Тоа е нашиов лош менталитет, за одење на психијатар како да е најлошата работа на свет и место свекорот да е среќен што се грижите дури ве нападнал.Би и помогнал доктор а и вам ке ви олесни, од некои таблети можно е да се смири малку.
Jas toa go znam a za sreka I drugite go znaat ama nesakaat da prezemat nisto.Iskreno da ti kazam jas kerkami ja odnesov na psiholog poradi socijalizacija,jas neznam dali I drugite deca go imaat istiot problem ama tablet,lap top,telefon.Nikakva komunikacija so deca,vidovme kako roditeli deka nesto ne e kako sto treba I normalno zakazavme na psiholog.Oooo pa toa bese vojna doma,pa nie deteto sme go pravele kako da ne e normalno,deteto nase ne bilo bolno nie ne sme bile normalni,na nas ji trebalo psihijatar.Sto da ti kazam oni nesaakaat za deteto da priznaat a ne pa ona samata da bide svesna deka treba da pobara pomos.Djabe e toa se za niv psiholog ili psihijatar e nesto mnogu loso za zal
Па зошто мора баш се' да споделувате? Носете ја ќерка ви на психолог како што сте одлучиле, ваше дете е. Која е потребата баш се' да се споделува и да се бара мислење? Полошо и за ќерка ви е вака, нејзиниот проблем да биде тема на семејни расправии.
Bas naprotiv jas ne pobarav nicivo mislenje samo dadov primer deka oni nesaat za dete da prifatat a ne pa ona za sebe.Jas neznam zosto mislite deka pobarav mislenje
Ама зошто споделувате најприватни работи? Што има таа да прифаќа дека детето го носите на психолог? Ако споделиш можеш да очекуваш дека ќе дава мислење, си ја знаеш ваљда дека нема да ќути и да ви рече - ко што сте решиле, вие сте родители.
Za moe dete meni ne mi treba nicie mislenje.Da sekogas e dobredojden necii sovet ako e dobro nameren sekako ama na krajot sepak nie odlucuvame za nea.A oni doznaa sosema slucajno kerkami I'm kazala I tuka bese makata zosto porano ne bile izvesteni sepak I'm bilo vnuce.Nie ne spomnavme zatoa sto mislevme deka nema potreba da znaat ama ete se sluci da doznaat
Ова!! И јас така, ако спомнев дека некаде одам со дете, макар и на кафе, одма коментари и совети. Еј мало дете/бебе по кафичи ќе влечка, што ако го урочат, не можам ли дома кафе да испијам, по телефон да се слушнам итн. Потоа научив, фаќам врата, ко ќе прашаат каде одиш бабино? (Не се обраќаат на мене, на бебе што не зборуваше тогаш) одговарав со бебешки глас дека одиме на чао. И си излегував. Не дека нешто ќе ми сменеше нивниот коментар, ама решив дека не ни сакам да слушнам.
Ама сама си правиш, сама си уденуваш. Ако се баба и дедо не значи дека треба се да знаат. Затоа и поголемиот дел од проблемите ти се нерешливи.
Devojki davale otcit ili ne sekogas nema da ste vo pravo... nikogas ne promolcuvajte bidejki ke vi se odbie od glava... Da me udri odma lekarsko i tuzba ke igra... a sinceto mamino neka odluci dali od tuzeniot ili tuzitelot ke bide
За многу работи само јас и маж ми знаеме. Без разлика дали е за нас или за детето. Ако се видиме или слушнеме кога одам некаде само викам искачаме и тоа е тоа. Ни каде, ни со кого ни ништо. Нема што отчет да даваш. Поставете си граници, каде нема шанса да ги преминат А ако случајно дознаат нешто за кое вие не барате совет ни мислење, само завршувате со јас и татко и одлучивме така и тоа е крајна одлука.
Не знае, не му кажала да ја заштитела свекрва ѝ од него, да не ја убиел. Во нејзина куќа се со насилство се решава, членкава само си ја празни душата и многууу ми наликува на постара членка што имаше ваков проблем со свекрвата.
Треба да му покажеш на мажот каква е таа,маж ти не верува дека мајка му ти прави проблеми,твојата свекрива му прави лице на маж ти,демек фина,добра,а тебе ти сплеткари зад грб биди попаметна не се расправај со мажот,таа токму тоа го сака да се карате,треба да имате повеќе љубов со маж ти,башка со дете фати ја свекрвата на финта можеш да ја снимиш како ти се обраќа,испровоцирај ја да го покаже вистинското лице,иначе џабе ќе се жалиш на мажот нема да ти верува,се додека не увиди дека мајка му е таа што прави проблеми
Сеа го видов ова. Ова да ми се десеше мене.. па ќе одговарав кривично и за неа и за маж ми сигурно...ќе ме тепа некој, 21 век хах
Тоа и е целта, да се расправаме, а таа да е во центарот на вниманието. И и успева во глумата дека таа е жртвата. И ова што го имам напишано е малку. Што се друго нема направено. А за снимањево да, друго чаре не знам, освен партал да се напраиме, ама знам дека ќе дојде тој ден и да и кажам веќе да не ми глуми барем на дистанца да седиме. На два пати ми донесе долен бел веш, со некој црвен конец, ама тој конецот паѓа во очи, оти се гледа дека рачно, криво е шиено, нема некоја етикета па да речеш ај од тоа. И ај еднаш да ми донесеше, ама 2 пати? Не знам што и е целта, ама ги фрлив.
Кога бидна големата меѓу мене неа и золва ми, ми текна при крај да уклучам видео и да ја снимам без да знае. Видеата ги немам пуштено на маж ми уште, ама ги пуштив на една другарка и на тетка ми чисто да видам објективно мислење дали јас сум грешка или сериозно нешто не е во ред со женава. Видеата специјално ги чувам за мм кога би ми се поминале сите граници. И сфатив колку значи да ги снимате у тие моменти да имате доказ и ако после тој доказ конкретно кај мене мм пак најде начин да ја правда значи тоа е тоа, завршено меѓу нас.
Точно јас направив така и се виде кој ги манипулира работите додека бевме во заедница.Криво ми е за последниот пат.Интуицијата ми велеше укл.снимај ќе те намести.Така и беше.За такви работи не селаже.Маж ми секако не и поверува дека сум направила такво нешто.Пивеќе ми беше на неа да и покажам дека некој не може да го врти ко шо сака.