Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    588
    Не е за продажба куќата здравје еден ден кога ќе оздрават ќе се вратат таму, ако слободно нека сонуваат ама да бидеме реални едниот кога ќе почине не можеш другиот да го оставиш сам во стан едноставно со брзиот начин на живот ако верувате не се стига дома да се свртиш а не па да идеш да гледаш некој на други место ако се продаваше овој стан до нас ќе беше бинго ама нажалост не.Тоа е се помирив ама гледам на светлата страна сум помогнала ми вратиле со лошо толку од мене ако сакаат секој ден нека се молат пред врата од спална моето завршило.Утре ден јас на работа дете во градинка не му требаат баба и дедо што после тоалет не мијат раце а јас на 70 години да ги учам немам намера ќе идам во град ќе си испијам едно кафе.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Од кога сум член и од кога знам за темава зборев дека треба да бидете со сите карти отворени на маса и нема циле миле. Сите глумите совршени бракови, а сите давате совети кои ни дома не ги применувате.

И не е ништо чудно ако нечиј девер не знае да готви ќе се научи кога ќе живее сам, сега е касно да се преваспитаваат возрасни луѓе ама учитете си ги децата да можат самостално да живеат,да си зготват нешто. Милион рецепти има на нет, со храната можеш да ди правиш разни миксови на вкусови.

Од друга страна нејќам да навредам никого со мислењево, ама отворајте 4 очи со кого стапувате во брак. Од сѐ, што прочитав овде се имам крстено и фатено за глава и од старт на дечковците им зборев дека ничија слугинка нема да бидам, ниту пак во заедница ќе живеам. Така да, посреќни ќе сте на странс во зависност од условите.

Жалам што уште не е искоренето она старомодното кај некои луѓе дека снаата во куќа треба да е чистачка,готвачка,садомијачка и дека свекрвата има право да ја навредува ако е непослушна. А мажот мамин син. Жално, 21 век.

На NEA, Martka, GoldLeo и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Не знам, јас на пример немам во план да пробирам дома никого ако е сам, а е здав и способен за самостален живот. Не ми се деца. Можеби ако се сами и болни, па ќе се најде решение.

А за домовите, да добра опција се ама не на Балканот.
    Јас не би си ги ставила родителите таму за некој да ги тепа, да ги изгладнува.
    Пред некој ден читав за некој дом во Сопиште како ги малтретирале луѓето, ми се згади.

На NEA, *Amethyst*, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.027
    Допаѓања:
    130.881
    Жал за возрасен маж кој побарал јадење од мајка му иако е способен сам да си направи? :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

:!: А, за ставање стари луѓе во домови пазете. Некаде не ги третираат арно. Прво информирајте се.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Јест да е способен ама не знае. Не знам што е смешно жално е, ама тоа е пропуст на самата мајка.
    Јас таков наж не би пуштила да се врти во кујна, не дај боже ќе запали нешто.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Знаат , знаат они се , само се праат дека не знаат за да бидат титрени.

На Martka, Gosh, VDT2906 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Членката убаво појасни дека не знае. Ти сигурно не си го видела па да кажеш. Не знам што ја напаѓате, таа подобро го познава него од вас.

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Јас никаде не прочитав такво нешто дека "појаснила". И не напаѓам. Секој маж знае да си намачка паштета на леб а не да почне да плаче како мало дете оти не добило тоа шо сакало. Тоа е разгаленост.

На Gosh, VDT2906, Bezimenka90 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Може ни тоа не знае, пробај да разбереш што пишувала пред да нападнеш некого само за да го истераш своето. Не планирам да се убедувам,има секакви случаеви.

10. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    7.913
    Мажите и те како знаат да си направат јадење ама така му одговара, да му стои некој на нозе 24/7. Да е сам, баш да видам дали ќе умре од глад.

На Herrera, Gosh, VDT2906 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Ма немооој, на 20- 30 години не знае леб да си намачка? Ама нема врска, како и да е, арно кажа членката погоре , се додека има такви жени шо ќе им трчат по газот на мажите, ќе има и такви разгалени мажиња.
    И немој да ме нападнете сега со часови по македонски јазик.

На Gosh, VDT2906, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Да, има мажи што не знаат да си намачкаат леб и паштета, радо би си купиле нешто. Кога би ги прошириле видиците би го забележале тоа.
    Добро, тоа е твое мислење. Јас познсвам личности што не знаат и сега што правиме?!
    Еве колегава не знае да мачка, жена му мачка и нонстоп тоа го збори. Жена му готви, жена му мачка… Не знам вика ете да намачкам. Прост е, разгален е сѐ.
    Што ако некој раце и не може да мачка? Што тогаш? И тогаш разгален? Што ако има некоја болест му се тресат рацете? Што ако има некое нарушување???

На ZAHRA и Orchidea им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Мене ми забоде очи тоа шо членката го оправдува тоа шо он незнае леб да намачка па и пред гости се разгалува. А маж веќе. И после се жалат по темиве дека маж им не фаќал дома ништо.
    Мене лично би ми пречело, да си дојдам од работа, да земам да чистам, да готвам , во меѓувреме и децата да ги пазам и гости да чекам , и да дојде мм и да ми каже намачкај ми да јадам па и да се налути ако го одбијам. Не е во ред тоа.

На Gosh, Directioner005, VDT2906 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.609
    Ова што ти го набројуваш доле е екстрема.Она што членката го зеде како пример е чист дебилизам .

Здрав прав маж да не знае леб да намачка…Ма да секако.

Па дома имам дете од 8 год и знае сама да свари готова супа и макарони.Не знаел леб да мачка…(facepalm)(facepalm)

На crimson, MeowMeow, Martka и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Ако не е инвалид или со ментални заболувања, тогаш не постои причина да му се оправда таква разгаленост.
    Не знаел, ех

На MeowMeow, Martka, Gosh и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Нели :D. Ова испаѓа како ние жените да сме чудо на природата, wonder women, а мажите за греота, прости се.
    Па кој тогаш им дал да водат цели држави кога незнаат леб да си намачкат?

На NEA, MeowMeow, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Не е он проблемот мајка му е. И паднало жал, му направила јадење.Крај. Од целото мислење за јадењето се фативте. Еве колегава 50 и кусур години жена му од уста не ја вади и за него не била жена што не му спремала доручек.

За мене не е така, ама што ќе се убедувам кога за него не е жена онаа што спиела повеќе од 6 саати.

Проблемот е мајката, тоа никој не го спори.

18. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Па како нема да се фатиш за тоа кога тоа и беше поентата?
    Она во приказната е модерна Пепелашка, служела гости, дошол принцот, маќеата одбила да му спреми за јадење, Пепелашка се расплакала и она тоа добро дело го направила.
    Мислам...не знам што очекуваш да се коментира?
    Пу, вештерка свекрвата. Ете, ќеиф да праиме

На Gosh, Directioner005, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.618
    Епа ние сакаме да кажеме дека од тој жал, постојат такви мажи.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.317
    Допаѓања:
    189.980
    Уф, има неколку можности.
    Да го упатиме во темата храна за бебиња -6-12 месеци.
    Да јаде паштета со лажица.
    Мајка му да му купува бебешки кашички.
    Штознам, ваљда има и други опции.
    Ама што и да е, ако не е способен да се нарани сам, не знам како е способен фамилија да основа, мислам дека е тоа некој минимум критериум.
    (facepalm)

На MeowMeow, bittersweet, VDT2906 и 9 други им се допаѓа ова.