Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.242
    Допаѓања:
    189.485
    Пиши ко ќе ги развиете ворпот, ќе ви пратам после проект за телепортација да сработите:hai:

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    13.708
    Па што работиш 12 часа? Буни се кај шефот или во краен случај дај си отказ. Не ти се мајките виновни аман.

На Misskirova, H.VAGA, Erika.greeneyes и 4 други им се допаѓа ова.
  3. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Зашто ако се бунам, треба да ги накодошам баш дека ништо не работат

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Ако ти не си ја слушнала да се пожали не значи дека она нигде не се жали. И ја само на темава идам да "кукам" и само со една другарка си ги искажуваме маките, а другиве сите од страна мислат дека мене се' ми е натокмено.
    Впрочем и темава за тоа постои.
    Незнам како не сакате да сфатите и да согледате (или веќе согледувате ама така ви одговара) дека постојат многу луѓе на кои толку им е капацитетот (не сакам никого да навредам, ама не' има секакви). Еден во комунално овдека што работи, жена му оди во конфекција, тие се две минимални плати, си живеат со родителите негови (толку се може) и он си створи фамилија со неа,си имаат сега детенце. Толку му се условите, толку знае, толку може, ама сака да си створи фамилија. И шо според вас он по секоја цена мора да оди под кирија и да штеди во меѓувреме за стан? Или зошто ете толку им е капацитетот и нема да може со тие примања да заштеди никогаш за стан, зошто од дома се "искинати" и двајцата, според вас она не треба да роди? Или невестава цел живот ќе треба да ќути зошто ете живее со старите?
    @A94 за скоро се' се согласувам со тебе, ама за ова дека не смее да се кука не си во право. Овде сведоци сме на еден куп луѓе што живеат со сите услови на страна или странство ама свекрви сегде се први да се мешаат. Можеш мажот да го избереш, мајка му и татко му, не.

Последна измена: 17 јули 2023
    На MissChievous, A94, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    27.364
    Шо сакат нека праат чим толку можат, само да не се кука после.
    Кукање тука не се толерира :D

6. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Е како бе да се кука за сопствени избори направени, не ми е јасно

7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    27.364
    Епа кукат, оти повеќето влегуваат неспремни и неиживеани во брак.

8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Ама пак не сфаќаш, не се они криви, шефот ти е крив. Неможе тебе некој да ти ја префрли туѓата работа. Крај краева ако он нема разбирање, заврши си ти твоја работа, кога ќе касните со проектот, ќе си објасниш/те шо е проблемот и дека никој не е должен туѓа работа да врши.
    Ја не сум работела таква работа, ама кога работев во Rent a car, едната колешка мене за све ме малтретираше, оди ти наполни ја со гориво, оди ти однеси ја на перење и кога еднаш и ја оставив она да го направи тоа насабајле, во 8 ипол почнува работно време, она во 9 ипол треба да ја предаде на клиенти, да видиш како може за тој саат и да се испере колата и да се наполни со гориво.

На Directioner005, 1209, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Како бе не се толерира? За што е темава? Кои сте вие да одлучите?

На Anyshka и Осе им се допаѓа ова.
  10. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Ама вие не сфаќате дека мене шефот кога ќе ме праша јас треба да кажам оти Петкана не ја заврши работата, оти не иде на работа. А Петкана рекла дека ќе заврши. Значи треба да ја накодошам ко што викате тука

11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    А ти извини све ти е совршено? Од ништо не кукаш?

На Emy867, Anyshka и Осе им се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Па накодоши ја де. Не ти цел живот жртва да си за други и после кукаш овде

13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    27.364
    Тоа ми беше шала аман затоа има и смајли тамо

И јас кукав навремето кога влегов неспремна во брак, а сега тоа го направив спремна, така да нема шо да кукам.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    5.569
    Пошо се работи во тим, затоа се завршуваат. А тебе никој не те тера да работиш 12 саати, ти си платена за 8 и чао пријатно. Ако шефот е стипса не ти се криви мајките.

На Emy867, 1209, Erika.greeneyes и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Ако не кукаш од бракот, не значи дека нема да кукаш во животот од ништо друго. Остајте ги жениве, на некоја само темава и е вентил вие ги распнувате.

На Emy867, Anyshka и Осе им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    27.364
    А на која јас ја распнав тука? Ниедна горе не нападнав, со другата членка само си разменивме мислења и примери.
    Значи морало да се кука, не бива без кукање.

17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Пак крајности ?
    И не ми е нормално и нема да сфатам како може да е нормално татко/мајка небитно да не е присутен ич во животот на детето за истото да носи марки или не знам некое друго задоволство. Исто и тоа на бивши ти не е нормално ,таков муабет не се помислува не па да се праи...
    Еве лично мене ми потпорасна малата и ме рчка околуина за второ ама не не сум спремна ни финансиски а најмалку психички и секако нема да родам затоа шо мајка ми или свекрва ми мислат дека е време за второ. Според твоето погоре себична сум не сакам да си рушам комфор со уште едно. Според мене многу сакам и уште две не само едно ама не е време сега. И ?
    Секој нека си тера како мисли ,дали на некој ќе му е издувен вентил темата па ќе се жали само тука а другите ќе гледаат мајка лавица ,дали ќе му е издувен вентил другарка... но дека на некој се му е погодено 100 % тешко.
    И јас не познавам барем еден чоек еднаш да не зажалил за некаков избор !

На tanjita, Erika.greeneyes, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Морало де. Еве мене маж ми ми е злато, ама со свеки х2 си имам мака. И лом ги прави и џабе е. И сега јас имам погрешен избор изгледа направено и ваљда не смеам да кукам зошто ми иде да ги задавам понекогаш. Треба да си трпам ваљда и да не искажувам.

На Anyshka, Adidas888 и Осе им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    17.906
    Безосетно земање боледување нема врска со тоа дали си мајка или не. Колку колеги знам што без врска земаат боледувања ко ќе им текне, а немаат мали деца. Јас сум мајка на 2 мали деца. Боледување имам користено еднаш во 6 год кога лежеше мали во болница. Во меѓувреме комбинирав со денови од зимски одмор.
    Многу огорченост и фрустрации кон мајките и тоа од жени.
    А за тоа дали треба да се планира кога да се има деца. Да ама не толку драстично. Јас кога го родив првото дете имав некои основни услови, кои за 2/3 год драстично се подобрија. И тоа со работа и труд. Не треба да се седи со скрстени раце и да чекаме да ни падне бинго за да имаме деца... Мене моите деца ми се мотив да се борам и напредувам.

На Emy867, AlchinovaR1979, Stressed Out и 10 други им се допаѓа ова.
  20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Немам огорченост, само коментирам примери од мојата работна средина. А имам пример, кај што другарка ни породилно не користеше за да си го подигне бизнисот. Како успеа и јас не знам.