Знае да готви подобро и од 100 жени, ама го мрзело и сакал да ја стане мајка му од маса со гости да му зготви? Wtf? И уште очите му се насолзиле??? И ти со цел памет стана да му зготвиш? И ова ти е примерот за отфрленост од мајка? Охх…
Ако треба да му давам ќе му давам, исто како и што би му давала ако е алергично на полен или трева или храна, мачки и влакна од животни има насекаде, не мора само да се дома. Да на свекрвата тоа секако дека и е јасно, ама јас како снаа нема да очекувам да го исфрлат животното кое било дел од фамилијата ради мене, ќе барам решение. Пример мајка ми сега да дојде снаа и внучето да е алергично на кучето и да треба да го исфрлиме кучето мајка ми ќе се разболи, тоа беше со неа кога беше сама и деновите и беа исполнети ради него, го сака како дете исто како и јас што го сакам, па очекувам брат ми и снаата да најдат решение за ситуацијата кое не вклучува исфрлање на кучето. Ама како што реков ако детето е од прв ден со животното алергија да се развие е скоро невозможно.
И да знае и да не знае, не треба да бара од друг кога е способен сам да си направи. Ти па си се залетала да му правиш божем во спротивно ќе му паднел делот дека е машко нели... А, золва да беше ќе ѝ направеше или ќе ја отепаше овде од оговарање каква готованка е?
А замисли да беше золвата и свекрвата да станеше да и направеше јадење . Е тогаш трагикомедии ќе беше тука. "Што се замислува таа, принцеза ли е, јас готвам чистам гости чекам а она неможе јадење да си направи, па и оваа старата остави и гости и се да трча по малата прцла, јас слугинка ли сум....."
Проблемот таму е што мачките и надвор се шетаат сами, а не сфатив дали се вакцинирани само. Животно што се шета само постојано надвор и немаш увид каде оди не треба во близина на мало бебе да е. Да е само и само дома ок. Ама не може да неќеш луѓе да ти доаѓаат оти биле настинати ради бебето, а животно што шетало сегде може. Особено мачки што нормално си ловат гуштерчиња, птици кога се надвор Немам алергии ама не ги правете ко да се толку наивни, едно апче и ко нов си. Сакам мачки и јас ама имам разбирање за вакви работи
Ti isfrli go bebeto nadvor,vazno mackite da se doma,I daj mu na bebeto ,deteto apcinja I kraj,jasno e se
Ама тебе ти е прво твоето дете и океј е тоа, не можеш да очекуваш од другите да им биде еднакво важно како на тебе. За детето и животните има начини, збориш за ситуација кај што не ни знаеш дали е алергично. Башка може да си алергичен на куќна прашина, чаре? За измет надвор се согласувам, спаѓа во неодговорно сопствеништво и не е во ред.
Абе доста веќе со тие мачки , кучки, пред да се омажете одете во куќата на мажот и прегледајте се како стојат работите, ако не ви се допаѓа или ново место за живеење најдете или ако мажот не сака без мамица удрете му клоца. И јас ги сакам животните, али дома да имам дете и да ми се шетат по дома НЕ!!
Мачките и кучињата нема да ги исфрлиме надвор, ај хејтај си и понатаму. Не се развива алергија како што мислиш, ама јебига. Да ти објаснам накратко. Еве утре некој да живее со мене, ќе се навикне, оти ќе мора да се навикне. Ако не ги сака мачкиве нека не се уселува кај мене дома. Патем, како што реков, не ради бебиња, него ради нив и ради себе живеат само дома и за нивното здравје, веројатно се поздрави од мене Јас имам интеракција со народ, тие немаат воопшто со други животни.
Znaci pak ne me razbirate,da mozi da e na polen,prasina I koj znaj sto uste ne,ama ako mozi da se spreci zosto da se leci,jasno kazav ne gi mrazam zivotnite,Ni mackite ama pred se decata se ,toa treba da bide jasno,da ne se povtorvam pak,znaci koga e bebe vo prasanje,pa normalno treba da bidi najvazno zdravjeto a ne nekoja zena koja ima macki I sega ne saka da se otkazi od mackite oti poveke gi sakala,I deka bila nejzina kujka,ne komentiram poveke,sekogas ke bide povazno zdravjeto na lugeto ,za mene,cao
Во ситуација ваква да, животното треба да е чисто за да е со детето, не ни знам за која причина говореше членката, искрено не го прочитав мислењето, се надоврзав на тоа дека нема да очекувам некој да го исфрли животното од дома оти моето дете има проблем, мое дете мој проблем, јас треба да најдам решение, не можам да очекувам животот на сите да се врти околу моето дете и моите потреби. Ако јас чувам животни и животното било тука пред детето, ќе давам терапија, нема да то исфрлам животното оти оно најмалку е криво.
Не коментирај ама кога ќе се уселиш да речеме у мој дом, не очекувај нешто што нема шанса да го добиеш. Тоа е. Чао.
Епа затоа нема да си чуваш, ама ако свекрвата има веќе животни дома не можеш да очекуваш кога ќе идиш ти она да ги исфрли оти тебе не ти одговара!
Ако има нешто што не ми одговара, тогаш не ни идам. Ако на членката не и чини , нека се иселат со маж и и детето.
Поназад е кажано. Само во твој дом можеш да кажуваш дали и кои луѓе и животни можат да седат. Твој значи дом што си го наследил/а од твоите, што си го изградил/а од темели или што си го купил/а. Во туѓ дом немаш право да кажуваш дали и кој да седи. Туку, или се прилагодуваш или си одиш од тој.
Алергии се менаџираат, ама на кој му се чита. Со текот на годините може и да се изменат, па да не бидат проблем. За алергични има погодни мачки. Без крзно и некои од кратковлакнестите со минимално митарење.
Кога ќе научите дека не треба да се правите газдарици во туѓ дом и дека не може да биде по ваше; кога ќе научите дека за реален проблем почесто е крив вашиот маж отколку неговите; кога ќе научите да не влегувате во брак доколку единствена опција што ви се нуди е заедница; е, тогаш нема да имате проблеми.
Оф леле, мислиш? Знаеш колку има што им се мешаат и им прават проблеми иако не живеат заедно. Мажот е распнат меѓу жена си и неговите. Кешки до заедницата да беше секогаш. Моја блиска другарка релативно кратко се во брак, моментално минува низ тоа, не ја сакаат, ку*ва била, ваква, таква заостанатост левел 1000 од нивна страна, секојдневието им го загорчија. А, не живеат заедно нити живееле некогаш.