Се расправал со него, џабе е, сега јас не чекам мм да му каже, директно јас му кажувам, ама џабе, си тера по негово и крај, и ние си тераме по наше, сега не им се замарам, не седиме таму, одиме за викенди и тогаш знае да пререче, јас како да не го слушам, или си седам горе и музиче си пуштам да не го слушам.
Јас незнам зошто воопшто одиш.Јас да можам да искочам од тука очи веке нема да ми видат а не па уште кога ке отидам да ме вреѓаат.Неоди ич
Машала машала, море и за полошо се некои, ние немаме никаква обврска спрема нив ниту пак мора да ги сакаме, ние сме се земале со син им не со нив, да не мислиш они многу не сакаат, ахам да. Ем не сакаат снаа ем не го пуштаат синчето со снаа под кирија. Епа не се жалење бе.
Крив е и мажот да, но јас не зборам сега за него туку за свекривите, не ми обрнувај муабет, знаеш колку членки има тука шо не живеат со нив и тие пак се мешаат? Финти финти, пред тебе ќе зборе се најлошо а пред синот ќе се прае наудрена тебе ќе те вади крива. Криви се и те како таквите.
Eпа еве кога одиме, ретко се симнувам со мм, некогаш му велам оди ти јас сум нервозна, ако ми преречат нешто треба да се расправам, и ок, ќе си се симне мм сепак му се родители какви и да се, неможам да му забранам, ама се нервирам што му ја полнат главата и мм одма го познавам дека нешто има, мм ми вели ништо не ми збореле, после неколку дена му се испушта, инаку ако сака и нека спие со нив. И некогаш кога ќе се симнам јас после некое време, свекорот знае да пререче "ауууу и снаата тука била" демек ме немало неколку недели, некогаш на 2 месеци ги гледам, кога одиме таму не се симнувам, си седам горе, некогаш не ги ни гледам. Исто мм кога не беше во мкд му се жалеле дека не сум одела кај нив. Бог да чува се.
Па многу има што не живеат заедно и тоа во друг град или друга држава па пак се мешаат, а бе таквите неможат да се сменат, колку и да им збориш.
Ова е сосема точно,со голема почит на поединци.Зошто јас познавам една таква свекрва жими се една и единствена тоа е свекрвата на една моја пријателка.Е тоа е навистина сакање верувајте.Значи жената и ја сака и почитува еден лош збор си немаат кажано со години веке браво.Туку не е тоа темата сакам да кажам немора да ја сакам или да ме сака доволно е да ме почитува како сопруга на својот син и како мајка на едно единствено внуче што го има.Тоа е се немора блискост никаква само почит.Ама за жал и тоа е многу што барам а сака да ја почитувам епа извини ама така нема да може.Само почит
И јас тоа викам, неможе да се сакаме, се знае кој се сака, ама едно почитување барем, и тоа не заслужиле некои, неможат да му ја полнат постојано главата, и да не живееме заедно некои што се такви и по телефон ќе му ја полнат, и кога ќе пишат "па тој возрасен е за да му ја полнат", да, точно е, ама секој пат кога ќе се јават или кога ќе отидеме кај нив се едно исто да му зборат на секој ќе му пукне филмот.
Тоа е точно и многу ке речат возрасен маж може ли да му се полни глава.Може и тоа како може.Тоа не е само од еднаш тоа се години години наназад.Јас на оваа тема имам искрено зборено со мм и он самиот ми кажува дека колку и да не веруваш кога мајкати ти го кажува нонстоп тоа колку и да си карактер сепак влијае на тебе.Сега веке не верувај веке и на него му е преку глава и свати дека тоа за инат ги прави и воопшто не и обрнува внимание.Многууу од дамна се немаме карано заради неа сигурно едно 10 години.Ќе му здосади и него не се секирај ке му збоктиса
Скроз оф топик, нека се премести ако треба, реплицирам за болдираното. Имам две деца, 5 и 2 години, за 5 годишното ми кратат 70% за испод 15 дена, 75% за 15 дена и 95% за над 15 дена( пример месец дена со конзилијарно мислење ), За второто дете, 2 годишното ми кратат 100% од фирма, со тоа што фондот ми враќа 70%, 75 или 95% (според редоследот погоре), во зависност од деновите боледување - после неколку месеци чекање. За државна фирма зборувам. Не знам што вика законот, според пракса врз лично искуство е вака. Било пред 5 години 100% за дете до 3 години, сега нема такво нешто (освен ако не мислиш за 95% за со конзилијарно).
Мојава му се жалела на маж ми дека ме викала на кафе да искочиме јас не сум сакала хахах На вакво нешто не се ни сеќавам како прво, како второ што ќе правам со неа на кафе не ми е другарка па којзнае што теми на разговор имам. Инаку и мојава исто сака насамо да си збори со синот. Пример маж ми кажува нешто пред сите и таа слуша и ќути. И ќе излезе маж ми на тераса сега дека е топло па на тераса посвежо демек. И таа одма по него и одма за тоа што го кажал маж ми ќе го распраша. Прави муабет ама сака сама со него. Зошто не зборува пред сите, во истиот момент кога го кажал тоа маж ми? И тоа секогаш го прави, за банални муабети. А мене ме нервира. Порано знаеше да му зборне нешто и за мене ама маж ми ради тоа се оддалечи од неа. И сега сака да го придобие неговото внимание. Ама не и оди. И ради тоа мене сигурно не ме поднесува, јас сум и пречката до синот хахах Ваков манипулатор кој би сакал и почитувал, никој.
Исти се сите свекрви, секако има исклучоци ама ретки се. Леле исто и мојава, пример ќе одиме кај нив и секогаш има некој или комшии или роднини нивни, и мм збори, оваа ништо, ќути, ќе излезе мм надвор на цигара, оваа ги остава гостите и оди по него и слушам шепка.
A otkaj pak sega kriva svekrvata oti svekorot imal bolka vo gradi, a ne idel da se proveri? Treba nekoj za race ko dvegodisno dete da go odnese na lekar, ili ...? Aj neka pocnat mazive da gi so berat nivnoto gajle, a ne zenite krivi za se povrzano so niv, pa i so ne idel na lekar. Mislam bog da cuva vishe.
Цвеќето ако го полева градинарот секој ден ке си пушта цветчиња ке си има семенце,а ако не му става вода градинарот секој ден тоа ке се исуши. Овој пример е исто и со мажите они се цвеќето ние сме градинарот за жал а треба да е обратно.Џабе си е тоа така мајките си ги научиле од мали а за жал и нас мајките не учеле да ги гледаме,чуваме и пазиме мажите како они што правеле.Ова се нови времиња сите сме убрзани сите сме зафатени.Да не го оспорувам тоа дека мажот треба да се поштува и сака и он да биде глава во куката,јас можеби за ова прашање сум малку заостаната ама сакам јас глава на кука,маж што ке лупне на маса во одредени ситуации.Ама јас да се тресам дали сум му направила денес ручек и дали има во фрижидер тоа не.Ако нема ке си направи,ако нема знае каде е маркетот ке си купи.Ако сака да јаде а јас да мкнам торби како порано мајка ми а татко ми седнат пред телевизор уво не го боли аааа богами нема.Заедно сме ако имам време ке направам ако има време ке направи и оро ке игра.Затоа е тој конфликт со свекрвите зошто он да стане сам да си направи мора јас да бидам таа што ке му зготви,донесе и крене маса, и одма сме недомакинки,одма сме неодговорни и кавги колку сакаш. Мојата свекрва лично не е ена тоа научена и неа и е тоа чудно и неможе да свати дека ние сме еднакви сио мм и неа тоа и смета.Затоа го имаме конфликтот и караниците.Џабе е се колку сакам јас можам да се расправам она си го има тоа мислење и нема да и се смени.Затуцани се мојава нема еден ден стаж и она незнае што е умор од работа и да одиш со автобуси по пеколот ама тоа е