.
    Очигледно е дека сака да го сврти маж ми против мене ама не и успева. И он ја знае каква е.
    Како може на сопствениот син да му збори прптив мене и он нормално и вратил и таа одма на таа карта аа ти нас не не сакаш више,само за жена ти и ќерка ти гледаш. Не ми е јасно ни мене за кого треба да гледа.
    Не знам како може ваква жена да има толкава харизма да ја сакаат и трпат луѓето ма не знам што да ми е не би ја трпела. Значи свекор ми девер ми не знаете тоа како некоја матица дома да им е а тие пчелките.
    Само се кара им вика нон стоп на висок тон тие и траат. Јас слушам и не ми се верува. Одбивна ми стана. Мене не ме чепка не би и претраела јас сум таков карактер.
    А и на дистанца седам од неа не сакам лицемерни луѓе и манипулатори а и не знам да глумам.

На *Amethyst*, VDT2906, Bebetoo и 2 други им се допаѓа ова.
  8. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    753
    :D ова исто ко јас да сум го пишала.Пред сите е лизни мазни а позади гроб им копа на сите.Кога ќе ја одбиеш за некој работа, или ако кажеш смирено дека не се сложуваш со неа, или поставиш граница,верувај ми ти ќе бидеш следна мета.Ќе ги сврти сите против тебе.Сега изгледа си го прикажува на моменти лицето.Уште те опипува.Мој совет ти е ,кога ќе почне да те напаѓа ќути.Тоа многу страшно ги нервира .Биди смирена.Врати кратко и јасно.Зашто секој збор, ќе биде искористен.Ти кажувам од искуство и од мои грешки.Само што јас сум многу осетлива, па се ставав на срце.Запримети каков и е односот и со другите луѓе.Инаку, целта и е да ве контролира.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Супер а ако случајно не успееш зошто не се знае со оваа мојава може и да ти се преправа дека е мртва,сигурно ке дојде и маженцето по неа хахахха.Нема да можеш со двајца да се бориш.Затоа ако јас ја завршам работата за тебе дај си збор дека ти на мене цигари ќе ми носишахахахха.Еј LD љиљакови пушам а можеш и други ако сакаш нема да пребирам ахахах каков муабет правиме ама малку шала не е на одмет

10. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    8.565
    Каков човек е? Манипулатор. Шпион. Еве конкретно на работно место е таква. А ваму пред сите се прави друго. Дека во животот не успевале луѓе што биле директни и кажувале се во фаца. А таа напротив се позади грб. Мене ми вика се да и кажам отворено во фаца ако имам нешто да не го мешам маж ми да го нервирам. Вика јас ако имам нешто отворена сум ќе ти кажев. А баш таа му збори на маж ми за мене значи не и е гајле што го нервира.
    Јас мислам дека целта и е таа биде број еден во животот на маж ми о да си прави она што сака. Јас да бидам на страна као која сум јас јас сум снаа дојдена. Она му е мајка. Се натпреварува со мене. А никако да сфати дека децата растат може за родителите се цел живот деца да ама не треба да бидат така третирани. Сега од семејното дрво детето нејзино си има своја гранка. Не е дете он има сега дете. Тие веќе треба чекор назад да направат. Доста веќе од дишење во врат.

На *Amethyst*, VDT2906 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    22.802
    @Mnik да не сме еднојајчени близнаци јас и ти хахахахах
    Ама и маживе ќе да се исти.

Девојки, ценете се самите себе, за самите себе сте најбитни.

На Mnik, NewLife, Malesia и 2 други им се допаѓа ова.
  12. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    753
    Живете заедно или на друго место?Мирот може да го најдеш само ако не делеш ист двор со неа (ако сте во куќа) .Барем за стан е полесно.На такви луѓе, колку сакаш биди добар, пак ке најдат нешто.Буквално, ако не е по нивно прават толкава драма и хаос... за нормален човек тоа е стресно.
    Добро е што барем од маж ти има граница,и е поладен со неа.Мојот маж ги игнорираше.Мислеше дека така ќе се повлече.Познати ми се сите манипулации.Ти нас не не сакаш ,немаш мајка,па плачење по телефон.А далеку е од мајка.На само те оцрнува кај маж ти ,а пред тебе е добра и загрижена.И смирено да кажеш, види знам што зборуваш ќе ти каже запрепастено ама не е така јас те сакам. Негираат.Ако ги соочиш со нивни недела, ќе ја извртат работа и на крај десето ќе фатат.Верувај ми , додека не станало полошо.
    Методот кога се во тесно и да биде во нивно е овој:
    -правење хаос буквално се дерат урлат и пиштат ко две годишни деца, со сожалувачки елементи со се.
    -те прават луда извртуваење на реалност.Мојата свекрва ми крадеше работи од плакар, и уживаше со маж ми додека баравме.За по 2 дена да ги враќа.И да се смее како они биле таму.Ние не сме ги гледале.
    -огромни манипулатори !!!
    -ужива да биде жртва, други да ја сожалуват,како она е супер а не ја ценат.
    - нема искрено мислење ама баш за ништо
    -и најмногу од се ужива да види дека јас и објаснувам, дека некој се грижи за односот со неа ,или и кажам во лице што мислам.Мисли дека е битна.А најмногу сака да се расправам со мм поради неа.
    -бега од одговорност и помош.
    И друг пат на само со неа, ако водиш некој разговор со неа.уклучи рекордер.

На *Amethyst*, VDT2906, DarkStormm и 4 други им се допаѓа ова.
  13. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Зависи каков маж имаш.
    Ако имаш маже фатено за сукњата на мама и не сака да ја пушти а сака да основа фамилија тогаш да ама тоа е далеку од маж.

14. Stancence

Stancence Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19
    Ве читам по коментари,си викам да знаете каква свекрва имам и низ што се поминав ни сама не знам како сум трпела свашта од нејзина страна.
    Првин свадбата ми ја испланира мешање до детал како ќе биде,колку гости,на која маса,до венчаница,поканите за свадба рачно ги работев,на свекрвана не и се допаѓале па ајде купив други,да напоменам живеевме заедно во заедница додека бев трудна и секогаш ја поштував не сакав да и се замерувам..после свадбата и кога се породив,си живеевме со мажот и бебето на втор кат се наместено со наши пари,врати,паркет,кујна,мебел..почна свекрвата секој ден да доаѓа ненајавена,секакви чудни совети даваше од типот давај лажичка мед на бебе од 1 месец,да сум ја мачкала со мочка(урина по телото)не сум имала млеко,не било квалитетно ме гледаше како ја дојам,мене ми беше непријатно,секакво мешање од нејзина страна,почна да ми смета и се дистанцирав,не отварав врата дали два-три пати,па се жалеше на мажот,а мажот се ја слушаше па ми збореше како не ги сакам неговите замислете,јас паднав во депресија,ми беше многу тешко немав никаква подршка,само на моите родители се ослонував кога ми требаше разговор,проблем е што живеат далеку,инаку ќе сметав на нивна помош,буквално сама го растев детето,сама по цели денови затворени,нема кај да шеташ,свекрвата почна да се однесува се полошо,ме оговараше кај ќе стигнеше и тоа без причина,а никогаш ја немав навредено и покрај се што ми правеше,па се мешаше во секоја ситница приговараше што не работам,не ми било доволно чисто и тоа со навреди да вреѓа по мене и како растеше моја ќеркичка се жалеше на маж ми зошто не сум ја носела кај нив,таа сакаше секој ден да ја носам долу и се праеше мајка,дури еднаш во фаца ми рече дека и била мајка цццц,стално ми правеше раздор со мажот,толку проблеми имавме што и физички се пресметувавме со мажот за жал,толку ми беше криво што не ме бранеше за ништо,а свекрвана со свекорот кој му е очув стално ме провоцираа,мене ми беше криво и поради нив и за малку ќе се разведев,едно време ми збореше,како не сум чиста,како не знам да готвам,а тоа беше почеток на бракот што е иронично бидејќи таа самата беше многу нечиста и знаеше две-три работи да зготви,јас во меѓувреме станав мајстор во кујна и куќава секој ден ми е чиста и не можеше мани да ми најде..свекрвата и не знае деца да чува,еден саат да ја остаам ќерка ми кај неа ќе има некој инцидент еднаш за малку ќе ја паднеше во базен на бетон,другпат раката и беше повредена хаос и затоа не ми се ни даваше да ја носам кај нив катастрофа..точката до која кулминираше е ситуацијата кога свекорот чекаше слава,притоа требаше долу да си чекаат,кога доаѓа свекрвана и со наредувачки тон ми кажува како ќе чекале кај нас и ја да и спремам слава во последен момент ццц се налутив на мажот,ми пукна филмот и му реков да си ги прибере и нека си чекаат кај нив слава ако не ќе си ги спакувам куферите,а еднаш и го имав напуштено со детето поради неговите но се вратив)мажот отиде долу и рече да си спремаат слава кај нив,знаев дека ќе биде бесна и таа е жена што не прифаќа НЕ за одговор,јас спремив колачиња,штрудли,кифли за нив и моите родители дојдоа за нив и донесоа дарови и др и таман влеговме,свекорот почна да ме навредува пред сите,да сум си одела нема што да барам кај нив,тоа била нивна куќа тие ќе праеле што сакале и тоа толку срамно однесување имаше пред гостите,мене ми пукна фитилот и свашта му реков сите факти и сите навреди и се што ми правеше,се му реков во фаца со еден збор лом го направив,да напоменам не избрка мене и мажот и му рече дека нема ништо да му препише,цело време не лажеа да вложуваме за жал,а му викав на мажот додека не ти препише нешто не треба да вложуваме,но тој слепо им веруваше и му се оби од глава и конечно прогледа какви се навистина и моите беа шокирани и оттогаш не сум во контакт со нив и ниту зборам и не планирам никогаш више ни да им се обратам,а нема да ни вратат ни денар што сме вложилесега не оговараат уште повеќе кај и да стигнат и се прават жртви,тие се луѓе без срам,култура,без осет срамно однесување,а оној очувот на мажот од предходен брак им препишал станови на негови две деца,а на мажот кој и занаетот му го научи и го гледаше како татко не планира ништо да му остави,а и не мора ни тој ни мајка му,но не сакаат ни средствата што сме ги вложиле,а не станува збор за мала сума,да ни вратат како и да е по вашите коментари вашите свекрви и не се до толку лоши колку што мојана ми го загорчи животот,сепак сега со маж ми,ќерка ми и уште едно на пат сме посреќни него било кога..мој совет е ако нешто што ви смета не трпете,како јас што ја правев таа грешка,одма да си го исечете тоа во корен и да си го чувате своето здравје и своето семејство☺️

На tanjita, Ljubova, Harper и 6 други им се допаѓа ова.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Убаво што сте се тргнале на крај ама искрено си требала и од маж ти како можел рака да крене на тебе.

На Luna91, *Amethyst*, baby-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Stancence

Stancence Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19
    Размислував да го оставам,многу ги бранеше своите но на крај останав со него,бидејќи го сакам и он мене,порано се расправавме,ама причината беа неговите,откако не сме во контакт со нив никогаш досега не се скаравме и не сме посложни,ниеден брак не е совршен сепак се средивме и го сочувавме бракот без разлика на се:)

На Ljubova, NewLife, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.621
    Ауу бог да чува оваа твојата. Абре како може да бидат такви некои жени не ми е јасно?? Дали од старост побудалуват или шо им е?? Па и место да ви кажела да не вложувате во туѓо место, оти ипак и она живее кај тоа другиот маж , сигурно не очекувала дека тој ќе препише на син и а не на неговите деца. Незнам шо да кажам, ова е некст левел.

На *Amethyst*, Stancence и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Stancence

Stancence Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19
    Заедничка им е куќата и уште една куќа имаат,дури таа има и поише пари финансирано,проблем е што не ја разбирам свекрвата се друго и е побитно од нејзиниот роден син,дури и децата на мажот поише ги гледа него сопственото дете,а тврди дека го сакала синот,како го сакала кога не го гледала како што треба?таа цело време се праеше фина заедно со свекорот,не убедуваше да вложуваме дури и му збореше на мажот пред мене дека се ке му остави,а таа била трчи лажи буквално не лажеа и јас не можам да се изначудам што луѓе ќе беа,а мажот ми се им удоволуваше,до толку што и бракот ќе ни се распаднеше,не би посакала на никој ваква свекрва ужасс

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.621
    Не е битно кој има повеќе финансирано, битно е чие име е на тапијата.
    Добро шо маж ти се свестил и сте се оделиле, и немој случајно кога ќе и падне газот на таа да ја жалиш, остај ја сама , нека ја гледа кој сака.

На Ljubova, Anyshka, Aschenputtel и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Сигурна сум дека не сме единствени. Уште некоја ќе се пријави во сестринствово. :rofl: