Ауфф да, ме погоди...Вчера на мм му велам ај гледај го кафето оваа јадеше од маса рипна неее како така јас ќе го гледам...Неподносливо е боже дај ми трпение
Свеки твоја којзнае што би рекла за мене, што мм нон стоп сам си вари кафе хаха Пошто јас кафе не пијам и ретко ми текнува да му сварам јас. Додека пак тој често знае да свари за него а мене да ми направи какао чај или било што,да му правам друштво да пиеме заедно
Аууу лелееее шо биднааа, ако мажот го виде кафето како вари ќе пцовиса, цела куќа несреќа ќе добиее лелелеее , маџија ќе ни фрлат лелелел.... да ти ебам такви свекрви, со такви уште од почеток треба мрш у пичку матер, ако не даваш син ти да вари кафе земете удавете се заедно во него.... боже сачувај.... Леле жени, членки, јас уште многу ќе ве дружам тука , само не дај боже да дојде ден и вие такви да бидете...
Хаха... работата е да ги потикнуваме синовите да бидат самостојни а не да не знаат кај им се чорапите...
Леле ќути, со маж ми стално за ова се смееме Секој ден му викам овие две да пораснат и нејќам да слушнам за бебиња, внуци, за никој. Ау вика каква свекрва, исто како твојата Се надевам ќе ме држи паметот до тогаш да останам нормална ама ги разбирам бе. Пензионерските денови се за уживање, а не втор пат мајка да бидам.
Затоа син ми го учам да пребира расфрлени работи од неговата сестра, да се научи уште сега како е во брак да не бара помош од мама
Тоа обично така оди хехех Само давам пример не те поистоветувам тебе со ова. Еве свекрва ми се жали нон стоп од нејзината свекрва и за истите работи што се жали, па и таа сега истото го прави. Што болест е ова
Јас потполно се согласувам со тебе. Се надевам дека ќе ме држи паметот и на старост и ќе си стојам на муабетите од сега. Повремена помош да, постојана ни под разно. Апропо муабетов денес в парк на клупа до мене седна една повозрасна жена. Врзавме некој ред муабет и ми кажа дека дошла тука за да ги донеси внуките- 6 и 8 години. Рече едните сабајле заминаа на одмор, другите ми ги испратија на поседок. Нека се живи и здрави премили ми се, ама претешко ми е. На работа одам плус 4 внуци гледам, за кој како има потреба. Едвај чекам да пораснат и да идат само во недела на ручек. Искрено, многу ми падна жал. Јас разбирам помош, ама стварно не е фер на 60 години да ѝ го преокупираш животот со четири внуци, небитно дали за свекрва или за мајка се работи. Ако беа бабите за деца да гледаат, ќе си раѓаа сами.
Овааа мојава се одделила од свекрва и, Маж и пола човек пола мртовец. Жив човек не и се приближува ни роднини ни никој Дрндало едно...Свака и част за злобата (Ова форумов ми е како да се издувам) Мм абе нека ги стари се плачко е некој пат (не секогаш) Па и син ми 3г кога ќе рече МАМА давај ми смоки, си велам само немој да си како татко ти
Лелее колку сум против такви, кутра жена... И мојава би ти го рекла истово а прочитај коментар погоре
Па повремената помош е уствари поминување време со внуците. Пример јас стално викам дека здравје, за викенд или барем еднаш неделно ќе си ги земам внуците кај мене да си седат цел ден. Ќе готвиме, ќе играме, ќе шетаме, синовите и снаите ќе си го поминат денот како што сакаат, ќе чистат, ќе шетаат не ме интересира, а јас тоа нема да го сметам дека сум помогнала. Сестра ми го прави ова со син ми поголемиот. Обавезно 1-2 пати неделно го зема кај неа и јас стално викам леле фала ти многу, самата вика зошто фала, јас за него го правам ова. Таа е таа помош што свекрвите ја набиваат на нос.
Мојата бивша свеки и пари ми зимаше 600ден за тоа шо го чуваше син ми 2 3 саата за јас да одам до адвокат и до суд, морав да одам. Во тие два три саати 100 пати се јавуваше да дојдам да го земам Да не зборам па за тоа шо му даваше чоколадо иако и беше кажано да не му дава чоколадо за време на ручек.
Ма шо збориш, она сега фискална мене ми бара шо го чуваше син ми 1- 2 години додека не го земав со мене. Мислиш од дома си го донесов кај неа, мислиш не е на син и
Имам една во канцеларија продава м**а за бубрези за дете, еве исто ко муабтов твој, ама првиот здраствен проблем со матката (има 40+) кога и предложија да ја извади или ќе треба да се следи секое 6 месеци прва рипна " аааа не не, може ќе раѓам". Изгорена е кутрата ама нејќе да каже.Сега веќе и партнер нема, тој сакаше фамилија. Ист муабет тера, како нема пари, како нема услови итн итн.Како ние мајките сме биле досадни со децава ( а внуците ги зборува од можни 8 часа она 10 зборува за нив, ама ние сме досадни), па боловање не дај боже да земеш за дете - се чуствува повредено оти она не зима боловање, нели не сака дете. Вистина дека има и полошо еве од мене. Она ми е репер што не треба да бидам во живото. Досадна. Така да поздрав и до тебе.