1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Браво! До кога ова фаворизирње на машкото во фамилијата. Срамно и жално.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Затоа што бракот е знак за социјален углед и престиж. Кога ќе заврши свадбата и сликањето, почнуваат проблемите.
    Знам јас еден ваков случај. Цел спрат имаа, се караа (луксузно опремен btw), золвата беше проблем, се омажи. Потоа родителите на мажот беа проблем, на крај сепак се разведоа. Проблемот, проблемот бил друг ама мора да се излажи нешто (за пред народ).

3. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.125
    Допаѓања:
    20.943
    Абе добро, нели порано имаше као армас се правеше , и после армасот жената одеше да живее кај мажот до свадбата. Незнам ова дали е актуелно уште, но кога веќе мажот не планира да се дели од мамичка, барем жената да оди таму после армасот да си седи некое време , да види како шо, ако не и се допаѓа си оди дома и готово.

На Cka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.683
    Допаѓања:
    177.292
    Еве пак да ти објаснам.
    Значи не е во ред.
    И сега, кој има проблем?
    Јас да бев на твое место, значи се договарам со мажот ми, ја чистиме, варосуваме собата долу и тераме како што било договорено. И тоа нема да ти го реши проблемот, ама ете проблемот золва ќе го нема.
    Ако и тоа не е решение, бараме друго чаре, со мажот заедно.
    Ако со мажот не можеш да се договориш, џабе сме ние овде паметни или глупави. Ние ќе си го живееме нашиот живот, ти твојот.

На CameliaMiller, baby-star, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Додека другиот спрат си го среди другиот брат и си се всели. Ама ние дома имавме договор. Моите рекоа - кој ќе се нафати да го прави спратот, зошто има за вложување, негов е. Долниот дел ќе се дели на другите двајца (кога ќе не нема). Е сега може вас не ви е фер, ама спрема мене е. Зошто? Зошто спратот беше карабина, имаше доста за вложување. А другите двајца ќе си наследевме опремен спрат, кој можеш да го поделиш на пола. Сега се сменија работите, брат ми веќе не е таму, си купија стан, јас не сум и третиот не е. Мајка ми планира да ја продаде куќата, парите да ги дели на 4 дела. Добар дел за едниот кој имаше вложено, по малку за мене и другиот брат и пари за она да си купи стан. Утреден станот останува на мене и едниот брат да го продадеме и да си земеме пари.
    Не знаеме како било договорено сфаќате. Членката не сака да каже и океј. Ама сигурна сум дека не бил договорот ко што е сега, зошто немаше да се буни.
    Секако јас сум за секој одделно, ама има секакви ситуации и секој си знае за себе. Маж и е доста крив и она сама си кажа.

На *Amethyst*, Anyshka, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    19.882
    Па баш оти не сум кутро сираче, нема она што да ме прима.
    Да, си кажала што како би постапила.
    И она сака да си викне пријателка, и она сака да се истушира на раат, да си готви кога сака па и маж да си викне ако сака. И фала богу е во право што сака приватност.
    Нема да ја гледам на старост, а секако дека би помогнала во одредени ситуации.
    И без разлика што кај дм сум спиела, сум се бањала, сме готвеле и комотно се понашам како дома сами кога сме биле, ако е она дома, е тогаш ни вода не зимам без нејзина дозвола. Ваљда оти си имам граници во туѓа куќа до каде одам. И исто би било и ако привремено живееме со неа. Карактерот ми е таков. Инаку од неа имам дозвола и кога е она дома да сум слободна. Ама ете, не можам повеќе од тоа.

А тоа македонското е и дека мора снаата кај мажот, сТрамота е мажот кај жената домазет или дека золвата е вишок чим дојде снаата што според темава тешко гледам ќе се искорени.

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    24.278
    Јас баш мислам дека немале договор, односно знаела дека ќе дели спрат со сестра му, само потајно се надевала дела таа ќе отстапи место само зошто он се оженил и има дете.
    А сестра му логично не отстапува зошто има 26 години, сака приватност и за себе и не сака да е долу со родителите кога може сама на свој спрат.
    Можеби и грешам. ¯\_(ツ)_/¯

На CameliaMiller, baby-star, mimiiiii и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    33.864
    Aман со тој имот, аман, кога ќе изгубите брат/сестра тогаш ќе сфатите дека ништо не е вредно.

9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    И вака може да е, не викам не, ама сепак постапките нивни се безобразни и нефер. Да не пофати ништо после себе да зачисти, не смее женава родители дома да и дојдат, зошто свеки не дава...

На *Amethyst*, Erika.greeneyes и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    33.864
    Се бутала снаата бе, па мажот (синот) ја донел, не се бутнала со сила таму.
    Се јавија золвите.

На *Amethyst*, Mnik и Angi266 им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    19.882
    А кога жени се убивани од мажи зашто немале кај да одат да се засолнат, сфаќаат браќата дека имотот не бил повреден од сестрата?

На CameliaMiller, baby-star и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.125
    Допаѓања:
    20.943
    Ауу, не дај боже да се разведеш, а брат ти да не ти даде ниедна соба, ќе видиш дека имотот бил повреден од брат ти.

13. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Брат и е починат колку што имам сфатено. Затоа вака пишува

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Леле дебатава Индиска серија ја направивте.

На minne992, *Amethyst*, spacegirl92 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    19.882
    Малку ли имаме проблем со семејно насилство у државава?
    Ко да не знаете кај живеете.
    Годинава само неколку убиства имавме. Куманово, Гевгелија, Кочани сеа скоро.

16. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.125
    Допаѓања:
    20.943
    Епа се извинувам чим е така, незнаев, само сакав да одговорам на тоа шо го пиша она, дека кај некои испаѓа дека имотот навистина е повреден од братот, оти има и браќа шо си ги остават сестрите на улица после развод.

На CameliaMiller, Gosh и Mnik им се допаѓа ова.
  17. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    А дали сериозно мислиш дека ако некоја има имот/10 станови, тоа ќе го спречи некој насилник што е спремен да ја убие? Као ааа не оваа сега си е во својот стан, не ја чепкам. Колку само фемициди има на бивши партнерки, свесна си?
    Од што сакаш да си во право целосно, све ќе додадеш, имало, немало смисла.

На andromedae, *Amethyst*, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    7.683
    Бетер :rofl:

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    19.882
    Тоа што жените немаат кај да одат и да трпат значително допринесува да биде убиена

Оти ако побара помош од полиција, а нема кај да живее, само бетер ќе биде.
    Тој имот за мене утре шанса за живот ќе значи, тие за братот се фатиле оти требало да е побитен.

На baby-star, Asparagus и Adidas888 им се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.321
    Допаѓања:
    41.609
    Тоа никој не го оспори, луѓето се со најмал збор злобни, оти ако го сакаш детето твое, ќе ја сакаш и снаата, ќе пробаш да се прилагодиш, да и биде пријатно, убаво, сите да сте среќни, нормално дека некогаш човек и ќе се спречка ама секоја фамилија има и кавги, притоа ако сите се почитуваат нема да дојде до ова. Ама во случајов очигледно она нема проблем само со свекор, свекрва, золва, туку со маж и. Ако тој на ваков коментар на неговите и вели да прави лице и ги занемарува нејзините чувства, тогаш почит и од него нема никаква и не знам што очекува да се смени, очигледно исти кур и маж и е. Нема што тука повеќе да се коментира освен или да разговара со маж и, или да си оди, оти они нема да се сменат, морално или не такви ќе останат.

На CameliaMiller, *Amethyst*, Harper и 6 други им се допаѓа ова.