Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Како беше "ти кажувам ќерко, сети се снао" хаха. А пострашно е оние кои не живееле никогаш со свекор и свекрва во заедница и не ручале заедно, а сега сакаат со синот и снаата да живеат во заедница и сите на куп да си ручаат, и секогаш на ќерките свекрвите се лоши.
    Како бе така?
    Моите свекор и свекрва ниту еден ден не живееле во заедница, а сега сакаат со нас, па кога почнавме да го средуваме спратот лути, па една соба доволна ни била ако веќе сме биле решени, спална не ни требало, Бог да чува, ќе спиеме, готвиме и јадеме во една соба. Јас сум требала да готвам за сите, па ќерка и и зет и да ги поканам, јас и велам "па они не оставаат простор да ги поканам, секој ден се тука", ова кога бевме во заедница додека средиме, сега не ни седиме таму, ако сакаат и нека спијат кај нив, ќерка и си доаѓа кај мајка и. Се нервирав на почеток кога се одделивме, кога и да дојдеше ќерка и, ме викаше и мене, и ако и кажев дека имам работа, се лутеа, нека им стои.

На Erika.greeneyes, *Amethyst*, Dilajla123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.249
    Ја читам темава и живо ме интересира што толку им е интересно на постари луѓе да сакаат да седат 24/7 со синот и снаата.
    Нема да им е досадно? Неќат и они раат, тишина? Неќат и они да си готват, да се избањаат на раат без да им е незгодно?
    И ред други работи.

На VDT2906, 1209, Watermelon96 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ама како можи да не знаат шо ручал синот и кај ќе оди снаата на кафе ?
    Мојава напиња цело лето вратата од дневна отворена да е. Да не пропушти муабет.

На Erika.greeneyes, *Amethyst*, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.249
    Абе имаш љубопитни луѓе што пак знаат да почитуваат приватност.
    И да сака да знае, нема да те замара директно, да смета, да прислушува него ќе проба одоколу да дознае :D

Мене па едно незгодно ме фаќа кога се случувало мојава будуќа да излезе негде за да нѐ остави сами кога ќе отидам кај дм. Или стално на дм му вика "ќе излезам јас таму и таму, до 12 ќе ме нема, викни си ја манчмало, сами да си бидете".
    И вака кога ќе дознаам, уште толку срам ми паѓа да отидам.:tmi:
    Мада си викам дајбоже да е ваква и понатака, иако нема со неа да сме фала богу ама за општо.

На Skyler, Осе и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    30.384
    Абеее и на бившиот одеа ваму онаму по гости за на крај да ми каже дека сум и го уништила детето :D

Се шалам, сигурно има разбрани луѓе на светов. Не се сите терсене :D

На Mother of 2boys, Erika.greeneyes, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    7.062
    Еве мојава вика пример ЈАС НЕ ВИ СЕ МЕШАМ АМА...

Е после зависи од ситуација имаш
    - ова вака да го наместите
    - да ги поканите тие и тие на гости
    Било што со бебе поврзано.

Ама битно не се меша :D

На Mother of 2boys, VDT2906, Erika.greeneyes и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    23.249
    Абе све е можно ама па и што ќе добијам ако сум цело време на трње кај нив и очекувам најлошо?
    А не сакам така, оти идеме више неколку години и сум идела кај него многу многу пати и само од себе ќе се опуштиш. И не сакам ни па после 5 минути пред потпис да глумиме фамилија, а со години на едно здраво сме.
    Јас со луѓе се однесувам на принцип - како ти со мене, така јас со тебе.
    Па сега ако утре се смени према мене, живи и здрави да сме, и јас према неа ќе се сменам и толку.

На Skyler, Dentina, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Хаха, мојава па кога бевме во заедница, ми велеше од нашата соба вратата да сме ја отвореле а не прозорот, а нивната соба до нашата и така спиеа со отворена врата, а купатилото до нашата соба, и еве одат во купатило и ако е отворена вратата свекорот ли ќе не гледа, летно време може откриена сум, со кратки пижами, зар газот ќе ми го гледа, секакви има.

На Erika.greeneyes, Amore123 и Осе им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    42.705
    У некој паралелен универзум, вашите мужи пишуваат на Кајгана, у тема зетовците и свекрвите.

На Herrera, злоба, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Леле мојава па викаше од нејзината соба по маж ми (напиј се вода) не знам дали да плачам среќа се одделивме и си го спасив бракот

На Erika.greeneyes, Јова, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Не знам шо да кажам ,мене лудите ме фатија едно време сакав со отворена врата да праам глупости :D:D
    Божеее....
    Исто ,исто
    Мм не ја рецка ама мене ко ќе ми се запне нешто (lalala)

На *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Толку многу бисери имам од неа, да ги кажам на доктор ќе ја затворат во лудница, на полиција во затвор ќе оди.

На Mother of 2boys, mal.ecka, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    925
    Sto sekoja majka posakuva za svojata kerka? Mazot mnogu da ja saka, da ja gleda mnogu dobro, da i pravi kafe nautro, taa ponekogas, on nea poveke, da trca po nea, da i gotvi, da pomaga za se,ako e naselo krava da i molzi, sve toa go saka majkata za nejzinata kerka. Ama isto toa i nekoja druga majka go posakuva za tvojata snaa! Bidete pravedni i nema ima problemi! Seti se i ti nekogas si bila snaa, znae kako toa ide, nemoj da ides po isti postapki, mozebi si bila maltretirana, ne si ziveela dobro, nemoj sega toa da go pravis, na toa vreme rekla i jas ke bidam svekrva toa nikako nema da go pravam, uste utredenta ona isto kako nejzinata svekrva, ne znam katastrofa.
    I nikogas ne dozvoluvajte roditelite da vi se meshaat. Zena ne smee da zboruva loso za svojot maz pred svoite roditeli isto taka i mazot za zenata pred negovite. Ako zenata ja nema i negovite odma na sinot e ona tvoja vakva e takva e, sinot treba da rece NE! Taa e moja sopruga , majka na moite deca, jas i ona ke gi resavame nasite problemi, izvinite vie ste moi roditeli , bog da ve nagradi, ali za se ima granica oti ednas ako dozvolite i oni cel zivot ke vi se meshaat, posle shto ke bide? Kade bevte? Sto pravevte? Sto kupivte? Sto trosite? Cel zivot shto!? Ne!

Последна измена: 20 септември 2023
    На Erika.greeneyes, *Amethyst*, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    4.154
    И бабите, не свекрвите. Зетот со бабата оди, снаата со свекрвата :D

На Erika.greeneyes, Amore123 и Anyshka им се допаѓа ова.
  15. Macimaxi3

Macimaxi3 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Na mojata svekrva ednash majkai mi vika ti nemozesh so nea da ziveesh zatoa sho taa mnogu saka nekoj da ja slusa se nea ona kako sto ke kaze i jas ja gledam i si mislam pa koj ne saka taka ako ti recam da jadesh ke jadesh, ako ti recam dzidot e crn i ti ke recesh taka.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.369
    Допаѓања:
    27.158
    Леле хахаха абе шо не се изначитав. Ама стварно не ми е јасно како сакаат толку во се да се мешат и да бидат газ лепенки со синот и снаата :rofl:. Јас неможам да се замислам утре унаден да живеам заедно со син ми и негова жена, или ќерка ми и и маж и, абе ќе ми пречат, си сакам свој мир. Сте се ожениле/омажиле, марш тамо, живејте си сами, сами гответе, сами чистејте, ако не сакате не мора ама од мене не очекувајте да ви трчам и тогаш по газот. За помош тука ќе бидам, ама и јас сакам да уживам бе а не да се расправам со млади пилиња.

На VDT2906, Amore123, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.456
    Навистина ова,и јас не можам да ги разберам.Цел живот одвоени а сега сакаат заедно со синот.
    Ме изненади неодамна ваков разговор со пријателка ,кој никогаш не живеела во заедница.Синовите и се во странство,еден веќе оженет.И викам ,убаво што се во Европа,може да си појдете кога сакате, а и станче некое да си земете и вие ,може и да си работите.А таа ми вика ,а зошто посебно, ама ние ќе им помагаме.
    Како некој од нив да побарал помош веќе.Значи со умисла да им се тутнат а најверојатно во стан се младите.
    Од стари очекував вакво размислување ама од возраст од касни 40 не.

На Amore123, *Amethyst*, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Они живеат со таа филозофија дека баш е обратно. Досадно им е сами, ако умре едниот од нив, другиот што ќе прави сам, претежно старите од над 60,ретко кој маж знае сам машина да си пушти, па кој ќе го пере него. Цел живот свекрвата била главна, сега дошле нивните 5 минути да се главни. Нивниот глас само да се слуша. Сега им е време за одмарање, снаата да им прави ручек, да им чисти... Еден мал милион причини си имаат.
    Не можат сите да живеат сами. Прво така се навикнати. Еве ја свекрва ми кука како не очекувала на старост да ручале сами. (facepalm) значи треба да ме гледа до неа дур јадам, оти многу ме сака. Машина за садови и купивме, нова и седи, на прсти се брои колку пати ја има искористено. На почетокот кога бевме заедно дур се направи нашата кујна, јас ќе ја наполнев машината, она ја празнеше, ги вадеше и миеше. Така да седеле да се закоравеле ли, за 5 тањири ми било мака. (facepalm)
    Комплекси од младост.

На Amore123, Munchmallow20, Космонаут и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ама како бе така ако не саакааѕ да не готват и да не чистат ,гладни ли да седат ?
    Е ова е филозофијата на моја свеки ,леле колку се нервирав на почетокот. Сега флегма сум ,ако ми се мие ќе измијам ако не оставам секако она подобро мие нели. Јадење јас не знам да праам никогаш претходно не сум била домаќинка ,еве готви си.
    Е ко на гости сум била сега и рекла на золва ми. И кажав ако ,нека продолжи така ,јас само ќе си чистам немам време за друго а и не знам.

На Zumbulche, *Amethyst*, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.316
    Допаѓања:
    33.657
    Ова се вика 'не се мешам јас, само да си кажам' :D

На Amore123, *Amethyst*, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.