1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    450
    За јуфките,и мене свекрва ми рече да правиме и ајде реков колку можам ќе ти помогнам дека со мало дете и после иде золва ми да и кажела како се работи со машинчето а јад цел живот кај мајка ми сум правела..
    И си ги оставив нив две да си прават а јад си се качив горе,си го запалив наргилето и си уживав на тераса а тие две на долната тераса

На Joanna28, Snowflake92, Mnik и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    20.995
    Леле , спомнавте јуфки, додека живеев една година со мајка ми ги праевме еднаш и трауми имам од нив, како ми се дереше и пцуеше. Тортоп нека се такви домашни.
    Јас си купувам од продавница и да ви кажам поубави ми се од домашните.

На mal.ecka, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.902
    Исто и мене поубави ми се, ниту мајка ми, ниту баба ми не правеле јуфки, никој не јадел од домашните, свекрва ми многу млеко става и ми мирисаат, затоа купувам некогаш.
    Повеќе јадеме макарони и шпагети.
    А тарана, тоа па неможам да го гледам.

На mal.ecka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  4. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.569
    Извинете вака јас од југот сум,јуфки се?

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.902

6. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.569
    Фала ти,по наше само кори ги викаме.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    20.995
    Да, така ги викаме, 4-5 години не живеам веќе на југот и заборавив дека кори ги викаме

На Zumbulche и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Па би требало да ги препознаете. Еве он кпнкретно секој ден и се јавува да ја слушне кога е он на работа иако живеат заедно и после работа секако ќе ја види (facepalm)
    Кога оди на работа ја гушка и бакнува, исто и кога си доаѓа од работа. Мене се ова ми е одвратно што сега го пишувам а замислите да го гледате со очи.
    Маж ми кога си оди на работа ме гушка и бакнува мене и ќерка ми нормално. И овој му вика ајде бе од прееска те чекам како се поздравуваш како во друга држава да одиш со месеци.
    Сакав да му речам ало он жена и ќерка гушка а ти ао мајка ти што правиш,ужас. Ама ајде преќутев.
    Еднаш дома зборуваше како таа што ќе му била жена ако му рекла нешто за мајка му ќе ја избркал од дома(facepalm)

На Harper, Mnik, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Леле ова последново што го кажа. Ги опиша родителите на мојот сопруг. Устата им е вака отворена за пари. Посебно мајка му,како долар те гледа.
    Маж ми откако завршил школо и се вработил буквално он ги финансирал нив како он да е родител, а они децата.

На Spicy Senorita и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Не е само маж ти секој втор-трет родител бумер го гледа/л своето дете како инвестиција. Во смисла, јас ќе инвестирам пари во тебе за факс, работа во странство ама кога ќе дојди време ти ќе ги подмириш долговите. Значи не го прават тоа од љубов, туку детето го гледаат како трофеј со кој се фалат на комшии/роднини.

На winnie02, Harper, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Извини вака, ама овој девер ти фатил некогаш девојка или заљубен е во мајка му?
    Не знам, ова не е нормално...

На Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  12. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Тие вака како родители не се лоши. Во однос на љубов спрема децата грижа и слично. Добро ги пораснале во љубов и хармонија и слично.
    Ама сега ај свекор ми не се меша мирен човек е. Ама оваа буквално сака се да има ама нормално со туѓи пари така сите знаеме. Па уште после се фали како она купувала, тој момент најмногу ме нервира. Пошто знам многу добро како е ситуацијата. Девер ми пошто ти кажав погоре е мамино синче. Го цеди до денар. Знае добро да го изманипулира не знам како и успева ама со глума со интриги и кога не сака пак ќе попушти и ќе и даде пари.
    Маж ми доцна се освестил, ама битно сфатил. Сам ми кажа вика моја грешка беше што дозволив јас да бидам родител а не обратно. Јас само сакав да помогнам кога стварно имаа потреба од тоа и после веќе секоја наредна плата така си течеше. Значи неа нема сума што би ја задоволила не знае за доста.
    Ова е една од причините што ми стана одбивна. Вакви луѓе не поднесувам. Според мене паразит.
    Ако не помагаш не им одмагај на децата.
    Нека си створат свој живот нека си купат нешто свое. А не од тебе како родител да не можат денар да заштедат.
    И да им го испереш мозокот дека кога ќе пораснат ти должат. Зошто да им должиме на родителите? Сами сакале да ме родат ние не сме ги терале. Јас сум сега мајка и не сакам денар да и земам на ќерка ми кога ќе порасне. Нека штеди нела си инвестира во нешто со парите а не мене да ме финансира. Јас не ја родив за корист.
    Исто заборавив погоре да ти реплицирам еднаш свекрва ми за односов со син и, ми вика па ти утре нема да сакаш се да ти кажува ќерка ти нема да те интересира се за неа што прави како прави.
    Со детето треба да бидеш најдобар другар а не родотел ми вика.
    И реков не се согласувам со тебе. Јас лично на моите ништо не сум им кажувала. Се не се кажува никому. Сакам приватност. Со другарка може да споделам некои работи ипак е моја генерација. Ама на мајка ми да и кажувам некои тинејџерски работи, глупости се тоа за мене. Не ми е она врсничка. И ќерка ми не сакам се да ми кажува, сакам да има свој живот да биде независна. Да се снаоѓа сама во животот , не за се мене да ме бара. Сега и требам бебе е, ама тогаш ќе биде голема не може вечно мама и тато. Ако има проблем што нема ептен да може да го реши сама тогаш ок. Ама се да ми кажува не фала.
    Ми вели е така сега збориш.

На winnie02, warrior, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.302
    Допаѓања:
    19.599
    Вакви синчиња како на Ерика деверот е и братучед на маж ми. Мајка му кажува каква девојка смее да има, богата мора да биде никако без пари...не дека они па нешто богати...Синот буквално не дише без мајка му кога ќе дојдат некогаш на гости и кога ќе го видам како се понаша со мајка му ми се повраќа.

На mal.ecka, Anyshka, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.158
    Допаѓања:
    7.690
    Овие не се дотолку. Братучедов пак претерано.
    Овој за девојки не и кажува многу. Вака повеќе во тсјност се гледа и сеуште со ниедна не ги запознал.
    Ама еднаш кажа дека демек таа што ќе сакам да ја побарам ќе ти ја донесам да ја видиш далиќе ти се допадне и вика на свекрва ми. И таа а многу ми треба мене да ја видам, пукнав вика си ја земаш за себе.
    Сакав да и речам вака и за мене пукаше? Хахах
    Еднаш правевме општ муабет и вика на ниеден син/ќерка не му е сеедно ако неговите не му го сакаат партнерот. Демек поубаво е кога ја прифаќаат. Вика еве ние ако не те сакаме мислиш на син ми нема да му влијаеме. Хахаха и јас и реков маж ми сам ми кажа дека никој не може да му влијае сите вие и моите и вие сте споредна улога. Битни сме јас и тој. Џабе вие да ме сакате ако јас со него немам љубов и разбирање, и се заќуте. И после затоа пробувала што пробувала кај маж ми ама не и успеа.

На *Amethyst*, VDT2906, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Ги спремаат за неуспех, намерно подметната финта за да си остани сингл и со мама засекогаш.
    Знам и јас вакви случаи, ама кажав, за некои работи Фројд сепак бил во право.

На Pixi5, *Amethyst*, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Само на пасусов, во тајност се гледал. :puke:
    Боже-господе, холивудска ѕвезда да не е, па не смеат да го видат?
    Абе како ги трпат девојчињава не знам бе. Одма реагирам и одма кратам. Да се врати кај мама и да ја пољуби и од мене уште еднаш. Бљак.

На VDT2906, Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  17. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Ваков беше татко ми. Брат ми отиде во странство на 19 години (6 месеци), па на 20 исто на 6 месеци и зошто вториот пат виде колку пари донесе првиот, буквално не знам како успеа, како брат ми му ги даде, му ги потроши сите на ништо, купи една кола канта, му ги зема останатите пари да ја поправи, после излезе уште поголема канта и на крај за старо железо ја даде и ни тие пари не му ги даде. После брат ми се исели под кирија, на татко ми му сметаше зошто парите што ги давал брат ми под кирија не ги оставал дома за полнење фрижидер и така за спиење само си идел. (facepalm)

Цел живот ја цедеше мајка ми до последна пара. Мајка ми криеше од него пари за сметки да плати,за да не ни ја изгасат струјата. Денар не ми имаше дадено ни за автобус дур студирав, пред гости вечерта на дипломската се чукаше во гради како он ме школувал. :@
    За внуците за родендени мајка ми скришно пари ни даваше, зошто господинот сметаше дека се многу. На крштевка за моево дете дојде со торта од Канела онаа од 500/600 ден што беше 20тина парчиња и 500ка, мајка ми кога му рекла срамота е, овој и рекол "мене децата треба да ми даваат сега, не јас нив". (facepalm) па мајка ми скришно 100 еур ми даде што ги штедела скришно. Јас и ден денес и зборам кај го имала најдено, небо и земја беа разлика. И дур беше смртно болен ист остана, ни малку каење немаше.

На *Amethyst*, Harper, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.637
    Допаѓања:
    33.902
    Така и овие му кажаа на мм, демек се измачиле да го школуваат, го израснале, сега на ред е тој, па таквите воопшто нека не раѓаат деца ако мислат дека треба децата да им вратат, сакале, не родиле, не сме ги терале со сила, и должност им е до 18 години, сигурно нема децата од 10 години да работат, јас еднаш ги прашав колку им должи мм да им вратиме, ама нее, ние вака, ние така, онака го кажавме тоа.
    Ако не можат да помогнат, нека не одмагаат.

На *Amethyst*, Harper, Mnik и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Јас пример се ви верувам, ама срањево е генерациска траума. На многумина децата им биле за фалење, по дома како срање ги третирале. Не секој ден, одвреме-навреме оти инаку ќе избегаат трофеите. Вака топло-ладно подобро функционира.

Сега барем знаете зошто мажите ви се вакви/такви/онакви. Така се програмирани од дома.

На winnie02, *Amethyst*, Mnik и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.871
    Допаѓања:
    12.441
    Голем дел од луѓето си признаваат дека чувале деца за да има кој да ги гледа на старост. Себичност. Значи не од што сакаат да имаат деца, туку кој ќе ги гледа, што ако се разболат, останат без работа, да има кој да ги влечка по лекари ( обично е тоа ќерката на која не и оставаат ништо). Пресметани, користољубиви.

На winnie02, *Amethyst*, VDT2906 и 6 други им се допаѓа ова.