Добро, требало тогаш а имаш уште проблеми со истивр мајка и син или ? Ако имаш прво докази собери си и пријави ( ако сега немаш проблрми касно е)
Најдобро да поднесеш пријава во најблиската станица, да направат записник што се случило од почеток до крај и кажи дека сакаш да поднесеш претставка до внатрешна контрола за мајка му.
Ако било пред месец време нема ништо да направи, а и што е муабетот се знам за тебе (тука не постои закана ) А и колку години има знак прашалник колку сериозно ќе ја свати некој
Како факт знам дека она го има дознаено сето тоа кога била надвор од работните часови. Само не знам дали контактирала друг вработен и кој поточно.
Се запрепастив искрено. Такви луѓе не сакаат никој, освен себе. И прават стресови, драми на бремена снаа и се закануваат со бркање од дома. Бездушници. Па уште жал и било. Ма таквите треба да се поттурнат да се удават во сопствените глупости. Јас после вакви драми не само што не би крстила дете на него, туку би завршила секаква комуникација. На @Cookie_ совет. Одете настрана макар во едно собче. Не дозволувај детето да ти расте со такви нелуѓе. П. С имам починат млад свекор, па син ми не го крстив на него. Тоа беше одлука со мм и свекрва ми не поддржа. Со името не се прави чест, има мал милион други начини. Ама заостанат народ....
Па ако они немаат душа и за едно име да те уценува дека на улица ќе останеш не треба ни ти да ги жалиш. Како сакате така ставете си го името, тие стари дрта чим така прават нив им е само да се пуваат по комшии еве внукот има мое име. Такви ненормални немаат чуство за ништо, прва шанса и бегајте денес за име утре свекрвиштено ќе се мести мајка да изиграва на внукот. Од такви само подалеку.
Во која смисла се осеќаш небезбедно? Можеш со пораката што ти ја пишала да пријавиш во внатрешна контрола дека има обид за злоупотреба на твоите и на блиска фамилија лични податоци. Од полициски службеник без судска дозвола.
Нема да ве исфрлат. Тие ставрно патат од што ќе каже комшијата како што рече членката. Зарем ќе се дадат во срам од комшитте ако им речат вие само во цела куќа а внукот на улица? Не им паѓајте на блеф.
Дали ако во случај немам доволно докази и не ми поверуваат, ќе имаат причина за мене да ме пријават или наштетат по легален пат?
Мислам доказите ќе бидат доволни ако се пратени од нејзин број на тел. Пошто можеш да извадиш листа од операторот. За другово не знам ќе го прашам сопругот кога ќе си дојде па ќе ти пишам во приватна порака.
Вчера се деси ама немаше конкретна закана освен тоа дека ми провалиле во инфо без никаква дозвола и тоа надвор од работни часови..
Ако ти е пишано преку порака чувај ја. Освен да ти наштети на некој начин со крадење на лични податоци во смисла не знам да извади брз кредит на твое име друго и не може да направи.
Не ми е јасен типот што сакал да каже, што ако знае? Требало да го прашаш ‘и што ако знаеш?’ Може ќе се истресел уште нешто, па да го пријавиш, вака е климаво. А може и блефира.
И ако најде инфо за твоето семејство што би направила? Ништо. Сите што работат полиција ми се така курнази да се изразам. Им се полни егото со тие некои заканувачки фори, а не се свесни дека како партали може да летаат само со еден јавен статус или пријава.
Ако сте млади сигурно блефира, мајка му дали и знае што се случува ??? А ти на игнор да го ставиш? (Ако муабетите му се јас знам јас ова јас она) Ако има посериозни закани пријави го, посоветувај се со некој член од семејството. Џабе ти даваме совети ако еве мајка му се распрашувала за тебе и семејството. (Па макар и колега прашала)
На едни пријатели , кога им се роди првото дете, свекрвата 6 месеци не се качи кај нив да го види бебето, бидејќи не и ставиле име како нејзиното( ама навистина мн лошо име има женава), дури им кажа тоа не е мое внуче штом не носи мое име. Има будали имаааа.