Претходно ако го прочита мојот пост - истиот проблем го имаме! Ама баш истиот, ама јас решив да не се замарам веќе - ИСКРЕНО бидејќи само си правам кавги со мм ништо друго, и многу ми е боље што ми глуми лута сега и што не ми се јавува не ме бара барем сум РААТ и не се нервирам и сум мноооогу попозитивна и расположена бидејќи нема кој да ми го расипе денот
Е така де! Технологијата да ни` е бар малце од корист. А и е супер дискретен начин, особено ако ти е навика да го гледаш и чепкаш телефонот па нема да ти обрнат толку внимание на тоа. Кога во стариве времиња се снаоѓале ко примеров подолу, сега ние ... http://www.youtube.com/watch?v=NR2MIJ60MrU во оваа приказна само ситуацијата е обратна.
Со се секирас кога ќе дојде времето ќе му ја мислис.Кога си и ти толку рамнодшна сега и како свекрва м и се чини дека ке бидеш ок!!!Мислам дека не би требало да има сега она старински работи глупост па бркане па ова она!Ако не ти одговара фино кажи му синко снао еве ви една соба или две со сакате прајте беше со беше или ајде настрана таму!Искрено јас сум темпераментна многу и избувнувам кога се омажив само си велев дај ми Боже трпени .Потоа се навиканв и сега како што напишав погоре!!!!
ќе пукнам од нервоза ... почнавме да се спремаме за свадба она ми вели 3000 ден ќе ми дала за фустан да си сошијам најверојатно ќе биде секој да си се спрема посебно па таа да му сошие на син и костум за 3000 ден ... мислиш пиџама ќе купувам не фустан ...
мила тебе нервоза те јаде сигурно ам ајас штом го прочитав се изнасмеав оти и смешно е брее 3000 денари за фустан а пак ако го вратамфилмот подобра си од мене мене момчето ми го купи фустанот мене пак ни 3000 ден не ми дадија здравје нека има срце ако сте во можност купи си го ти твојот со момчето заедно од ваши пари не еги земај ни тиа 3000 денари нека си купи она некој поубав
Se soglasuvam so Eva I bi I dala I 1000 od mene da I se najde Sr iznasmeav za piperkite,sekoj bi kupil dobra reklama alal da mu e na toj sto mu teknalo 90% e nekoja snaa Ana I mojava taka vrti,se filma,glumi( od sto me saka )zatoa I jas ja sakam mnogu I si teram po svoe,recka ne I mavam zatoa I nema kavgi Gi zalam
Ти речи и јас ќе си шијам фустан сама, а твоите пари ти ги отстапувам за да си сошиеш нешто прекрасно за себе. Пошто свеки моја така направи за свадбата, си соши фустан и пол а не работи, којзнае од каде изм'кнала пари, не стана кравата орото да си го изигра, јас го водев а исто и свекор ми, му се пушело цигара... Кога стана д аигра на крајот од свадбата, и го завртев газот со целата негова големина, и сега труги по цел комшилук колку безобразна снаа имала нездравата. Така да, остави и ги парите, нека се носи со нив... Како не им е срам бе, 3 000 денари! Нарачав злато да ми прават по нарачка, за на крај сама да си го плата, и требале парите за друго... Па кој ку**ц ме тераше 6 месеци дека морам злато да имам? И ми вика дај ми го, да ти го дадам на свадбата. Ко ке ми го платиш, тогаш ќе го видиш! Ајде, многу беше малку остана, за месец дена се селиме со Господ напред, па и ние малку раат во бракот да видиме...
мојата има пари ама не дава ќе ги запалела ама не ги давала ... инаку не мрази ради тоа што е скарана со етрва ми и другиот и син и сега нели ние сме и криви ... едвај чекам да биди свадбата и да се иселам кој знае каде ќе одам како луда само тражам на пазар3 ... син и со факултет работеше за 10000ден моите го направија инжинер до дека да биде работата по цел ден досадуваше со муабетот ГЛЕДАШ ТЕ ИЗЛАЖАА од кога го примија почна да се лути бидејќи моите го примија во радовиш јас сум од таму а тој од штип и секој ден си патува со колеги вели КАМЕНОТ СИ ТЕЖЕЛ НА МЕСТОТО па што да правиме кога го запишала на рударски факултет а во штип нема рудник И ми го пукна филмот и кажав крај на тие муабети да не земам каменот и со него поглава што ќе ни била плата 3/40000 доволно ни биле 10000 за живот + работел тој 2 год до сега требало да си купи стан мене за веридба во бовча ми сејави да ми каже дека ми купила многу убав накит и тоа марка ... потоа ми донесе гривна и обеци ДУКИ ДАСО 150 ден се има на овој свет ... сега почнав да си мислам да се преселиме во радовиш може е многу помало место но ќе биде без нервози и ќе може здравје на раат да си гледам детето а освен тоа ќе ми треба и помош таа секако ми напомена дека нема да помага така да ќе се најдат моите ... и пред се за стан од 100 квадрати ќе ми требат 22000 евра а не70000 поздрав девојки па оваа недела ќе одам по фустан па ќе видиме колку ќе излезе п.с.и за инат на свекрвата има да си сошијам фустан како на пепелашка бидејќи немало да сум убава во фустан со корпи
Што ве гледам насекирани за материјалните работи кои свекрвата (не) ви ги дала ... Па уште проверувате цени на поклони ... мене лично тоа ми е одраз на некултура и на тоа дека кога сте влегувале во таа куќа сте мислеле само на тоа (не за вас конкретно, туку општо кога ќе слушнам такво нешто, прво таа мисла ми доаѓа на памет) ... па колку пари дала за венчаница... колку дала-дала, убаво и себап од неа што дала, а ако сакаш нешто луксузно, додај си од твои пари. Мене мојата не ми даде, не ни имав венчаница, ни свадба, ни злато, ни поклони. Не само од свекрва ми, од никој. Можеби никој од нив не беше во можност во моментот, може некој бил во можност но ете не сакал ... сеедно, јас сум избор на син им, не тргувам со нив. Сум им била благодарна за кровот над глава, заштитата и за коректниот однос и така е и ден денес. А ако нешто сакам да имам, ќе го испотам газот и ќе си го купам. Вреднувајте го духовниот мир и слогата пред тие работи. Какви маки си имаат жени со свекрви, бракови им се растураат ради тоа, за ова е греота да се жалите...
Ништо од неа не сум побарала! Ниту се жалам дека нешто не ми дала! На мојата свадба не најде за сходно да ме испочитува 5 минути, а дома леб од нас јаде. Не е фер ниту да ме намести сама да плакјам нешто што она го вети со триста молења, јас влегов 2 плати во минус за да платам! Не тргувам со нив, туку барам толку почит колку што им давам назад. Ги гледа сликите, и само коментира колку е убава, ни син ни снаа спомна. Резил жив бев од моите гости! Незнаев што да правам бре, ја најавуваат неа, и јас како мисирка стојам, орото го водам ко теле некое! Од свекрва ни С! За кое материјално зборувам тука жити мајка??? Што сум барала јас од неа? Ништо. Што очекувам материјално- ништо. Само на раат нека ме остави, и толку. Има разлика Теси, има голема разлика од материјално и тоа јас што го зборував погоре. Ни духовен мир имаме во оваа куќа, а од слога само тоа НИЕ што се трудиме, затоа патот под нозе и ќе се мавнеме многу набрзо со Господ напред. Само така ќе имаме некаков однос, ако останеме тука се ќе оди вртоглаво надолу. Тоа е, не сум кукавица, храбра сум за да се осамосталам бидејќи и така целово домаќинство јас и маж ми го водиме веќе цела година. Толку.
а бре девојки ако можете ако можете и трудетесе да воопсто не се замарате со свекрвите од едно уво влегува а од другото излегува не оди така тоа да си се нервираме оти не можеме да направиме сто сакаме заради нив и тоа несто сакаме и тоа не несто лосо и непотребно... знаЧи АХАМ,ДА,НЕ, и тоа и треба на свекрвата а другото по насе стом така прават како демек сна си и сега трпи мора тоа мора она е па не мора ајт
Денес овака ве читкам и ми доаѓа слика од онаа мојана...сега веќе не и ќутам се по список и тоа пред мм,за после да не ме намести и на крај и реков дека 1000лекари не ја лечат,па затоа морам да бидам безобразна како неа и да си добива дневна доза....не оти ја трогнав,ама ја изнервирав онака кеивски и и велам сега јас уживам,а ова е само почеток ако си ти фина и јас ке бидам фина,ако си ти олош и јас ке бидам иста кон тебе...наместо да добијам подршка од мм тој си смееше и вели што сакате правете не се замарам со вас и тогааш експлодирав и му велам само ова имаш да го кажеш тој вели па такви се сега да ги фрлам ли?и му реков е па поради вас јас неможам здравјето да си го фрлам....среди си ги работите или ....па пукнав веке.....толку години бре на мир да не те остават,овој си се сврти од кај нив што сакаат нека прават веке ми е доста од толку ниски подлости,а демек живееме посебно таа и на марс да е пак ке најде начин да ти го загорцува животот....ја претераа веке
Јака ти душа како си ја трпела до сега..сакајќи да бидеме добри и фини и културни кон некого кој не заслужува не сме ни свесни дека сопственото здравје си го ставаме на коцка. Добро е што тоа си и го кажала отворено и во лице..сега нека размисли подобро пред да ти рече или направи нешто...отсега нека дува и бега ич око да не ти трепнува за неа.Само храбро и не и се плаши,тие се хранат и добиваат сила од немоќта на другите но,само така си мислат дека не си способна да вратиш со иста мера.Трет Њутнов закон за секоја акција има и реакција... Сопругот значи се изјаснил дека не сака да се замара со вас и да заземе страна. Од една страна лошо затоа што е неправеден и незнае да си ја заштити сопругата, од друга страна можеби и подобро така се надевам нема да потпадне под нејзино влијание и испровоциран од нејзина страна да ти се нафрла тебе и да те обвинува.Потпри се на самата себеси и не очекувај помош од него,верувам дека ќе успееш! Колку повеќе ќе ја напагаш мајка му преку него толку повеќе тој ќе се оддалечува од тебе...затоа секогаш кога има потреба конфронтирај се директно со неа без посредници..гуд лак..
Јас уште што не доживеав од неа ако почнам да пишувам некој ке рече дека немам самопочит,но сето тоа го трпев само поради него бидејки цел живот сум со него...тој беше првиот маж во мојот живот и толку години врска потоа "брак"-8години....Но како и да е си поставив цел дека нема да се откажам...но проблемите беа се поголеми и поголеми,такаречено влегов во филм...тука читав мислења на форумов,на некои знаев да заплачам на некои знаев да речам браво девојко...Но кога почна здравјето да ми се влошува желудник на нервна база и други глупости си реков доста...нема место веќе за почит...еднаш за возврат од неа добив "комплимент"-таа ми вели мене ме сака повеќе од тебе.... стоев и ја гледав си велам или јас не слушам добро или оваа не е во ред повторно и прекутив...но сега не знам да и се развикам ,знам да и казам штом толку ломотиш тргај да ми готвиш потоа и велам и ти си домакинка ....бруко и сето ова и го правам за да си ја олеснам душата,ова е сепак многу малку за неа...низ она што јас поминав ова не се споредува...за мм тој никогаш не беше од кај неа...знаеше низ што минувам и знаеше да застане ноја страна,н о дали предолго кутев па си создадоа слика оваа е глупа незнам....сега е неутрален само ме радува една постапка што таа почнала да му вели демек за чистота...па овој и рекол ти ли најде да зборуваш види си го домот и таа лута му беше...како и да е јас имам 40 години таа има 67 ако овака продолжам со нервози ни 41 нема да дочекам...утре прават свадба онаа класична свадба со бел фустан жена од 40 години значи моја возраст,младоженецот е 42...е па не и се давам толку лесно на свеки душата ке и ја извадам за да се чуствувам добро...знам дека звучи сето ова како да сум некој гад...но кога некој ке ти згази на жуљ,је**га не можеш да имаш ни култура,ни почит,туку мора да зборуваш за да си ја олесниш душата...Јас никогаш немав проговорено на феминава за мојте проблеми...толку пати се обидував да напишам да побарам совет мислење,не успевав бидејки мислев дека мојот проблем е најголем и нема решение...но сум се излагала тука имаше девојки/жени со поголеми проблеми и успееја благодарение на нив и јас си дадов кураж....затоа девојки не плашете се да зборувате сеедно е дали вашиот сопатник ве подржува или не кажете го гласно вашето мислење бидејки ни тој нитаа не ни го дале животот,за да може да се иживуваат...ако се фини и ние ке бидеме фини,но во овој случај мора да биде вака
rici.aaaaa Кога те прочитав како себе да си се видов . Мојата свеки вика пак дека мм чим ме слушал мене маки ке си имал, "порано се држел за сукната од мајка му, а сега и го свртил грбот и ја слушал женаму " Страшна работа. А и со тоа со чистотата оти сум била нечиат. Јас знам дека свеки моја е стварно чисто патна жена, но повеќе од две година на местото кај што работи нема многу време за по дома ( а и пред тоа некоја година па се на се веке 5, 6 години кај со оди на во таква работа која не и дозволува повеќе време за по дома ) и нема време за да чести. И така убава генералка немаше на правено од божикот па еве сега за велигденов и мене ми вели не сум била чиста . А и плус јас бев 40 дена дома нон стоп со мало бебе немав слушнато смукалка да се пушти тие дена. Освен јас кај мене во мојата соба. Ти многу си молчела јас молчев дури бев бремена, ама веке немолчам се му пререкувам.
Биди среќна што ја имаш поддршката и разбирањето на сопругот...кулирај.. Како што таа се однесува спрема тебе така и ти однесувај се спрема неа,нејзините коментари нека не допираат до тебе,постави си штит и чувај го сопственото семејство од такви негативни влијанија.Нека и служи на честа!!Таа губи во секој случај..наместо да му се радува на внучето таа си ја труе душата со себичност и простотилук не,дозволувај да ти го загорчува животот.Тоа е некои се така скроени и такви ќе си умрат ,нема оправање.И уште нешто кога гледате дека доброто и фино однесување од ваша страна не раѓа плод тогаш нема потреба ниту да молчите и да акумулирате фрустрации.
Некогаш навистина ми е криво за мм.Не сакам да си помислам дека мајка му не го сака или дека го сака помалку од сестра му.Си молчам,нема ни што да се каже,ама криво ми е бе,еднаш саглам го исплакав Никогаш не се израдувала за него,онака од срце па да се пофали на другите.Сам си најде работа во Скопје,во убава фирма,дипломира,магистрира пред некој месец,и ни кога се вработи ни сега не ја видов да лета од радост,од гордост,да се пофали на најблиските ако не на сите.Него го унапредија на високо место и кога и кажавме она само рече едно Аааааа ,а бе Смешно ама вистинито. Минатата недела ,кога ќерка и и соопшти дека зетот и се вработил како келнер ,она ќе полеташе од радост,уште солзи да пуштеше.Е тука ми падна криво ми се идеше да и кажам-абе пелена да ти ставам.Ние ручавме,она стана од масата,се с тресе цела од радост почна да врти телефони да кажува,не се слушаше.А за мм никогаш.Сите што имале контакти со него од работа,кога ја сретнувале и честитале што има таков син.Убав,паметен и убаво воспитан.Зарем ни малку не се гордее со него? Никогаш во уста не и е тој,секогаш само ќерката и зетот.Кога си доаѓаме од Скопје ни врата не отвара ,само ќе рече а,вие сте.Кога доаѓаат они а секој ден се гледаат на 10мин се,се симнува пред зграда ги чека и испраќа. Ај за мене не ми е гајле,не мора да ме сака,ама за мм бе? Ништо и нема згрешено,а гледам ќеф му е кога ќе не види дека се сложуваме и тоа го правам заради него,пошто решив да замижам за некои работи.Зарем не заслужил да го пофали мајка му малку да биде горда на него а има и за што?Знам дека тој многу ќе се израдува,зошто никогаш не добил такво нешто од неа.Пак ќе се расплачам (ПМС)
Mene bas mi e krivo za mm. Jas ziveev samo 4 meseci posle stapuvanje vo brak vo kukata na mm.Do pred da stapime vo brak mi se pravese najdobra prijatelka, a uste prvata den posle svadba pocna da me matretira iako bev trudna.Ne i zameruvav posto e premnogu prosta ali nejzinoto ponashanje gi pomina site granici pa morav da se odgovoram ali i vozvrativ na takov ton kako so mi zboruvse taa.Posle imav problemi so nejzinata najsakana kerka iako e mazena dojde da resava problemi kako ,, hey jas sum gazarica ovde'' ja oterav i nea u pm . Pa mojata sveki pocna da ne praka pod kirija. otkako ne i uspea nemozese da se pomiri pa 2 meseci dodeka mm bese na rabota jas sedev gladna vo edna soba zatvorena za da nedaj boze da ja sretnam pa da nema konflikti. Mi bese zabraneta isto i masinata za vesh pa morav se kaj majka mi vo drug grad da nosam valkanata garderoba . posle od ednas stana premnogu fina pa na takov fin nacin pravese se za da ne skkara so mm. iako bev porodena mi rece zminuvaj od tuka ogan neka ve izgori sin mi tebe i vaseto dete. I konecno i uspea ali steta so mm ne bese dooma vo momentot koga se sluci toa. mojata sveki ja prifati histerijata pa neznaese na koj da mu se isturi vleze kaj mene u soba (isto taka po cel den sedese kaj mene za da mi smeta nemozev ni muabet da napravam so mm ) i mi rece zaminuvaj i onaka ova na drug ke bidi prepisano. a bebeto nemase ni 40 dena Veke nekolku meseci zivemam odvoeno od mm,a pak nego go lazela deka jas sum pocnala kavga i toj se svrte na nivna strana. Gledam sega veke pocnuva a sfaka kaj koj e greskata li mislam deka premnogu e kasno. I taka mojata sveki zasluzuva od merak da ja pretepash Se nema javeno 5 meseci a si go vidi vnukot isto i zolvami , vazno sega ke ima poveke kesh da mu kupuva na vnucite od kerka i srekna e
Леле Ели исто и кај нас. Како за мојата свекрва да слушам, а свекорот нема ни да го коментирам, затоа што тој е надвор од сите вери и таа ќерка негова од уста не ја вади, па од толку величање инвалид ја направија. Исто и мене ми е криво што дечко ми за се сам се мачи и ништо не му признаваат, ама се помирив со фактот и сега уопште не се замарам. Исто како да не им е дете, ама ако почнам за се да им замерувам, а многу има, треба за коси да се фатиме, затоа вака само на игнор, нит им се мешам, нит да ми се мешаат. Не ми треба ништо нивно, ете нека и дадат се на ќерка им, па ваљда ќе се насити некогаш од нешто и таа ситоата. Сакам само да ми е мирна главава и да не ми продава м*** за бубрези, да си го знае местото кај мене кога доаѓа и толку. Нит помош ми треба, нит бутур. Стварно иритира, ама кога ќе размислам ништо посебно не ми значи нејзиото признание.