Pa neka ja zapali.Ednas dvapati ogan vo tavce tretiot pat ke go napravi.Ke se isekol ako de neka se secne malku zar nie ne sme se secele,ednas dvapati,tretiot pat ke namacka nema greska ke ja zapalel kujnata ako ja pali neka ja pali ke kupi druga
Јас кажав маж не пуштам во кујна ако не знае ориз да стави да се вари. Мајко мила таленти бре за испревртување. Нема поента веќе да зборам, видовте кому да му се сипете да го распнете. Страшно.
Не правам ни јас сценарија, само ја оправдувам жената шо го одбила а и укажав на членката дека даде многу лош пример за тоа каква е нејзината свекрва и дека тоа шо го жали разгаленото маженце за инат на свекрвата не е во ред .
Ај седни малку и препрочитај, не ти испревртувам, се надоврзувам на тоа ти што го пишуваш. Еднаш те цитирав пошто твоето мислење ми падна во очи, again не те распнувам, на форум сме и се вклучив во дискусија.
Не е за оправдување ни свекрвата нити деверот, не знам зошто се расправате непотребно. Свекрвата не е виновна затоа што го одбила, туку начинот на кој го одбила, навреме не го воспитала и сл. И ајде луѓе кога сте дошле дома и гледате гости па да барате да ви напрај некој јадење? Прво основна култура, второ ако си толку гладен земи нешто од фрижидер касни и готово. И, јас да сум снаата нема да му направам јадење. Ќе му речам има тоа и тоа ете земи си. Солзи во очите... Колку години има? После ќе се жалат, ме третираат како слугинка - па така се поставуваат.
@buba4e89 ти благодарам, успеа да доловиш што сакам да кажам, не мачи се да објаснуваш тука. Има и друга позадина тоа што го напишав, не сакав подетално да пишам и замарам, затоа кратко само напишав, а сигурно ќе ве убедам во спротивното, ама наидов на бурни реакции и многу навреди, ментален, ваков, таков и затоа нема да продолжам. Он знае да готви, подобро и од 100 жени, и не беше прв пат да наиде да отфрленост од нејзина страна, ама нејсе. Од мајка, баба зготвено со љубов има ли повкусно. Бабите ми се починати, се би дала уште еднаш барем да пробам од нивните раце. Не дека сме неспособни, сите можеме, ама тоа чувство е незаменливо. Ама тоа е. Тука завршувам, и се одјавувам. Пријатен ден на сите! (Извини buba4e89, сум се распишала на твојот пост)
@NewLife , а ти, нареден пат кога ќе пишуваш нешто, или напиши ја приказната со нејзината суштина (или позадина како што викаш ти) или ич не пишувај, оти тука никој не чита мисли.
Не бе Бубаче, ако не знае ќе го викнам и ќе му покажам како се мачка паштета на леб. За следен пат да не му солзат очите кога мајка му ќе го одбие А за маж, маж што не знае сам себе да се чува, ич нема ни да бидам со таков, искрено.
Јас имам братучед и има две дечиња,но стоп се со симптоми на алергија и докторката прашала дали чуваат мачки и тој рекол не,излажал,според мене не е во ред нечие самоволие во заедница. Иначе не кажав дека мачките ги чува сестрата на момчето(таткото на децата).Јас сум да сакаш животни,но треба малку емпатија. А што да кажам за "грижливите"сопственици што не си го собираат изметот од нивните миленичиња,така сеат низ парк,во населба,во туристички места,после се грижеле за нив,ахам,сигурно....мачките пред здравјето на внучињата...абе ајде.....
Ама затоа золвата ако беше и ако побараше јадење, и беше одбиена со насолзени очи, ќе ја скапеа оговарање како била неспособна размазана и чекала од мајка и. Дека деверот е па кутриот се насолзил може не знаел да си намачка.
Ма не е ни тоа проблем него што овде треба да ги напаѓаме свекрвите во сите случаи. Пу вештерка на 30годишен син пред гости му одбрусила и не му напраила за јадење, јадниот очите му се насолзиле. Крива е дека не го воспитала и научила на време а каков е тој самиот што на 30 години нејке да се научи на манири и да научи да се снајде за јадење тоа е више друго.
Vo pravo si,sekade e so izmet,a nikoj ne si sobira po niv,koga sakate milenicinja grizete se za niv,a nekoi luge so I'm se povazni mackite od decata,e toa e vrv
Малце глупи муабети. Мачките ми се најважни во животот. Ако имам дете ќе си живее со нив, сигурно нема да ги оставам негде, ама сигурно. Измет надвор не прават оти само дома се, ама имав и куче и по него надвор собирав. Свекрвата на членката прво себе не се сака, за да може да ги сака мачките, неа или бебето. Такво неодговорно сопствеништво не е љубов према животното. Не можеш да чуваш нешто (па и дете), да не се грижиш за неговото здравје и добросостојба и да викаш дека го сакаш. Се родив и пораснав меѓу животни, така ќе живеат и моите деца здравје. Животните се дел од семејството, а како такви, бараат соодветна грижа и за нивно, и за доброто на останатите членови на семејството. @Martka ако некој е алергичен на мачки (што се докажува инаку), постои терапија, не е трагично. Глупо од негова страна. Не знам за золвата, ама би се нашло решение, во никој случај исфрлање на животните. Може да се ограничи движењето и да нема интеракција во голема мера.
Znaci ne e glupavo I nema da bide glupavo,sakaj si gi mackite,ama prvo e deteto pa posle zivotnoto,jas ne gi mrazam zivotnite,ama I so terapija imam problem,,znaci bi go osudila deteto da zema tableti I da kasla I kiva celo vreme zaradi macki,ej pamet cccccc,a toa za izmetot ti mozi cistis,ama izlezi nadvor I vidi drugite so prat
Daj malku bidete realni,apcinja da davam na deca,za da cuvam macki cccccc pa svesno dali go kaza ova ili nesvesno neznam,so zakon da ti zabranat da imas deca,koja glupost,neka se maci deteto so disenjeto,neka kasla,neka ne spie,I red drugi raboti,ama vazno gali si gi mackite,nemozam da vervam,e ova zeno e glupost
Јас имам алергија на кучиња и чувам 4 и замисли не е толку страшно, а 99% сум алергична на влакна од куче и пердуви од папагал. Тие апчиња не се толку страшни за да не може да се пијат, а друго ако детето расне со животното алергија скоро и да не е возможна, ако животното не е дел од фамилијата со детето, може да се намали интеракција. Ама дека кучето што ми е старо 12 год и што животот го делев со него, би го исфрлила од фамилијата оти и пречи на снаата, сигурни нема.
Jas zborvam za bebe,dete,spored mene nema da mu davam apcinja za da pie,zaradi zivotni,I tolku,sekoj si znaj,Moe mislenje,a svekrvite treba da si mislat deka na snaata-majkata I e povazno bebeto od mackata,ne e zivotno,del od nea sto go nosela vo stomakot 9 meseci