Spoiler Муабет да си направам Вчера при отварање фрижидер ми падна и се распарча цело шише со лимончино, збесна оваа пошто нели на неа не може да и се случи... Собрав големите срчи и оваа коментира како сум била дрска и како дрско сум отварала врата на фрижидер, само и вратив дека за неа и начин на кој дишам е дрзок. Маж ми тука беше у дневна, не знаеше што точно се случи, јас у вц се измив и си седнав у спална, и од стрес почнав да се тресам кажав што е работа, и типов за прв пат што сум со него и кажа дека нема право она мене да ми се дере а најмалку зашто сум расипала нешто или зашто нешто не и било по кеф и да престане така да се понаша со мене. Вакво застанување пред мене не се случило, у принцип ке и каже дека греши или не се поставила арно и тоа е тоа, ама ова вчера беше кажано јасно и гласно. Нема да лажам, ама се осетив како да имам грб конечно. А и мора да признам дека одкако беше на прв скрининг со мене мм, одкако го виде бебето многу се смени кон мене, до степен кај што не ми дава ништо да кревам и за ништо да не се нервирам се труди скроз да намали нервоза околу мене. И драго ми е што е така, се надевам почна да се освестува, во спротивно веќе имав проектирано да си заминам од тука.
@LiquidLuna Ма и мене ми е мило, поготово зашто беше прејасно кажано до каде смее да оди. А колку и влегло у глава ке видиме во иднина.
Мене се уште не ми е јасно како во 21 век 2023 година, свекрвите се мешаат буквално за се и прават "буцкања". Толку се опседнати со нивните синови што едноставно не е можно нивните синови некој друг од женскиот пол да го сакаат повеќе од нив и не се работи за "дали повеќе ја сакаат жената/девојката или мајка им" туку за тоа дека свекрвите треба да сфатат дека постои љубов кон мајка, љубов кон девојка, љубов кон хоби итн а не дека некој ќе им ги украде нивните синови од нив. Јас лично кога би имала син никогаш не би му се "мешала" во животот со неговиот партнер, тоа е негов избор не мој.
Освен тоа што старите треба да имаат осет да не се мешаат, младите не треба да ги споделуваат брачните проблеми со нив
Се вратиле свекрвите од одмор, и одма проблеми прават ( мала шега, дека не беше активна темата) па си помислив дека свекрвите се на одмор хаха.
Сите жени на темава имаат мака со мажите на мамичка, само маж ти има мака со тебе. Не туку на влечкај со тебе, не ти е потребна, нека ја носат таму кај шо помагаше. И онака не можи да ги остави сами, нека си седи со нив.
Во право си Не бе какво носење, не сум ненормална. Морав да измислам дека имам работа и ќе ја префрлам и нејзе дома, толку можам да ја трпам, а не цел одмор
Зошто не се споделуваат проблеми со нив? Те прашувам чисто за мислење, твое гледиште. Еве пример маж и жена имаат трзалици, мажот сака да сподели со нив за совет и да каже дека не се во добри односи. Како ќе се одрази тоа на бракот?
Ќе се убацам со мислење за ова. За мене лично нема потреба од прекумерено споделување со родители, од типот ме изнервирал маж ми или сме се скарале и да им го зборам тоа на моите. Ние двајца ќе разговараме, ќе се смириме, пак ќе си легнеме заедно. А кај родителите може да остане дамка за него и да не помине кавгата така глатко. Не знам ова е мое мислење, дека не се е за пред други. Особено кога ти треба ден, два да се оладиш од ситуацијата и после посвесно ги гледаш работите, а веднаш после кавга си со вжештена глава, уште во афект на родители да прераскажуваш не ми е во ред. Е сега не е се црно и бело. Ова го зборувам за по секојдневни работи и несогласувања и кавги. Ако станува збор за сериозни ситуации и проблеми, работи што се провлекуваат често и долго, секој знае на кого треба и сака да му се довери и да побара совет.
Баш, а и што има па да споделува брачни проблеми со родителите, не е мал за сам да си ги реши заедно со сопругата.
Haaaaaa mojata vcera se javi da prasa sto pravime i me gleda mene lezam pa muabet od tipot: sto ti e snaskeeeee odmaras li?-vikam nisto ne mi e stanah vo 04h izrabotih si smena dojdeh doma rucok spremame i malku da odmoram nema na mene koj da mi pomaga ( ona sekoj den ode kaj kerka I da I gotve pomaga za deca) i ona na seto toa mi vika: ajde ajde ne se zali neli na tebe ubavo ti e sami ko si zivete ( sakajki da me pecne) vikam aaa jok ic ne se zaljam top mi e i odma na sin I se prebacuva Pa usput da ispite so ima novo demek ke i kazame de pa dali ke sme si odile za nova god ( enus avgust) na mabet da se najde.... Jas mislam oti samo mojta ima potreba sekojpat 3 meseca unapred da znae se