1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    41.030
    Некои совети во темава се: ако се давиш, само земи воздух. :sun:

На butterfly6223, MeowMeow, Oneo и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Еве детето оди во градинка,и сабајлето качува тт и да сакаме дадилка каде да најдеме во 5 до 12,и јас лично не би сакала непозната жена да ми чува деца,а градинките не работат втора смена,некои родители работат на смени не само прва ..и дете се разболува,не само да кажете има градинки и дадилки ,па некои дадилки не се нафаќаат да чуваат болно дете,значи децата кај бабите не ги оставаат секој ден туку во некои ситуации кога нема кој да го чува .Значи и градинка да плаќаме а кога е болно детето и дадилка .

На princess02, Skyler, Гладиоли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Аа не си ја прчам во меѓувреме, во градинка го пуштам. Сум нашла па сум жашла, барам работа само со прва смена, луксузен живот барам. И треба да најдам жена што ќе ми го чува, кога ќе се разболи ненадејно, на повик, да чека до телефонот. (facepalm)

На MeowMeow, Erika.greeneyes, princess02 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.961
    Допаѓања:
    130.422
    Одамна имам кажано дека во темава коментирам како девојка која растела во заедница и има трауми од семејни расправии. Ти на твој форум кажувај кој да коментира, на овој не.
    За тие знам од роднини. ;)
    Кога моите сфатија каква штета е направена, ме поучија да не летам и да бидам попаметна од нив.
    Затоа во претходни мислења пишав дека не треба да се рипа во брак и родителство без имот и финансии.
    Не е глупо да не ги мачиш старите кои веќе си го направиле своето со чување на своите деца.
    Не е глупо да влезеш во брак спремна за да не зависиш од никој.
    Не е глупо да имаш ресурси со кои ќе можеш и да излезеш од тој брак доколку веќе не ти одговара. :D

На Gosh, baby-star и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.084
    И не заборавај: што си раѓала пред да обезбедиш свој стан. :fubar: Сама си си крива, тра ла ла ла. :dance:

На MeowMeow, Oneo, Erika.greeneyes и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    А ти што имот поседуваш?
    Зошто веќе треба да го имаш, нели ако ти текне да се мажиш во скоро

На Гладиоли и Emy867 им се допаѓа ова.
  7. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Така е потполно те подржувам.Ма и ќе чуваат и ќе чуваат како јас ќе им кажам а не они како сакаат.Јас кажувам секогаш работи од лично искуство и не се правам паметна на теми што неам искуство.Еве жив пример.На свекрва ми и оставила комшиката дете на чување требала жената да заврши некој обврски не оспорувам имала работа немала каде.Се е во ред.И свекре моја ми се јавува мене на работа ме прашува дали да му даде на детево да јаде и што да му даде.А кога чуваше мое дете тогаш јас бев таа што висеше на телефон за да не му се дава на детето чоколади пред оброк,да се знае кога е време за спиење и такви работи.Што сакам да кажам има одговорност за туѓото дете значи и прашува што смер а што несмее а нема одговорност за своето внуче да праша дали нешто смее.Кога се работи за моето дете тогаш е паметна нели што сака ќе дава а за туѓото жената чувствува одговорност.Не е така и за своето внуче имаш одговорност да прашаш не само за туѓото.Така да многу се паметни кога им одговара.Ако немаат одговорност да чуваат свое внуче зошто прифаќа да чува туѓо.Ќе чуваат и ќе чувам и одговорно тврдам дека сум морална утре задутре да чувам свое внуче.Никој неможе да ми го смени мислењето

На Гладиоли, *Amethyst* и Pa8la им се допаѓа ова.
  8. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Ама обврска и е неможам да сватам зошто не би и било обврска.Тебе утре задутре да ти рече детето твое немам каде да го носам мамо може ли да го чуваш што ќе му речеш немам обврска да ти чувам дете носи го каде сакаш???

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Ама обврска и е неможам да сватам зошто не би и било обврска.Тебе утре задутре да ти рече детето твое немам каде да го носам мамо може ли да го чуваш што ќе му речеш немам обврска да ти чувам дете носи го каде сакаш???

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    13.724
    Па не е. Ти си мислиш дека е, јас мислам дека не е. Не знам зошто не ме разбираш.

На baby-star и Cvekarka им се допаѓа ова.
  11. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Ок така нека биде јас не мислам како тебе сите си имаме свои сваќања и нема потреба да се препукуваме на форумот.Секој си знае за себе јас во секој случај никогаш не би одбила да чувам и ќе чувам со господ напред дај боже сите да си дочекаме.И да јас се чувствувам обврзано да го чувам ако треба тоа да го правам.Ок сите си имаме свои размислувања поштувам туѓи.Позз

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    30.713
    200w.gif

Ваква сум ко ќе се закарате по 200ти пат за едно исто. Продолжете, ве молам :rofl:

На Oneo, Erika.greeneyes, Adidas888 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Не толку е се откажав џабе ти се пуканките.Заврши претставата извини

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    30.713
    Дојди да си апнеме тогаш :rofl:

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.441
    Допаѓања:
    183.483
    Ја само да потсетам дека
    заборави да изболдираш неколку реда за овие жениве ништо што не разбираат. :D

Си живеела во заедница, си била дете ок. Still, појма немаш како е да создаваш своја заедница и какви одговорности носи заедницата, бракот и децата. Какви борби водат партнерите за на тоа дете да му се пружи најдоброто.

Секој смее да каже мислење, само твоето е ирелевантно пошто немаш посериозно искуство за да ги разбереш оние во конкретни ситуации. Животот е толку непредвидлив што кога правиме планови некој од горе се смее. Убаво е да тераш како си замислила, уште поубаво е и да ти се оствари така како што сакаш и се надевам никој нема да ти се “насмее” над плановите за да не сфатиш на потешкиот начин како уствари навистина стојат работите. И колку знае да е длабоко комплицирано некогаш, а не толку површно и едноставно.

Ама, се сложувам и дека има бракови каде што може да биде и многу поедноставно особено кога се имаат опции, само кога само едниот или двајцата партнери би сфатиле некои работи. Некаде нема опции. Ама секаде во одреден момент може да се почне да се работи на создавање опции.
    И не. Не може секогаш да се чека на опции пред време, оти животот е за живеење и си врви. Некогаш, опциите доаѓаат подоцна.

Ова излага ако немаш дебел акаунт во банка ич не диши, што ќе арчиш воздух на тие што имаат.

На Martka, butterfly6223, MeowMeow и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Следен пат хахах не е ова препукување не сум јас таква личност,само различни мислења тоа е се.Кога ќе има пак ќе ти пишам во лб а ти земи и за мене пуканки ок.:rofl::D:*

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    7.252

18. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    8.179
    @nextredstyle, се согласувам, не се должни бабата и дедото да чуваат внуци, тоа е должност на родителите. Градинки има, ама градинките не примаат болни деца. Дадилка кај има на лагер да побараш за следниот ден, ко ќе ти крени детето температура навечер? Мене последниов пат ми крена температура сабајлето пред работа. @Калатеа е во право, си пробала да земеш 20 дена од работа за нега на дете? Ќе те пушти газдата некој ден едниот месец, ај еве и втор пат, трет пат, ама никој нема да те чува ако секој месец те нема по десет дена на работа. А нели треба да имаме работа и пари за да имаме семејство, така ни е кажано. Сето ова што го кажувате е ок, ама во идеални услови ко што вели @Emy867.

На MeowMeow, Erika.greeneyes, Skyler и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Ете така тоа сакам и јас да го кажам.Врти сучи сепак е одговорност.Бравооо

20. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    2.242
    Не, напротив сакам да прочитам различни мислења ама наметнувања на мислења никако неќам 8)

На Martka и Mnik им се допаѓа ова.