1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    Кај мене па обратно, мајка ми многу се жртвуваше за мене и брат ми, и се уште се жртвува, колку пати и сега кога одиме да прошетаме, ќе ми се допадне нешто, не ми дава да го платам, и ова не е убаво, ама ете и јас знам без никаков повод да и купам нешто. И татко ми повеќе гледал за нас ама ни купувал тоа што е неопходно, тоа што ни требало во моментот, мајка ми криејќи од него ни купуваше гардероба, за неа не, јас ја терав да си купи нешто, не купуваше, гледаше за нас да има.

На Skorpija25, Harper, Маја Т и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Абе кај мене мајка ми и тогаш се жртвувала и сега, ама не толку многу. Стално имало побитни работи и потреби.

На Spicy Senorita и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Имаше пари за облека, излегување и факс, ама само од татко ми. И ден-денес си велам фала богу имав еден нормален родител, оти другиов родител не беше баш нормален. Можи и затоа се спасив од daddy issues и точно знам да намирисам кога нешто не е во ред. И пак ќе речамм не е секоја за мајка, не е секој за татко исто така. Деца не се прават за занимација, се прават ако имаш што да им пружиш. И да немаш деца не е срамота, животот не се живее по правила. Еве гледаш, цела една генерација се опоравува од тој мајндсет.

На CameliaMiller, *Amethyst*, Erika.greeneyes и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    Или некои раѓаат деца за да има кој да ги дочува на старост.

На *Amethyst*, Erika.greeneyes, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Секој со свои причини има деца и тоа е во ред. Работата е да сме колку можеме подобри родители за дс израснат во здрави личности кои знаат што е добро с што лошо за нив. За да немаме ќерки кои трпат џукели или синови кои трпат џукелки

На Skorpija25 и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Какви причини? Или сакаш да имаш дете или не. И како тоа е во ред? Како може да е во ред да сакам да родам син за утреден да имам кој да ме гледа? За да ми прави некој ручек? Јаката причина.
    Се замислив сега, имам син, не ми текнало дека уствари го имам родено за на 60 години да ми прави, друг човек ручек. По можност снаата.
    Нешто као со полни 60 години одиш во пензија, ако имаш 15 години ручек правено, од денес веќе нема да правиш. Инаку зошто сум раѓала син??:emo: А да, заборавив и вода нема сама земање. Мора да има некој да ми подаде чаша вода - снаата.

На Skorpija25, MeowMeow, mKdevojce и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    Ни садови сама, ни перење никако.
    Зошто е снаата, за украс ли?

На *Amethyst* и Mnik им се допаѓа ова.
  8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    За што ја ЗЕДОВМЕ дома?

На Skorpija25, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    За мустра хаха, ајде земете ја па пиши тука.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Нема шо да пишам, се знае.8)

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    bash taka sekoj ima svoi pricini, a tvojava e edna i edinstvena i mozebi za nekoj e razmuna. Neznam shto ne e jasno. Dali na sekoj covek mu ja svakate mentalnata i psihicka sostojba pa da sudite?

nekoj saka potomstvo, nekoj saka golema familija, nekoj saka pricina za zivot itn itn itn

deep down na 90% od slucaite im e pricina i volja za zivot bidejki ako nekoj stigne na 50 godini i nema deca stvarno stanuva tezok zivotot i se ostanato…kolku i da sakash da go negirash ova dlaboko vo nas site e prirodno

12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Види, имање деца за да има кој да ги изгледа на старост, како една од причините, според тебе оправдана, не е поради психичка состојба па да немаме право да "судиме". На Балканов тоа е традиција, нешто толку длабоко вкоренето, што е нели нормално за тебе и слични на тебе. Е проблемот настанува кога за мене и слични како мене, тоа не е нормално и немам намера на 30 години на здрави, прави 60 годишни особи да им служам, само и само затоа што сум жена на нивниот син.
    Секој може да сака да има деца и нека има, ама све дур за нивната желба не треба да одат жртва следните генерации, е во ред и не е наш проблем.

На MeowMeow, spacegirl92, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Na Balkanov toa e tradicija? Od koga? Koga se praele deca tradicionalno za gledanje stari a i koi normalni stari na 60 baraat decata sa gi gledaat.

ne kazav shto mi e normalno mene jas za sebe znam zoshto imam deca. Ednostavno vi kazuvam deka nemoze da im sudite na onie koinimaat za nekogo cudni pricini bidejki ne si im vo koza.

14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Како бе од кога? Како бе? Од памтивек.
    Нели за машки деца сите се радувале порано, синот ќе им остане во куќата. Нели во скоро сите куќи порано, кога ќе дојдела невеста, свекрвата готово, "пензионирана".
    И мајка ми ова го поминала и свекрва ми, тетките, комшики...
    Не живееме изгледа во иста држава.

На Skorpija25, Осе, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    Треба и песните да се искоренат "ти донесов млада невеста, чеда да ми изроди, родот мајко да го продолжи", "ете мајко решив да се женам, да ти најдам заменица"-снаа (слугинка), кога ќе размислам ете порано зошто сакале повеќе машки деца, зошто по нивно правило синот треба да остане со нив и откако ќе се ожени и снаата да им слугува, ќерката ќе си се омажи, и како што велеле порано била туѓа стреа, ех нашиот менталитет тој е.

На Skorpija25, spacegirl92, Herrera и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    3.458
    Реално, да, жално ама вистинито. На Балканов се праат деца за да има кој да ги догледа на старост. Посебно среќни тие што имаат синови, па се градат спратови за да останат синовите со нив. Немаш приметено?
    Секој со своја причина создава потомство, ама за да има кој да ме догледа на старост, да можам цел живот да му тумкам еј ама ние не јадевме, не пиевме, не одевме на одмори за тебе да ти дадеме, да те изгледаме е глупо. Децата не бараат да се родат, ама ако веќе си го родил, ќе го гледаш без да очекуваш дека тоа тебе ќе ти врати со иста мера.

На Skorpija25, MeowMeow, spacegirl92 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Не, не, да не измислуваме сега ајде. Затоа и денешниве свекрви ако не делат исто вц со синко, плачат како снаата им го оттргна детето.

На *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.623
    Допаѓања:
    33.867
    И собата треба да биде до нивната.

На Осе, *Amethyst* и Mnik им се допаѓа ова.
  19. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Neznam, ne sum rasten vo takva sredina izlgeda

20. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Порано ?!
    Уште ,ко кажав дека е женско прв коментар од блиска беше овој.
    Инаку за песните ,во мојот крај ,,черешна се од корен корнеше" ја свират ко ќе излезе невестата ,на музичарите шо ми свиреа им кажав ,ја почнавте ве убив. Претажна ми е ,ако ја слушнев ми се чини се ќе прекинев :nod:
    Ме потсети ко реновиравме не збореше еден месец оти мислела таа соба нејзина ќе е а не спална ,одма до дневната ,да не пропушти нешто ,ама јбг снаава лоша го поремети планот :devil:

На Skorpija25, *Amethyst* и Anyshka им се допаѓа ова.