Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    7.890
    И мојата е од тие ваквите што не се мешаат :D. Среќа што не живееме заедно инаку ќе полудев. Имавме гости и во дневната на гарнитурата имам малечки украсни перничиња. И иде кај нас пред да дојдат гостите, ги префаќа ги клава на фотеља оти неа така на кревет не и се допаѓале.
    Она ко што ги носи од едната страна на фотеља, јас од другата ги фаќам од фотеља и ги враќам на кревет оти НАС лично така ни се допаѓаат. И се е така со "хехенце" :D

Или, влага од врата и дирек вкујна сама кафе ќе правела си знаела се кај стои. И ред други работи. Звучи смешно вака одстрана ама не можи во моја куќа преку мене да гази. :)

Последна измена: 20 септември 2023
    На Herrera, VDT2906, IRBBB и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.350
    Е како за ќерката сакаат сами да си се со зетот, без свекор и свекрва, а синот и снаата да се во заедница.
    Па снаата не им е слугинка.
    Оваа па ни велеше "ќе видите и вие ќе си дочекате, па ќе знаете како боли", збори како да сме ги фрлиле на улица, па дај Боже да дочекаме, јас сум навикната сама, и гужва би ми сметало, јас незнам како им се живее во гужва, наместо на раат да си седат, ама нее, они сакаат снаата да им слугува.
    Познавам и снаи кои одат кај свекрвата само да си се најадат, ни раскреваат, ни мијат садови, ќе си отидат дома. Како што јас не сакам никој да ми се меша во кујна, дури ни мајка ми, така и јас нема што да се мешам во нивна кујна. Ако не викнале на ручек јас сум гостинка.
    А ако очекуваат од мене да раскревам и мијам садови, подобро дома ќе си зготвам само за нас, барем на раат, а не да ме гледаат во уста и да ми бројат залци, буквално ми бројат хаха.

На steela.honey, Amore123, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  3. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Бетер се италијанците, тие не само што мајка му ке се замеша у некој ваш личен фамилијарен проблем туку цела фамилија у пакет, поготово па ако е некој од југ, на големо ја тераат работата :rofl:

На 1209, Estranged, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    30.380
    Ја замислив цела фамилија како маваат со раце и се објаснуваат дали снајка треба да мие садови или машина да купат :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Adidas888, IRBBB, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Таму обично има ривалство меѓу машка и женска страна

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.661
    Го имам и јас ова видено кај некои фамилии, ама не ми е јасно кај е тука границата и осетот? Со кое право те погазува тебе, и отвара таму кај што ништо нема оставено, ама битно не се мешаат.
    Е заради тоа на крајот се со прстот во уста, сами и отфрлени, а не зошто снаата не ги сакала , ако си коректна од почеток ке е и другата страна коректна, ама ако си злобно и глупо суштество што да се прави.

На IRBBB, Осе, Erika.greeneyes и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    7.890
    Е "да не ме мачи" де, па и јас ништо не разбирам :$ Тоа е само за глума пред свекор ми и пред сопругот. Среќа па не пали често

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  8. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.661
    Да секогаш постапките однадвор им се поплочени со добра намера а позадината им е сосема спротивна, секогаш викам подобро отворено лоша да е како некои што им зборат на снаиве ако си паметна ке ја стаеш на место, наместо некои вакви случаеви за разматрање ке те малтретира на перфиден начин. Ела докажи се со сопругот , ама како им клекнува газот сами се покажуваат кои се.

На Harper, Mnik, Erika.greeneyes и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.014
    Mojava e od stilot ,,ne se mesam samo da kazam,,
    Na pocetok si mislev bravo za zenava ama kako sto ja zapoznavam se poveke ja citam.
    Mi kazuva Kako ne se smetala za uspesen covek. Ne pred maz mi, nasamo.
    Deka decata I izbegale vo Evropa.
    Ednas mi ima kazeno, ama neli e ubavo Kako serijava ,,taa I taa,, site ziveat zaedno, svekrvata gotvi, po edna soba site srekni I veseli.
    Drug muabet, ,,planirav vo stranstvo da odam Kako rabotnicka a ne Kako dadilka hihihi,, a lugje nikoj uste ne I spomnal za nikakva pomos, nitu seuste sme otisle.
    Drugo, ,,Abe kakvo hemisko jas na raka ke go isperam podobro,,
    ,,nemoj da go stavate bebceto so vas, ednas ako go stavite tolku e,,
    ,, nemoj, mama ke go digne lepceto, ne se maci,,
    Mi vika otsega, obvrskata za dolen ves na tebe ostavam(za sinceto) I jas I vikam toj moze I Sam, Bez gajle.
    Na brat my na maz mi uste mu kupuva dolen ves zasto uste nema Zena. Zamislete devojki na 30plus ova se pravi.
    Majka im do tolku gi razgalila bukvalno da se zavisni od nea.
    Imase Edna locka, se iskapi od jadenje, daj mama da ti ispera odman na raka.
    Lugje, neka mi prosti bog no nemozam da go svaram seto ova.
    Istoto se obiduva I so mene(znaete Kako na kerka haha)....
    Na momenti si vikam mozda e toa ljubov, no ova e preterizam nemozam da slusam bukvalno.
    Najbolno od se, ednas mi veli, ama ti ne se sekiraj mnogu(deka tatko mi zivee Sam, majka mi e pocinata) I toj kukase na pocetok, ama jas postapiv silno I ete se oporavi, zivee sam, raboti se peri, gotvi se Sam. I vika be go misli mnogu. Vikam pa toj Sam pravi se, za so da go mislam . Toj e naviknat.....

На Mnik, Космонаут, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Е мојава баш ми се мурти, се лути јас да сум крпеела чорапи, боксерки; да го оставам прв да јаде, повеќе храна за него да ставам, вода/сок/компот да сум го нудела почесто се син и да е на прво место па да сум го перела, да сум го чистела да го оставам да спие до колку сака, да дремнува кога ќе дојде од работа уште што не се изнаслушав и после 5 години брак кога ќе седнам да јадам сама или пред син и одма рипа. И малтер меша наместо него само он да не се мачи. Едвај чекам да ја снема од планетава, ама господ има... толку понижена, засрамена, навредена и ранета од никој не сум била како од неа

На Zumbulche, Осе, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.893
    Допаѓања:
    12.740
    Абе жено што си луда и ти. Како можеш од ова да бидеш понижена, ништо од ова не треба на срце да си ставаш, треба само да се газиш од смеење на вакви глупости и да и кажеш да си ја гледа нејзината работа. Замислувам јас ова да го слушнам од некој, јас стварно ќе се пресмеам. Маж ти што вика?

На VDT2906, Ladybug98, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Се смее, вика не се нервирај за глупости, и се одделивме уште пред 3 години на 300км (ама толку е непорна и по 30 пати го повторува истото) кошмари имам од неа е сега и јас се поднаучив ама се исплакав за цел живот

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    Ехее и после со чиј живот ќе се занимаваат?
    Толку им се монотони животите што цело време ги интересира снаата што прави.

На *Amethyst*, Mnik, Zumbulche и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Не е лесно да не се нервираш и мм мене ми вика, "оди бре болна жена, ја ги имам отпишано", ама не можеш да не се нервираш. Мене најмногу што ме нервира е што ја фаќам кога лаже и не и викам ништо, ја оставам да ме прави будала и тоа ме вреѓа, ама со жена што нема капацитет во животот за нешто подалеку од турски серии, не вреди едноставно. Денес едно ќе ти каже, нешто што ти одговара да го чуеш, утре зависи од ситуацијата ќе си го покаже вистинското лицемерно лице. Еден ден ми е жал за неа, другиот ден си викам кого го жалам бре, покварена жена.
    И нешто што највеќе неа ја нервира, е што син и, не ја слуша ко ќерка и. :rofl: затоа ќерка и све најдобро знае, мм ништо не прави ко што треба, зошто си ја слуша жената.
    Е тоа ти е. Такви им ги дал Господ родителите, што можеш да направиш,ништо.

На *Amethyst*, marchi-cool, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    23.240
    Јас со моите дома не се трпиме еве, неќам да размислувам во иднина со свекрва:worried:

Не знам, ме интересира дали и додека сте биле дечко и девојка вака биле досадни и посесивни?
    Јас од сега блиску ја набљудувам будуќа:bandit: да знам со кого ќе си имам работа :D
    Среќа имам барем што ќе немам золви и јатрви и девери:rofl:

На Anyshka, Mumoftwo30 и Mnik им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Не, неможеш да знаеш со кого ќе си имаш работа.
    Ни од блиску. Ехее мојата каква беше. Да си мислиш пеперутки летаат околу неа, цвеќиња растат, поѓубрени со измет од еднорог, виножита на сите страни. Е после... Па дете од кога се роди. Леле леле лелее, пеперутките изумреа, цвеќата овенаа од отрови, виножитата ги снема, надвиснаа црни облаци. :rofl::rofl::rofl:

На *Amethyst*, AneSk, Biljarkata и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Добра свекрва нема. Не се родила таква која ја сака снаата. Снаата по дифолт е злобницата која и го краде синот а уште полоша е ако не му слугува и не му ги мие нозете. Сите се исти, не се лажете ако на почетокот се прават фини. За брзо време ќе си го покажат правото лице. Погледнете колку страни има оваа тема а колку има онаа каде се задоволни па се ќе ви стане јасно. Отварајте очи 14 кога се мажите. Поголемо зло од живеење во заедница нема. Попрво ќе откажам брак во името на мојот мир и благосостојба отколку да ми ги јаде нервите некоја исфрустрирана бабетина.

На AlchinovaR1979, mjay.yyy, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    9.826
    Не, не е дека не постојат. Јас познавам неколку. Кажав страници наназад, лоша свекрва не станува таква, туку лоша жена, утреден е лоша свекрва. Не може некоја до вчера душа човек што била, од денес е свекрва, олош ќе е. Олош си се они цел живот уствари,само овие со нив што живеат се навикнати на нив ко такви, е идеме ние снаи, не ни одговараат такви, им отвараме очи на синчињата и им сметаме после на олошите. И сега гледаме уствари колку олош луѓе има од тие генерации.

На mjay.yyy, 1209, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.923
    Допаѓања:
    36.774
    Само вашите мајки и татковци се раѓаат добри, душички :inlove: Другиве олоши |(

На Gosh, 1209, Anettta и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    925
    И ова е точно, или па за нив само ќерките чинат снаите не чинат, крај не се најдува, удолу длабоко, угоре високо :lol: