Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Свекрва ми и свекрва ти роднини се може. :D Оваа исто и татко им многу ги тепале маж и брат му. Кога пораснаа дека не можат ги оговараат насекаде, а двајцава кој и да прашаш во околинава сите викаат чудо како излегоа асални од оние двајца...Сопствени деца да оговараш да измислуваш свашта тоа нормален родител не прави. Башка што и прават сплетки да си ги скараат децата меѓу себе браќа...среќа па овие знаат што гом*а се...

Mnik likes this.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Нема врска ни кај се растени ни колку работеле.
    Татко ми е намачен човек, од раѓање тежок живот, лош татко имал, морал од мал да се фати за работа зошто е најстар, а во село живеел.
    Мајка ми растена со добри но многу сиромашни родители.
    Од ништо створил се што има сега, се сами со мајка ми, напатени луѓе.
    Ама денес уживаат во тоа што го стекнале, шетаат, ручеци, одмори...
    И порано шетале и со мене ама не е тоа муабетот сега нели.
    Сакам да кажам, до мајндсетот е, не знаат повеќето кај нас да живеат живот, како живи мртовци се, само на децата им се мешаат зошто само тоа знаат.

Gosh, Tinaaa, *Amethyst* and 6 others like this.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Ок, не реков дека нема исклучоци, ама ете јас потврдивам дека има врска тоа што го кажав. Твоите може имаат сега финансии да шетаат, ете моите не можат да си дозволат, а работеле и работеле, и две деца израснаа и на факултет не пратија и во странство не пратија, ама ете уште работат оти нема доволно за уживање.
    Може не биле снаодливи како твоите, а истото реков и јас дека и мајндсетот е друг ама не секогаш е тоа фактор.

*Amethyst*, steela.honey and Harper like this.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Еве и да немаат финансии, па немора на ручеци, можат во парк да прошетаат, за тоа не треба да имаат кој знае колку, туку така се навикнати, мажите ќе одат по кладилници, на лов, на риболов итн, а жената само дома ќе чисти, ручеци ќе прави, деца ќе чува, и на крај кога ќе се оженат/омажат ќе им се мешаат.

5. Emotional123

Па добро, не дека не си во право.
    Да не ме сфатиш погрешно, не зборам за тебе сега, твоите ви помагале да си го подобрите животот, ама има родители кои цел живот ги финансираат децата, особено синовите.
    На пример, ги вадат од долгови кај лихвари и по банки, па за леб после немаат, за синко да вози кола или пред женската да глумата, да ја носи по одмори и ку*ци.
    Ова е факт, околу мене ги има многу такви, не можам да им се изначудам.
    Значи не знаат за граница, не ги пуштоле децата малку да испотат газе, туку глумат банкомати.
    Пак ќе кажам, мајндсет.

1209 and Thebotpet like this.
  6. steela.honey

steela.honey Популарен член

Тоа нешто како едипов комплекс беше ако не се лажам.

7. Thebotpet

Thebotpet Активен член

Se slozuvam so ova so go kaza,toa se vika gotovani odnosno zivot bes maka i pot ili sakam.kola na sakam stan na sakam odmor na ama koga ke odis da go zapotis gazot 100te denari za cigari so gi zimas ke fi cenis

I posleto prodolzuva toa na idnina bez nikakva idea za borba vo zivot od toa so se zadovoleni i gotovani za se...

I na krajot od denot nema da znae sk saka i tera so zivotot i zivotot stanuva dosaden i pole za probuvamje na drugi polosi raboti

8. 1209

1209 Форумски идол

Да има, имам и јас вакви во околината, ехе колку само.
    Ама јас сепак мислам дека мешањето е одлика на злоба, посебно ако е на ваков начин како што се опишув во темава. Ако си лош човек ќе бидеш и лош свекор/ свекрва/ баба/ дедо и тоа е тоа, ништо друго нема толку влијание.
    Нашите иако не го живеат тој живот сега, пак не се мешаат ни едните ни другите, реков секако дека има по некој коментар, ама не е тоа нешто страшно, дадено е предлог или мислење, наше е дали ќе го послушаме.

Мада да бидам искрена свекор ми има многу тежок карактер, не се баш во добри односи со мм, оти сака сите и секого да контролира, ама не му успева кај нас и никогаш не е во форма на зборење туку на пасив агресив однесување, мм не го ферма, јас неам проблем, го игнорирам или генерално на мене ништо не ми прави, не е лош да напоменам, добар човек е ама има проблеми со ОСД и некои ментални неизлечени трауми и комплекси и така.

9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Кога сме кај ајварот значи секаде слична песна.. една година нашиот се погоди а на золвата пливна целиот зејтин одозгора. И многу јасно, после голем дел од нашите тегли беа заменети со тегли од кои извира масло кога ќе ги отвориш. :tmi:

Miss666, Zumbulche, Harper and 4 others like this.
  10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl:
    Цепки.

Ме потсети на една слична дешавка.
    Од двор мм си набра круши,мали тогаш пробуваше вкусови па да му спремам по дома каши.
    Ја фатив како вади 2,3 од кеса и ги бута у џеб.8-|
    Тогаш се нервирав,сега смешно ми е.:rofl:

11. Emotional123

Ама како не им е шубе пред се ради синот или ради внуци вака да крадат. Значи болест

Miss666, *Amethyst*, Harper and 2 others like this.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Чим и е во куќа не е крадење. :rofl:
    Значи ја слободно можам сега да си влезам кај нив и на свекор ми цела пензија да му ја земам и однесам кај мајка. Видиш, не ми текнало до сега:devil::devil:

Miss666, Zumbulche, lovely91 and 2 others like this.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Со првиот маж кога живеев, ми ги снемуваше обетките од дома. После дознав дека свекорот ги крадел и ги давал на други жени :D:D. Беа разведени со бившата свекрва, и ваа не живееше со нас, ама доаѓаше често. Кога јас не бев дома, доаѓаше и го убедуваше мојот бивши маж да и ја даде масата, фрижидерот, некои шампони шо ги видела во купатилото со изговор дека на нас не ни требале :D. Откако го оставив, цел стан им го испразнила се им земала, им викала као кога ќе умрела она пак нивно ќе си било :D.

14. Emotional123

Кад је бал нек је бал :rofl:

15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Не краде. Поштено менува залиха:rofl::rofl:

*Amethyst*, IRBBB, Harper and 3 others like this.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Не крадат, си земаат хаха, затоа почнав да си чувам во фрижидер.

17. Harper

Harper Популарен член

Прв пат како невеста јас во куќата на сопругот кај што живеат и неговите имавме гости, неговото друштво и сега нАли, јас ќе сум "домаќинката". И се потрудив, сувомеснатите во чиниите ги декорирав, гледав на јутјуб како и свекор ми виде и ме пофали.
    Одејќи по пијачки подоцна во кујна, ја фатив кај што ми ги растури со раце чиниите што ги имав спремено доколку првата се потроши. :nod:

*којзнае како звучи ова одстрана. Тогаш умрев од нервоза, сега сама кај што се читам, урлам :rofl:

Spicy Senorita, Gosh, Oneo and 12 others like this.
  18. Amore123

Amore123 Истакнат член

Koga ne bev mazena, imav slusano muabeti od tipot - nevestata ja istepala svekrvata- , i togas se cudev kako e mozno toa, sega mi e jasno. :D

19. Emotional123

Абе ја сметам дека ако без прашање сум земала нешто труѓо, нека ми е родена мајка или син, тоа значи сум украла.
    Без осет луѓе има многу

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Истото го мислам, иронично ми беше мислењето дека тие така си мислат, се е заедничко. Ние се што ќе оставевме во двор нешто, си присвојуваа. И кога ќе побарав, велеа незнаат каде е, после некое време ќе го најдам кај нив.

Harper likes this.