Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    И ја give up. Така сум сталожена по природа, ама ми кренавте притисокот:D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.394
    Допаѓања:
    27.303
    :D:D:D да си жива ме изнасмеа хХа

3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Муабетов левел колешката -немажена и без деца : ми иде родам и јас вака дете за да земам боледување ,во момент кога ќерка ми беше во болница со бронхит и ниска сатурација.
    Истото шо ќе го напишам и го кажав и неа :
    Дај боже да си имате и да земате боледување за тоа што сте замислиле дека ние го праиме ко сме на боледување а не за тоа шо стварно се случува !

На Emy867, 1209, flower30 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Знам дека има и злоупотреба на боледувања,кај и да одиш да работиш ќе има неправда,trust me,утре ќе ти шефува швалерката на газдата,карикирам....и слично.
    Цела поента на муабетот се изгуби кога сите мајки се ставија во ист кош и почнаа да се генерализираат работите.

На MilaSs12, Biljarkata, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Ама јас не ве ставив. Ако читаш, само се објаснувам на мајки у коментари

6. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Жал ми е, навистина. Дај боже да си оствариш тоа што ќе те направи најсреќна

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.352
    Темава отиде офф топик.
    Има поболежливи деца, еве пример брат ми бил многу поболежлив од мене, ако имал температура морал со инекции, па лежел по болници, за разлика од мене за 1 ден ми поминувала температурата и тоа во домашни услови со бабински лекови.

На felisitas и Осе им се допаѓа ова.
  8. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.284
    Ајде да не се правиме дека работиме од љубов, работиме за пари! Сите сакаме да си работиме на струка и да зимаме максимално највисока плата, но за жал не секој ја има таа среќа. Ако работиме од љубов кон работата нема да не интересира колку не плаќаат нели?! Па од љубов рмбам за џабе и минимално може. Не се ударајте во гради, сите имаме преоритети но за жал не се редат успесите по список и по замислени наши желби.
    Ете, работам по струка, среќна и благодарам сум што успеав во оваа држава да го работам тоа што завршив и што го сакам. Не бев мајка, но зимав боледување да идам по болници за ивф, значи не бев целосна само со работата ми фалеше бебе (веќе кога бев и сакав мажена), и не работата не трпеше за моето боледување имам колеги, што секој и секогаш е заменлив.
    Ете мајка сум година и нешто, ме дарува Господ со две бебиња, но свесна дека за доброто на сите на бебињата мене и мм јас ги запишав и пуштив у градинка на неполни 10 месеци. Срце ме боли што толку време ги чекав а мора да одат во градинка, но тоа е тркалото на животот. Одам на работа за пари, раѓам за да си го наполнам срцето и душата.
    Секој има право на избор, но никој нема право да осудува туѓи постапки и животи.
    Оладете малку со недолични коментари, секогаш скокни па речи оп!
    И, мислам време е да не се полни темата со работни фрустрации!

На Emy867, butterfly6223, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Може и да ти речат ајде чао, ако се подскараш така малку за тоа што по закон ти следува. 8)

На Emy867, jelo, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.229
    Допаѓања:
    189.413
    Ај, моите 5 центи за денес.
    Прво-работи додека е на боледување. Значи, или работи, или е на боледување. Не може да работи, ако е формално на боледување, сигурна сум дека е противзаконски. И ова како такво е проблем на фирмата и менаџментот, јер никакви прописи не се следат.
    Второ- ти веќе си влегла во игранката. Прво, пошто желба за докажување, па ај ќе сработиш и туѓа работа, и ќе ја покриеш /излажеш. И сега, кога се случува почесто веќе ти е терет, ама како да кажеш, абе јас лажев, она редовно ништо не сработува. А проблемот е уствари во пасосот погоре. И сиот овој муабет ти е за во подфорум, ,работа,, проблеми на работно место, не за овде.

На Emy867, 1209, Mikha4 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.856
    Допаѓања:
    18.710
    Да пуштам CV, сакам да ми работи друг јас бонуси да земам. Поидеално работно место нема. Ни на државно не е така.

Патем, зошто би работела туѓа работа ако немаш финансиски бенефит и ако фирмата ти е топ? :wasntme:

На Mikha4, Snowflake92, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Уште ли ќе се објаснувате со една членка? Таа работи и за други, а сите земаат иста плата, бонуси, не сака да ги кодоши нив , но газдата сирот не е виновен ништо. Или не зеза или не знам веќе. Каква фирма е таа, плус сега колку е тешко да се најде добро работно место, па уште и други да работат за мене. Да видам, да не верувам.

На Mikha4, IRBBB, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.094
    Не ,она е само многу гневна дека трудниците и мајките имаат некои поволности ,што е нормално ,а она тоа не го разбира . И јасно е дека не го разбира ,зашто не е мајка.
    Јас да земам боледување за дете болно ( не дај боже) и некоја вака да ме оговара дека лажам и да се жала дека ми ја работи работата ,додека јас дома незнам кај да фатам и трескам глава од ѕид ,ке ја напраам големата. ( нема да кажам што ,за да не бидам безобразна) .
    Ги претера сите граници со сите твои коментари "очајни мамички " и " седете си дома" .
    Ај поздрав , работи си и имај си кариера јер у живот само тоа е битно .
    Едит - имаше една на работа кај мене ,додека бев трудна 8ми месец ,едвај се движев и дишев ,па се жалеше и ме оговараше без срам кај директорот ,дека сум забушавала,Ама среќа па директорот човек на место ,со жена дома ,кој знае што е трудна у 8ми месец на работа на пеколот ,па ја отера кај што не треба. И не само тоа,ми дозволи да си земам боледување од 8ми месец,па после чавката СТВАРНО ја работеше цела моја работа.

Последна измена: 19 јули 2023
    На Маја Т, Emy867, 1209 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    Јас реков дека мојата конкретна за која најдобро знам, иста беше и пред да роди, кога роди само повеќе простор за забушавање доби :D

Некои луѓе се мрзи невидени, и како немајки и кога ќе станат мајки.

На 1209, IRBBB, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    4.915
    На Mikha4, Snowflake92, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    2.740
    Не дека не разбира оти не е мајка, до карактерот е. Така е научена, само она е најдобра и само за себе да гледа. Многу не има што уште не сме мајки, ама не сме себични и не оговараме колешки на боледувања во тема за свекрви и снаи. На жена што се бори за дете и вика чувај си го дома. Што се не држи земјава.

@A94 мислам дека е време да олабавиш. На одмор си, најди си некоја занимација, прочитај некоја книга, прошетај, собери сила за новите проекти, лечи фрустрации на друго место. Доволно беше...

На Маја Т, Emy867, Mikha4 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Ти кажав јас тебе, од кој не не бива како жени. И дека не дискутирам. И супер исто ви кажав ако не ви се работи да си чувате дома деца, и да си најдете друг извор на приходи.

18. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.759
    Допаѓања:
    9.094
    И ни се работи и ни се чуваат деца. И кога ке треба ако треба ке си земаме боледување зашто имаме законско право .
    Толку е јасно и едноставно.

На Маја Т, Emy867, butterfly6223 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.689
    Не ми се секирај, јас за се си наоѓам време. И вежбав, и бев у кафана, и бев на шопинг и филм си гледав и за вас најдов време

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.828
    Допаѓања:
    274.956
    Ај вака. Да ти доловам нешто.

Знам дека имаш проблеми со детенцето, не знам што е точно, не е ни важно.

Значи во колектив од 1000+ луѓе работев.

Зборувам само за 2 колешки, има уште многу, ама само на 2 се фокусирам.

Сите сме иста возраст, во 10те години додека работев, двете деца родија.

Е сега. Еднава и кога немаше дете забушаваше страшно. Толку страшно што не можеа да најдат човек со неа да работи, никој не сакаше. Пре бираа да работат на понеубави позиции, него со неа. Ама, пошто државно, "нечија е". И државно за да добиеш отказ треба сериозно нешто да заебеш, ама баш сериозно. Неа, како и други, ја толерираа "од горе". Ја пееа, не дека не, ама ете. Роди едно, па друго дете. Сега не знам оти не работам таму, ама 2те деца сега веќе се 5+ годишни, за тие 5 години и онака тоа што беше крајно неколегијална, уште толку се амплифицираше. Точно бираше да земе боледување кога некој ќе е на одмор, ама апсолутно истиот ден зимаше, секако за дете оти не и' кратеа. Може еднаш да ти се разболе дете дента кога ќе одам на одмор, ама континуирано 5 години? :)
    Тие што работеа директно со неа ги враќаа од одмор (имаат право на тоа во здравство) затоа што немаше кој да ја работи работата. И таман ќе си се вратеше, исунчана ;) Сите договараат одмори, она јбг, нема што да договара, како си сака така :) После секој, ама СЕКОЈ одмор одеше на боледување.

Едноставно ужасен човек, а потоа колега е. Имањето деца не ја направи подобра личност. Никого не прават. Или си гомно или не си, независно од деца.

Другата, што ми беше поблиска во смисла непосреден соработник, второто го роди со пп. Не знам колку операции помина. Детето си е со мака, таа е со мака. Неброено пати немаше земено ни ден, ни боледување, излегуваше од работа и ја покривав без никој да дознае. И кога одеше на боледувања никому не се жалев јер јбг, ни она нејќе така.
    Се деси што се деси, рамно 2 години (комисиски) не одеше на работа, не ни земаше плата и не знам како функционира тоа, вработена е ама поради болеста на детето и операции едноставно не оди, дали социјално нешто и' плаќа не знам.

Е тогаш на повеќе пати барав од надредените да најдат замена, на што рамно 2 години ме заебаваа. Тоа што немам деца не значи дека треба да ме утепаш со работа, не значи дека немам живот и јас.

На крај кога дадов отказ и нормално, ме прашаа зошто, меѓу другите причини ја наведов и оваа. Не брнаут, ќе умрев веќе, озбилно се разболев.

Првата е многу крива, втората не е.
    И двете се мајки. Ама едната е лош човек, едната е човек кој го задесија многу недајбоже ситуации.

Не е кошот за сите. Да, има ѓубриња луѓе, и без деца, кога ќе родат не се помалку ѓубриња.

На butterfly6223, 1209, M.B. и 14 други им се допаѓа ова.