Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Кога се во прашање родители, ретко кој е спремен да ги тргне розевите очила и да прогледа во реалноста.

butterfly_91, bertold, jelo and 2 others like this.
  2. Skyler

Skyler Истакнат член

Тажната вистина е дека секогаш се свесни ама се уште родителите ги сметаат за примарно семејство односно сака ти да се приклучиш кон фамилијата, не да се одвоите и вие да бидете семејство.

bookslover, Emy867, VDT2906 and 31 others like this.
  3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Ете ги... 1910 страни * 20 мислења испишани во темава сведени во една реченица :D

4. Anyshka

Anyshka Популарен член

И кај нас исто е, за зетот и ќерката душата ќе ја дадат, и се што купуваат за дома демек убаво им е , ние што ќе купиме не чини, како јас за нив да купувам, што и да купиме знае свекрвата да каже "епа што ќе ви е ова сега, само трошите пари", како од нив да земаме. Ама затоа ќерката и зетот кога ќе купат нешто веднаш се фали.

Amore123 and *Amethyst* like this.
  5. haruki

haruki Популарен член

Јас имам едно прашање?
    Вие шо трпите мажиња кои свесно стапиле во брак а цврсто се држат за сукњата на мамичка по колку животи имате??
    Темава е отров толку не сакање себе си немам видено.

6. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Jas ne vikam da ne si gi sakaat majkite ama ima razlika kako sto jas sum si zaminala taka i on neka si stavi vranici. Nemoze be snaata za se da e kriva ja prasuvam svekrvata so sho sredstvo go cisteshe kupatiloto da iscistam i jas sleden pat taa mi vika so edno i ne mi kaza kako bozem treba nekoja tajna da mi otkrie, ako jas zagorqm jadenje odma i smeta, pred nekoe vreme odime kaj kerkai jadenjeto po zagoreno amin i taa vika ne e zagoreno bas e ubavo i sho sakash povekje muabet.

hermosa, Amore123 and Anyshka like this.
  7. Mnik

Mnik Популарен член

Не сакам искрено да сум им во кожа. Сигурна сум дека има многу што сакаат да си заминат, ама што од уцени, што од немање каде и од многу други "што", се принудени да седат кај што се. Многу се и од дома така пораснати, дека треба да се во заедница, треба да се сака мајка најмногу од се, од типот на Никола Кољо - Мајка е една, жени има многу. :puke:
    Имам син 4 годишен и уште од сега му кажувам како не треба да се живее со баба и дедо, дека треба да си се одделно,така и за се друго низ годините ќе го учам, прикладно за неговата возраст. Нека ме сака мене и најмногу на свет, ама жена му никогаш не би требало да се осеќа загрозена од мене. Како може љубов кон мајка и кон жена да е иста? Како им е споредливо, не знам.

Martka, VDT2906, LUCI 99 and 7 others like this.
  8. haruki

haruki Популарен член

Треба да се сакаш себе пред се.
    Ако се сакаш себе никакво срање нема да трпиш.
    Тие шо се учени од дома дека така треба добро бе нели растат нели им се отвара сопствена перцепција за како треба да изгледа животот, бракот? Или така ме учеа од дома на 10год и сега на 30год ке бидам истото теле со визијата на мама и тато.
    Да немам опција кај да одам со заби ке кинам и ке грбам со нокти и ке се снаоѓам па нема дозволам да ме е*ава некој.
    Нека ме распнат сега како некој немал опција па не знам шо.
    Има начин секогаш, има решение секогаш треба да си храбар и да сакаш.
    Ама 1910 страни и уште толку ке се испишат и пак ке биде крива свекрвата. :headbang:

baby-star, Luna91, Oneo and 7 others like this.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Ќерките се што ќе направат и купат е убаво, а снаите што ќе направат не е, еднаш золвата пратила полнета пиперка, баш една за син и, дека ние имавме грашак за ручек и демек не јадел, а пола тенџере изеде, толку знае да прави, и оризот беше жив, и мм и свекор ми пробаа и кажаа, а свекрвата "нее, не е жив оризот, после ќе ја изедам пиперката", кога гледам другиот ден без да видам ја фрлила и одма ќесето во контејнер, да не видам јас.

10. Mnik

Mnik Популарен член

Види, има секакви, џабе е.
    Јас имам снаа што не ја поднесува тетка ми(свекрва и), ама за да и чува деца 24 часа, добра е, да и направи јадење одлична итн итн. Си седат во заедница, око не им трепка, а лом се прават, баш онака на најнецивилизиран начин. Тетка ми зема кредит уште еден спрат да кренат за неа и тетин ми, братучет ми и вика и детска таму ќе направиме. (facepalm) и кај да оди жената? Допрв на 60 години нова куќа да прават? И таму ќе им дојдат:rofl:
    Друга една жена што иде кај нас на гости, имаат куќа на 3 спрата, најдоле живее стариот (прадедо), средниот стои празен, најгоре се, свекор, свекрва, снаа, син и две мали деца. На женава и викам "што не си се симнеш на средниот спрат", она ми вика "јас за мене си средив најгоре, им викам да си се симнат на средниот, само намештај им треба, јас не ќе опремувам 2 спрата", нејќеле.
    Сите приказни имаат две страни.

11. Malesia

Malesia Популарен член

Мојата патлиџан да исечам нема да го јаде не и е убав (ја оставам си готви, не сака јас да готвам качува притисок свекор ми кога ќе рече многу беше убав ручекот) последно пеков риба (кај неа бевме) свекор ми искоментира поубава риба во животот немам јадено, маж ми не е по рибата ама јадеше после коментарот. (Ја напнаа и она да јаде) Женава качи 200 притисок до вечерта, капилари и попукаа на очи, се преплашив и од тогаш не и се нафрлам во готвењето

12. *Amethyst*

Malesia исто :rofl:
    јас прекинав да готвам за сите освен ако мм не побара стриктно од мене, зашто ем ми се мота у кујна ем ми коментира како тоа така она готвела.
    Оди разбери се дека секој има свој стил на готвење.
    Еднаш зеде да ме учи како се правеле “бели макарони“ а јас порасната со очув италијанец и кажав оти Ит така не готват и оти ке си готвам така како имам научено од него :rofl:

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Како бе така, мојата и јајца да и спржам најубави и се. Никогаш замерка не ми нашла за готвење, а не дека сум готвачка некоја ама почитува за тоа.

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Јас затоа откако си го направивме спратот не им готвам, си готвам за мене и мм, она за неа и свекор ми, кај нас свекорот повеќе наоѓа маани, јаде многу мрсно, а јас и мм не сакаме мрсно, сега не ни седиме таму и за викенд кога одиме си готвам само за нас, знаат да преречат зошто не ги викаме, јас им одговарам "јас неможам од Скопје да носам толку јадење за 2 дена само, па пак назад да враќам, а и вие наоѓате маана и на салата", што кажа @Malesia и на патлиџан наоѓаат маана, како јас да сум во патлиџанот па знам каков е.

Malesia and *Amethyst* like this.
  15. *Amethyst*

Skyler така ти се паднала :lol:
    Шала на страна, ама мојава е општо љубоморна ако некој знае подобро од неа да зготви, имам приметено и золва ми кога ке направи некое убаво јадење и сите ке го пофалиме оваа со пола уста ке рече “па арно е“.

Zumbulche, Mnik, Skyler and 2 others like this.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

For the record, ич не ми е погодена ама знае да ме пофали за многу работи и ми значи.

*Amethyst*, joy1, Dentina and 3 others like this.
  17. winnie02

winnie02 Истакнат член

Секој што работи може да одвои за кирија. Тешко е затоа што нема кафана, нема козметички салони и малку повеќе ангажирање околу домот, ама едно за друго.

18. Mnik

Mnik Популарен член

И мојата ме фали, ама она намерно за да ми текне со муабет "леле невестулче што убави јадења правиш, свекор ти вика секој ден можам да јадам што ќе направи Моника", и за нив да почнам да готвам и така сите на куп да си ручаме, како она што правела со свекор и свекрва. :rofl:
    ама мене бре ич не ми текнува, кај се погодив ваква, од модерните:D

mal.ecka, Harper, Skyler and 6 others like this.
  19. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Hahahaha vaa mojata za nejznite deca i da ne e ubavo ke rece deka e ubavo, a jas i da go pogodam i da ne go pogodam nemq sansi da rece deka e ubavo podobro ke umre ako treba ama nema sansi da rece deka e ubavo.

*Amethyst* and Anyshka like this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Добро, извини за оф-топик, ама не можеше маж италијанец да најдеш?
    Ах, да ми беше овој памет-абе маж италијанец и во кујна не влегувам(lalala) Адио аморе, адио кујно(hollest) :rofl: