Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    eli25 и letajchavko ве читам и ве разбирам како ви е. :( И мојата свеки не е ништо поарна. Ќерка најбитна е секогаш, се притресува за неа, а типката има 27 години само работата и да скита да шета од мене до тебе ни дечко нема ни ништо, само да се кинџури да се дотерува и ништо по дома не пофаќа. Кога оди на работа свеки само и ѕвони на мобилен и кога ќе е на работа пак по едно 5-6 пати и ѕвони. ОК ЈЕСТЕ мајка и е, па и јас имам мајка, но мојата не ѕвони на секој пола саат. Јас + сум мажена во Скопје од друг град сум, мојата мајка не ме ни гледа секој ден, ме гледа еднаш на два месеца и пак не ѕвони така на секој пола саат. Ме иритира на секое те едно исто муабет да се правело. Иритирачко е навистина. Многи тешко и мене ми доаѓа кога маж ми отепан цел ден сме заедно на работа двајцата па спратот го правеше цела година сам без ничија помош, и сега конечно прикрај сме уште некои ситници и да се преселиме на спратот ФАЛА БОГУ !!! И муабетото ми е, ќе и речи ќерка е мамо сакам салата направими, мамо сакам ова-она направи, купи ми ова....се за неа а за мм ништо. Ајде има жена ЈАС еве му сум ќе направам, ќе му средам СЕ. Моите толку многу ми помагаат финансиски колку можат, а свекор ми и свекрва ми ни еднаш не рекле еве ви 100 денари земете пример еден штекер |( Денар да не ни се помогнело за спратот !!! И многу се нервирам поради тоа. На мм само му викам тој добро, добро што да правам.. и тој не е крив кога нема сетени родители кога свеки е за нигде, а свекор ми од што е мирен се ја слуша неа што ќе каже. Еххххеее скоро година седам со нив и ги научив. Може не се многу, некои од вас и повеќе години и години седат со свекор и свекрва. Фала му на Бога што имаме спрат посебно со посебни скали и уште малку фали да си се преселиме. Веќе и јас не се замарам што ќе рече и што ќе каже. Само ахам ок и толку, некогаш знам и безобразна да бидам низ шала низ смеа ќе им го плеснам фино така. Ќути, ќути не се доќутува АТЕРОТ голем поради мм, но си реков НЕМА ПОВЕЌЕ АТЕР баш ми е галје, тие не го почитуваат сопстевениот син, па што има јас да им ќутам. И на крај си викам некогаш ништо не сакам од нив, после на секое да ми наткаваат над глава да ми се качуваат над глава ова вака ви помогнавме ви купивме НЕ ФАЛА !!! Што вика Srekicka "Не ми треба ништо нивно, ете нека и дадат се на ќерка им, па ваљда ќе се насити некогаш од нешто и таа сирота". |( Сами со мм ќе си спечалиме си земаме солидни плати си работиме и двајцата, колку имаме пополека ќе се средиме. Само здравје. Девојки трпение само и без нервози. Ви посакувам на сите најубаво. :inlove: :hai:

На Anyshka, slavica999 и eli25 им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.144
    Допаѓања:
    124.508
    Јас не планирам да исправам криви дрини,кога со сила убавина не бива.Не можам со сила да ја натерам ,нели.Кажав,за мене не е битно,ама сигурна сум дека маж ми би сакал да чуе дека се горди на него,да му честитаат или едноставно да и се види една искрена насмевка од радост за синот.
    Мене не ми е сфатливо како воопшто еден родител може да си ги дели децата.Како може за едното да се радува,за другото не?Може дека сум растена во фамилија каде и двете сме биле исто третирани,сакани.Разлика ,фаворити немало.И ден денес мајка ми ќе испокрши телефони и за двете.Кога сестра ми ќе положеше испит и јас,радоста и беше подеднаква.Кога не испраќаше на матури,апсолвентски,свадби и секој ден и двете и бевме најубави,и на двете ни се радува подеднакво.И таа и татко ми.Затоа не ми е сфатливо,не ми е.Ајде да ја фаворизира повеќе ќерка и,да ја сака повеќе,ама зетот повеќе од синот? За него да се радува за овој ништо?Тоа не ми е јасно и повторувам криво ми е.
    Не сакам да речам,зошто сакам да грешам,дека е љубоморна што јас и маж ми постигнавме повеќе од нив.Они прво бираа работа,не се спуштаа ниско,чекаа за пелени од дома,ама битно се најдотерани и само марка.А сега откако видоа дека не бива со дете,ајде келнер отиде зетот.Сум пишувала на темата,ако ви текнува ви кажував дека свекор ми зема мн голема плата,и ни даваше пари-ајде да си платите сметки,ајде да си купите ова она,а свеки му префрли дека редно е и на ќерка и да даде.И јас не сум за тоа да се дава само на едните,и всушност мсилев дека кога давал на нас давал и на нив.
    Значи ние воопшто не се ставаме под знак прашалник,ај што работиме,ама не запрашал ли некој дали е се ок? Почнавме и куќа ,а платите стигнуваат само за кирии и сметки.Секогаш они се за греота за нив,а пишав дека бираа работа,а имаа шанси од куќни пријатели нивни со фирми кои им нудеа било што,оти свеки ги направи ептен големи гревови.
    За слушањето по телефон не коментирам.Многу пати сум сакала да и кажам-Абе сакаш да знаеш дали син ти е жив и здрав? Никогаш,никогаш не кренала телефон да го праша него,ако не мене,како е.Никогаш.Онојпат не му беше добро и завршивме на доктор,а она не праша како е ,само рече Па не треба да се нервира,камен ладна.И ајде да додадам дека овој што е како бајче мирен и лош збор нема кажано,и има почит спрема нив е лошиот,а золва ми ја има правено лом и пред други,и се обраќа со секеви зборови е најдобрата.Правда-нема.Јас одржувам односи и со двете,какви такви,пиеме кафе,правиме муабет,не сакам кавги.Очигледно сите три си правиме лице,и незнам дали е поубаво така или се да се каже на виделина.Некогаш и мене ми пука филм па ќе подречам нешто,чисто колку да се знае дека не сум мутава.
    Како и да е,јас немам намера да се замарам за работи кои нема да се сменат,пишав само дека ми е тешко заради мм,а не сакам него да го замарам,чисто да си се олеснам тука. :)

Да си бидеме ние среќни,другото е небитно,а и да сакаш неможеш да го с мениш,зошто само нервози непотребни?

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. letajchavko

letajchavko Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4
    agrona jas ubavo te razbiram , a jas niti sprat nemav imav samo 4 sobi ednata ja koristeja sveki i maz i (koj e mn klet ali sepak nekogas ima razbiranje) imase edna koja ja cuvase za kerka i i zet i najmil na svet pred koj si go dolnosuva i sin i samo i samo da mu izlize gz. i imase edna soba vo koja mi stoea moite raboti alista i licna higiena. taa ja koristevme pred a si ja napravime sobata koja ja pocnavme o machkanje pa se do vrati dzamnovi kujni tv garnituri laminati se sami pa se o casi i viluski. a taa spiese so maz vo taa soba za da mi smeta a nemozam da si zemam nisto a jas bev sotuku porodena pravese se samo da me provocira. isto sveki mi rece da si napravime sprat da ne se zamarala ona bila gazdarica a okoga ke umrela kerka i ke bila, kerka i e mnogu daleku mazena ide samo koga saka a napravi nekoj problem ilin koga i treba nesto da zeme od ona sto preku cela godina go rabotel mm.Ali sto fajde koga ke napravam sprat koga ne mi davaat da si go sredam dvorot mislam vo shutka pouredeni se od niv :/ . pa sega sveki go lazela mm deka jas izbegav od nivnata kuka zatoa so sum iumala psihucka bolest t.e oporametuvanje od bremenost. ahhhhhh breeeeeeee bi ja uavila bez oko da mi trepne

На Anyshka и Agrona им се допаѓа ова.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Ели мила не се нервирај. И мене тешко ми е некогаш зошто свеки секогаш се тресе над ќерка е, а за син е не праша како правеше спрат од лани од јуни месец до оваа година до пред една недела заврши сам се правеше ослабе 15 кила на ништо не личи мм. И не рече еве синко пари плати еден мајстор. Ма ништо ЈОК ништо не рече. Туку само кука побрзо да се качиме горе. И сметаме очигледно на госпоѓата. Па дај пари СВЕКРИВО побрзо да направиме и ќе се преселиме (ми иди така некој ден да и речам). Само за ќерка е гледа да е најадена, да е дотерана и сл. И јас те разбирам комплетно како ти е. Како може така да не праша син е како е, а маж ти бил на лекар :o СРАМОТА !!! Што мајка ќе беше тоа ?! Да не грешам душа, ама таа изгледа нема чувства или умот и го поматила ќерка е, како на мојава што и го поматува секој пат. И да ти кажам и моиве ми прават лице немој да се чудиш мила, и мене исто ми прават лице за СЕ. Јас кога дипломирав ќе си каснеа од га*от двете демек "среќни" изиграваа нешто. Лицемерија до даске. Ќерка е дека нема факултет и ја јаде јанѕа и само свеки и вика заврши и ти факултет, заврши и ти факултет |( мама ќе ти плати :fubar: А мм сам и факултет си плати и магистратура сам си плати СЕ САМ. А сега не требало свадба да правиме ние ете сме правеле веридба и регистрација, па не морало свадба ?! Кој ти рече луда главо женска :fubar: Ќе си правиме НИЕ со мм си се договоривме така и ќе си правиме. Е сега за свадба госпоѓата немала пари дрн-дрн, и му вика на мм сам да си платиш. А по 5 мин и вика на ќерка е ајде мажи се ќе најдеме пари да ти направиме свадба :fubar: Глупачи двете значи ејјјј !!! И мм кога и го плесна и рече е за мене немаш пари а за ќерка ти имаш не е фер така ако правиш за двајцата исто ќе правиш, ама убаво и се с'сна. Ели мила што да ти речам, освен да ги игнорираш двете кокони. Поубаво да ги игнорираш и така повеќе се нервираат. Јас кога ги игнорирам овие две, веднаш на мм му вика свеки што и е на жена ти денес и овој знае што е работата и ќе им рече не знам што и е супер си е жена ми одлична си е, не знам вас што ви е. Убаво е да имаш поткрепа од маж ти да те поддржува и само трпение Ели, се ќе си дојде на свое место. Само остави ги нека кокодакаат колку можат и еден ден ќе си легнат и двете на брашното.

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Да ви кажам право и мене не ми е јасно. Молам Господ да ми дава памет само и истрајност . И за мене несватливо е да родителот си ги дели децата.
    Кога немав дете не обрнував толку многу внимание на некои работи ама кога добив дете и те како ме пецнаа некои работи.
    Јас и мм т.е повеќе јас :!: психички :D наследивме долгови од татко му (починат е), немавме кров над глава, стара баба, свекрва и золва. Покривме сите долгови на татко му, направивме куќа, старата им ја целосно реновиравме, издржававме и сеуште издржаваме цела уште една фамилија т.е мајка му и сестра му (баба му почина ама и без тоа таа земаше 16 000ден пензија). Мајка му е пензионер ама очигледно не стига нејзина пензија која и не е баш мала 14 000ден затоа што золвата има 38год и сеуште не работи и не е мажена и тешко дека некогаш ќе се мажи а уште помалку нешто работи.
    Се тоа така лепо и на фин начин јас преваспитав
    исход - ако не можеш да ми помогнеш не ми одмагај и терај си работа ]:). Културен и фин однос имам со свеки а со зевлето буквално ништо, ниту едно ,,здраво,,
    и сега помагам само за нивни сметки со тоа што не давам кеш на рака туку земам с-ки одам и плаќам. Знам дека тие 4-5-6000ден нема да ме збогатат ниту осиромашат, ама несакам и некој да ме прави луд. Да плаќам сметки, дрва, полнам фрижидер со храна а некој да ужива и да не сака да работи. Имам син и здравје боже ако даде Господ ќе имам и ќерка :wasntme: и треба за нив да мислам. Не дека ќе умрат за јадење двете ама од мене и мм толку помош. Ќерката нека го испоти малку газето и чувај си ја поблизу до себе :angel:

Очигледно не сум така растена и воспитувана.

На ozbilnazena, danichap, Sweetheart87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
  7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ana.tinkerbell убаво ова што го сподели со нас :) Баш убаво се си е напишано. Само трпение и ладна глава :devil:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Да, да баш така :D , а меѓу другото и никако сфаќање лично на работите (бр.2 беше чинам). Само ќе ти скокне притисокот без потреба, а никој нема да ти рече „фала многу шо се нервираше“.

9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    А што би правеле кога вашата свекрва премногу лично ги сфаќа работите. :?:
    Еве и конкретен пр.
    Вчера и двете имавме по дома работа и децава со свекор ми беа надвор. Часот беше некаде околу 12ч. и одеднаш женава ми се врти и ми вика-жено (да, жено ме вика, немам јас име :lol: ) прибирај децата внатре УВ зрачењето е 8-ца. :fubar:
    Јас се штрекнав, погледнав во саат и се испаничив, како не обрнав внимание на саатот и ги оставив децата надвор да се печат. :o :(
    Истрчав целата испаничена да ги приберам, искачам надвор а тие со свекор ми со седнале под една дебела сенка, си играат, мирни бајчиња и двете.....надвор пирка ветренце, милина да седиш, поубаво од внатре.
    И влегов и и` реков-надвор е поубаво од внатре, како ми се сврте и ми се развика демек сум неодговорна мајка, па ги оставив децата на зрачење. :^)
    Кога се скисели, кога се стумручи, ем крива што ме испопаничи беспотреба, па уште и се мурти |( ...цел ден не ми правеше муабет. Помини замини ко пред турски гробишта.... ќе ја прашам нешто, таа со пола уста одговара и бега, се гледаше дека е лута, а за безвезе. Дури утрово ми прозборе, така ко понасмена, изгледа и` прошла лутината.
    И ај сеа? :?:
    Не дека ми е гајле, туку не разбирам како може некој цел ден да се чпрти за глупости, не смее ништо да и` се пререче, одма носот у ваздух. |(

Бај д веј-обично ништо не и` викам, си бркам моја работа, ама вчера не одолеав, пмс. :lol:

На Agrona и tessie им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Бог да чува, на деца не личи така да се мазат, не пак на неа. :D Нејзе штета си прави. Е, некогаш ќе вратиш нормално, ама у главно гледај си го здравјето и нервите. А таа што си има табиет, си има, те читам од поодамна, лек за тоа уште не е најден. Но мислам дека се одделивте вие ако не се лажам. :?: У тој случај, уживкај си и свиркај си и кога ќе биде ваква само потсети се дека некогаш тоа искуство ти било секојдневие.

11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Уште не сме се оделиле, за жал...се крчка станот :lol: . Уште ми е секојдневие. :D Ова смеењево, се смеам за да не заплачам, мајке ми. :D
    До нова Год. здравје би требало да се преселиме.

Ова е само еден пр. тазе е од вчера, па затоа и го споделив во контекст на муабетот.
    Инаку често има вакви испади, што од неа, што од свекор ми.... сега и тој нешто у последно време се понаша ко мало дете, бетер се и двајцата од ќерка ми. |( Ако почнам да пишувам како ги тинтрам ќе ми се утепате од смеење. :tmi:
    На мм му викам-имам 4 деца, 2 мали и 2 големи. :lol:

На Agrona и tessie им се допаѓа ова.
  12. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    lolyta777 и мојата исто како твојата така без причина мрчало е. Еве и јас да се надоврзам на муабетот. Пред две недели бевме на свадба кај од мм прв братучед, а свеки и золва ми си правеа муабет значи пред свадба кај ќе оделе да се прават во фризурите, а јас го слушам муабетот и надвор на тераса си пушам цигара. Не викам дека мене лично требаше покана да ми дадат за на фризер, туку од нивна страна културно да прашаат дали мислам со нив да одам или кај некоја друга фризерка. Небитно. И јас наредниот ден беше четврток а бидејќи во недела требаше на свадба да одиме реков да си закажам јас кај една фризерка и така направиви си закажав сама. Свеки истиот ден си доаѓам од работа ни добар ден ни ништо ми вика а ти си закажала кај таа фризерка зошто ? (а од кај дознала поим немам), и и' викам зошто така сакам, и таа ми вика епа добро сега можеше да закажеш ние кај ќе одиме е реков не сакам таму, сакам кај оваа жена. И Бог да чува и брани се изнамршти и цел ден не правеше муабет, и така со пола уста нешто ќе речеше. И после почна зошто си закажала во 13 часот, зошто не порано, реков тоа си е моја работа кога ќе закажам и мм го слушна муабетот и ми вика арно и рече кај сакаш ќе си одиш ти. Некогаш не ја разбирам дефинитивно и гледам да сум онака chill out целата, и си се затворам во соба и си кулирам. Оф леле ајде здравје lolyta те читам што поскоро да се преселите да си се спасите. И ние со мм ќе се селиме за (се надевам) еден месец на спратот да си се качиме. :|

На BubbleBum94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ова се баналности, ситници, баш глупости и навистина не вреди човек да се нервира за нив.

Ама кај се расправам со две деца, пишувам домашни, учам песнички со малата, наоѓам и за неа занимација, се трудам и неа да и` обрнам внимание да не се чувствува запоставена (во чувствителни години е, башка што е и премногу емотивна) во исто време го чувам и малиов (среќа мирно дете е, не ми е ич проблематичен и напорен), уште нивните муртење ми фалат. |( Навистина премногу е, дури и за мене.....не можам со 4 деца да се расправам. :tmi:
    Не може човек колку и да се труди и да вика дека отрпнал, сепак одвнатре пак ќе придаде важност....во иста куќа си, се гледаш често и не можам, навистина не можам веќе и со нив да се расправам.
    Едвај чекам да се преселиме, само си давам гајрет, викам уште малку, уште малку и ќе биде, се трудам да не стварам тензија ни дома ни на мм, ниту на моите...и собирам и голтам, ама едвај чекам да избегам, едвај чекам да се спасам од овие емоционални вампири.

Искрено да не го купевме станот и да не ни требаат пари за опремување ќе бегав под кирија. Јас најголемиот противник на кирија, ќе соберев парталите и џенем од тука.

Не викам дека не ми помогнале, се наоѓаат најмногу околку причувувањето на децата (всушност само тоа :!: ) ама попрво сама ќе ги чувам што подалеку од нив. Некогаш не се издржува да се живее со нив, а со годиниве како стареат бетер ќе стануваат и се` потешко ќе биде.
    Се изморувам од секојдневниве обврски и монотонија некогаш ме убива и наместо да си го одмарам мозоков јас се замарам зашто се начпртила таа или тој.

Таква сум, од секогаш сум сакала мир и хармонија, весели и насмеани лица, а тумруци не...мене ваквите особи ми ја цицаат енергијата, отсекогаш сум ги избегнувала.
    Ама јас сум крива што им придавам важност. :fubar:

Ако нешто преречам дали на едниот или другиот криво ми е, после си го тупам паметот зошто сум пререкла, зошто едноставно не премолчев. Никако да научам и да си го всадам она во паметот-игнор, игнор, игнор, посебно во време на пмс. И сега сум во пмс да се разбереме. :!: :D

14. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Хахахаа :D Решението навистина е: ИГНОР!

И мојата свекрва има обичај кога ќе се вратам од работа да ме пречека намуртена. Жената си има и други маки (не сум само јас :D ), ама кога ќе посакам некому добар ден со насмевка, исто така сакам и да ми одговори. И јас понекогаш имам по*ран ден на работа, можеби сум се скарала со некој, или мене некој ме искарал, можеби сум доживеала некоја неправда или едноставно ме боли глава, :!: но кога одам дома, собирам сили колку за едно искрено „добар ден“ да кажам, а потоа може да додадам дека ете денес не ми е денот (нека си знаат дека не е до нив). А свекрва ми кога не и е денот од Х причини се мурти на сите, и со пола уста кажува „добар ден“. И никогаш не знаеш дали ти си причината за тоа нејзино расположение или некој друг. Тоа многу ме нервира/ше. А сега ме фаќа инат и кога ќе ми се мурти цел ден без потреба и без никакво образложение, тогаш јас ја избегнувам и и‘ се муртам не цел ден, туку цела недела, па нека се чуди ТАА што ми е мене, наместо ЈАС да се чудам што и‘ е нејзе. Детски е, знам, ама мене ми е подобро така.

А што се однесува за фризурата :D баш пред некое време и ние бевме на свеченост, и двете правевме фризури. Се враќам од фризер, а таа веќе вратена, и‘ велам: „аааа, многу ти е убава фризурата и бојата - супер :) “. Не дека беше по мој вкус, ама сметам дека така е културно. А таа мене: „ и твојата е убава од позади.“ :?: Отпозади??? Велам: „ и од напред ми е убава :)“, а таа: „од напред ти е испуштена малку“. :fubar:

И така, што друго има да се каже? Убаво кажа Лолитка, :D се смеам да не заплачам.

На Anyshka, lolyta777 и Agrona им се допаѓа ова.
  15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Види, сепак добро е, зошто таа прво КОМПЛИМЕНТОТ ти го кажала, и ти ако не докоментираше немаше никогаш да ти речи дека „од напред ти е испуштена малку“ :D
    Сама си го тражела :rofl:

На ozbilnazena, tessie и midnight.flower им се допаѓа ова.
  16. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    midnight.flower ова што го болдирав да не се повторувам сакам да ти кажам дека и кај мене истата ситуација е. Мм некогаш ќе ми рече абе што ти е зошто не поседиш во дневна, а јас на тоа ќе му одговорам онака не ми се седи се шири негативна енергија во воздухот. И ќе кажам од култура само "добар ден" и си одам во соба или си излегуваме со мм си шеткаме. И многу ме иритира кога ќе праша кај ќе одите, зошто, како, кога ќе се вратите. И секогаш кога и да излезиме со мм еве ти ја на мобилен ѕвони ли ѕвони ќе може да ми купите тоа, тоа и тоа. :fubar: Не прашува дали МОЖЕ или ИМАТЕ ПАРИ.
    Сите ме прашуваат ајде што чекате за дете, ајде што чекате додека сте млади за детенце јас кутрата толку многу сакам дете, но како да останам трудна да се нервирам сега со тие дома. Му викам на мм уште еден месец да издржиме да се средиме горе на спратот па што ќе биде нека биде, па да ни даде Господ едно детенце. Сакам да ми биде раат главата. И јас како lolyta777 си викам ајде уште малку, ајде уште малку ќе биде. Оф леле ајде здравје само, тоа е најбитно.

17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    :D И ти си во право. Макар не верувам дека до крајот на вечерта немаше да најде начин да ми каже, само тогаш ќе мислев дека ете при облекувањето ми се испуштила. :rofl:

На Moira и Agrona им се допаѓа ова.
  18. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Ај па и вие, јас од мојата до толку не добивам комплименти, што и еден прамен од коса да ми пофали ми се чини ќе се расплачам од среќа, а не за цела позадина :D

На lolyta777 и Agrona им се допаѓа ова.
  19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    :D
    А може ли од прилика да споделите какви беа вашите свекрвите пред да се земете со мажот?
    И ако не биле иста мустра - која им била поентата да се преправаат?
    Ако се мразиме, ќе се мразиме од прв ден, од прво здраво-живо, што има да ми се швркнуваш после, не сфаќам. :^)
    Во делот со фЛизурите, јас еднаш имав мини мало кренато петле фризура :D , дечко ми ги мрази од дно душа, а мајка му ме бендиса ептен. После насамо му рекла како не му е срам да ми кажува толку строго дека не му се свиѓа мојата убава фризура.
    :rofl:
    (А може па и грдо ми стоела и намерно викала дека ми е убава, Куку мамоооо!)
    ;(

На ozbilnazena, Sweetheart87, Agrona и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    а бе мене филмот и пукна сто се вика :D :D порано се нервирав кога несто ке ми кажесе она сто нетреба а сега кога ми вика неубав ти е косата,неубаво сминкана си и јас и викам јас сум неубава а ти замисли каква си :D :D а бре видисе кој ми збори :D и и се смеам онака да ја пукнам од мака сто се вика :!: не бре не се нервирам повеке со неја јас,нека се нервира она сто ми е гајле..
    ако некој ми каже несто убаво она веднас од контра ми врајка и јас и врајкам нејзе сто си мисли она :^) ке и молЧам е нема повеке...само така.

само сакам едно да кажам или да прасам :^) нели и они биле снаии и знат како било :!: засто сега се прават свекрви како сто не треба а?
    а бре јас си знам како ми е мене и нема да дозволам низ исто да помине и мојата снаа,ке и дозволам со синот да си живеат се она сто јас не успеавм од свекрвава :)