Не е тригирање ни загрозување туку ти многу плитко размислуваш. Каква врска има мајка татко мои родители моја одговорност. Шо има врска полот.
Зависи каков однос градиш со маж ти. Еве да речеме ситуација, останеш без работа, период, немаш свои финансии, меѓувремено на твоите им ја гасат струјата и немаат за сметки. Од каде пари ќе бараш? Од комшијата или од маж ти? И зошто од маж ти ако твоите родители се твоја одговорност. Секогаш полот има врска. Се е во светот базирано на поделба на пол. Ти ако немаш проблем со полот и одржување на хигиената, јас имам. Не е ствар дали ме разбираш или не, туку тоа е нешто што е мое лично убедување.
Жено шо ти е? Баби и жаби измеша, ок е. Не се ни трудам да те разберам мојот маинсет и твојот се небо и земја.
А тебе ти е најбитно твоето дете, на неа не и' е, и така натаму очекувања дека старите за млади треба да се жртвуваат и да немаат свој живот и свашта натаму. Очекувања, очекувања Уште да ми кажеш дека снаиве стварно седнуваат на маса и отворен муабет прават. Пошто по темава, не, не прават Очекуваат, а очекувањето е мајка на разочарувањето. И пак, ич да не ти е гајле за мене и мачките, мој живот во кој не трпам никој и никој не ме трпи мене.
Не знам што треба да разбереш. Премногу е просто напишано. Велиш твоите родители се твоја одговорност. Во случај да не можеш да помогнеш, од кого ќе бараш помош? Не знам што скокаш на моите постови. @CameliaMiller Не ми е гајле за твоите мачки. Не ми е ни гајле за твојот живот. Ти реши животот на тапет да го ставиш. Би ми било гајле да дознаам дека твоето хипотетичко дете би го гушела ради миленик. Морам да признаам.
Добро ако од х причини останеш без работа или не дај Боже здравствено не си способна да работиш, од кого ќе бараш пари? Од мајка ти? Ако не ти е маж ти примарно семејство и со него ако не делиш и капка вода, мочај му се на бракот и во заедница и вон заедница и со 10 имоти на твое и негово име.
Јас плаќам 10 000, и не живеам во гарсоњера, на 3-4км од строг Центар сум. Поблиску до работа исти вакви станови се 12 000. Некои 45м2.
Кажав дека ако не е здравствен проблем, нема причина да чека пари од сопругот. Да, ако има периоди да се остане без работа, нормално дека партнерот е тука за помош и поддршка, но тоа не значи дека треба постојано да го издржува некој. Тоа би било само додека се најде работа.
Ниту ќе го земев презимето од бившиот да се омажев со него, ниту па на следниот имам намера презиме да зимам и да мењам. Ваљда нема да сме помалце семејство така, шознам.
Брат му на бившиот ја бања(ше) мајка им. Снаата не. Очигледно само во твојот свет се затупениве мислења @Alexandrite Толку да не се гледало подалеку од носот, онака, трагично е дури малце.
Нема да се гуши, постои терапија фала Богу, ако случајно има потреба. Дај Боже да си го родам, ќе имаш прилика да видиш дека влакно нема да му фали
Тоа не значи ни помош, ни издржување. Помош и издржување е да чекаш на свекор ти, на мајка ти, на некој трет. Некои сопружници одлучуваат едниот партнер поради х причини да не работи. Некои се приморани едниот партнер да не работи (пр колешка има близнаци на кои изричито им забранија одење во градинка поради тешки здравствени проблеми. Дадилка не беа во можност да плаќаат, опција беше едниот да напушти работа. Или при имање на дете со попреченост, кое што бара 24-часовна нега и надзор). Милион ситуации и можности се, да не набројувам. Животот не е ни книга, ни филм за да може да се живее по шаблон. Нема сите после средно да се запишеме на факултет и да бидеме првенци на генерација и да најдеме супер работа со супер плата и да имаме одлична кариера, партнер исто кариерист, полн со љубов и разбирање, со кој од 18 години ќе си штедиме наши пари, иако нема да работиме туку ќе студираме и на 28 да купиме наша куќа или стан, кола и да имаме дете на 30. Постои фактор изненадување во животот, кој не секогаш знае да биде пријатен.
Istoto go rekov vo nedelata na maz mi... Nie vo At od pon-petok rabota sabota pazaruvanje cistenje nedela do crkva edna prosetka dojdes doma jadenje spremanje I pon pak na rabota...vo 3 meseca ednas ideme nekade na vikend so spienje setanje....nasite prijateli I drugari vo Strumica...sekoj vikend Grcija,Dojran,Bugarija... obavezno nekoja sedenka... sekoja god na more...zima na zimuvanje l,koli pocesto od nas menjat... se doma nesto se renovire.... i posle ke mi zborat tesko bilo vo Mk...vala ne e... istite tie se prvi sto plukat po starive a istite ne znaat kolku voda struja plakat bidejki se e plateno od starive Vo vrska so toa deka mora dete na more da ide ne se slozuvam...bidejki podobro cela god zdravo srekjno nasmeano otkolku 10 dena na more a ostanatite 300 dena da slusa kavgi.... Deka moze da se zivee so 20k ne se slozuvam...ama podobro nema da pusam,setam,nema da kupuvam cesto garderoba,nema da se luksuziram ama nema da trpam nekoj da mi vodi esap,da me vrega,I da se osekam stranec vo kukja kade sum investirala. I isto taka ( zboram od iskustvo na moj krug) nema da plakam privatna gradinka samo radi k'c.. a doma sveki sednala I od dosada neznae za sebe E koga nema da se ima pomos od starive,koga sami ke si obezbedite kukja,odmor,koli,zimuvanje,gradinki togas svaka cast! A se dodeka za smetki I pomos vi se dobri a za drugo ne togas nemoze da kukate
Моето мислење беше напишано во контекст кога се нема некој здравствен проблем и кога децата можат слободно да идат во градинка, а мајката да иде на работа. Други причини освен здравствени, за да не се иде на работа, нема.