Да де тоа е проблемот. Ќерко за брат ти куроносачот спратот, ти снаоѓај се, сакаш сопче, сакаш кај маж ти.
Па виновни се родителите, штом не сакаат и на синот нека им кажат. Па сите на куп ли да живеат? Тој што нема изгубено брат или сестра, ништо незнае, ќе се расправам за имот. Се би дале да ги видат и прегрнат.
Епа пљукајте ги родителите, не золвата. Спратот колку е на братот, толку е и на сестрата. На родителите е крај крајова, не на братот.
Нејќел домазет бе. Па ако кај твоите има подобри услови и место ќе седите под ист кров со свекорите зашто маж ти не сакал домазет? Сешто.
Ми ја отече со золвата искрено Ок е да влегуваат секаде без тропање нивно е поточно нејзино А ја у нејзина не, нејзинстс си ја заклучуваше пред излегување Мислам реално и мајка барам али друга ми е поентата Кој сака ќе разбере што сакам да кажам, а кој се золви сегашни или будучи ќе се фаќаат за соба за кирии од снашката и слично Ок ај
Со родителите. Она соба со родителите, ако се омажи нема да си има раат на тој спрат за разлика од братот што целиот друг спрат е негов. Пак да се објаснувам каде е нееднаквоста?
Па ни братот и снаата сега немаат раат од неа. Значи брат ти може да се жртвува ама ти како золва нема шанси да се жртвуваш...
Без жртви. За секој еднакво. Или и двајцата слободен посебен спрат, или и двајцата на еден спрат, или и двајцата си се снаоѓаат сами.
Двајцата (и братот и сестрата) го користат горниот спрат. Ти и брат ти немате раат од неа, ама ни золвата нема од тебе. Ете, таман сте. И вие ѝ пречите на золвата маж да си донесе на цел спрат ама кој ја прашува.
Не ми е јасно кој е крив што на маж ти му е битно само на него да му е убаво, а ич не му чуе тебе како ти е? Золвата? Свекрвата? Цацко Конопишки?