Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Јас работам во друг град.
    Немаше шанси ни на пауза да доев ниту пак некој од фамилија да ми ја носи.

Anyshka likes this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Ти работиш државно мислам? Или грешка сум?

Anyshka likes this.
  3. Калатеа

Калатеа Популарен член

По закон има 1 час за доење до 1 година на детето, што може да се искористи на крај или пред почеток на работно време.

4. Cka

Cka Форумски идол

Што е битно тоа? Цицките различни се?

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Да, има вработени на државна цицка и на приватна. На приватна газдата може и да не дозволи да се искористи тој еден час што следува.

Emy867, Noemi, Mikha4 and 10 others like this.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Закон е тоа, не е желба на глуп газда :)

CameliaMiller likes this.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Арно рече, глупав газда. За жал, се повеќе ги има во нашава држава. А каде ќе се жалиш? Плус ако живееш во Маџари, а работиш во Ѓорче ти самата нема да излегуваш на сред работно време да доиш зашто нема да имаш време.

8. An-na

An-na Форумски идол

Абе ти изглеа не живееш тука :| Глеј што есеи се изнапишаа од жени :o зошто друг жени земале боледување за дете, па ти очекуваш од газдата да почитува закон?!!!
    А како што ни е „правна„ државава, моеш и да се жалиш нели, ама џабе :nod:

*Amethyst*, jelo, Mnik and 3 others like this.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Закон е тоа, поднесуваш барање и ако не ти даде пријава. Прво детето, па газдата. Јас што ги знам па у приватно се и пофлексибилни. Имам колешки од факс у приватно веќе две години не се појавиле на работа, со добри плати, се е добра волја. Јас не знам како некој работи за идиот. Сега има работа на секој чекор.
    И нормално, за колешката што доеше на клупа, добри колеги. Криевме кај е за да надои дете од месец дена. 10 мин неколку пати.

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Како не е битно? Ќе се праиме сеа блесави, закон си бил закон, фала што ни го протолкува не го знаевме, а да не заборавиме и трета смена до кај некои три години не смее да оди- нормално и тоа само по државниве важи, по фабрикиве малку морген

11. ani23

ani23 Истакнат член

Znaeme i nie zakon i prijava,ama metlata sikter ja zaboravi.Koga ke rabotis privatno .pisi go ova.Na koe mesto sme po korupcija vo EVROPA?

Didajo, Mnik, Skyler and 1 other person like this.
  12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Супер за твојата колешка.
    Да патувала по час до работно место или да не можела да излезе од работа не верувам дека многу ќе и значи да ја криете.

Anyshka likes this.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

А колку знам државно што работат, пример излегуваат во 14 часот и потоа не се ни враќаат назад на работа, ама ај да не развлекувам сега.

Emy867, MilaSs12, Осе and 3 others like this.
  14. A94

A94 Истакнат член

Елајте си кај мене во фирма, се ви е дозволено, и ќе доите и боледувањето ќе ви е платено 100%:D

15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

У ќе има исфрустрирана колешка за тоа што наместо на газдата кука од мајките како им ја сработува работата:D

MilaSs12, Осе and Anyshka like this.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Маж и идеше со кола.

17. A94

A94 Истакнат член

Ама вие ќе си седите 18 дена дома, заслугата на крај ќе си се подели на сите па и на вас. Исфрустрирана да, ама и кај ќе ја најдете подобра да не ве кодоши и да ви ја работи работата :D
    Подобра или поглупава, вака куцајќи си викам стварно сум будала

18. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Важи ае. Кога ќе ми плаќа од нејзни џеб. :D
    За кодошење не верувам зошто нема муда да му се пожали на газдата.а и за шти би кодошела?
    Петкана зема породилно или боледување а јас ја работам нејзината работа оти газдата р дебил и не може да ја менаџира работата.

Осе likes this.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Значи, заклучивме не постои ни една единствена мајка шо злоупотребува боледување во име на децата, за да си ја лади дома? Да, реков.

Значи, има жени, чии малечки деца се болни две недели секој месец, и од коа ќе почнат школо да одат, одма магично оздравуваат, и си се разболуваат ко и секое нормално дете, 2 или 3 пати годишно?
    Истите тие колешки шо си спојуваат 90 посто од случаевите одмор со боледување, или петок со викенд, или празник со продужен викед?

Ја разбирам има секакви дебили, се праи ова и у Мк и у странција, небитно муж, жена, мајка, татко, али прво да се прави у име на децата е грев, друго да се правиме ко на три ипол само оти некој кажал нешо лошо за некоја рандом мајка, на која и се може да биде лош човек, па и колега, само оти е мајка, е фејк.

Ај разбирам ниедна од вас не постапува така, океј бе, али ниедна од вас не работела со таква колешка, освен ние немужените мачкарки, шо мрзиме деца?! Мхм, оки доки.

20. A94

A94 Истакнат член

Породилно е едно. Не ја работам јас работата на тие на породилно, не ги планирам, не ги рачунам. Кодошењето ќе изгледа вака: Ќе ве замолам да ја тргнете Петкана од проектот, и да ми дадете друг зашто Петкана не можеме да ја рачунаме и ве лаже кога кажува дека работи од дома додека е на боледување. А и кога Петкана ја ставате за тим лидер за проектот, ние колегите сакаме да се утепаме, оти покрај тоа што работиме, тераме и состаноци и се самоменаџираме. И така Петкана ќе почне да подработува, нема да ја стават на проекти што носат големи пари, на крај на годината ќе и го скратат бонусот за ефективна работа и Петкана ќе се изгуби у фирмата, а на крај ќе добие и отказ, оти вас ви се свиѓало или не, приватно е тоа, ако ти се работи, работи, ако не седи дома чувај дете, маж ти, мајка ти, свекрва ти нека те издржава. А ако сакаш пари, ќе си запотиш газот.

Last edited: Jul 19, 2023
    La-loca and baby-star like this.