Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Како нема врска? Мене ми има врска, тебе ако ти нема. И сега ќе се убедуваме што има врска што не?

2. Alexandrite

По таа логика, ако јас можам син ми да го бањам, тогаш свекрвата ќе може син и. Како е исто?

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Знаеме што има врска ама гадничко ми е да спомнам...

*Amethyst* likes this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Нема врска за мене, и двајцата ми се родители. Да ти нацртам?

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Па од туѓа мајка ми е погадно.

6. haruki

haruki Популарен член

Не е тригирање ни загрозување туку ти многу плитко размислуваш.
    Каква врска има мајка татко мои родители моја одговорност. Шо има врска полот.

7. Alexandrite

Зависи каков однос градиш со маж ти. Еве да речеме ситуација, останеш без работа, период, немаш свои финансии, меѓувремено на твоите им ја гасат струјата и немаат за сметки. Од каде пари ќе бараш? Од комшијата или од маж ти? И зошто од маж ти ако твоите родители се твоја одговорност.

Секогаш полот има врска. Се е во светот базирано на поделба на пол.
    Ти ако немаш проблем со полот и одржување на хигиената, јас имам. Не е ствар дали ме разбираш или не, туку тоа е нешто што е мое лично убедување.

8. haruki

haruki Популарен член

Жено шо ти е?
    Баби и жаби измеша, ок е.
    Не се ни трудам да те разберам мојот маинсет и твојот се небо и земја.

Smiley92, buba4e89 and Just.do.it like this.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

А тебе ти е најбитно твоето дете, на неа не и' е, и така натаму очекувања дека старите за млади треба да се жртвуваат и да немаат свој живот и свашта натаму.

Очекувања, очекувања :)

Уште да ми кажеш дека снаиве стварно седнуваат на маса и отворен муабет прават. Пошто по темава, не, не прават :D Очекуваат, а очекувањето е мајка на разочарувањето.

И пак, ич да не ти е гајле за мене и мачките, мој живот во кој не трпам никој и никој не ме трпи мене.

Smiley92, 1209, buba4e89 and 2 others like this.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Како бе така за свои родители? А татко ти кој би го бањал ако си единка и не си мажена?

Martka and kalinaka like this.
  11. Alexandrite

Не знам што треба да разбереш. Премногу е просто напишано. Велиш твоите родители се твоја одговорност. Во случај да не можеш да помогнеш, од кого ќе бараш помош?
    Не знам што скокаш на моите постови.

@CameliaMiller Не ми е гајле за твоите мачки. Не ми е ни гајле за твојот живот. Ти реши животот на тапет да го ставиш. Би ми било гајле да дознаам дека твоето хипотетичко дете би го гушела ради миленик. Морам да признаам.

elimkd and Anyshka like this.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Добро ако од х причини останеш без работа или не дај Боже здравствено не си способна да работиш, од кого ќе бараш пари? Од мајка ти?
    Ако не ти е маж ти примарно семејство и со него ако не делиш и капка вода, мочај му се на бракот и во заедница и вон заедница и со 10 имоти на твое и негово име.

13. CameliaMiller

Јас плаќам 10 000, и не живеам во гарсоњера, на 3-4км од строг Центар сум. Поблиску до работа исти вакви станови се 12 000. Некои 45м2.

Cka, buba4e89 and Polyincognito like this.
  14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Кажав дека ако не е здравствен проблем, нема причина да чека пари од сопругот.
    Да, ако има периоди да се остане без работа, нормално дека партнерот е тука за помош и поддршка, но тоа не значи дека треба постојано да го издржува некој. Тоа би било само додека се најде работа.

buba4e89 likes this.
  15. CameliaMiller

Ниту ќе го земев презимето од бившиот да се омажев со него, ниту па на следниот имам намера презиме да зимам и да мењам.
    Ваљда нема да сме помалце семејство така, шознам.

16. CameliaMiller

Брат му на бившиот ја бања(ше) мајка им. Снаата не.
    Очигледно само во твојот свет се затупениве мислења @Alexandrite

Толку да не се гледало подалеку од носот, онака, трагично е дури малце.

Just.do.it, buba4e89 and Smiley92 like this.
  17. CameliaMiller

Нема да се гуши, постои терапија фала Богу, ако случајно има потреба.
    Дај Боже да си го родам, ќе имаш прилика да видиш дека влакно нема да му фали :)

Polyincognito, buba4e89 and Smiley92 like this.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Тоа не значи ни помош, ни издржување. Помош и издржување е да чекаш на свекор ти, на мајка ти, на некој трет.
    Некои сопружници одлучуваат едниот партнер поради х причини да не работи. Некои се приморани едниот партнер да не работи (пр колешка има близнаци на кои изричито им забранија одење во градинка поради тешки здравствени проблеми. Дадилка не беа во можност да плаќаат, опција беше едниот да напушти работа.
    Или при имање на дете со попреченост, кое што бара 24-часовна нега и надзор).
    Милион ситуации и можности се, да не набројувам. Животот не е ни книга, ни филм за да може да се живее по шаблон. Нема сите после средно да се запишеме на факултет и да бидеме првенци на генерација и да најдеме супер работа со супер плата и да имаме одлична кариера, партнер исто кариерист, полн со љубов и разбирање, со кој од 18 години ќе си штедиме наши пари, иако нема да работиме туку ќе студираме и на 28 да купиме наша куќа или стан, кола и да имаме дете на 30. Постои фактор изненадување во животот, кој не секогаш знае да биде пријатен.

Oneo, Dentina, Stressed Out and 17 others like this.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Istoto go rekov vo nedelata na maz mi... Nie vo At od pon-petok rabota sabota pazaruvanje cistenje nedela do crkva edna prosetka dojdes doma jadenje spremanje I pon pak na rabota...vo 3 meseca ednas ideme nekade na vikend so spienje setanje....nasite prijateli I drugari vo Strumica...sekoj vikend Grcija,Dojran,Bugarija... obavezno nekoja sedenka... sekoja god na more...zima na zimuvanje l,koli pocesto od nas menjat... se doma nesto se renovire.... i posle ke mi zborat tesko bilo vo Mk...vala ne e... istite tie se prvi sto plukat po starive a istite ne znaat kolku voda struja plakat bidejki se e plateno od starive

Vo vrska so toa deka mora dete na more da ide ne se slozuvam...bidejki podobro cela god zdravo srekjno nasmeano otkolku 10 dena na more a ostanatite 300 dena da slusa kavgi....

Deka moze da se zivee so 20k ne se slozuvam...ama podobro nema da pusam,setam,nema da kupuvam cesto garderoba,nema da se luksuziram ama nema da trpam nekoj da mi vodi esap,da me vrega,I da se osekam stranec vo kukja kade sum investirala.
    I isto taka ( zboram od iskustvo na moj krug) nema da plakam privatna gradinka samo radi k'c.. a doma sveki sednala I od dosada neznae za sebe

E koga nema da se ima pomos od starive,koga sami ke si obezbedite kukja,odmor,koli,zimuvanje,gradinki togas svaka cast!
    A se dodeka za smetki I pomos vi se dobri a za drugo ne togas nemoze da kukate

1209 and Smiley92 like this.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Моето мислење беше напишано во контекст кога се нема некој здравствен проблем и кога децата можат слободно да идат во градинка, а мајката да иде на работа.
    Други причини освен здравствени, за да не се иде на работа, нема.

CameliaMiller and Smiley92 like this.