Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    942
    Јас се држан на дистанца
    по милиони проблеми што ми ги направија во бракот неможат во очи да ме погледнат
    Стигнавме до развод поради нив ,среќа што сопругот се свести во 8 ми месец од бременоста нонвеќе но бракот не е ист јас неможам да го гледам со исти очи довербата не е иста.
    тие сами си направија синот да ги избриша и да не комуницира повеќе со нив.а за овие 7 години незнам јас уште како сум жива…внуците си ги немаат видено а и нема тој не даваа

На kelly.r, VDT2906 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  2. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    595
    Чист инат.
    И мене ми се случи со сок. Се разбуди дете и одбива да јаде само прст у уста и вика она сакаш нешто вода сок ,другп да јадеш. Малата сок сакам ,јас викам не уште не доручкувала. Она иде у кујна и сипува сок ,помина тој ден. Другото сабајле ќерка ми истото го праи ама сега јас за инат а и ставам витамини у првото сокче инаку не ги пие. И свекрвче ,,па шо и даваш не е доручкувана" јас ко од топ па викам ти вчера зошто и даде ,ете јас денес за истото ќе и дадам. И имаш тука мењање бои правење фаци...

А за алергиите ,незамисливо и нова мода било тоа ,,се собира шлајм на плуќа од алергија " такво нешто не постоело плуќата само од јака прелада страдала а алергија се знаело само на телото покажувала како исфрлано.

На *Amethyst*, Cosmic Girl, Cvekarka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Свекрвче мое уште еднаш виде дека од фамилија никој не ја есапи, прва братучетка нејзина свадба прави на ќерка и. Сите први нејзини братучеди поканети со се фамилија комплет само свекрвче не. Мумља нешто сакав да и кажам од што " многу си паметна и све знаеш за сите затоа никој не те сака". Во местово нејзината фамилија е најголема скоро сите и се во близина буквално преку улица, никој не и доаѓа на почетокот па дури и сега маж ми само ми кажува кога ќе сретнеме некој и се позз, овој ми е братучед, вујко, тетин... Никој не доаѓа заради неа иако со маж ми и брат му си се во добри односи. Никој не ја поднесува колку ли само пати ми имаат кажано роднини нејзини, вика чувај се од неа што помалце контакт и што помалце да знае што планови имате со маж ти. Ниту мајка и не ја сакаат иста вештерка како неа коса ми се крева кога ќе ја видам.

На *Amethyst*, Erika.greeneyes, Miss_S и 7 други им се допаѓа ова.
  4. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    5.612
    Од вчера се мислам дали да пишувам тука,а нервоза ме јаде од ситуацијата... Сега сами живееме веќе три години имам пишувано на темава пред тоа што се случуваше и зошто е тоа така...
    Ама луѓе мм е 37 год и све нешто ако е настинат болен мамичка се секира му пишува звони демек она најмн го сакала се грижела за него (јас демек не знам ако му е неарно да му помогнам) и врвот беше вчера нешто на мм го болеше главата и женава ноќта на врата да го видела не најавена значи се пренервирав јас разбирам да се грижиш ама ова е веќе опсесија не нормална работа и криво ми е што почутев ништо не изреагирав за тоа што така дојде...на крај со мм се испокаравме и на крај јас сум крива зошто се лутам.
    Дефинитивно на нашиве мажи и свекрви им треба превоспитување!

На DarkStormm, *Amethyst*, Cosmic Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.541
    Допаѓања:
    8.550
    Аман од вакви свекрви. Како само она да родила. Сите од жена сме излегле.

На DarkStormm, *Amethyst*, ladydy13 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Тој што се меша и да не живеете заедно ќе се меша ,кај нас секој викенд скоро на врата се ,доаѓаат од Штип во Скопје ,ама има сестра свекрвата и да не сме дома има сигурно место затоа така ненајавени ни се појавуваат ,лани на сопругот раката му беше во лонгета окапа 2 недели свекрвица ко демек доктор е .
    Најубаво во некоја држава што подалеку ,пример Америка ,да е Германија пак ќе доаѓаат , незнам што да кажам веќе од вакви свекрви ,кај нас и золва ми а нешто кашла одма се јавува му кажува што да пие ,сопругот си кашла од цигарите ,ко ние да не знаеме ништо снајките .

На *Amethyst*, Cvekarka, Гладиоли и 3 други им се допаѓа ова.
  7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    5.612
    Не ние абер немаме од животот,арно тие што се тука (facepalm):devil:

На lia22, *Amethyst*, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Мојава не ни прашува кога е болен маж, а се спрат под нас.
    Ама затоа ако нив им е нешто оток невиден се, особено татко му.
    Пример татко му јас оперирана дома бев две недели еднаш не се качи да праша како сум, на улица се сретнавме ни здраво не ми кажа хахахха
    Ама пред луѓееее, аууу подобра снаа нема на светот од мене хахаха
    Стави граници и маж ти нека пушти глас малце.

На DarkStormm, *Amethyst*, Cvekarka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Подобро ич нека не доаѓаат .Барем пред луѓе те фалат моите кога ќе кажат нешто пред луѓе навредливо да незнам што да кажам ,уствари знам ама ај да не се расправам пред народ ,ме засрамуваат .

На Mnik и Cvekarka им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Ми се повраќа кога прават лице, ама ми се повраќа незнаеш како.
    А јас фала богу јазик лопата имам, не ќутам ама ич ако нешто ме допре .
    Воглавном маж си решава со нив, ако тераат исто јас ќе си кажам што има или едноставно не им викам ни здраво .

На DarkStormm, *Amethyst*, steela.honey и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.346
    Допаѓања:
    31.282
    Како бе на улица здраво не ти кажа? :?: Те одмина, буквално? :|

На DarkStormm и Cvekarka им се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.530
    Допаѓања:
    7.300
    Ко за моиве да пишуваш, мислам цела фамилија ги избегнува. На прсти се бројат луѓето од фамилија што ни идат дома. Кај нас има 3 опции
    - Не сме поканети воопшто никој, за истиот или по некој ден на социјалните мрежи да видиме дека имало некој настан
    - Поканети сме само јас и сопругот со изговор дека забавата е за млади, а кога ќе стигнеме таму да видиме дека само свекорот и свекрвата не се викнати. Другите сите стари млади се тука.
    - Поканети сме сите ама по неколку дена после сите други.

Ова е баш за мажот превоспитување. Реално ако сте настрана нема опција освен ако тој не се јави да знаат дека го боли нешто. Имам еден таков дома што ако на пример заб го заболи одма се јавува кај мајка, сестра, другари за совет ама не кај заболекарот.
    И нормално сите со трчање се тука.

На DarkStormm, *Amethyst*, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.648
    Допаѓања:
    175.093
    Ја
    Јас коа се разболувам/ настинувам , мајка ми со првиот автобус одма доаѓа а на 100 км сме , плус маж ми е доктор .
    Не му паднало на памет да се лути оти мајка ми дошла да ме види .

На SuperGirl24, H.VAGA и baby-star им се допаѓа ова.
  14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    8.557
    А што не си искочите на кафе така ко ќе ви дојдат?:D
    Па нека си се видат со синот на раат:D

Некако за повеќево проблеми уствари вас ви е глупо/непријатно/срам што ќе речат другите, и сте пасив агресив.

На Mnik, Гладиоли и Cvekarka им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Даа, јас искочена за да се раздвижам со мајка ми и застана и буквално ништо не кажа.

На Dance27 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  16. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Јас и маж ми едноставно си ветивме и си дадовме збор дека нема да се расправаме ниту јас ниту он со неа, едноставно од едно уво влегло од друго излегло.Што сака нека прави ама што сака нека збори.И да ви кажам искрено откако не ја перцепираме и ништо не и враќаме некако се стиши женава.И ние уствари свативме дека кога ние се караме поради неа она е уште посилна а вака изгледа некако не и е интересно хахахха.Така да ако сакате пробајте и вие само аха,да да и толку се стишуваат ПРОБАЈТЕ кај нас успеа.Сега незнам колку ќе и трае ама сега за сега успева

На *Amethyst*, Cosmic Girl и Гладиоли им се допаѓа ова.
  17. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Те заболе ;( сигурно си била многу тажна:lol:

18. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Јас во заедница живеам и 2 години со свекор ми не збориме ни А не си викаме, а со свекрвата само службено ако е нешто итно и битно.
    И многу ми е убаво што е така :D
    Што им се замараш уживај

На *Amethyst*, Mnik, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Леле јас барем со свекор ми си немам проблем.Он е душа човек и само знае да ми рече остави ја батали не се нервирај.Јас 40 години неможам на крај да искочам со неа ти ли ќе се справиш.Легенда е хахах

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.225
    Допаѓања:
    22.640
    Ептеееен :D:D:D
    Баш ми е добро што не зборам , зашто по тересе и самобендисан инает човек не си видела.
    Не ми е јасно како свекрва ги трпи толку години.